# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MORTEM OBSCURAM – The Wretched Divinity
| 20.08.2023

Yeni trend: senfonik teknik deathcore.

Senfonik deathcore dendiğinde akıllara gelen ilk grubun LORNA SHORE olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Buna şaşmamak lazım, zira adamlar son birkaç yıldır her anlamda ortalığı kasıp kavurdular ve hak edilmiş bir rütbenin sahibi oldular. Bugün karşımızda yine senfonik deathcore yapan bir grup var.

Bizleri ABD’den selamlayan MORTEM OBSCURAM şu kısacık ömrüne pek çok olay sığdırmayı başaran bir grup. Bunlardan ilki 2021’de kurulup bu 3 yıl içinde hem 2 albüm çıkarmayı başarmış olmaları. Buradan elemanların (aslında elemanın) yetenekli ve üretken olduğunu anlıyoruz.

Bu işi güzel tarafı. Kötü taraftaysa bu yetenekli ve üretken elemanın biraz sik kafalı olabileceğini gösteren -ya da belki de adamın hiçbir günahı yoktur ve şartlar böyle gerektirmiştir- bir durum olarak 2021’den bu yana geçen süreçte grupta 6 eleman değişikliği yaşanması var. Bu kadarcık sürede gruptan ayrılan üç basçı, iki vokalist ve bir de davulcu olmuş. Değişmeyen tek kişiyse bestelerden, düzenlemelerden, orkestrasyondan ve muhtemelen gruba dair her şeyden sorumlu gitarist Dale Urban.

Akıllı ol koçum, ayağını denk al, adamın var ya götünden kan alırlar, kaşına gözüne bakmaz şuracıkta sikertiverirler.

Eleman değişikliklerinden sen sorumlu değilsen kusura bakma, cahillik ettim, bilemedim.

Müzikal olarak bakıldığında aslında MORTEM OBSCURAM’ın LORNA SHORE’la benzediği tek şey icra ettikleri türün adı. Müzikal karakter ve beste yapıları açısından benzemiyorlar. Burada daha ziyade INANIMATE EXISTENCE, bir miktar AVERSIONS CROWN, biraz THE ZENITH PASSAGE, biraz THE FACELESS (sadece rif yazımı açısından) gibi referanslar var. Grubun esas adamı Dale Urban’ın bir de DRAGONCORPSE diye senfonik metalcore/power metal grubu var, dolayısıyla bu adam orkestrasyon yazmayı belli ki seviyor ve MORTEM OBSCURAM’da da bu konudaki becerilerini fazlasıyla yansıtıyor.

Eğer bu 3 yılda 6 eleman değişikliği muhabbeti genel bir patern değilse ve Urbanoğlan’ın çalışılması zor biri olduğunu göstermiyorsa, MORTEM OBSCURAM ileride ilginç işlere imza atabilir. Şu an için öyle çok ahım şahım değilse de genel olarak katmanlı müzik yazmayı ve orkestrasyon konusunu biliyor, daha iyisini de yaparsa hepimiz kazançlı çıkarız.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.80/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Şirket
Kadro
Mitchell Martin: Vokal
Dale Urban: Gitar, klavye, orkestrasyon
Trevor Redmon: Gitar (1-4)
Alexander Bryce: Bas, gitar solo
Bryce Butler: Davul
Şarkılar
1. A Starless Crusade
2. The Wretched Divinity
3. In the Absence of Light
4. Awaiting Their Hopeless Eternal
5. The Temporal Form
6. Manifesting Impurity
7. Eons Away
8. A Testament to the Void
9. The Glass Kingdom
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.