# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ENFORCED – War Remains
| 16.05.2023

Şiddet kavramının sanat yoluyla ifade edilmesi konusunda üzerlerine düşeni yapıyorlar.

Bir grubun promo fotoğrafında grup üyelerinin üstünde INCUBUS – “Beyond the Unknown”, CELTIC FROST – “Morbid Tales”, DEMOLITION HAMMER ve SADISTIC INTENT – “Resurrection” tişörtleri varsa o gruptan korkulur.

Çünkü bu gruplar sadece old-school’luğun göstergesi değil aynı zamanda bu grubun hayvanlığı şiar edindiğinin, çirkinliği baş tacı yaptığının, acımasızlığın sancağı altında ilerlediğinin de göstergesidir.

ENFORCED ortamlara çok hızlı giren ve 2021’deki “Kill Grid”le adını epey bir duyuran son derece acımasız bir thrash metal/crossover grubu. Ne var ki işin crossover kısmı kesinlikle herhangi bir eğlence, mizah, nükte, tebessüm barındırmıyor. Bilakis şerefsizlik, meydan dayağı, insanlık suçu, büyükbaş hayvancılık gibi şeyler içeriyor ve şu anda bahsettiğimiz “War Remains” de grubun bu yaklaşımının artarak devam edeceğini gösteren bir numunelik olarak karşımızda duruyor.

ENFORCED’un olayı basit aslında. SLAYER, SEPULTURA’nın en sert tarafları, POWER TRIP ve yakın dönem türdeşlerini bir araya getirdiğinizde ve bunu yıpratıcı bir beste/prodüksiyon/performans üçgenine aldığınızda ENFORCED’un acımasızlığına ulaşmış oluyorsunuz. Bu yıl çıkan bir diğer çok iyi -ve bence “War Remains”den daha iyi- albüm olan JUDICIARY – “Flesh + Blood” ile kesişim kümesi de bulunan “War Remains”, o albüme nazaran hardcore karakterinden daha uzak, SLAYER tekinsizliğine daha yakın bir mizaca sahip.

Bu da ortaya manifesto kıvamında bir vahşet çıkmasına neden oluyor. ENFORCED şarkı yazımındaki saldırganlık ve bunu besleyen prodüksiyonla ciddi anlamda yıkıcı bir işe imza atıyor. Dahası, grup elemanlarının da enstrümanlarını apayrı bir hırsla, adanmışlıkla çaldıklarını da duyabiliyor, hissedebiliyoruz. Tüm olayı daha çekici ve inandırıcı kılan da bunu hissettirebiliyor oluşları aslında.

ENFORCED şiddet kavramının sanat yoluyla ifade edilmesi konusunda meraklısına epey yardımcı olan bir grup. Gereği düşünülsün.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.33/10, Toplam oy: 24)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Century Media Records
Kadro
Knox Colby: Vokal
Will Wagstaff: Gitar
Zach Monahan: Gitar
Ethan Gensurowsky: Bas
Alex Bishop: Davul
Şarkılar
1. Aggressive Menace
2. The Quickening
3. Hanged by My Hand
4. Avarice
5. War Remains
6. Mercy Killing Fields
7. Nation of Fear
8. Ultra-Violence
9. Starve
10. Empire
  Yorum alanı

“ENFORCED – War Remains” yazısına 2 yorum var

  1. northern says:

    war never changes.

  2. Pasifagresifin yazılı olmayan kurallarından biri, bir crossover thrash albümü 7,5 puan almışsa kendi dalında yılın en iyi albümüdür. Hatta puanı 7 ise düşünme yılın en iyileri içinde ilk 3e koy.

    http://www.pasifagresif.com/2022/12/spiritworld-deathwestern/
    http://www.pasifagresif.com/2021/03/enforced-kill-grid/

    Bu albümün 8 alması canımı sıkıyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.