# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DRAIN – Living Proof
| 15.01.2024

25 dakikaya ancak bu kadar karakter, tavır, duruş (ve adrenalin) sığdırılır.

Geçtiğimiz yıl çıkan, bir sebepten atladığım dikkate değer albümlere devam ediyoruz. Neden? Çünkü hem geç de olsa siteye kazandırmak lazım hem de yeni yılın ilk ayı genelde boş geçer ve çok önemli albümlerle karşılaşmayız. Bugün karşımızda crossover, thrash metal ve hardcore’u bir potada eriten ABD’li grup DRAIN var.

DRAIN temel olarak POWER TRIP, PANTERA, CRO-MAGS, SUICIDIAL TENDENCIES, D.R.I. arası bir yerlerde duran ve buna NUCLEAR ASSAULT’ından SLAYER’ına, ANTHRAX’inden ENFORCED’una farklı tatlar katarak ciddi anlamda adrenalinli ve dinamik bir müzik ortaya çıkaran bir topluluk. Rif odaklı bir müziğe sahipler ve groove kavramını çok iyi bilen bir davulcu ve gitarist sayesinde dinleyicinin boyun kaslarının canına kasteden bir ortam yaratabiliyorlar.

Grupla ve yaptığı müzikle ilgili olumsuz bir demek gerçekten de pek mümkün değil. Adamlar vokalin öfkesinden basın duyulurluğuna, davulcunun zil oyunlarından gitar tonuna kadar her anlamda kütür kütür bir albüm yapmışlar ve daha da önemlisi bu albüme seksenler sonu, doksanlar başı atmosferini ve karakterini katmayı başarmışlar. Şarkılar yeri geldiğinde tam kıvamında ve dozunda hardcore breakdown’larıyla tekme tokat dalarken, bazen de SUICIDAL TENDENCIES’ın “Institutionalized”da yaptığı gibi ani hızlanmalarla sayko kimliklere bürünebiliyorlar.

En kısası iki dakikaya, en uzunu üç buçuk dakikaya yaklaşan 10 adet şarkıyla sadece 25 dakikalık süreye sahip olan “Living Proof”, çıktığı dönem yakalayabilmiş olsaydım burada net şekilde öveceğim; “türü sevenler kaçırmasın, bakın yıl sonu listenize bile alabilirsiniz” diyebileceğim bir albümmüş. Bu fırsatı kaçırdığım için üzgünüm ama zaten bilen, dinleyen, keşfeden gerekli ilgiyi göstermiştir.

DRAIN burada önemli bir iş yapıyor. Sadece 25 dakikalık müziğe kişilik, karakter, derinlik, tavır, duruş katmayı başarıyor. Sadece 25 dakikada yaptığı şeyi ne kadar iyi bildiğini, ilham kaynaklarının derinliğinden ne kadar iyi yararlandığını ve 2023 yılında, bundan 30-35 yıl öncesine ait bir müziği, dinleyiciye sanki o zamanlarda çıkan bir albümü dinliyormuş gibi hissettirmeyi başarıyor. Kafa kopartan riflerini, lezzetli davulcuğunu, baskın baslarını, yırtıcı vokallerini geçtim, sırf bu yüzden bile dinlenmesi gereken bir albüm “Living Proof”.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.36/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Epitaph
Kadro
Sammy Ciaramitaro: Vokal
Cody Chavez: Gitar
AJ Hoenings: Bas
Tim Flegal: Davul
Şarkılar
1. Run Your Luck
2. FTS (KYS)
3. Devil's Itch
4. Evil Finds Light
5. Imposter
6. Intermission
7. Weight of the World
8. Watch You Burn
9. Good Good Things (DESCENDENTS cover)
10. Living Proof
  Yorum alanı

“DRAIN – Living Proof” yazısına 3 yorum var

  1. Raddor says:

    Good Good Things cover’ı sayesinde keşfetmiştim. Descendents en sevdiğim 2-3 Punk grubundan biri. Hem cover şahane, hem albüm.

  2. A.Karayazı says:

    Judiciary ve jesus piece ile beraber geçen sene bokunu çıkararak dinlediğim bir başka mükemmellik. Cover da dahil tek bir boş an yok albümde.

  3. İlker says:

    Çok tatlı bir albüm bu ya

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.