# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MORS SUBITA – Extinction Era
| 01.05.2023

Dosta güven, düşmana korku veren Fin melodik death/thrash metali.

Finlandiya ve Norveç’in metal dünyasındaki genel mizacından ve ekseriyetle abandıkları türler düşünüldüğünde, Finlandiya ve Norveç’ten çıkan thrash metal karakterli gruplara karşı ayrı bir sempati duyuyorum. Son olarak bu klasmanda Fin PAHAN IKONI’yi ve Norveçli VORBID’i yazmıştım. İkisi de dümdüz thrash metal yapmıyor ama müziklerinde thrash metali etkin şekilde kullanıyor. Bugün de benzer arkadaşlardan söz edeceğim.

MORS SUBITA Fin bir melodeath/thrash metal grubu. 1999’da kurulmuşlar, bir dolu eleman değişikliği yaşamışlar ve şu an bahsettiğim son albümleri “Extinction Era”yı da 2020’de çıkarmışlar. “Mışlar” diyorum çünkü MORS SUBITA yakın zamanda PA’ yorumları sayesinde tanıştığım bir oluşum. MORS SUBITA müziğine baktığımda aklıma pek çok grup geliyor aslında. CARNAL FORGE bunlardan ilki. Onun dışında farklı oranlarda SOILWORK, DISARMONIA MUNDI, HATESPHERE, DARKANE, GOD FORBID, THE HAUNTED gibi isimlerin de izleri var.

Grubun en keyifli özelliği ciddi anlamda enerjik ve deli dolu olması. Death metal ve thrash metali, örneğin bir CANCER, POSSESSED vb. grupların yaptığı şekilde harmanlamaktansa olaya modern bir sound’la yaklaşan grupları seviyorsanız “Extinction Era”dan da istediğinizi alabilirsiniz. Her ne kadar uzunca bir zamandır, çooook uzun bir zamandır CARNAL FORGE’un “Testify for My Victims”ındaki kadar parlak hit şarkılar içeren modern bir death/thrash metal albümü dinlemediysem de MORS SUBITA’nın genel karakteri de pek çok kişiye çekici gelecek düzeyde sevilesi.

Prodüksiyon açısından “Extinction Era”nın birtakım sorunları olduğu ortada. Ritim gitar fazlasıyla baskın ve lead’ler, melodiler zaman zaman epey arkada kalıyorlar. Davul miksini tuttuğumu da söyleyemem. Trampet kick ve zillere oranla çok önde ve bu da garip bir sunilik vermiş. Bir sebepten zaman zaman kendimi şarkıya %100 vermekte zorlanıyor ve miksteki çeşitli sıkıntılara takılıyorum. Belki ben bunları belirtmesem kimse şikâyet bile etmez, ancak bir sebepten sevemedim ben bu albümün prodüksiyonunu. Ne var ki esas konu bu değil ve ona takılıp kalmanın bir anlamı yok. MORS SUBITA taş gibi death/thrash metal yapıyor; dosta güven, düşmana korku veriyor.

Bu tür bir sound benimseyen grupları suni bulmuyorsanız -ki niye bulacaksınız, manyak mısınız?- MORS SUBITA’nın bu son albümünde çok hoşunuza gidecek en az 2-3 şarkı bulacağınızı temenni ederim. Sırf “Overthrown” bile lezzetli melodileriyle sizi ihya edecektir. Yine de bulamadınız mı? O zaman hiç kusura bakmayın, gidin CARNAL FORGE’dan “Lost Legion” açın, “Questions Pertaining the Ownership of My Mind” açın, “Burning Eden” açın bir kendinize gelin. Ama bu son çare olsun; siz önce MORS SUBITA’yı sevmeye bakın.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.17/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
Out of Line Music
Kadro
Eemeli Bodde: Vokal
Juho Näppä: Gitar
Mika Lammassaari: Gitar
Mika Junttila: Bas
Ville Miinala: Davul
Şarkılar
1. Sick
2. The Enemy I Know
3. Strain
4. Overthrown
5. Parasites
6. Farewell
7. Into Eternity
8. Disconnect
9. The Oceans Will Know My Name
10. Black and White
11. Coming Home
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.