# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SIEGE OF POWER – This is Tomorrow
| 22.02.2023

ASPHYX, AUTOPSY, HAIL OF BULLETS’ta çalan ustalardan bodoslama vahşet.

Metal dünyasında icra ettiği türe doyamayan bir tayfa var. Adam seksenlerden beri death metal yapıyor, tür içerisinde saygın konumdaki en az bir grupta çalıyor ve sonra günün birinde kendisi gibi başka arsızlarla bir araya gelip yine aynı türde müzik yapan yeni bir grup kuruyor. Tür fark etmeksizin bu adamlara ekstra bir saygı duyuyorum. Buna olsa adanmışlık denir, istikrar denir.

Bugün de bu tarz bir grupla karşı karşıyayız. ASPHYX’te, AUTOPSY’de, HAIL OF BULLETS’ta, THANATOS’ta çalmış ya da çalmakta olan dört kişiden kurulu death/thrash metal grubu SIEGE OF POWER 2018’deki “Warning Blast”in ardından şimdi de yepyeni albümü “This is Tomorrow”la huzurlarımızda.

Vokallerde, death metal tarihinin ilk albümü olan “Scream Bloody Gore”da davul çalmak ve sonra da AUTOPSY’yle şerefsizliğin kitabını yazmak gibi ulvi roller üstlenen Chris Reifert var. Zaten onun vokalleri olunca müziğin de ne yöne gideceği aşağı yukarı kestiriliyor.

Gitarda HAIL OF BULLETS’ı kurup zamanı gelince de dağıtan, şu anda da ASPHYX ve THANATOS gibi Hollanda metalinin en önemli isimlerinden ikisinde çalan Paul Baayens tahmin edileceği türde hayvanlıklarla SIEGE OF POWER’a can vermekle meşgul. Davulda son iki albüm hariç tüm ASPHYX albümlerinde yer alan Bob Bagchus, basta ise yine HAIL OF BULLETS’tan tanıdığımız Theo van Eekelen var.

Adını NAPALM DEATH’in “Scum” albümündeki aynı adlı şarkıdan alan SIEGE OF POWER’ın müziğine baktığımızda yukarıda adını andığım gruplardan öyle ya da böyle izler taşıyan, death metal ve thrash metalin yanına zaman zaman (“As the World Crumbles”) doom metal görkemini de katan bir grup görüyoruz. Şarkılar azdığında son derece ölümcül, yavaşladığında bayağı bir damar, genel olarak da old-school bir karakteri olan SIEGE OF POWER, buna rağmen yeni nesil dinleyiciler tarafından da gayet sevilebilecek türde, zamansız bir pislik sunuyor.

Bu noktada Reifert’in vokallerinden ayrıca bahsetmek lazım. “Oblivion” gibi yüksek tempolu şarkılardaki yırtıcılığının yanı sıra kimi şarkılarda içindeki acıyı ve öfkeyi öyle güzel aktarıyor ki “bunu ancak bir ustadan duyabilirsin” düşüncesi zihninizin bir köşesinden eksik olmuyor. Fazla dikkat etmezseniz dümdüz death/thrash metal vokali olarak değerlendirebilirsiniz ancak Reifert tıpkı AUTOPSY’de yaptığı gibi SIEGE OF POWER’da da resmen old-school hayvanlık dersi veriyor.”Deeper Wounds” gibi şarkılarda BATHORY, hatta “yavaş IMMORTAL” havaları yakalayabileceğiniz kadar görkemli anlar barındıran “This is Tomorrow” kendi adıma yılın değerli death/thrsah metal işleri arasına girdi bile.

İşinin ehli olunca işte böyle oluyor. Deneyimi az birilerinin aklına bile getirmeyeceği son derece basit, sade, sıradan gibi gözüken dokunuşlarla şarkılar güçleniyor, zenginlik kazanıyor. Bu sayede de “This is Tomorrow”un değerine değer katılıyor.

Konu death metal olduğunda “meslek erbabı” diye anılacak isimlerin elinden çıkmış, tertemiz (“pislik içinde” diye okuyun) death/thrash metal. Ne beklemeniz gerektiğini biliyorsunuz ve tam olarak onu alarak tatmin içinde yolunuza devam ediyorsunuz.

Mis gibi mis.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.22/10, Toplam oy: 58)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Metal Blade Records
Kadro
Chris Reifert: Vokal
Paul Baayens: Gitar
Theo van Eekelen: Bas
Bob Bagchus: Davul
Şarkılar
1. Force Fed Fear
2. Sinister Christians
3. Scavengers
4. Zero Containment
5. Ghosts of Humanity
6. As the World Crumbles
7. Oblivion
8. Deeper Wounds
9. The Devil's Grasp
10. No Salvation
11. This Is Tomorrow
  Yorum alanı

“SIEGE OF POWER – This is Tomorrow” yazısına 2 yorum var

  1. Frostauðn says:

    Taş gibi death metal albümü de yıl sonu hatırlayacağımı sanmıyorum.

  2. daud says:

    İlk albümleri akarı kokarı olmayan fazla standart bir albümdü. Bu sefer tür çeşitliliği ile çok daha iyi bir iş çıkardılar, baya sevdim bu albümü 8/10.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.