# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
POWER TRIP – Manifest Decimation
| 10.07.2023

Kasırga öncesi fırtına.

Erhan Yiğit

Merhabalar, bugün ağız adıyla, ağzımızın suyunu akıta akıta POWER TRIP konuşacağız;

Çok değil bundan 6 yıl önce thrash metal tarihinin o zamana kadar görmediği bir kahpeliğe ve alçaklığa “Nightmare Logic” albümüyle erişen, bu gökten zembille inmiş olan, bu Allah’ın mucizesi grubu elbette acayip subjektif bir şekilde dolu dolu öveceğim çünkü dünyanın en klas, en iyi metal albümlerinden birisini yapmak her babayiğidin harcı değil malumunuz.

23′üncü yılını devirmek üzere olduğumuz milenyumda aradan çok sular aktı, çok başyapıtlar geldi geçti ama konu thrash metal olduğunda “Nightmare Logic” kalibresinde başka bir albüm gelemedi. Her geçen hafta piyasaya belki de onlarca thrash metal albümü salınıyor ama gelgelelim ki çıkarıp da gölgesinde alem yapabileceğimiz ikinci bir “Nightmare Logic” henüz çıkamadı. İşte bu yüzdendir ki POWER TRIP dünyanın en iyi gruplarından birisidir ve bu adamların yaptığı işe bu gözlerle bakmak bence “Ben metal seviyorum” diyen her müzikseverin yapması gereken bir şeydir.

Bizler bu sitede hep thrash metalin yekpare, kompakt bir tür olduğunu ve hareket alanının dar olması neticesinde başyapıt seviyesinde bir şeylerin yapılmasının çok zor olduğundan o kadar çok bahsettik ki yüksek puan verilen thrash metal albümlerinin bile beklendiği gibi sükse yapmaması bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü biliyoruz ki büyük bir çoğunluğu göründüğü kadar büyük değil. POWER TRIP hariç;

“Manifest Decimation” işte yukarıda övdüğüm yapıtın ilk tohumlarının atıldığı, milenyum thrash metalinin en iyi halinin yavaştan inşa edilmeye başlandığı albümün ta kendisidir. Bundan 10 yıl evvel ortamlara salınan “Manifest Decimation”a ilk bakışta gerçekten de bir şeylerde hazırlık aşamasında olunduğunu, yavaş yavaş ekilen ekinlerin hızlı hızlı baş vereceğini anlıyoruz. “Manifest Decimation” bu bağlamda tıpkı BLOOD INCANTATION’ın “Starspawn” albümünün veya MISÞYRMING’in “Söngvar elds og óreidu” albümünün durduğu yerde, yani büyük patlamadan önce “İşte geliyor” denilen noktada duruyor.

“Manifest Decimation”ın yapısını incelediğimizde POWER TRIP’in müziğini tek bir şeye dayandırdığını görüyoruz; 80′ler thrash metali hırçınlığı+milenyum başında MUNICIPAL WASTE gibi gruplar vesilesiyle meşhur olan crossover manyaklığı. Kağıt üzerinde ortalama şeyler vadedeceğini iddia edebileceğimiz bu aşırı basit formülün bu denli etkili bir şekilde kullanılabilmesinin sırrı ise şüphesiz merhum Riley Gale’in eşsiz ses rengi. Elbette albümde ve grubun müzikal anlayışınıda yer eden o tok ve ezici gitar tonlarını ve albümün müthiş prodüksiyonunu görmezden gelemem lakin Riley Gale, kendisinin ve grubun şanını yürüten “Nightmare Logic” başta olmak üzere bu albümde de öylesine ateşli bir performans sergiliyor ki albümde terleye terleye, yırtına yırtına söylediği her bir kelimenin içinde o tutkuyu ve eşsizliği hissedebiliyorsunuz.

Dediğim gibi “Manifest Decimation”da da geçerli olmak üzere POWER TRIP’in müziği son derece basit lakin kesinlikle sıradan değil; Yerli yerine oturtulmuş, duyulduğu anda hangi seviyede olduğunu belli eden, milenyumun en iyi thrash metal gitaristlerinin birinin elinden yani Blake Ibanez’in elinden çıkan sikertici rifleri, ağır tonajlı, adamı oturduğu yerde yoran prodüksiyonu ve en önemlisi Riley Gale’in tutku ve profesyonellik akan vokalleri “Manifest Decimation”ı (üst modeli olan “Nightmare Logic” kadar olmasa da) mükemmele yakın bir yapıt haline getiriyor.

Bu sitede zaman geçiren herkesin daha önce POWER TRIP’i mutlaka dinlemiş olduğunu ve yüksek ihtimalle de çok beğenmiş olduğunu hesaba katmazsam, bu yazıyı okuyan her insan evladına bu albümü dinlemesini şiddetle öneriyorum. Öbür türlü çok şey kaçırmış olacaksınız.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.21/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2013
Şirket
Southern Lord Recordings
Kadro
Riley Gale: Vokal
Nick Stewart: Ritim gitar
Blake Ibanez: Lead gitar
Chris Whetzel: Bas
Chris Ulsh: Davul

Konuk:
Arthur Rizk: Lead gitar (4)
Chris Ulsh: Lead gitar (8)
Şarkılar
1. Manifest Decimation
2. Heretic's Fork
3. Conditioned to Death
4. Murderer's Row
5. Crossbreaker
6. Drown
7. Power Trip
8. The Hammer of Doubt
  Yorum alanı

“POWER TRIP – Manifest Decimation” yazısına 4 yorum var

  1. Off çok uzun yazmak istemiyorum. Bir şey ne kadar uzun yazarsan o kadar değersizleşiyormuş gibi geliyor. Neyse bir müzik grubunda benim için en önemli şey vokal. Vokal aracılığıyla müzikte (şuan kelimelere dökmediğim) anlatamadığım tüm o duygular bana geçiyor. Riley Gale bu duygu aktarımını tam anlamıyla eksiksiz yapıyor. Öldüğü gün çok üzülüp spotyde liste yapmıştım. O gündenn beri herhangi bir grubu dinlerken aklıma R.Gale aklıma getiren bütün şarkıları içine ekliyorum. Kendimce anıyorum işte zaten fazlası da elimden gelmez. Öyle işte…

    Martı Jonathan kitabında ”Rakamlar sınırları belirler, iyinin, mükemmelin sınırları yoktur.” Bu tarz albümlerde puan vermeye gerek yok.

    Ek olarak fav şarkılarım; Murderers Row, Hammer of Doubt.

  2. crowkiller says:

    vokalist fentanyl isimli zikim zikim bir ilacı ( yasal bir şeymiş) fazla kaçırıp ölmüş, yazık olmuş

    Hoffman

    @crowkiller, fentanyl, eroin in de içinde bulunduğu opioid grubundan bir ilaç ve yüksek düzeyde bağımlılık riski mevcut, yani opioid yüksek dozuna bağlı pulmoner ödeme bağlı vefat etmiş. ilacın kendisi yasal olsa da kendisi büyük ihtimal yasadışı olarak temin ediyordur çünkü normalde doktor kontrolü ile kullanılır tehlikeli olmasından dolayı. kanında ölümcül olan sınırın 3 katı fentanyl tespit edilmiş.

  3. şeyh hulud says:

    Power Trip yeni albüm çıkardı sandım, böyle şeyler yapmayın.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.