# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ORGAN TRAIL – Appetite for Dissection
| 10.11.2022

Maymun deneyi.

Ne zaman nerede okuduğumu ya da dinlediğimi hatırlamadığım bir olay var. İki maymunu yan yana kafeslere koyuyorlar. İki kafes de eşit büyüklükte, birbirinin aynısı. Maymunların yaşları, yetişme koşulları, her şeyleri aynı. İki maymunun kafesi de aynı şekilde aydınlatılıyor, kafeslerin içindeki şeyler bire bir aynı. Kısacası ortam konusunda mutlak bir eşitlik var.

Maymunların ikisine de aynı yiyecekleri, aynı zamanda, eşit miktarda veriyorlar. İkisi de verilen yiyecekleri severek yiyor, psikolojilerinde olumsuz herhangi bir şeye rastlanmıyor. İkisi de bu şartlara alıştıktan sonra, bir gün maymunlardan birinin kafesinin yanındaki bölmeye büyük bir yılan koyuyorlar. Yılanın maymuna ulaşma, kafesinden çıkma şansı yok. Sadece yan bölmede duruyor. Bu maymun yılanı sürekli görebiliyor, diğer maymunun ise herhangi bir yılandan haberi yok.

Diğer tüm şartlar mutlak şekilde eşit olmaya devam ediyor. Yine aynı saatlerde aynı şeylerle besleniyorlar, yine aynı saatte kafes ışıkları kapatılıyor ve uyumaları sağlanıyor. Günler ilerledikçe kafesinin yanında büyük bir yılan olan ve o yılanı sürekli görebilen maymunun iştahı kesiliyor. Uyku sorunları yaşamaya başlıyor. Yılanın sürekli yanında olduğunu bilen ve bir gün bir şekilde yanına gelme ihtimalinden korkan maymunun psikolojisi, sürekli yaşadığı bu tedirginlik ve gerginlikle giderek daha da fazla bozuluyor ve maymun sonunda yetersiz beslenmeden dolayı hastalanıp ölüyor.

Yılan maymunu uzaktan, sadece var olarak, psikolojik olarak öldürüyor.

ORGAN TRAIL’ın yeni albümü aşırı düzeyde bir şiddet barındırıyor. Normalde bu tarz albümler için “işitsel dayak”, “müzikle adam dövüyorlar” gibi ifadeler kullansak da bu noktada olay sanki fiziksel boyutu geçip psikolojik şiddete kayıyor. “Irak savaşı sırasında ABD ele geçirdiği düşman askerlerine işkence yapmak için çok yüksek sesle “Enter Sandman” dinletiyormuş” muhabbeti gibi, ORGAN TRAIL da burada psikolojik şiddete varan bir hışımla, korkunç düzeyde vahşi bir müzik yapıyor.

Öyle ki albümü belki on kez dinlemiş biri olarak bu incelemede grindcore’un esaslarından, adamların ne kadar hayvan çaldığından, yok efendim blast beat’lerin deliliğinden yahut bas gitar tonunun uzun zamandır duyduğum en çirkin şey olduğundan falan bahsetmek istemiyorum. “Appetite for Dissection”, tıpkı bahsettiğim o yılan gibi dinledikçe sizi baskı altına alan bir şiddet sunuyor. Normalde bu tarz ifadeleri misal bir ULCERATE, DODECAHEDRON, AKHLYS gibi gruplar için kullanması daha olası, ancak buradaki şiddet bana bunları yazdıracak kadar gerçek ve saf.

Albümün karakterinden dolayı bu yazıyı bilhassa kısa tutmak istiyorum, o yüzden hızla kapatıyorum. ORGAN TRAIL şiddet, acımasızlık, gözü dönmüşlük anlamında yılın önemli işlerinden birine imza atıyor; buna tanık olmak, kendinize bunu yaşatmak da size kalıyor.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.21/10, Toplam oy: 19)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Horror Pain Gore Death Productions
Kadro
Matthew: Vokal
Tim: Gitar
Vassia Kouprianov: Bas
Dylan: Davul
Şarkılar
1. The Trachea Stomp
2. Apathetic Dormancy
3. Torrential Meat Shower
4. Drinking Babies Blood with George Soros
5. Get of My Fucking Lawn
6. Weaponizing Misery
7. Desecrated Habitation
8. Appetite for Dissection
9. Imprint
10. I Need Your Cum
11. The Don't Wipe Type
12. Let Me Sleep
13. Gutter Serpents
14. 'Bout Had It (FLESH PARADE cover'ı)
  Yorum alanı

“ORGAN TRAIL – Appetite for Dissection” yazısına 10 yorum var

  1. Yazının başındaki deneyin kaynağını bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Ben bulamadım Google’da.

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, Sosyal medyada aynı deneyin koyun ve kurtlu olan versiyonunun Ibni Sine tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

  2. ihsanoird says:

    Beşiktaş – Kadıköy vapurunda dinlerken vapur sanatçısına ters ters bakmalık albüm

  3. Koralp says:

    Bazı albümler ancak böyle kritiklerle anlatılabilir. Eline sağlık Ahmet abi. Albümle ilgili konuşulması gerekenleri grup önerme platformunda yeterince konuşmuş olsak da, özet geçmek gerektiğini düşünüyorum; kayıt, vokal performansı, enstrümanlar, yarattığı ambiyans, kısacası albümdeki her şey akla gelebilecek en leş şekilde dizayn edilmiş. Bu yılın nadide hayvanlıklarından biri.

  4. deadhouse says:

    İlk 3 paragraftaki yılanı gören maymun (modern insan) güzel hikaye.

  5. ismail vilehand says:

    Yılan Serdar gibi albüm. Sokuyor.

  6. crowkiller says:

    iyiymiş beğendim

    Drinking Babies Blood With George Soros diye şarkı var albümde

  7. OblomoV says:

    The Don’t Wipe Type şarkısının girişi beni bitirdi. agdfas

    Yer yer Autopsy havası yakalayan brutal performansı olsun kimi riff tercihi ve gitar tonuyla Bolt Thrower kokusu yayan sounduyla olsun, espritüel introlarıyla olsun epey beğendim.

  8. Çok büyük hayvanlık bu cidden. Keşfetmeyen varsa…

    Koralp

    @Ahmet Saraçoğlu, büyük manyaklık. Keşke hatırlatmasaydın, yine loop’a alacağız durduk yere.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.