# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MERROW – Mojave Repressions EP
| 16.05.2022

Çok rahat, çok profesyonel.

Metal hayatına 2009 yılında başlayan, YouTube kanalı sayesinde tanınan ve yaratıcı tarzıyla kısa sürede adını duyurarak metal dünyasının önemli isimleriyle ortak projelere girişen müzisyen Keith Merrow, her zaman için olayın karanlık tarafına yakın duran ve kendini “YouTube gitaristi” kavramının güvenli ve eğlenceli kollarına kendini kaptırmayan bir insan oldu.

Yer aldığı projelere baktığımızda death metalin progresif veya teknik tarafında yer almayı seçtiğini gördüğümüz Merrow, prodüktörlük ve ses mühendisliği becerilerini de konuşturduğu solo projesi MERROW’la da albümler çıkarmayı sürdürdü.

Son olarak 2019’da “Reading the Bones”u çıkaran Merrow, geçtiğimiz yıl da yine bu tavizsiz ve underground’a yakın tarafını gösterircesine NASUM cover’larından oluşan “The Nasum EP”yi çıkarmıştı.

Üretken bir insan olan Merrow, şimdi de death metal ile black metali bir arada sunduğu ve solo kariyerinin en karanlık işi olan “Mojave Repressions” EP’siyle karşımızda.

ABD’deki bir çöl olan Mojave’nin Merrow’daki yansımaları nedir bilinmez ancak EP’deki şarkıların buhranına, DEATHSPELL OMEGA ve ULCERATE karakterine kayan yapılarına baktığımızda Merrow’un bu çölden derin bazı düşünceler çıkarmış olduğunu tahmin edebiliriz.

5 şarkı barındıran 25 dakikalık “Mojave Repressions”da Keith Merrow’a davulda Krimh, vokalli şarkılarda da birtakım vokalist arkadaşları eşlik ediyor.

“Mojave Repressions”daki en önemli konu Merrow’un black metal dozu yüksek bir EP yapmak istemiş oluşu. “Gravitaional”da BEHEMOTH karakterini baskın şekilde öne çıkaran Merrow, diğer şarkıların muhtelif yerlerinde kullandığı akor bileşimleriyle çok aleni şekilde DEATHSPELL OMEGA karakterini müziğine yedirme yoluna gitmiş.

Ne var ki şarkıları “black metal şarkısı” olarak nitelemek de tam olarak mümkün değil, zira Merrow’un death metal kimliği de hâlâ yerli yerinde. Zaten olayı keyifli kılan da Merrow’un bu death metal, black metal dengesini iyi tutturmuş ve bunun üstüne kendi progresif anlayışını yedirmiş olması. Sonuçta bu EP’deki hayvan gibi şarkıları yapan adam bundan 11 yıl önce de YouTube kanalında “Heart of the Sea Nymph” gibi enfes şarkılar yapıyor ve yine mükemmel, son derece akılda kalıcı ve yaratıcı bir müzik yaratıyordu. O şarkı ve o dönemin şarkıları death metal ya da black metal değildi ancak Keith Merrow’un vizyonunu ve özgün rif karakterini sonuna kadar ortaya koyuyordu.

Dolayısıyla bu EP de Merrow’un çok yönlü ve kalıp dışı beste anlayışının ve müzisyenlik yolculuğunun değerli adımlarından biri. Zaten yıllar içerisinde kendisini takip ettiyseniz; solo projesinde, DEMISERY’de, CONQUERING DYSTOPIA, NIGHTMARER ve ALLUVIAL’da yaptığı ve yapmakta olduğu şeylere aşinaysanız onun ne kadar yetenekli ve kendine sınır çizmeyen bir insan olduğunu da biliyorsunuzdur. Bu açıdan bakınca “Mojave Repressions” Merrow’un ve MERROW’un bugüne dek yaptığı tüm işler arasından black metalle en çok haşır neşir olanı ve çıkan sonuca baktığımızda bu yolu bırakmadan devam etmesi herkesin faydasına olacaktır.

Kariyerini YouTube vasıtasıyla başlatan ve yeteneği, çalışkanlığı ve duruşu sayesinde gayet iyi bir noktaya gelen Keith Merrow’u 10 yıl önce olduğu gibi bugün de destekliyorum, taş gibi bir EP dinlemek isteyen herkesi de “Mojave Repressions”ı dinlemeye davet ediyorum.

Albümün okur notu: 12345678910 (4.60/10, Toplam oy: 15)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Keith Merrow: Gitar, bas, vokal

Konuk:
Krimh: Davul
Gord Olson: Vokal
Chris Finster: Vokal
Leon del Muerte: Vokal
Charles Hedger: Gitar (3)
Şarkılar
1. Tumbleweed
2. Palmdale Cemetery
3. Mumbles
4. Gravitational
5. Mojave Repressions
  Yorum alanı

“MERROW – Mojave Repressions EP” yazısına 2 yorum var

  1. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Keith Merrow kafayı yemiş. İnanılmaz bir albüm.

  2. ismail vilehand says:

    Bu adam müzikten fena anlıyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.