# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HAZEMAZE – Blinded by the Wicked
| 04.02.2022

Stoner/doom’cular kafalarını sallıyor ve siz bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz.

Şu anda Antalya’nın bu sene görünürdeki son fırtınalı, şimşekli gününü yaşıyor gibiyiz. Ocak başından beri yağmurlar, şimşekler, dolular ve gök gürültüleri eşliğinde yaşıyoruz. Hatta 29 yıl aradan sonra Antalya kıyı şeridine yağan ilk karı bile gördük, çıktı kardan adam yaptık.

İklim şartlarının insanın dinlemek isteyeceği müziği şekillendirebildiği bir gerçek. Kapalı, yağmurlu bir havada elbette ki her tür müzik dinlenebilirse de pek çok insan daha dramatik, belki hüzünlü, çok da cazgır olmayan şeyleri tercih eder.

Ben de şu anda cam kenarında oturmuş bu albümün incelemesini yazıyorum. Karşımda Güzide’nin yaktığı mumlar, yanı başımda kahvem var.

Dışarıda adeta yeryüzünü cezalandırırcasına bir yağmur ve dolu yağıyor, kırbaç gibi şimşekler çakıyor ve her şey gümbür gümbür bir stoner/doom metal albümü dinlemek için uygun görünüyor.

Metalin her türlüsünün altından alnının akıyla kalkan İsveç, bu kez de stoner/doom ile bizlerle birlikte. 2016’da Stockholm’da kurulan HAZEMAZE üç kişiden oluşan ve bugüne dek üç albüm çıkaran bir grup.

Yeni albümleri “Blinded by the Wicked”ın grubun adını duyurması noktasında şimdiye kadarki en iddialı adımı olduğunu düşündüğümü söyleyerek albümün merdivenlerini çıkmaya başlıyorum.

HAZEMAZE’in müziğini BLACK SABBATH, ELECTRIC WIZARD ve GHOST’un bir karışımı olarak nitelendirebiliriz. BLACK SABBATH’ın daha ritmik ve “chuggy” bir versiyonu ile ELECTRIC WIZARD’ın kendine has ot kokulu okültlüklerini düşünün ve üstüne de GHOST’un klavye destekli sert riflerini gözünüzün önüne getirin. HAZEMAZE büyük oranda buna yakın bir şeyler yapıyor ve bunu olabildiğince varyasyonlu şekilde sunmaya çalışıyor.

BLACK SABBATH’ın Planet Caravan”ı gibi başlayan “Sectatores et Principes”in ardından “Ceremonial Aspersion”daki titrek klavyelerle okült tatlara dokunan HAZEMAZE, aşağıdan dinleyebileceğiniz “Malevolent Inveigler”da ise “Crack the Skye” ile “The Hunter” arası bir MASTODON karakterine yaklaşıyor. Bu gibi renkler, rif tabanlı bir müzik olan ve zaman zaman kendisini çok fazla tekrarlamaya meyilli bir tür olan stoner/doom metal açısından son derece güzel artılar, pekiyiler, teşekkürler, takdirler.

HAZEMAZE bu tür olaylarla, farklılıklarla ve çeşitlendirmelerle dinlemesi son derece keyifli şarkılar yaratmayı ve dinamizmi albümün geneline yazmayı başarıyor. Stoner/doom’u gayet iyi temsil eden rifler, sağlam vokaller, türün olmazsa olmazı olan dominant bas gitar kullanımı ve olayın Groove tarafını iyi besleyen davullarla “Blinded by the Wicked” bir stoner/doom metal severin hoşuna gidebilecek pek çok şeyi takır takır sunuyor.

Üstüne basa basa söylüyorum; çıkan albümlerle, bu yıl çıkaracakları albümleri kaydeden grupların kalibresiyle, her şeyiyle 2022’in çok verimli bir yıl olacağını düşünüyorum ve stoner/doom klasmanında bu yılın ilk çok iyi albümlerinden biri de HAZEMAZE aracılığıyla geliyor.

Stoner/doom metal seviyorsanız kesinlikle dinleyin.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Heavy Psych Sound
Kadro
Ludvig Andersson: Vokal, gitar
Estefan Carrillo: Bas
Nils Ein: Davul
Şarkılar
1. In the Night of the Light for the Dark
2. Devil's Spawn
3. Ethereal Disillusion
4. Sectatores et Principes
5. Ceremonial Aspersion
6. Divine Harlotry
7. Luciferian Rite
8. Malevolent Inveigler
  Yorum alanı

“HAZEMAZE – Blinded by the Wicked” yazısına 4 yorum var

  1. kujeste says:

    hahaha başlığa sesli güldüm. bogdan göndermeli bu yazıda ne varsa dinleyecektim, stoner bişiler denk gelmesi bonus oldu. elinize sağlık ahmet bey.

    Ahmet Saraçoğlu

    @kujeste, ahah rica ederim.

  2. Berca B. says:

    Birkaç gün daha senenin en yoğun günlerini yaşıcam sonra bu albüme çok pis yumulucam, bekle beni.

  3. Rashid says:

    “Hymns of the Damned” albümleriyle ile tanımıştım grubu. Stoner/Doom Metal grubundan beklenilen her şey var adamlarda. Gayet keyifli, sıcak bir albüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.