# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OZZY OSBOURNE yeni albümünden Eric Clapton’ın konuk olduğu şarkısını sundu
12.09.2022

One of Those Days.

Çoğu kesim tarafından veda albümü olarak görülen son çalışması “Ordinary Man“i 21 Şubat 2020′de çıkaran OZZY OSBOURNE, 2020 Eylül’ünde yaptığı açıklamada yeni albümü üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuş ve aradan geçen yaklaşık 2 yılın ardından yeni albümü “Patient Number 9“ı 2 Eylül’de çıkarmıştı.

1. Patient Number 9
2. Immortal
3. Parasite
4. No Escape from Now
5. One of Those Days
6. A Thousand Shades
7. Mr. Darkness
8. Nothing Feels Right
9. Evil Shuffle
10. Degradation Rules
11. Dead and Gone
12. God Only Knows
13. Darkside Blues

Albümde Osbourne’a şöyle bir konuk gitarist kadrosu eşlik ediyor.

Tony Iommi (4, 10)
Jeff Beck (1, 6)
Mike McCready (2)
Zakk Wylde (3, 7, 8, 9)
Eric Clapton (5)

Eric Clapton’ın konuk olduğu “One of Those Days”in klibi yayınlandı.

“Nothing Feels Right” şöyle. Şarkıda Zakk Wylde konuk olarak yer alıyor.

“Degradation Rules” da yayınlandı. Şarkıda Osbourne’a Tony Iommi eşlik ediyor.

Albüme adını veren ve Jeff Beck’in konuk olduğu açılış şarkısının klibi yayınlandı.

Osbourne yeni albümüyle ilgili şöyle konuşmuştu:

“Sabah uyanmamı sağlayan şey bu; ben bunu yapmak için buradayım. Son albümü yapmak benim hayatımı kurtardı. Tüm gün kıçımın üstünde oturup koduğumun salgınının geçmesini beklemekten çok daha iyi. Kendi kendime “Ben bir rock ‘n’ roll’cuyum, iyisi mi bir albüm yapayım” diye düşündüm. Sonuçta olabilecek en iyi albümü yapmak için elinizde istemeyeceğiniz kadar çok zaman var.”

  Yorum alanı

“OZZY OSBOURNE yeni albümünden Eric Clapton’ın konuk olduğu şarkısını sundu” yazısına 27 yorum var

  1. handsome says:

    yap tabi reyiz ama albümde çok şarkı olmasın 10 tane yeter birde video klip çek bi kaç tane bir de youtube kanalına speak of the devil ve live at budokan konserlerini atıp paylaş malum ben arşivciyimde bendekilerin ses görüntü kalitesi biraz düşük *_*

  2. tahsin says:

    Ordinary Man gerek konsept olarak gerek de muzikalite olarak 10/10 veda albumuydu. Bence devam etmemeliydi.

    Destruction-666

    @tahsin, money talks!! :(

  3. Boba Fett says:

    Abi burayı okuyorsan diye yazıyorum, şu sikik sokuk isimlerle düet yapma gözünü seveyim. Ozzy’sin abi sen yapıyorsan büyük isimlerle düet yap.

    Boba Fett

    @Boba Fett, Beck, Clapton vs. isimleri gördüm, teşekkürler abim.

  4. Kaan says:

    Bırak şu modern soundları. Al Zakk’i yanına, “No Rest for the Wicked” gibi bir şey yap. Satar mı diye korkma, daha iyi satar. Bize de tapmak düşer.

    Canoir

    @Kaan, +1 ordinary man büyük hayal kırıklığı oldu benim için. Andrew Watt ile kesinlikle çalışmamalı

  5. Zeitgeist says:

    Yapacak bir şey yok mecbur tüm gün Black Sabbath ve Ozzy dinleyeceğiz.

  6. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Ozzy Osbourne 90, 100 yaşına kadar yaşasın bize albümler yapsın razıyım reise.

    Not: Bugün yastayım. Bir başka reis Cüneyt Arkın’ı bugün kaybettik. Tam da daha dün gece filmini izlemiştim adamın.

  7. woodenpint says:

    Şarkı önceki albümdeki bütün şarkılardan daha iyi. Jeff Beck’in solosu da inanılmaz nefes aldırmış şarkıya. Kaçıncıyı döndürüyorum bilmiyorum, vokaller de bariz daha iyi geldi bana

  8. Süleyman E. says:

    Prodüksiyon gerçekten berbat ötesi. Çok boğuk, compressed bir sound var. Bütün enstrumanlar birbirine giriyor. Önceki albüm de böyleydi, bu sefer daha da beter olmuş. Neyini beğeniyorlar bu soundun gerçekten anlamıyorum.

    Olumlu taraflara bakacak olursak parçayı beğendim. Tony babanın solosunun girdiği kısım ve arkada çalan riff bildiğin direkt Black Sabbath, birebir aynı hissettiriyor. Bu çok hoşuma gitti. Önceki yayınlanan parça da güzeldi, bu da güzel. İkide iki devam ediyoruz şimdilik. Umarım albümdeki diğer parçalar da güzel olur. Ama tabi bu berbat sound maalesef albümden baya bir şeyler götürecek gibi görünüyor.

  9. Berca B. says:

    Patient Number 9′ı çok beğendim. Beynimin döndüğü kadar çalıştığım, anca kendimi otele attığım şu saatte ilaç gibi geldi.

  10. Kürşat says:

    Ozzy baba hem yaşı hem rahatsızlıkları sebebiyle tuvaletini dahi tutamaz haldeyken bu Unkapanı prodüktörü işi şeylerden daha iyisini beklememek lazım. Text to speech AI’a söyletmişler gibi.

  11. İlk kez Billboard listesine 1 numaradan girmiş, İngiltere’de de en yüksek liste başarısına ulaşmış. Giderayak demek istemem ama bildiğin giderayak enteresan şeyler yapıyor kral.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, en büyüğü mü bilmiyorum ama valla çok büyük.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, kral olan Ozzy mi Clapton mı? :P Bir metal sitesi için cevap oldukça basit gibi görünse de buyurun tartışma konusuna. Çünkü; https://img.cdn-pictorem.com/uploads/pictureframe/1/353525.jpg

    deadhouse

    @owlbos, İlk kez Clapton hayranı birine rastladım. Şahsen kendisinden hiç hazzetmem. Gerçi Ozzy hayranı da değilim. Yine de Ozzy’i tercih ederim ona.

    Emre Görür

    @owlbos, Clapton rock tarihinin ilk “büyük” gitaristi. Hendrix’ten önce o vardı. Zaten anaakımda heavy müziği başlatan da bu ikisi. Black Sabbath esas olarak Cream çizgisindedir.

    deadhouse

    @Emre Görür, Hendrix’den önce nasıl o oluyor? Aynı dönem diye biliyorum.

    Bu arada Hendrix ilk Büyük gitaristtir. Gitar Rock müzikte onunla var oldu Clapton’la değil.

    owlbos

    @deadhouse, Clapton 63 64′de flan the Yardbirds ile bu sıfatı almaya başladı diye biliyorum ben. Clapton özellikle Cream ile heavy metalin önünü açan insanlardan.

    owlbos

    @owlbos, Böyle yazıyorumda Hendrix’i daha çok severim bu arada ben ve daha büyük gitaristir. İlk büyük müdür? Orasına katılmıyorum.

    deadhouse

    @owlbos, Abi Hendrix sadece gitarist değil ki. Hendrix’in büyüklüğü başka bir büyüklük. Kültürel anlamda 20. yy Rock müziğini şekillendiren adamdır. Hendrix Punk’ı da etkilemiştir, Cobain’i de etkilemiştir, Axl Rose’u da Mayhem’i de. Hendrix kendinden sonra gelen tüm sert müzik+isyan kombininin babasıdır. Biliyorsun Caz’ı bile değiştirten adamdır Hendrix. Miles Davis onun ilhamıyla Bitches Brew’ü çıkardı. Clapton büyük bir gitarist onu tartışmıyorum zaten. Demek istediğim Hendrix etkiledikleriyle gelmiş geçmiş en büyük gitaristtir.

    owlbos

    @deadhouse, Söylediğin her şeye katılmakla beraber tartışmanın başlangıç noktasının rock tarihinin ilk büyük gitaristi olduğunu hatırlatmak isterim.

    Emre Görür

    @deadhouse, “gitar kahramanı” konsepti Clapton ile başladı. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Hendrix çıkış yaptığında adam zaten süperstardı. Hendrix bence de daha büyük, ama owlbos’un dediği gibi ilk değil.

  12. Boba Fett says:

    Clapton, Bob Dylan vs. bunlar büyük isimlerdir, bugün Beatles gibi bir grubu bile etkileyen isimlerden bahsediyoruz. Ozzy, Lemmy gibi isimler herhangi bir Beatles üyesini görse sevgiden secde edecek adamlar.

    Clapton 65′te yanılmıyorsam gitarı ağlatmaya başlıyor zaten, Hendrix giyimiyle, çalışıyla ve ölümüyle bir ikon ama Clapton’un da aşağı kalır yanı yok.

    Emre Görür

    @Boba Fett, Şekil A: Lemmy, 1965

    https://ibb.co/m4RF3WQ

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.