# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Nergal’den BEHEMOTH’u sonlandırma sinyali
08.04.2015

:(

Nergal, geçtiğimiz günlerdeki bir röportajında “The Satanist“i aşma konusunda şüpheleri olduğunu ve BEHEMOTH’un daha fazla devam edip etmemesi konusunda kararsızlığını ifade etmiş.

Bu albüm öncesinde ilk kez gereğinden fazla düşünmekten vazgeçtik ve enstrümanlarımızı alıp çalmaya başladık. Albümde duyduğunuz da işte bu, tamamıyla kalbimizden gelen müzik.

Her şeyi çok detaylı düşünen biriyim. “The Satanist”i yaratırken bunu, yani kendi beynimi engellemeye ve çok fazla düşünmemeye çalıştım. Müziği içimde hissettim ve duygularımı riflerle, müzikle ortaya koymaya çalıştım ve çıkan şeyin olabildiğince doğal olmasını istedim.

Açıkçası bunaldım. Herkes albümü çok sevince, basın albümü övünce bu dediğim size garip geliyordur, ancak şu anda durum bu şekilde. Bu albümün bizim başyapıtımız olduğuna inanıyorum. Böylesi bir şeyin ardından devam etmek doğru olur mu bilemiyorum… Dürüst olmaya çalışıyorum. Bu albümden ve gelen tepkilerden çok memnunum. Albümün çıkışından bu yana 1 yıl geçti ve bu süre zarfında ekstrem metal adına hiçbir şey yapmadım, çünkü şu anda olan bitenden dolayı çok mutluyum. O yüzden işleri zamana bırakacağız. Bir iki yıl bekleyelim, neler olacak görelim. Tek bildiğim acele etmeyeceğimiz.

  Yorum alanı

“Nergal’den BEHEMOTH’u sonlandırma sinyali” yazısına 10 yorum var

  1. Nergal’in kendini sadece Behemoth’la sınırlamak istememesi normal bence. Baya dolu ve zeki bir adam. Behemoth “The Satanist”in ardından ne yapardı çok merak ediyorum, ama başka planları varsa onların da ilginç olacağına eminim.

  2. Rashid says:

    Bence gayet iyi bir fikir. Yani albüm yapalım diye albüm yapmayacaklar. Bence eğer yeni albüm gelecekse en az 4-5 yıl sonra gelir. Nergal şu anda berber olayına baya sarmış durumda.

  3. buğra says:

    mükeemmel album yapan her grubun hasin sonu daha ne yapabilirim oluyor malesef acelemiz yok yani the satanist gibi 3 4 album daha yapıcaklarsa bekleriz bence

  4. oğuz says:

    Nergalın başka işler yapmak istemesi bence de doğal. Eminim yine harika şeyler de yapar. Ama olaya benim gibi duygusal yaklaşan çoğu kişi behemothu devam ettirmesini buna tercih eder. (satanistden daha iyi bir album de yapabilirler bence, öyle aşılamayacak bişey gibi değil, satanist 8.5 falandır bana göre.)

  5. Ş. Yıldırım says:

    İlk önce özgüven dağılması filan sandım ama değil. adam grup namına yapılabilecek çoğu şeyin yapıldığını, kendi çapında devirmedik dağ bırakmadığını söylemiş de eklemiş sonuna; daha farklısını da yapabilirim. belki yapabilir belki de yapamaz. çok kötü bir Nergal de karşımıza çıkabilir, eskilerinden toplanıp ayağa kalkmış bir Nergal de. bu adamın ne yapacağı tam olarak kestirilemiyor. yani en azından ben kestiremiyorum. nitekim ”The Satanist”te de öyle oldu. o yoğun reklam kampanyalarından ve Dave Mustainevari açıklamalardan sonra tırt bir şey çıkacağına dair korkularım vardı ama her yerinden lanet akan o albümü dinledikten sonra bu adam hakkında asla kesin hüküm vermemeye karar verdim.öncesinde pek Behemoth insanı olmasam da The Satanist’le lanetine secde ettiğim bir yapıya büründü benim için. ki metal müzik dünyasında özellikle; zirvede bırakıp, gidip başka yerlerin zirvelerinde tahtını kuran pek çok kişilik var. belki de en iyisini yapacaktır ama bunu bize -yani bana kalırsa- ancak zaman gösterebilir. ben iyi olacağını düşünüyorum. o zamana kadar ”In The Absence ov Light”, ”The Satanist” ya da”Ora Pro Nobis Lucifer”la yola devam ederim .

  6. Cemali says:

    Aslında dediği şeyler çok mantıklı duruyor. En azından gerçek müziğe olan saygısını ve sırf para için bunu kullanmadığını gösteriyor. Ama nolursa olsun yine de insan üzülmüyor değil.

    Ayrıca Nergal’in kalitesinden ödün vereceğini pek sanmıyorum, ama tüm bunları kendisinin de dediği gibi zamana bırakmak en iyisi.

  7. Bende Saklı Kalsın says:

    Emperor gibi yapabilir: Konserlere devam eder. Tabi albüm olmadığından tur şansı da pek olmaz.

  8. Bende Saklı Kalsın says:

    Bu arada Nergal’da Sivrihisarlı tipi var (foto) :)

  9. The Satanist Amerika’daki ilk haftasında 10.000 sattı, albüm güzel, hayvan gibi konser vermeye devam edecekler ve iyi para kazanmayı sürdürecekler yani maddi endişelerle müziği geri plana bırakmayacaklarından neredeyse eminim o yüzden içim rahat.

    Nergal’in Behemoth’la sınırlı bir müzikal karakteri olduğuna ben de inanmıyorum ve hatta Nergal’in solo yapacağı herhangi bir proje için oldukça heyecanlanırım ancak diğer yandan bence Behemoth Nergal’in herhangi bir solo projesinden daha Nergal ve Nergal için daha kişisel bir dışavurum aracı. Bence düşündüğü kadar uzun bir ara veremeyecek ve okültlüğü prodüksiyonuna da yansımış, daha çiğ, tekinsiz ve farklı bir Behemoth albümü yapacaklar. Behemoth’un duraklayacağına: inanmam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Furkan Keskin, zaten yine yakın bir açıklamasında “The Satanist bize istediğimiz herhangi bir yere gitme özgürlüğü verdi; bundan sonraki müziğimiz çok daha rock da olabilir, çok daha ekstrem de” diyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.