# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DEATH GRIPS (sanki) dağıldı
03.07.2014

…ITGOESITGOESITGOES…

Birçok turne iptali, dengesiz açıklamaları ve itlik haytalıkları ile tanınan ABD’li deneysel hip-hop grubu DEATH GRIPS, dağıldığını açıkladı. Anlaşılan raf ömrünü doldurup, yapabileceği her şeyi yaptığını düşünen grup, aynı zamanda bir veda notu bırakmış. DEATH GRIPS’in sağı solu belli olmadığı için, biz yine de “ne olur ne olmaz” diyoruz.

“Olabileceğimiz en iyi noktadayız. Sonuç olarak DEATH GRIPS artık bitti, resmi olarak. Bütün turneler iptal. “The Powers That B”nin ikinci diski yine de yayınlanacak. DEATH GRIPS her zaman  sesler ve görüntülerden destek alan bir kavramsal sanat teşhiri olarak kalacak. Bir grubun üstünde ve ötesinde. En gerçek hayranlarımıza; lütfen efsanevi kalın.”

Grubun tüm konserlerini iptal etmesi, kasım ayında gerçekleşecek olan ve DEATH GRIPS’in de sahne alacağı Fun Fun Fun Fest’i de etkiledi haliyle. Üstelik DEATH GRIPS ve Fun Fun Fun Fest arasındaki bu “konser iptali” talihsizliği ikinci kez yaşanıyor. Durum böyle olunca da festival yetkilileri gruba, aynı grubun yaptığı şekilde bir not yazma gereği duymuşlar.

“Olabileceğimiz en süper iyi noktadayız. Sonuç olarak DEATH GRIPS ile ilişkimiz artık bitti, resmi olarak. İki kez ekildikten sonra bilinçli olarak ebediyen ayrılmaya karar verdik. Ruhumuzun derinliklerine bakıp DEATH GRIPS’in bizi gerçekten sevip sevmediğini veya herhangi birini sevebilme kabiliyeti olup olmadığını sormamız gerekti ve talihsiz cevap ‘hayır’dı. Biz bundan daha iyiyiz. Böylece, başka bir konserde veya başka hayranlarla birlikte görmek korkusuyla DEATH GRIPS’i Twitter’da takip etmeyi bıraktık. Sadece, çok erken. Kasımdaki festivalimiz bir ikame ile yine de gerçekleşecek. Bizleri biz olduğumuz için seven bir ikame. Fun Fun Fun Fest her zaman göt sallamalı, headbanging’li güzel zamanlar ile desteklenmiş, metal, fiziksel ve beynin duyularına fazla yüklemeli zevk festivali olmuştur. Bir festivalin üstünde ve ötesinde. En gerçek hayranlarımıza; lütfen epik kalın… ve takip etmeye devam edin.”

Grup geçtiğimiz ayda “The Powers That B” adıyla iki disk olarak yayınlamayı düşündükleri albümün ilk diskini tamamlamıştı. Her parçada Björk’ün eşlik ettiği “Niggas on the Moon” şöyleydi:

“NO LOVE DEEP WEB” albümünden “No Love” adlı parçaya çektikleri klip ise altta. Klip sevgililer gününde yayınlanmıştı.

Zach Hill, birkaç ay önce yaptığı açıklamaya göre, bir film üzerinde çalışıyordu. Ek olarak da, math/noise rock yaptığı diğer grubu HELLA için yeni bir albüm yazmayı da düşünüyordu. HELLA, şöyle acayip bir şey:

  Yorum alanı

“DEATH GRIPS (sanki) dağıldı” yazısına 24 yorum var

  1. nordson says:

    Casio MA-101

  2. Rajeesh says:

    death gripz haberi görmek şaşırtıcı aramızda hipster mi var :D

    başta garip gelebilir ama mutlaka şans verip dinleyin herifleri

    Onur Sancu

    @Rajeesh, ahaha. İlla hipster olmak gerekmiyor yahu. Dediğin gibi şans verilmesi gereken insanlar.

  3. crowkiller says:

    yine s.k resmi koymasınlar da albüm kapaklarına naparlarsa yapsınlar

    ismail vilehand

    @crowkiller, toplu taşımalarda giderken ve No Love Deep çalarken cebimden iphone’u çıkaramıyodum bi ara. hayır bide zor anlaşılan bişi de değil. kabak gibi 10 metreden belli oluyor ne olduğu.

    crowkiller

    @ismail vilehand, hehe aynen

  4. Jester says:

    Müzikte manyaklığı severim.

    Bu grubu da severim.

    Ama bu arkadaşların manyaklığı TDEP seviyesinde falan, işte bunu tasvip etmem. Önce o amfiyi indir, sonra adam gibi yap müziğini. (hiç)

    Mert

    @Jester, kesinlikle katılıyorum, zevzekliğin lüzumu yok.

  5. sefagn says:

    ilk önce grubun No Love Deep Web albümünün kapağı olarak bunu gördüm http://mixtapemonkey.com/mixtape-covers/482.jpg lan o ne acayip kapak siyah şerit koymuş adamlar diye düşünürken daha sonra orjinaliyle karşılaştım. olacak iş değil :(

    parasite/gallows

    @sefagn, plak şirketine eyvallah etmeyişleri ve ardından “ha öyle mi? iyi aq” dercesine bu fotoğrafla albümü yayınlamaları bence son yıllarda (bu sonu epey geriye çekmek mümkün gibi) müzik piyasasında yapılmış en büyük şeylerden biri.

    sefagn

    @parasite/gallows, grubun takipçisi değilim ama eğer plak şirketine karşı bir duruş olarak o kapağı koydularsa helal olsun tabikide

  6. Hella’yı 2005′te canlı izledim, gördüğüm en manyak davulculardan biri bu eleman.

  7. TAAKE says:

    Bu grubu tanımama sebep olan batuhan bekmen reyize de burdan teşekkürlerimi sunarım.Dasş gibi grup daşş

    Batuhan Bekmen

    @TAAKE, Abi şimdi gördüm haha, ne demek. İyi dinlemeler.

  8. Osman says:

    Çok dope olmuş mavi ekran vermiyim diye kapattım haha bu ne la?

  9. Dün bir kere döndürdüm, hastası oldum. Cidden acayiplik dünyasında bile acayip kalmışlar. Venetian Snares’e benzettim ben bir miktar.

  10. Onur Sancu says:

    Çok net ufkum açıldı.

  11. Jester says:

    %90′ını anlamadım ama galiba Billy Not Really ve Black Quarterback favorilerim. :/ İtlik ve serserilik akmış yine.

  12. 002728 says:

    genç hipstırlar rahatsız.

  13. ismail vilehand says:

    şimdi dinledim komple, aklım çıktı yerine takamıyorum. o derece. açık konuşmak gerekirse ben bunu bi daha ayık kafayla zor dinlerim.

  14. saw you drown says:

    Bu manyak herifleri içip içip dinleyeceksin. Kafa trilyon olur.

  15. Tam da heriflerin “pembiş” albümünü döndürürken şu haberi görmek ne acayip lan, zamanlama falan.

  16. Bu gruba cidden böyle dağılmak yakışırdı.

  17. Osman says:

    itgositgositgositgositgos GİYOTİİİİĞNNNEEEHH

    Efsane bitirdiler valla helal olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.