# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ARCTIC MONKEYS’den yeni klip
25.10.2013

Son bir tane.

İngiltere’nin parlayan yıldızı, aynı zamanda geçtiğimiz aylarda Rock’n Coke festivali kapsamında ülkemizi ziyaret eden ARCTIC MONKEYS, 9 Eylül’de çıkarttıkları yeni albümleri “AM“den “One For The Road”a çektiği klibini paylaştı.

“Stop the World I Wanna Get Off With You” isimli parça da burada.

Grup daha önce de “Why’d You Only Call Me When You’re High?” isimli parçaya çektikleri klibi yayımlamıştı. Klipte, grubun vokalisti Alex Turner’ı sarhoş bir haldeyken çok da şaşırtıcı olmayan şeyler yaparken görüyoruz.

 KYUSS ve QUEENS OF THE STONE AGE’den tanıdığımız Josh Homme’u da içeren albümün detayları:

01 Do I Wanna Know?
02 R U Mine?
03 One for the Road
04 Arabella
05 I Want It All
06 No. 1 Party Anthem
07 Mad Sounds
08 Fireside
09 Why’d You Only Call Me When You’re High?
10 Snap Out Of It
11 Knee Socks
12 I Wanna Be Yours

Daha önce “Do I Wanna Know?” isimli yeni bir şarkı dinleyenlere sunulmuştu.

Şarkıyı daha önce de bir konserde çalmışlardı.

  Yorum alanı

“ARCTIC MONKEYS’den yeni klip” yazısına 41 yorum var

  1. Tompa says:

    Şarkı süper. Yeni albüm efsane olacak zaten.

  2. burock1988 says:

    AM diye albüm ismimi olur :D ?

    Onur Sancu

    @burock1988, grubun baş harfleri fakat dilimiz adına bir talihsizlik olmuş. Albüm hakkında muhabbetleri heyecanla beklemekteyim.

    ben

    @burock1988, Ampossible.

  3. owlboss says:

    Albümü dinlemeye başladım ve grubun dinlediğim ilk albümü olacak bu. Şuana kadar ciddi anlamda beğendim. Bu albümü grubun diğer albümlerinden ayıran büyük bir olay var mı müzikal anlamda?

    Mert

    @owlboss, ben de daha çok fazla dinlemedim ama oldukça efendi bi albüm gibi duruyor. Diğer albümler daha yavşak diyebilirim.

  4. patognomonic says:

    -Arktik manki ey em albümü geldi mi ?
    -AM mi ?
    -Evet abi AM

  5. Boba Fett says:

    AM kritiği gelir mi?

    owlbos

    @Boba Fett, Bunu yapmak isterim ama grubun tarihi geçmişi geleceği hakkında hiç bir şey bilmiyorum.

    TanSolo

    @owlbos, hocam 8 yıldır az buçuk dinlemişsindir nasıl hakkında hiçbir şey bilmiyorsun anlamadım hahaahahahahah?

    owlbos

    @TanSolo, 8 yıldır 80 kez dinlemişimdir heralde ama yaptığım tek şey AM’ı açıp dinleyip kapatmak. Grubunun AM albümü dışında 1 şarkısını dinledim çok sulu cıvık indie kafasındaydı o yüzden merak etmedim hiç diğer işlerini.

    owlbos

    @owlbos, Bu albümü dinleme sebebimde Josh Homme’un albümde 2 şarkıda back vokal yapıyor olduğunu öğrenmemdi.

    TanSolo

    @Boba Fett, utanmasam yazardım

    ismail vilehand

    @Boba Fett, Hepimizin çıktığı yer. 10/10.

  6. owlbos says:

    Bu albümün kritiği yok muydu yahu sitede? Neyse, çok klas bir albümdür bu. Başka da albümlerini dinlemem zaten.

  7. deadhouse says:

    @owlbos, Bu albümden daha iyi albümleri var. Bununla patlama yaptılar, ancak daha önceki işleri daha çiğ, samimi ve özgündü. Bu albüm de güzel tabii, kötülüyormuşum gibi anlaşılmasın.

    deadhouse

    Ahaha patlama demişim de şimdi biri çıkar, yeni mi patlama yaptı der Arctic Monkeys. Doğrudur, İngiltere’de 2005′ten beri patlamışlardı zaten. Dünya geneli bu albüm. Yoksa zaten ünlü büyük bir gruptu.

  8. deadhouse says:

    Türkiye konserleri var, Ağustos 2022′de.

    Melkor

    @deadhouse, Pek dinlediğim bir grup değil de bilet fiyatları aşırı uçuk olabilir. Alanlar da karaborsadan iyi itelerler. Yatırım tavsiyesidir.

    deadhouse

    @Melkor, 500+ olur büyük ihtimalle. Bu ekonomide sinema, konser lüks oldu. Öyle bir grup gelmeli ki verdiğimiz parayı düşünmeyelim. Öznel bir şey tabii ama DsO, Ulcerate, Meshuggah, Cattle Decapitation ve Metallica dışında herhalde hiçbir grup için o paraları veremem.

  9. ismail vilehand says:

    Hayatım da hiç AM dinlemedim. Bana sevme ihtimalim olan bir şarkı atsanıza bakayım neymiş bu.

    enemyofgod

    @ismail vilehand, https://www.youtube.com/watch?v=30w8DyEJ__0

    ismail vilehand

    @enemyofgod, verilen linklerden sadece bunu beğendim. Klip de, şarkı da güzelmiş. Sen çözmüşsün beni demek ki.

    enemyofgod

    @ismail vilehand, senden bu sözleri duymak beni sevindirdi üstat. Kendine iyi bak.

    owlbos

    @ismail vilehand, AM derken ben albümü kastettin sanmıştım. Grubu kastettiysen OK ama arkadasların attıgı şarkılar AM albümünden değil.

    ismail vilehand

    Grubu biraz dinledim, bu grubun adı Arctic Monkeys olmasa “Kolay Yoldan Amcık Düdükleme” olabilirmiş. Tıpkı Radiohead gibi ağır amcı müziği bu.

    Bence bir erkek Devourment veya Misery Index varken karşılığında sekse ulaşmadan bu tarz müzikler dinlememeli. Kütür kütür götüren tüm kardeşlerime ayrıca saygılarımı sunarım, o ayrı konu.

    owlbos

    @ismail vilehand, ahahaha eyvallah abi. tespitlerine katılıyorum. ama şöyle de bir şey var 2010ları düşündüğümde Queens of the Stone Age, the Black Keysle beraber AM albümü iyi ki var diyorum. Bira içip sigara tuttururken flan modern rock yaşıyor lan flan dedirtebiliyor bana.

    ismail vilehand

    @owlbos, işin içine biraz blues girince amcılık oranı azalıyor. Manita düşürme ihtimallerine oran açsak İngiliz indie rock grupları 1.05-1.20 arası banko olurken QOTSA ve The Black Keys 2.40-3.10 arası anca olur. Gerçi benim ilk yarı Coldplay, maç sonu Suffocation ile 25.00 oran almışlığım var.

    Yiğit

    @ismail vilehand, sanat sanat içindir!!! 😡😡😡

    ismail vilehand

    @Yiğit, https://bit.ly/3qYq0jy

    Yiğit

    @ismail vilehand, ahahaha o zaman sanat sanat içindir diyen net amcılık yapıyordur diyebilir miyiz o_O

    Raddor

    Geçmişte yapıp şimdi yapmayacağım bir hata varsa o da bir kızla müzik konuşmak. Tabi sadece ilk buluşmalarda. Bu sizi çok ‘nerd’ gösterir. Bütün cinsel gerilimi yok edersiniz ve muhabbet iyi olsa da friendzone yersiniz.

    İlk buluşmalarda film-dizi-müzik muhabbetleri iki-üç cümleyi geçmemeli. James Bond’un yeni tanıştığı bir kızı tavlamak için yarım saat Muse konuştuğunu hayal edebiliyor musunuz?

    “O zaman ne konuşacağız?” Kızın size söylediklerini kaydedip ona karşı espri malzemesi olarak kullanın. Örneğin; Radiohead dinliyorum dedi. Muhabbetin bir yerinde piç piç sırıtarak “Şimdi seni terk edersem yatağında Radiohead dinleyip ağlamayacaksın değil mi?” deyin. Şu cümledeki cesaretin kız açısından seksiliğini görün.

    Böyle iki geri bir ileri. Kız ona muhtaç olmadığınızı ve amcı olmadığınızı anlasın. Tersine onu kazanmak için muhtaçlık, amcılık yaptığınu sezerse sizden koşarak kaçar. Onu istemediğinize kendinizi inandırarak davranırsanız kız da buna inanır ve tersine size çekilir. Komik ama durum bu. Kadın böyle evrimleşmiş.

    ismail vilehand’i dinleyin. Onun cümlesini yapıştırıyorum: “Radiohead, Muse, Coldplay, Travis gibi grupların tek bir notasını dahi duymak kıçıma çam kozalağı sokulmuş gibi acı veriyor.” Adam bu grupları dinlemeyi kendi maskülen benliğine hakaret olarak algılıyor. Sonra da “Anlamadığım şekilde Z kuşağı kızları peşimden koşuyor. Ben bir şey yapmıyorum bile.” diyor.

    Sebebi bu işte. Her bir kuşakla erkeklerin taşşakları biraz daha alındı. Nadiren ismail vilehand gibi erkek zihin yapısına sahip erkekleri bulunca da atlıyorlar. Sağda solda da feminizm propagandası yapıp diğer erkekleri buna inandırarak onları eliyorlar. (Bunu bilerek yapmıyorlar. Görüşlerine inanıyorlar ancak doğanın kanunu gereği iç güdüsel olarak masküleniteye çekilmeden edemiyorlar).

    Bu yazdıklarımda büyük bir yaşanmışlık, acı ve sonunda doğruyu bulup mutluluğa erme var. :)

    Melkor

    @Raddor, İlk buluşmada müzik konuştuğun için friendzone yedim mi diyosun? Ondan değildir be olum sen öyle zannetmişsindir. Ayrıca bu yazdıklarını zekalı karıların hiçbiri yemiyor artık. Rol kastığınız her an karılar için birer amcısınızdır. O yüzden rahat ve kendiniz gibi olun, düşüyorsa düşüyodur, düşmüyosa siktirsin gitsin.

    deadhouse

    @Melkor, +1

    Raddor

    @Melkor, tamam işte aynı fikirdeyiz. :) Bu konu yukarıda karı-kız için Arctic Monkeys dinlemekten, müziği TAKTİK olarak kullanmaktan çıktı.

    Ben de taktik yapmayın diyorum. Kızlar taktikleri sezer, ezberlenmiş cümleleri sezer, ses tonunuzdaki korkuyu, özgüvensizliği, yavşamayı her şeyi sezer onlar.

    O yüzden diyorum ki hepimizin doğasında bir öküz var, o öküzü salmaktan korkmayın, kendiniz olun, doğal olun, o öküzü hayvanı salın hiçbir şey olmaz, tersine işe yarar. Yukarıda verdiğim “oyun” örnekleri aslında bizim doğal, eğlenen erkek halimiz.

    Tam tersine ciddi, kasıntı, kızı kazanmak için müzik muhabbeti yapan da TAKTİK yapan halimiz.

    Eğer amacınız gerçekten müzik konuşmaksa konuşun. Değilse, neden kızla flört etmek, sözel oyunlar oynamak, espri yapmak, eğlenip eğlendirmek varken müzik konuşasınız?

    Yanlışsam YANLIŞSIN RADDOR deyin. :) Burada biz bizeyiz.

    Mahakali

    @Raddor, yanlış değilsin hocam da yazdıkların basmakalıp cümleler, şu kadın şunu sevmez, yok öküz olun falan. Hayatımda bir sürü kadınla ilişki içinde oldum, hepsiyle de sürekli film, müzik konuştum. Her zaman kibar birisi olmaya çalıştım. Karşınızdaki insan siz müzik konuştunuz diye size friendzone atıyorsa o durum, karşınızdaki kişinin kendi vasatligi ile açıklanabilir sadece.

    Kadınlar bu redpillci tavrı hiç sevmiyor, eğer siz basit insanların peşinden koşuyorsanız veya özgüvensiz kadınlarla birlikteyseniz bu Redpillci tavır ise yarayabilir tabii ki.

    Ben kesinlikle tam tersini düşünüyorum, çevremdeki zeki/güzel kadınların neredeyse hepsi güzel müzik/film zevki olan kibar hatta feminen görünen erkeklerle birlikte.

    Maskulen tavır hiçbir zaman sempatik bir şey olmadı zaten, bizim ülkenin erkek egemen kültürüyle yetişmiş, bu kalıpları sorgulamamış bir insanla da birlikte olmak ne kadar mantıklıdır bilemiyorum :)

    Raddor

    @Mahakali, uzun yazacağım. Bu konuya girdim madem ortada bırakmayayım. Şayet yukarıda yazdığım “doğal olmak”, “taktik yapmamak” ve “kendin olmak” kavramları birbirine karıştırılabilir şeyler. Bunları bir açayım.

    Doğal olmayı savunuyorum ancak “kendin olmayı” kesinlikle savunmuyorum. “Kendin olmak” nedir? Biliyorsunuz psikolojide Id var ve Süper Ego var. Kendin olmak dediğimiz şey aslında bizim Id’imiz, hiçbir sosyal gelişime katkısı olmayan öz hakiki benliğimiz.

    A Beautiful Mind filminde Russel Crowe’un canlandırdığı karakterin barda kıza yürüdüğü sahne yüzde yüz kendin olma sahnesidir. Şöyle diyordu: “Acaba ilişkiye girmek için gerekeni söylediğimi varsaysak ve doğrudan sıvı alış-verişine geçsek olmaz mı?” Kızdan direkt tokadı yiyip orada terk ediliyor tabi.

    Çünkü “oyun” diye bir şey var arkadaşlar. Hiçbir erkeğin varlığından haberdar olmadığı ancak doğada var olan şey.

    Doğadaki bütün hayvanlar çiftleşmeden önce partneriyle “oyun” oynarlar. Bunlar bir takım sesler çıkarmak veya hareketlerde bulunmakla yapılır ve üreme bunun sonucunda gerçekleşir.

    Aynı şeyin biraz daha sözel hali insan ırkında da mevcut. O zaman nasıl oluyor da oyundan bir haber bazı erkekler karşı cinsle oldukça başarılı?

    Burada da “doğal olmak” kavramına geçiyorum. Bazılarımızın doğal hali bilmeden de olsa oyunun kurallarıyla oldukça örtüşüyor. Ancak bazılarımızın hiçbir şekilde örtüşmüyor ki “ne yaparsam yapayım kadınlarda başarılı olamıyorum.” diye kendi kendilerine dövünüyor onlar. Bazıları bu işte çaba sarfetmeden iyiyken bu işte onlar direkt oyun dışı.

    Yılmaz Erdoğan’ın Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar kitabı vardı. Evlilikteki kadın-erkek kavgalarını senaryolaştırmıştı. Oyun evlilikte dahi devam eden bir şey. Ve bu evlilikteki kavgalar hep erkeğin bu oyunu bilmemesindeki cahilliğinden kaynaklanıyor.

    Kadın bir kavga başladığında her şekilde kendini haklı çıkarır. Konuyu başka yerlere çeker yine haklı olduğu kısımlar bulur. Erkek de kendini haklı göstermek için bağırır durur.

    Halbuki kadın için mesele erkeğin veya kendinin haklı olması falan değildir böyle durumlarda. Kadının beklentisi erkeğin duygusal kontrolünü eline alması ve kendini kaybetmeden duruma ve kendine hakim olmasıdır.

    İşte bu oyunu bilmektir ve kadının erkeğe saygısını arttırır.

    Oyunu bilmek demek duygusal olarak kendine hakim olabilmek demektir. Maskülenite “HAYT HUYT” yapmak, efelenmek değil. Yazılmış en maskülen karakter James Bond’un bir kadın onu beğenmedi, terk etti veya aldattı diye ona şiddet uyguladığını, bağırıp çağırdığını hayal edebilir misiniz?

    Oyun bir kadının size çekim duyduğu ilk anda başlar. “Hep böyle sessiz misindir?”den tut, yemek yerken sizin tabağınızdan yemek almasına kadar hepsi kadının sizinle beraber olup olmaya değip değmeyeceğinizi anlamak için yaptığı testlerdir. Çoğunlukla iç güdüsel yapılır. Bu testler şiddetini arttırabilir. “Kulakların da kepçeymiş.” derse Cem Yılmaz gibi “Yelkenliyke yelkensiz gittim” deyip öfke göstermeden espri ve zekayla testi geçersiniz.

    Bir kız bana “senin burcun biraz abaza oluyor.” demişti. Cinselliğinizi saklamak da doğru değil ancak “evet abazayım” da denmez. Ben de abartarak “eyvah yakalandık mı?!” diye ellerimi yanaklarıma götürerek sırıtmıştım. Oyununu görüyor ve arttırıyorum demekti bu.

    Oyun aynı zamanda kadını kazanmak için muhtaçlık yapmamayı içerir. O nedenle Arctic Monkeys muhabbetini onu kazanmak için yaptığınızı sezerse kadın sizin diğer kadınlar tarafından tercih edilmeyen biri olarak görür ve çekimi azalır.

    Burada rol yapmaktan bahsetmiyorum. Doğal olunmalı. Oyunu kendi doğal parçanız haline getirmelisiniz. Ve bu eğlenmek, gülmek, güldürmek demek. Hiçbir kadın bundan nefret etmez. Tam tersi sizin bu işlerden anladığınızı bilmek onu mutlu eder.

    Bu kadar yazmamdaki amaç ego kasmak değil, başarısız erkeklere yardımcı olma isteği. Yazdıklarıma ilgisini çeken olduysa bir kitap önereceğim. The Dating Wizard: Secrets to Success Woman kitabını okuyun. Bu e-kitabın ingilizcesi internette bedava. Türkçesi de 30 lira civarı.

    Sürekli maç dışı kalmanın nasıl tahrip edici olduğunu başarılı erkekler bilmez. Kendiniz olmak da bir işe yaramadı. Bu kitabı okuyun, oyunu öğrenin, başarılı haliniz doğal haliniz olsun.

    Dysplasia

    @Raddor, Redpillci mi lan o?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.