# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İngiltere metal basınından geniş çaplı anket
19.11.2012

Halkın nabzı.

Müzik şirketi BPI’ın, Kerrang! ve Metal Hammer gibi basın organlarıyla ortaklaşa yürüttüğü ve 3.600 kişi üzerinden gerçekleştirilen yeni bir ankete göre, İngiliz dinleyicilerin metale bakışı şu şekilde olmuş.

BLACK SABBATH, %45′lik oyla gelmiş geçmiş en önemli İngiliz metal grubu
IRON MAIDEN ve LED ZEPPELIN, %20′şer oyla en önemli 2. ve 3. İngiliz rock/metal grubu
Katılımcıların %75′i İngiltere’yi metalin anavatanı olarak görüyor
%67,3 ise İngiltere’yi metal konusunda dünya lideri olarak tanımlamış
%75 katılımcı İngiltere’yi hâlâ önemli gruplar çıkaran bir ülke olarak nitelerken, WHILE SHE SLEEPS de en umut veren grup olarak gösterilmiş
%40′lık bir kesim metali ergenlik döneminden bu yana bırakmadan dinlediğini ifade etmiş
%79′luk kesim, en sevdikleri grubu dinledikten sonra daha enerjik hissettiklerini,
%71 ise metalin zor zamanları atlatmada kendilerine yardımcı olduğunu belirtmiş.
%65 metal sayesinde pek çok arkadaş edindiğini söylemiş.
Sadece ve sadece metal ve rock dinleyen kesim ise %12′de kalmış.
Metale başlama albümü olarak da büyük çoğunluk “Metallica”yı göstermiş.

  Yorum alanı

“İngiltere metal basınından geniş çaplı anket” yazısına 12 yorum var

  1. hen says:

    en iyi şarkı the trooper seçilmemiş mi

  2. Beleg says:

    Tamam iyi hoş da ingiltere’nin en çok umut veren grubu bloodshot dawn’dır bence. Sene başında çıkardıkları debut albüm dehşet. While she sleeps ise sadece adını duyup dinlemediklerimden gerçi.

  3. Baybora says:

    While She Sleeps kadar abartılmış bir grup görmedim.

    Osman

    @Baybora, ülkede umut veren başka grup olmayınca gayet normal.

  4. Elvan says:

    kayda değer tek sonuç:

    “Metale başlama albümü olarak da büyük çoğunluk “Metallica”yı göstermiş.” Sordum, soruşturdum, albüm olarak değil de grup olarak metale başlama grubu demek istemişler esasında.

    yavrum Metallica.

  5. jack white says:

    “%40′lık bir kesim metali ergenlik döneminden bu yana bırakmadan dinlediğini ifade etmiş”

    tartışılır…

  6. onurtoptas says:

    afedersiniz ama inanılmaz sikko bi anket olmuş. daha doğrusu sonuçlar çok sikko. gerçekleri yansıtmıyor. londra ve southampton’da 1,5 yıl yaşayıp gördükten sonra kimse bana ingilizlerin metali sevdiğini, savunduğunu vs. anlatamaz. ha bahsi geçen dergilerin okuyucularının verdiği cevaplar doğru olabilir ama genel olarak ingiliz müzik dinleyicisinin, vatandaşların, hatta göçmenlerin metale ilgisi de hevesi de yok gibi bir şey.

    örnek vereyim, londra’da en büyük müzik market hmv’dir. birkac şubesi vardır. ben orada kaldığum müddetçe o marketten bu sitede kritiği yapılmış kaç albüm aratmışımdır, hemen hepsi de o kadar underground ya da yeni albümler değil. ancak hiçbirine ulşamadım. internetten de o kadar müzik dükkanı aramama rağmen. tek tek ziyaret ettim. en basitinden ülkede dissection yok. rotting christ yok. agalloch yok. black dahlia murder yok. aylarca bulabildiğim tüm müzik marketlere, web sitelere rağmen hiçbiri yok. (amazon co.uk. hariç)

    diğer örnek, okuldur iştir tanıştığım onlarca milletten yüzlerce insandan arkadastan hicbiri metal sevmiyor. hatta bilmiyor bile. en fazla led zeppelin, joy division, beatles gibi klasik ingiliz gruplarını bileni tanıdım. metalin m’sine rastlamadım. geri kalan da indie, brit-pop, trip-hop ya da rap(göçmenler) dinliyor. hipsterlığın anavatanından da fazla bir sey beklemezdim gerci ama bu kadarını ummuyordum.

    haa bu tarzlara bi itirazım yok. bahsi geçen grupları da severim, ozellikle beatles ve joy division. ama metal yok. hic duymadım. huuhhh..epey dolmuşum lan.

    moon

    @onurtoptas, senin ağzını yerinn… 5sene ben kaldın ingilterede dediğin gibi aynen kardesinn…

    Aeonian_Lich

    @moon, niye moon da nnoon değil?

    oz

    @Aeonian_Lich, “m” tuşu yeni bozulmuş

  7. b says:

    her tarzın her türün kendine göre dinleyicisi vardır. ingiltere birçok müzik türünün ortaya çıktığı yerdir. en önemlisi NWOBHM akımı oradan çıkmıştır bu bile yeterli bir sebep. ha, son dönemlerde trip hop, indie, elektronik v.b. müzik türlerinden bir çok grup ortaya çıkarmışlardır, e doğal olarak bunların da kendine göre dinleyicisi var. onlar nasıl gerçeklikse heavy metal ve rock ise o ülkenin gerçekliğidir.

    londra’da acaba bir metallica, iron maiden, rush gibi grupların toptan sahne aldığı bir konsere kaç kişi gelir diye düşünmekteyim. o zaman ingiliz dinleyicilerin ilgisi ortaya çıkar. şarkılara ne kadar eşlik ediyorlar ne kadar çılgınlar? illa ki ilgilenenleri vardır. dergi nabız yoklamalarıyla olmaz bu iş. işin direkt içine dalacaksın. koy şehrin ortasına bir metallica, iron maiden, rush konseri olay bitsin, neyin seçmesini yapıyorlar ki?

  8. beterin bateri says:

    ”artık kafam kaldırmıyor yeaa”

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.