Seksenlerin ilk yarısındaki şer yuvası black/speed/heavy metal karakterini günümüzde en iyi yansıtan, o paçozluğa kendini en gerçekçi adayan gruplardan biri.
Birkaç gün önce yayınladığımız BLACK SWORD THUNDER ATTACK incelemesinde o grup için kullandığım ifadelerin pek çoğunu sadece yapılan türü değiştirerek aynen kullanabileceğimiz bir albümle birlikteyiz bugün. Hatta o yazının sonunu, sadece birkaç kelimeyi değiştirerek bu yazının girişine koyarak başlayalım.
Takvim yapraklarının 2025’i gösterdiği şu günlerde, bundan kırk yıl önce çıkan bir black/speed/heavy metal albümüne bu albümden daha yakın, o dönemin ruhunu ve havasını bu albümden daha iyi yansıtabilecek bir ürün çıkarılabileceğini sanmıyorum. INTERCEPTOR harbiden de her şeyiyle ama her şeyiyle seksenlerin ilk yarısı kokuyor ve en önemli değerini de sadece bununla yetinmeyip, bundan kırk yıl önce çıkmış olsaydı da epey dikkat çekecek bir albümle yapıyor. Prodüksiyon konusu sizin için sorun yaratmazsa, bundan kırk yıl öncesinin kafasına kolay girebiliyorsanız, sizi büyük bir keyif bekliyor.
Gerçekten de INTERCEPTOR elemanları oturmuş ve bir ajan hassasiyetiyle, sanki gerçekten 80’lerin ilk yarısında yaşamadıkları ve aslında bu albümü o dönem yapmadıkları anlaşılırsa öleceklermişçesine kendilerini adayarak görünüşlerinden bestelere, prodüksiyondan şarkı sözlerine kadar her şeyiyle old-school bir albüm yapmışlar. Üstelik günümüzde sık sık karşımıza çıkan cilalı promo fotoğrafları olan retro gruplar gibi de değiller; prodüksiyon 1983’ten fırlama, fotoğrafları zaten öyle, hatta klipleri bile NTSC formatında. İndirip bakmadım ama muhtemelen fps’lerini de 30 ya da 29,97 yapmakla bile uğraşmış olabilirler.
Bu tür eskiye öykünen işler son dönemde giderek daha fazla karşımıza çıkıyor ve belki bu olay da artık eski cazibesini kaybetmeye doğru gidiyor, ancak BLACK SWORD THUNDER ATTACK ve INTERCEPTOR gibi bazı gruplar bunu o kadar adanmış biçimde, o kadar gerçeğine sadık şekilde yapıyorlar ki resmen zaman tünelinden kırk sene geriye gidiyorsunuz.
INTERCEPTOR’ın tamamını VENOM, MOTÖRHEAD, CELTIC FROST ve MERCYFUL FATE oluşturuyor. Müzikal olarak VENOM etkisi -ki buna etki demeye bile gerek yok, direkt VENOM’cılık diyebiliriz- özellikle çok ön planda ve INTERCEPTOR adeta VENOM’ın “Welcome to Hell”, “Black Metal” ve “At War with Satan”da yayınlamayı unuttuğu birtakım şarkıları kırk küsur yıl sonra piyasaya sürme görevi görüyor. Burada GRUESOME’ın DEATH için yaptığından bile daha kendini adamış, ATTIC’in MERCYFUL FATE/KING DIAMOND için yaptığı tribute’tan bile daha ileri giden bir gruptan söz ediyoruz. Üstelik sadece VENOM için değil, MOTÖRHEAD’i de işin içine katarak, o şer yuvası black/speed/heavy metal paçozluğunu damarlarında hissederek.
INTERCEPTOR görünüşe göre sadece bunlarla da kalmıyor ve yansıttıkları sefil, leş imajı karakterleriyle de destekliyorlar. Normalde üç kişiden oluşan grup, 2022’deki kuruluşundan bu yana sadece üç yılda dört davulcu, iki basçı, bir gitarist eskitmiş. Hatta “Metal Death”te çalan davulcu dahi albümün çıkışını göremeden grupla ilişiğini kesmiş. Dolayısıyla grubu kuran Blake “Bulldözer” Arendell adlı arkadaşta belli ki bir miktar sik kafalılık var. Zaten böylesine kafayı kırıp bu işe kendini bu denli manyakça verdiğine göre normal biri olmasını da beklememek lazım.
Kendilerini adadıkları bu metal karakterinin yanı sıra sadece o grupların kendilerine çizdiği sınırlarla da kısıtlı kalmıyor ve yeri geldiğinde irili ufaklı melodilerle, neredeyse duygusal diyebileceğim dokunuşlarla farklı tatlar sunmayı da başarıyorlar. Grubu çekici kılan esas konuysa adamların ciddi anlamda akılda kalıcı rifler yazıyor olmaları. Şarkıları dinlerken sadece çok iyi retro kimlik ortaya koymalarına değil, çok iyi rifler yazmalarına daha fazla yükseliyorsunuz.
INTERCEPTOR, VENOM’ın bundan 45 yıl önce sıçtığı boktan can bulan, tomurcuklanan ve günümüzde çiçek açarak aynı sefilliği, paçozluğu, çirkinliği aynen devam ettiren bir grup. Bu tür retro işler sağda solda bir dolu var mı, var. Ama INTERCEPTOR bu işi yapanlar arasında kendini en çok adayan, gerçekten 40-45 yıl önce yapılan işlerden ayrıştırılması en zor oluşumlardan biri. Eğer old-school kavramı sizin için önemliyse, 2025 yılında bu türde bundan daha old-school’unu değil bulabilmek, yapabilmek mümkün mü emin değilim.
Kadro Blake "Bulldözer" Arendell: Vokal, gitar, bas
Johnny "Reaper" Faiella: Gitar
Elijah "Tyrant" Hicks: Davul
Şarkılar 1. Metal Death
2. Nachtkrieg
3. Confederate Cannibals
4. Fire
5. Cemetery Winds
6. Black Ritual
7. Beheaded
8. The Sword of Fire
9. Whiskey Night
10. Axe Warrior
11. Evil
12. (Outro) To Southland
Kritikte de dendiği gibi albümün asıl olayı 80leri çok sevmeleri ve o dönemi özleyenler için hoş bi nostalji yaşatmaları değil, ciddi ciddi süper riflerle dolu olması. Youtube’da ilk karşıma çıktıklarında “kimbilir nasıl yavşakça bişi çıkıcak” diye düşünürken sonrasında tamamen yanıldım. Eskiye öykünen gruplara bayadır mesafeliyken bu duruşumu bozmayı başarıp benden de bi 8 koparmış oldular.
underground kalma adı altında bir şeyler yapıyorlar. fakat şov, gösteriş, pozculuk yaptıklarını farkında değiller. hepsi birer kopya. kendilerini ve 18/30 yaş arası heyecanlı metalcileri kapsayan bir imaj sergiliyorlar farkında değiller.
Çok aşırı Venom ama ya. Bu kadarı da fazla bence. Venom çok severim de adamlar müzik çalmamış Venom çalmış. Oha bu ne artık demekten Motorhead’i duyamadım bile
Hellripper gibi grupları oldukça sevdiğimden bu da çok hoşuma gitti. Biraz Gehennah – Decibel Rebel tadı da aldım. 80′lerde Venom dinlediğim için aşağılanan tayfadan biri olduğum için 10 puan.
@Scream Bloody Gore, o yorumu sildim. Sitede böyle birkaç kişi var, sürekli farklı mail, IP veya kullanıcı adıyla yorum yapıyorlar. Fark ettiğimde yorumlarını yayınlamıyorum ama bazen böyle gözden kaçabiliyor. Son 25-30 yorumu yayınlanmamış, direkt silinmiş olmasına rağmen hâlâ yazmaya devam edenler var, enteresan.
@Scream Bloody Gore, 80′lerde Venom, Napalm Death dinlemek o zamanın metalcileri arasında alay konusuydu. Bu ikisi, net. Buraları okuyor mu acaba, Koruyucu’da Troy plakevini çalıştıran abimiz (ismini hatırlamıyorum, galiba Çağdaş?), Venom dinliyorum diye Forbidden Evil plağından uzak durmamı söylemiştin, bak seneler sonra bile kötü hatırlıyorum seni ve etrafındakileri… desem olmaz, kıyağını da gördüm, Pleasure to Kill plağını ödünç vermiştin, hayatta unutmam.
@Cerca C., sen yazınca denk geldi, daha 1 hafta olmadı yer lokasyon ortam belirtmiyim simdi. Benzer şekilde 2 tane tip aynı senin behsettiğin gibi “hayırdır dayı” diye diklendi. Sonucunda burnundan ağzından kan gelen eleman, yerde kıvrananı kaldırıp kaçmaya çalışıyodu. Araya girenler beni uzaklaştırdı. Bunların hepsi max 2 dakika içinde gerçekleşti. Sonraki süreçte özellikle yerde yatan elemanın kendi öz dayısına bile ‘dayı’ diyecebileceğini pek sanmıyorum. Elemanların akıbeti hakkında ilgili yerleren gelen bilgi de olmadı. Benim için güzel bir anı ve enerji atma seansı oldu.
@P L A G U E, 90′ların başı, pazar günü Bursa Kapalıçarşı civarında Erkan isimli rahmetli boksör dostum ile ara sokaklarda dolanıyoruz. Üzerimde Testament -The Legacy t-shirt var. Karşıdan bir keko dallama belirdi, bana sağlam bir omuz attı, öyle ki Erkan tutmasa düşecektim. “Yavaş lan ayı” falan derken karşımızdaki piç küfürleri sıralayıp dikleniyor, t-shirt e bakıp “yahudi piçi” diye orijinal bir küfür de salladı. Erkan buna tek bir yumruk salladı, yemin ediyorum, orospunun sıçtığı kıro ters takla atıp yere düştü. Ağzından burnundan şelale gibi kan akıyor, çığlıklar atıyor. Etrafa toplanan çoğalmadan topukladık. Sonra epey bir zaman oradan her gün geçip yerdeki kurumuş kan lekelerine sırıtarak baktım, yalan yok, zevk aldım piçin yediği dayaktan. Birkaç hafta o kan lekeleri orada durdu. Yer, şimdilerde Kızılay Kan Merkezi’nin olduğu yerdeki ara sokak meraklısı varsa. Memlekette orospu çocuğu çok, herkes boks aikido kickbox çalışsın, altta kalmayın. Bıçak taşıyanlara karşı da eğitin kendinizi.
@Scream Bloody Gore, her daim bıçak taşıyorum üzerimde çünkü ülke orospu çocuğu tiplerle doldu taştı. Şimdi uzun uzun yazarım sıkıntı olur. Bunun haricinde eğer yanımda laptop çantası, sırt çantası vs varsa onların içinde de ayrıca bıçak oluyor. Evde zaten ruhsatlı silah var. Bunların haricinde kick box ve muay thai ile de uğraştım. Kısacası devir imkanlar dahilinde güçlü olma/caydırıcı olma devri. (Maalesef)
Venom’cılığın bokunu çıkarmışlar ama bir şekilde akıp gidiyor. Uzun vadede unutulur gider ama şimdilik eğlenmeye bakmak lazım. Aç birayı, bas play tuşuna yapıştır gitsin.
@P L A G U E, tam benim kafasın, sen bu hayatı çözmüşsün. Benim arabada da tüfek var, iki üç sopalı bıçaklı kamyoncuyu savuşturdum sayesinde. Samatya’da başıma gelen bir olaydan sonra tabanca taşımıyorum artık, eksikliğini hissediyorum ama şeker hastası siniri varken taşımamam daha doğru. İstanbul’damısın?
Kritikte de dendiği gibi albümün asıl olayı 80leri çok sevmeleri ve o dönemi özleyenler için hoş bi nostalji yaşatmaları değil, ciddi ciddi süper riflerle dolu olması. Youtube’da ilk karşıma çıktıklarında “kimbilir nasıl yavşakça bişi çıkıcak” diye düşünürken sonrasında tamamen yanıldım. Eskiye öykünen gruplara bayadır mesafeliyken bu duruşumu bozmayı başarıp benden de bi 8 koparmış oldular.
23.05.2025
@Berca B., https://www.pasifagresif.com/2020/07/butcher-666-goats-carry-my-chariot/
23.05.2025
@Boba Fett, zaman zaman parodiye dönen eskiye öykünme olayında parlayan başka bi aşağılık klasik.
underground kalma adı altında bir şeyler yapıyorlar. fakat şov, gösteriş, pozculuk yaptıklarını farkında değiller. hepsi birer kopya. kendilerini ve 18/30 yaş arası heyecanlı metalcileri kapsayan bir imaj sergiliyorlar farkında değiller.
Çok aşırı Venom ama ya. Bu kadarı da fazla bence. Venom çok severim de adamlar müzik çalmamış Venom çalmış. Oha bu ne artık demekten Motorhead’i duyamadım bile
Hellripper gibi grupları oldukça sevdiğimden bu da çok hoşuma gitti. Biraz Gehennah – Decibel Rebel tadı da aldım. 80′lerde Venom dinlediğim için aşağılanan tayfadan biri olduğum için 10 puan.
28.05.2025
@Scream Bloody Gore, abi sen kaç yaşındasın sormak ayıp değilse
28.05.2025
@Pagan Angel, aşağıda cevap veren kişi ben değilim, 52 yaşındayım kardeş.
@Ahmet Saraçoğlu üstad, benim yerime cevap yazan kişi IP adresinden görünüyorsa kim olduğunu bildirebilir misin?
28.05.2025
@Scream Bloody Gore, o yorumu sildim. Sitede böyle birkaç kişi var, sürekli farklı mail, IP veya kullanıcı adıyla yorum yapıyorlar. Fark ettiğimde yorumlarını yayınlamıyorum ama bazen böyle gözden kaçabiliyor. Son 25-30 yorumu yayınlanmamış, direkt silinmiş olmasına rağmen hâlâ yazmaya devam edenler var, enteresan.
28.05.2025
@Scream Bloody Gore, 80′lerde Venom, Napalm Death dinlemek o zamanın metalcileri arasında alay konusuydu. Bu ikisi, net. Buraları okuyor mu acaba, Koruyucu’da Troy plakevini çalıştıran abimiz (ismini hatırlamıyorum, galiba Çağdaş?), Venom dinliyorum diye Forbidden Evil plağından uzak durmamı söylemiştin, bak seneler sonra bile kötü hatırlıyorum seni ve etrafındakileri… desem olmaz, kıyağını da gördüm, Pleasure to Kill plağını ödünç vermiştin, hayatta unutmam.
@Scream Bloody Gore, Uzun ömürler dilerim amca
29.05.2025
@Pagan Angel, eyvallah, amca çok yaşlı oldu ama :)
29.05.2025
@Scream Bloody Gore, abi babamdan daha büyüksün amca demeyeyim de ne deyeyim🤧
30.05.2025
@Scream Bloody Gore, 18 yaşındaki bebeler de bana amca diyor halbuki 40 bile olmadım. Dayı deyip diklenenleri var bir de aynılarının.
30.05.2025
@Cerca C., sen yazınca denk geldi, daha 1 hafta olmadı yer lokasyon ortam belirtmiyim simdi. Benzer şekilde 2 tane tip aynı senin behsettiğin gibi “hayırdır dayı” diye diklendi. Sonucunda burnundan ağzından kan gelen eleman, yerde kıvrananı kaldırıp kaçmaya çalışıyodu. Araya girenler beni uzaklaştırdı. Bunların hepsi max 2 dakika içinde gerçekleşti. Sonraki süreçte özellikle yerde yatan elemanın kendi öz dayısına bile ‘dayı’ diyecebileceğini pek sanmıyorum. Elemanların akıbeti hakkında ilgili yerleren gelen bilgi de olmadı. Benim için güzel bir anı ve enerji atma seansı oldu.
30.05.2025
@P L A G U E, anası sikilecek çok adam var, eline sağlık.
30.05.2025
@P L A G U E, 90′ların başı, pazar günü Bursa Kapalıçarşı civarında Erkan isimli rahmetli boksör dostum ile ara sokaklarda dolanıyoruz. Üzerimde Testament -The Legacy t-shirt var. Karşıdan bir keko dallama belirdi, bana sağlam bir omuz attı, öyle ki Erkan tutmasa düşecektim. “Yavaş lan ayı” falan derken karşımızdaki piç küfürleri sıralayıp dikleniyor, t-shirt e bakıp “yahudi piçi” diye orijinal bir küfür de salladı. Erkan buna tek bir yumruk salladı, yemin ediyorum, orospunun sıçtığı kıro ters takla atıp yere düştü. Ağzından burnundan şelale gibi kan akıyor, çığlıklar atıyor. Etrafa toplanan çoğalmadan topukladık. Sonra epey bir zaman oradan her gün geçip yerdeki kurumuş kan lekelerine sırıtarak baktım, yalan yok, zevk aldım piçin yediği dayaktan. Birkaç hafta o kan lekeleri orada durdu. Yer, şimdilerde Kızılay Kan Merkezi’nin olduğu yerdeki ara sokak meraklısı varsa. Memlekette orospu çocuğu çok, herkes boks aikido kickbox çalışsın, altta kalmayın. Bıçak taşıyanlara karşı da eğitin kendinizi.
30.05.2025
@Scream Bloody Gore, takıntılıyım, üşenmedim baktım şimdi, Bilgin Çorap Çamaşır mağazası önü :)
30.05.2025
@Scream Bloody Gore, her daim bıçak taşıyorum üzerimde çünkü ülke orospu çocuğu tiplerle doldu taştı. Şimdi uzun uzun yazarım sıkıntı olur. Bunun haricinde eğer yanımda laptop çantası, sırt çantası vs varsa onların içinde de ayrıca bıçak oluyor. Evde zaten ruhsatlı silah var. Bunların haricinde kick box ve muay thai ile de uğraştım. Kısacası devir imkanlar dahilinde güçlü olma/caydırıcı olma devri. (Maalesef)
Venom’cılığın bokunu çıkarmışlar ama bir şekilde akıp gidiyor. Uzun vadede unutulur gider ama şimdilik eğlenmeye bakmak lazım. Aç birayı, bas play tuşuna yapıştır gitsin.
@P L A G U E, tam benim kafasın, sen bu hayatı çözmüşsün. Benim arabada da tüfek var, iki üç sopalı bıçaklı kamyoncuyu savuşturdum sayesinde. Samatya’da başıma gelen bir olaydan sonra tabanca taşımıyorum artık, eksikliğini hissediyorum ama şeker hastası siniri varken taşımamam daha doğru. İstanbul’damısın?