#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

WRETCHED FATE – Fleshletting

Ahmet Saraçoğlu | 02.05.2019

Ajax.

Death metalin İskandinav tarafını sevenleri ziyadesiyle memnun edecek yeni bir grupla beraberiz bugün. Doğal güzellikleri ve sakinliğiyle bildiğimiz Dalarna’dan bizleri selamlayan İsveçli grup WRETCHED FATE, ilk albümü “Fleshletting” ile yerinden sökülmüş yüreklere kan serpmek, kopmuş kulaklara pas doldurmak üzere karşımızda.

WRETCHED FATE’in olayı büyük oranda BLOODBATH’le sevdiğimiz retro ama bir yandan da modern İsveç death metalinin son derece kaliteli bir formunu icra etmek. Albüm baştan başa BLOODBATH’in ilk üç albümü ve “Unblessing the Purity” EP’sindeki zehirli, kodaman ve kodumu oturtan karakter üzerinden dönüyor. Dana gibi kafamıza kakılan tremolo rifler, aralarda çığlık çığlığa giren sololar, yine BLOODBATH karakterini yansıtan türde vokaller ve tüm bunları akılda kalıcı ve yaratıcı bir biçimde ele alan bir beste anlayışı.

Grupla aynı adı taşıyan açılış şarkısından WRETCHED FATE’in ne denli amansız ve tehditkâr olduğunu görüyoruz. Karakterli bir rif ve onun çevresinde dönen saf death metal çılgınlığıyla “Fleshletting” nefis bir başlangıç yapıyor. Grup zaman zaman DEICIDE’a da dokunan daha bodoslama olaylara da dokunmayı ihmal etmiyor ve “ENTOMBED, DISMEMBER, GRAVE klonu olan BLOODBATH klonu” olmaktan kurtuluyor. Evet, WRETCHED FATE gerçekten de BLOODBATH’in muadili bir müzik yapıyor, ancak bunu kesinlikle hakkını vererek, kan dökerek, can alarak yapıyor.

BLOODBATH’in Nick Holmes’lü dönemini vasat bulan kitleye ilaç olacağını düşündüğüm WRETCHED FATE, son derece dinamik ve değişken şarkılarla albümü 1 saat boyunca sürükleyici kılmayı başarıyor. Bu açıdan bakınca, “The Fathomless Mastery”den sonra çıkan BLOODBATH albümü bu olsaydı gayet memnun olurdum.

Sadece beste canlılığı ve vokalin öküzlüğüyle kazanılan güçten dolayı değil, prodüksiyon açısından da WRETCHED FATE sivri bir boynuz gibi kulağın yanından geçip gitmeyi başarıyor. Bu açıdan bakınca, WRETCHED FATE bir Frenkie De Jong, bir Matthijs De Ligt olarak görüyor ve ilham aldıkları abilerinin son 5 yılda yaptıklarını daha ilk albümlerinden solladıklarına inanıyorum.

Konu death metalse WRETCHED FATE dersine çok ama çok iyi çalışmış ve daha okulunu bitirmeden akademisyen olarak derslere girmeye başlayan bir öğrenciyi andırıyor. Grubun bu iştahlı, tutkulu ve heyecanlı death metali, böylesi işlere aç kitlelerin mutlaka karşılaşması gereken bir iş olarak karşımızda duruyor. “Fleshletting” bana kalırsa yılın değerli death metal albümlerinden biri ve uzun süre tazeliğini koruyacak, kendini dinletecek bir iş olarak 2019’u güzelcene kana buluyor, kurumuş pıhtı kazıtıyor.

8/10
Albümün okur notu: (6,96/10, Toplam oy: 26)

Albüm bilgileri

WRETCHED FATE – Fleshletting
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Redefining Darkness Records
Kadro
  • Adrian Selmani: Vokal
  • Mats Andersson: Gitar
  • Robin Magnusson: Bas
  • Samuel Karlstrand: Davul
Şarkılar
  1. Wretched Fate
  2. Only Death to Abide
  3. Altars of Misery
  4. Fear Expulsion
  5. Taker of Souls
  6. Writhe
  7. Hived Mind
  8. Fleshletting
  9. Ominous Shadow
  10. Heading for Beheading
  11. Epitaph
  12. Split Tongue Illumination

Yorumlar

“WRETCHED FATE – Fleshletting” için 11 yorum var

  1. Vırvır Cırcır avatarı
    Vırvır Cırcır

    Patron eline emeğine sağlık,sayende efsane bir albüm ile tanışmış oldum.Hem Lp hem cd sini aldım.Bloodbath in hastası birisi olarak özellikle eski albümlerine tapınan birisi olarak çok teşekkür ediyorum tekrardan.

    1. Ahmet Saraçoğlu avatarı

      @Vırvır Cırcır, rica ederim, ben de daud’un yorumu sayesinde tanıştım, ona teşekkür edelim.

      http://www.pasifagresif.com/2011/01/grup-onerme-sorma-bilgi-paylasim-ortami/comment-page-58/#comment-564447

  2. ismail vilehand avatarı
    ismail vilehand

    Writhe tam cinayet soundtracki. 3:34 sonrası tekrara giren kısım cesedi nereye saklasam müziği. İsveç death metali ne süper bişi böyle ya.

  3. Ihsanoird avatarı

    Uzun süresine rağmen hiç sıkmıyor. Harika bir başlangıç yapmışlar. Kapağını da çok beğendim. 8,5/10

  4. Berca B. avatarı

    Bu albüm 2019’un en değerli işlerinden cidden. Taker of Souls ve Writhe kombosunun ayrı bi hastasıyım. Yalnız buraya hem albümü hem de eski Dark Funeral davulcusu Nils Fjellström’ü övmeye gelmiştim ki ismini kadroda görmeyince şaşırdım. Meğer diğer grubu bu değil Wretched End’miş.

    Geç de olsa Samuel Karlstrand’ın da kredisini vereyim. Yaman davulcuymuşsun Samuel bileğine sağlık.

  5. Berca B. avatarı

    Bu yorumu albüm insanların aklına durduk yere düşsün diye yapıyorum.

    1. daud avatarı
      daud

      @Berca B., Daha geçen gün iki tur döndürmüştüm, bu yorum hatırına 2 tur daha döndürüyorum.

  6. daud avatarı
    daud

    24 Şubat’ta yeni albümleri çıkıyor.

    https://wretchedfate.bandcamp.com/album/carnal-heresy

  7. ismail vilehand avatarı

    Yeni albüm geldi. Ve evet, yine sikmişler.

    1. Ahmet Saraçoğlu avatarı

      @ismail vilehand, kritiği yazıldı bile. Tam bir hayvanlık.

  8. Ahmet Saraçoğlu avatarı

    Bu arkadaşlar death metal olayını bitirmişler. Yeni albüm çıktığından beri başka death metal grubu dinleyemiyorum, hepsi bir şekilde eksik geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir