Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.
Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.
Mortal Shell II’nin fragmanını Behemoth’un Ben Sahar şarkısıyla salmışlar.
https://youtu.be/KJWAUJhInH0?si=I1Cux-YLVNODjome
10.06.2025
@Pontiff Suleyman, muhteşem. oyunun içinde de metal varsa bana satarlar.
“En kötü kapak böyle olur” köşesinde bu gün.
https://www.metal-archives.com/images/2/9/5/0/295058.jpg?4024
12 Ağustos’ta doğum günü olan kız arkadaşıma çok sevdiği için Rammstein ile alakalı bir hediye almak istiyorum. Önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
13.06.2025
@Bardolf Munt, https://i.ebayimg.com/images/g/fTYAAOSwJOBk-JTO/s-l1600.jpg
sitede neden sleep token’la alakalı tek bir info , kritik vs yok acaba?
13.06.2025
@gXnn, kritik yazmaya ben boyun oldum,lakin ay sonuna kadar sınavlarla haşır-neşirim,önûmüzdeki ay Sundowningi yazıcam
14.06.2025
@Pagan Angel, eline sağlık şimdiden o halde. ama hala gercekten grupla alakalı tek bir info vs olmamasına hiç anlam veremedim. şu an dünyadaki en hype metal grubu bu adamlar çok net.çıktıgı gunden beri potansiyeli cok yüksek bir gruptu zaten son 2 albumle bunu çok net kanıtladılar ve artık en önemli festivallerde headlinerlar. önümüzdeki 10-15 yıla da damga vuracaklarını düşünüyorum. telif falan attılar herhalde böyle bir şey olamaz çünkü diye düşündüm önce sitede hiçbir şey göremeyince. :// sabırsızlıkla bekliyoruz kritikleri…
14.06.2025
@gXnn, abi 3-4 yildir dinliyorum adamlari,guzel muzikmi – çok guzel,metalmi – degil,bu sorunmu – o da degil,amma Vore ve Gods gibi karakteristikledi olan şarkilarla dolu bir album/ep yayinlasalar guzel olurdu,2019 albumunu yazmak nedenim de en metal albumleri oldugu için,yoksa Poppynin I Disagreesi ve ya geçen yil çikardigi Negative Spacesi daha hayvani metal Sleep Tokendan
16.06.2025
@Pagan Angel, Metal mi değil mi tartısmasını anlıyorum fakat grubun geldiği şu noktada bunu tartısmanın anlamsız oldugunu düşünüyorum. Metal dünyası ve özellikle Amerika ve Avrupa pazarında dinleyiciler tarafından kabul edilmiş, daha geçen hafta rock am ringde headliner olmus bir gruba metal değil demek acımasızlık olur. Türün de bir önemi yok zaten bu adamlar hiç kimsenin yapmadıgı bir müzik deniyorlar ve bunu oldukça başarılı bir şekilde yapıyorlar.Ayrıca kritiği yayınlanan, cogunlugun süreki övdüğü bir çok gruptan da daha sert bir müzik yaptıkları kesin. :) Bu sitede Sleep Token metale alternatif bir grup olarak görülüyor olsa bile yaptıkları müziğin kalitesine istinaden incelenmesi daha doğru olur diye düşünüyorum. Belki ön yargılarından sıyrılıp bir şans verenler harika bir grupla tanışmış olurlar. Teşekkürler tekrardan!
17.06.2025
@gXnn, Ghost on beş yıldır 60lar Scooby Doo’su müziği yaptığı halde muteber olmasına rağmen Sleep Token’ın üvey evlat muamelesi görmesinin metal olup olmamasıyla alakalı olduğunu pek sanmıyorum hocam ya. Çünkü benzer şekilde 2000ler ortası 2010lar warped tour grupları, post-hardcore scene’i falan da çok irdelenmiyor burada. Sitenin genel kitlesiyle alakalı bence. Azıcık o kafadan farklı bir grubun kritiğini okuduktan sonra okuyucu puanına şöyle bir bakın. Direkt 1 yapıştırılmış oluyor. Yıllardır böyle, bundan sitenin gediklileri de rahatsız ama geliyo yani o da biraz zaten mutaassıp olan sert müzik dinleyici kitlesinin Türkiye’de daha daha da mutaassıp olmasından kaynaklı. Ben o yüzden pek bir şey diyemiyorum ama son zamanlarda yine bile çeşitli şeyler görüyoruz sitede öyle söyleyeyim.
https://youtu.be/fWuqSA5LM84?si=UogZslp_phIizmDC
Bugün uçakta saturnus ekibi tam önümde oturuyordu. Kaç yıllık metal grubunun pegasusla uçmasına üzülsem de selam verinde takındıkları siklemez tavırdan sonra beter olun dedim yalan yok.
16.06.2025
@İamthencincihodjas, selam mi vermediler sana anlamadım
18.06.2025
@İamthencincihodjas, Bugün çok ikonik isimler dışında dinlediğim hiç kimseyi sokakta görsem tanıyamam hatta en ikonik isimleri de gözlükle muhtemelen tanıyamam, helal olsun.
Fanlık olayını sürdüren var mı? Dinlediğiniz müzik hep yeni mi yoksa sürekli döndürdüğünüz isimler var mı? Çok sevdiğiniz bir albümden sonra yeni albümde grup hoşunuza gitmeyen bir şey yaparsa bir iki kere dinleyip bir kenara mı fırlatırsınız yoksa anlamaya çalışır mısınız?
18.06.2025
@Boba Fett, Özellikle sevdiğim bazı gruplar var tabii ama genelde farklı şeyler dinlemeye çalışıyorum. İş-güç ve ruh halim el verirse yeni albümler dinlemeye odaklanıyorum. Şu grubu yada şu albümü ayda/haftada bir kez mutlaka dinlerim gibi bir olayım yoktur ama arada can çeker açar dinleriz haliyle. Son soruya cevap; kör göze parmak sokarcasına bariz bir abukluk olmadığı sürece anlamaya çalışırım diyeyim.
19.06.2025
@OblomoV, ” “İmkanlarının olması, bazı güzel imkansızlıklardan uzak bırakıyor çocukları…”
Şu söz kafama çok takılıyor, eskiden bu kadar imkanım yokken deli gibi aynı şeyleri dinleyebiliyorken şu an binlerce gruba oldukça yüzeysel olarak hakimim, gruplar müzik yapmayı bırakmayacaksa her şeyi dinleme imkanım da olmayacak. Ömür kısa. Okunacak, izleyecek, dinleyecek, gezilecek, sevilecek çok şey var. Fanboyluk, fangirllik geri gelmeli sanırım.
Tüm zamanların en iyi black metal albüm kapağı bence, bundan daha iyi bir albüm kapağı biraz zor yapılabilir artık. Çıtayı çok yükselmişler.
https://draugveil.bandcamp.com/album/cruel-world-of-dreams-and-fears
17.06.2025
@liquid, ben de dün gördüm, sırf sitede goygoyu dönsün diye albümün incelemesini yazasım var.
17.06.2025
@liquid, reddit,insta,face,youtube nereye bakıyom bu albüm – yeni evrensel metal geyiği oldu
17.06.2025
@liquid, Kiss elemanına benzemiş.
18.06.2025
@liquid, çok iyi kapak ama yine de bununla yarışamaz bence
https://www.metal-archives.com/albums/Urgehal/Demonrape/93414
6 aralık 2025′de Deafheaven geliyomuş. Pandemi girmese araya 2020 temmuzda izleyecektik abileri şimdi yeni albümün gazıyla kış günü dinlene dinlene döverler. Umarım iptal olmaz yine
Arkadaşlar, yapay zekâ ile ilgili bir şey soracağım. Belki saçma bir fikirdir, ama yapay zekâ tecrübem olmadığı için iyi bir sonuç alabilir miyiz merak ediyorum.
Biliyorsunuz sitede binlerce albüm incelemesi var. Ama doğal olarak farklı türlerden henüz incelenmemiş çeşitli önemli albümler de var ve aklımıza geldikçe yazarak eksikleri gideriyoruz.
Acaba yapay zekâya, pasifagresif.com albüm kritikleri dağarcığı içerisinde henüz yer almayan ama yer alması gereken önemli albümleri sorsak anlamlı bir cevap verebilir mi ya da herhangi bir cevap verebilir mi?
AI tecrübem sıfıra yakın, o yüzden belki bir sitenin database’inde mevcut albümleri taratmak gibi bir şey yapılamıyordur, cahilliğime verin ama belki de bunu yapmasını sağlayacak bir prompt yazılabiliyordur.
Misal sitede bazı Black Sabbath albümleri, çoğu Motörhead albümü veya Bethlehem’in kendi türünün en önemli işlerinden biri olan “Dark Metal” albümünün incelemesi yok. Benzer şekilde kendi türünün en önemlilerinden olan Helloween, Ulver, Saxon vb farklı grupların da az incelemesi var.
Bu konuda yardım edebilecek, olayı sadece “şu an PA’da olmayan ama PA gibi kapsamlı ve köklü bir sitede olması gereken önemli metal albümleri” özelinde tutabilecek bir prompt’la istediğimizi alabilir miyiz acaba?
“Böyle saçmalık mı olur mal aq” dediğinizi duyar gibiyim ama belki de oluyordur bilmiyorum ahah
Yardım edebilecek, deneyebilecek varsa şimdiden teşekkürler.
18.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu,
Oluru var ancak uğraşman lazım. Şunlara ihtiyacı varmış:
- the site’s album review index (a full list of what’s been reviewed), or
- the site’s database or sitemap to programmatically compare against a curated list of essential metal albums.
Tarayıcı üzerinden ulaşmaya çalıştığında 500 hatası aldığını söyledi.
Alternatif bir çözüm olarak da şunu yazdı:
If you can provide a list of all reviewed albums on Pasif Agresif (even if it’s just a page of alphabetically or chronologically listed review titles — screenshots, text, or a copy-paste list), I can:
Scan that list.
Compare it with a comprehensive list of essential Metal albums across subgenres.
Return a list of important albums that haven’t been reviewed yet.
Bütün bunlara rağmen vereceği liste ne kadar güvenilir olur orası tartışmaya açık. İlk başta şöyle sordum:
“Can you check a website for me and look for all the album reviews there and find the missing important albums in Metal history that should be reviewed? Albums reviews are mostly in Metal genres so your suggestions for album reviews should also be in Metal genres.”
yazdığı liste:
https://imgur.com/a/hfKrT8w
19.06.2025
@daud, sağ ol. Verdiği listenin tamamı sitede var ama onu 500 hatasından veya listeye ulaşamadığından en standart önemli albümler diye listeledi herhalde.
18.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu, benim tavsiyem önce chatgpt de yeni bir sohbet başlat. Oraya sitenin ana sayfasının linkini koy ve site hakkında bilgi iste. Sana siteyi anlatsın. İstersen daha sonra sitenin sahibi olduğunu belirtirsin. Sonra zaten konuşma açılır gider. İstediğin şeyleri alana kadar o sohbeti silmezsen istediğin zaman kaldığın yerden devam edersin. O hatırlar. Başta site sahibi olduğunu belirtip sohbete girersen çok fazla yağlama ballama yapabilir. Öyle bir özelliği var kendisinin. Yağcıdır baya.
19.06.2025
@sa, sağ ol. Buna ayıracak vaktim olacağını sanmıyorum. :)
19.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu, Chatgpt’de denedim, 5 tane albüm önerdi diğer büyük metal siteleriyle kıyaslama falan yaparak ve hepsinin kritiği de sitede var. Klasik önemli şeylerden de değil, son yılların adı duyulmuş gruplarından önerdi. Tabii dümdüz sordum hiç anladığım bir şey değil prompt yazmak, belki anlayan arkadaşlar daha iyi bir sonuç alabilir
19.06.2025
@eatthegun, anladım. Tamamdır sağ olasın.
19.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu, Bu tarz işlerde son zamanlarda sikinin keyfine göre hareket etme ve kullanıcıyı yalama derdine düşen ChatGPT’den ziyade Google AI Studio’dan yardım almak daha isabetli sonuçlara ulaşmamızı sağlar. Ben de GPT üyeliğimi bayağı zaman önce sonlandırdım, verdiğim parayı artık hak etmediğini düşünüyorum. AI Studio hem taş gibi sonuç veriyor hem de beleş.
AI Studio’nun verdiği ilk sonuçlar şöyle (tüm incelemelerin listesini kopyaladım verileri ona ilettim, özel ekstra bir şey yapmadım):
Heavy Metal / Power Metal
Rainbow – Rising: Heavy metalin ve epik şarkı yapılarının gelişimindeki en temel taşlarından biridir. Ronnie James Dio’nun efsanevi performansı ve Ritchie Blackmore’un rifleri ile mutlaka incelenmesi gereken bir klasiktir.
Helloween – Keeper of the Seven Keys Part I & II: Power metal türünü tanımlayan ve şekillendiren en önemli albümlerden ikisidir. Bu iki albüm olmadan modern power metal düşünülemez.
Dio – The Last in Line: Her ne kadar “Holy Diver” incelenmiş olsa da, Dio’nun solo kariyerinin en az onun kadar güçlü ve ikonik olan bu ikinci albümü de kesinlikle bir kritiği hak ediyor.
Manilla Road – Crystal Logic: Özellikle epik heavy metal ve US Power Metal (USPM) sahnesi için bir kült klasik ve temel bir albümdür.
Thrash Metal
Sabbat (UK) – History of a Time to Come: İngiliz thrash metalinin en özgün ve edebi yönü en güçlü gruplarından birinin bu ilk albümü, türün klasikleri arasında yer alır.
Sodom – M-16: Listede Sodom’un pek çok klasiği yer alsa da, grubun 2000′lerdeki formunun zirvesi olan ve konsept yapısıyla öne çıkan bu albüm de gözden kaçmamalı.
Black Metal
Master’s Hammer – Ritual: Çek black metal sahnesinin kurucusu olan ve black metalin ikinci dalgası üzerinde büyük etkiye sahip, oldukça özgün ve yenilikçi bir albümdür.
Tormentor – Anno Domini: Mayhem’in efsanevi vokali Attila Csihar’ın eski grubunun bu albümü, Norveç sahnesi öncesi dönemin en etkili ve ilkel black metal kayıtlarından biridir.
Rotting Christ – Passage to Arcturo: Grubun black metale Yunan melodilerini ve gotik atmosferi kattığı ilk döneminin en önemli eserlerinden biridir.
Death Metal
Asphyx – The Rack: Hollandalı death/doom metal efsanesinin bu ilk albümü, türün en ilkel ve boğucu örneklerinden biri olarak kabul edilir.
Bolt Thrower – War Master: Listede pek çok Bolt Thrower albümü olsa da, grubun diskografisindeki en ikonik ve ezici albümlerden biri olan “War Master” da ayrı bir incelemeyi hak ediyor.
Incantation – Diabolical Conquest: Grubun diskografisindeki en karanlık ve atmosferik işlerden biri olan bu albüm, New York death metal sahnesinin önemli bir parçasıdır.
Doom / Sludge Metal
Saint Vitus – Born Too Late: Amerikan doom metalinin kurucu babalarından olan grubun en bilinen ve etkili albümüdür. Wino’nun vokalleriyle türe damgasını vurmuştur.
Pentagram (US) – Relentless: Bobby Liebling liderliğindeki bu kült grup, doom metalin en eski ve en önemli temsilcilerindendir. Bu albüm, türün temel taşlarındandır.
Sleep – Jerusalem: Her ne kadar “Dopesmoker” incelenmiş olsa da, aynı kaydın farklı bir versiyonu olan ve stoner/doom tarihinde ayrı bir yeri olan “Jerusalem” versiyonu üzerine de bir kritik yazılabilir.
———
Başka neler önerirsin dedim, bir liste daha verdi:
Heavy Metal / Power Metal
Judas Priest – Stained Class: “Painkiller” ve diğer klasikleri listenizde olsa da, bu albüm grubun sound’unu karanlıklaştırdığı, hızlandırdığı ve hem NWOBHM hem de thrash metale ilham veren riffleriyle çığır açtığı için mutlaka incelenmelidir.
Queensrÿche – The Warning: “Operation: Mindcrime” öncesi dönemin en önemli albümlerinden biridir. Grubun progresif ve zeki heavy metali nasıl şekillendirdiğini gösteren, US Power Metal’in temel eserlerindendir.
Omen – Warning of Danger: Kült USPM grubu Omen’ın en sevilen ve en güçlü albümlerinden biridir. Epik ve savaşçı atmosferiyle türün takipçileri için vazgeçilmezdir.
Savatage – Sirens: Grubun ilk albümü olan “Sirens”, power ve thrash metalin henüz tam olarak ayrışmadığı bir dönemde, ham ve enerjik yapısıyla türe ilgi duyanlar için tarihi bir vesikadır.
Thrash Metal
Destruction – Sentence of Death EP: Alman thrash metalinin temel taşlarından biridir. Saf, kontrolsüz ve kötücül enerjisiyle türün en ilkel ve etkili kayıtları arasında yer alır.
Dark Angel – Time Does Not Heal: “Kafeinle beslenen thrash metal” olarak bilinen aşırı teknik ve hızlı tarzlarının zirvesidir. 246 riff içerdiği söylenen bu albüm, teknik thrash metalin sınırlarını zorlayan bir eserdir.
D.R.I. – Crossover: Thrash metali hardcore punk ile birleştiren “crossover” türüne adını veren albümdür. Türün doğuşunu ve en saf halini anlamak için incelenmesi şarttır.
Death Metal
Benediction – Transcend the Rubicon: İngiliz death metalinin en önemli gruplarından Benediction’ın bu albümü, Bolt Thrower’ın ağırlığı ile punk’ın enerjisini birleştiren, akılda kalıcı ve gaz rifflerle dolu bir klasiktir.
Pestilence – Malleus Maleficarum: Listede grubun sonraki albümleri olsa da, bu ilk albüm onların death/thrash köklerini ve Avrupa ekstrem metalinin gelişimindeki yerini gösteren önemli bir kayıttır.
Black Metal
Varathron – His Majesty at the Swamp: Rotting Christ ile birlikte Helenik (Yunan) black metal sahnesini tanımlayan temel albümdür. Norveç black metalinden farklı olarak, epik, melodik ve orta tempolu yapısıyla kendine özgü bir sese sahiptir.
Seth – Les Blessures de l’Âme: Fransız black metalinin en önemli ve etkili albümlerinden biridir. Melodik ama bir o kadar da agresif yapısıyla, Fransız sahnesinin melankolik ve öfkeli sound’unu mükemmel bir şekilde temsil eder.
Limbonic Art – Moon in the Scorpio: Senfonik black metalin en ham ve kaotik örneklerinden biridir. Emperor’dan daha az cilalı, daha ilkel bir klavye kullanımıyla uzayın ve karanlığın derinliklerini hissettiren bir başyapıttır.
Graveland – Thousand Swords: Polonya black metal sahnesinin ve pagan metalin en etkili albümlerindendir. Epik, marş benzeri yapısı ve pagan temalarıyla tür üzerinde büyük bir etki yaratmıştır.
Doom / Gothic / Sludge Metal
Black Sabbath – Master of Reality: Listenizde diğer Sabbath klasikleri olsa da, bu albüm stoner ve sludge metalin başlangıç noktası kabul edilir. Tony Iommi’nin akordu düşürülmüş gitar tonu, sayısız gruba ilham kaynağı olmuştur ve bu yönüyle incelenmeyi hak eder.
Paradise Lost – Gothic: Listede grubun birçok albümü var ancak “Gothic Metal” türüne adını veren bu albümün eksikliği büyük bir boşluk. Death/doom ile gotik atmosferi, kadın vokalleri ve orkestral elementleri birleştiren tarihi bir eserdir.
Evoken – Embrace the Emptiness: Amerikan funeral doom metalinin en önemli ve sarsıcı albümlerinden biridir. Aşırı yavaş temposu, derin brutal vokalleri ve umutsuz atmosferiyle türün zirvelerindendir.
Electric Wizard – Come My Fanatics…: “Dopethrone” kadar önemli olan bu albüm, grubun o aşırı kirli, “fuzz” dolu ve uyuşturucu etkisindeki sound’unu tam olarak oturttuğu eserdir. Stoner/doom tarihinde bir köşe taşıdır.
19.06.2025
@Ouz, sağ ol Oğuz. Verdiği listedeki albümlerin yarısı kadarı sitede zaten var ama yine iyi sonuç vermiş. Mesela Master’s Hammer’ın Ritual’ını yazdım sanıyordum, ama baktım hakikaten yok. Sırf yazmak için yıllar önce bizzat Prag’daki obskür bir müzik mağazasından CD’sini almıştım hâlbuki, yazmayı unutmuşum.
Sitenin albüm dağarcığı epey geniş ve “önemli albüm” de biraz göreceli bir kavram, o yüzden tam istediğim şekilde şak diye liste vermesini beklemek çok mantıklı değil herhalde.
19.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu, Biraz daha kapsamlı bir işlem yaptırdım. Bunlardan rastgele bazılarına baktım, sitede hakikaten yok.
Heavy Metal / Power Metal / Epic Metal
Angel Witch – Angel Witch
Cirith Ungol – King of the Dead
Manilla Road – Open the Gates
Warlord – Deliver Us
Heavy Load – Death or Glory
Riot – Fire Down Under
Savatage – Sirens
Running Wild – Port Royal
Gamma Ray – Land of the Free
Trouble – Psalm 9
W.A.S.P. – W.A.S.P.
U.D.O. – Animal House
Diamond Head – Lightning to the Nations
Sanctuary – Refuge Denied
Vicious Rumors – Digital Dictator
Thrash Metal
Whiplash – Power and Pain
Forbidden – Forbidden Evil
Onslaught – The Force
Sabbat (UK) – History of a Time to Come
Sacrifice – Forward to Termination
Artillery – Terror Squad
Holy Moses – Finished with the Dogs
Voivod – Rrröööaaarrr
D.R.I. – Crossover
Hirax – Raging Violence
Sadus – Swallowed in Black
Morbid Saint – Spectrum of Death
Tankard – Chemical Invasion
Assassin – The Upcoming Terror
Death Metal
Massacre – From Beyond
Autopsy – Acts of the Unspeakable
Convulse – World Without God
Broken Hope – Swamped in Gore
Bolt Thrower – War Master
Gorguts – The Erosion of Sanity
Sinister – Diabolical Summoning
Benediction – The Grand Leveller
Carcass – Reek of Putrefaction
Vader – De Profundis
Unleashed – Shadows in the Deep
Deicide – Scars of the Crucifix
Asphyx – The Rack
Angelcorpse – Exterminate
Black Metal
Master’s Hammer – Ritual
Tormentor – Anno Domini
Samael – Worship Him
Necromantia – Crossing the Fiery Path
Root – Zjevení
Blasphemy – Fallen Angel of Doom….
Beherit – The Oath of Black Blood
Von – Satanic Blood (Demo)
Windir – Arntor
Graveland – Thousand Swords
Impaled Nazarene – Tol Cormpt Norz Norz Norz…
Abruptum – Obscuritatem Advoco Amplectére Me
Thou Art Lord – Eosforos
Ancient Rites – The Diabolic Serenades
Nargaroth – Black Metal ist Krieg
Doom / Gothic / Sludge Metal
Saint Vitus – Saint Vitus
The Obsessed – The Obsessed
Pentagram – Relentless
Reverend Bizarre – In the Rectory of the Bizarre Reverend
The Gathering – Mandylion
The Gathering – Always…
Paradise Lost – Gothic
My Dying Bride – As the Flower Withers
Anathema – Serenades
Type O Negative – October Rust
Evoken – Embrace the Emptiness
Acid King – Busse Woods
Sleep – Jerusalem
Grief – Come to Grief
Esoteric – Epistemological Despondency
Progressive / Avant-garde / Industrial Metal
Fates Warning – Awaken the Guardian
Godflesh – Streetcleaner
Arcturus – La Masquerade Infernale
Sigh – Scorn Defeat
Dødheimsgard – 666 International
maudlin of the Well – Bath
maudlin of the Well – Leaving Your Body Map
Voivod – Dimension Hatröss
Edge of Sanity – Until Eternity Ends EP
Thergothon – Stream from the Heavens
Mr. Bungle – Mr. Bungle
19.06.2025
@Ouz, baya iyi sonuç çıkarmış. Bu listeden sitede olmayanları yavaş yavaş kazandırırız. Çok sağ ol.
19.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu, 🤘
19.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu, 19.06.2025 skynet sana da merhaba
Rezilin biri uçakta büyük olay çıkarmış. İnsanlara hakaret ediyor, tükürüyor, yolcuları tekmeliyor, her tür kepazeliği yapıyor, sonra plastik kelepçe takılıp yere yatırılıyor ve bir de bakıyoruz üstünde Mayhem tişörtü var ahah
https://x.com/defiantls/status/1935340130694295682?s=46&t=FeSzrM1ohvvnafQ08bqHrw
19.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu, İhtiyacı olan şey bende. Buna Burzum tişörtü giydirip öyle bir sikerim ki, evinin kadını olur, bakkala gitmek için bile izin ister, kulum, kölem olur.
19.06.2025
@Ahmet Saraçoğlu, alttaki yorumlar aşırı kötü. Bir sürü kişi possessed ve demonized olduğunu yazmış. Birisi de ruh dünyasının gerçek olduğunu ve evil side tarafında olduğunu falan yazmış. Hal böyleyse bu sitedekileri itlaf edelim amk
Kendisi fena bir dicklover. Bu kadına benzer birkaç kişiyle münakaşam oldu (düşündüğünüz gibi değil neyse ki). En iyisi uzak durmak. Bunu siksen tecavüz davası bile açar.