# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IMMORTAL isim hakkı yüzünden Abbath’ı gruptan şutlayan Demonaz ve Horgh, IMMORTAL isim hakkı yüzünden mahkemelik oldu
06.08.2020

Legal Battles in the North.

2014 yılında IMMORTAL’ın 3 elemanı grubun isim hakkı için davalık olmuş ve mahkeme IMMORTAL’ın isim hakkını Demonaz ve Horgh’e vermişti. Bunun ardından Abbath IMMORTAL’la bağlarını koparmış ve solo kariyerine başlamıştı. Takvimler 2018′i gösterdiğinde Demonaz ve Horgh, Abbath’sız ilk ve şimdilik tek IMMORTAL albümü olan “Northern Chaos Gods“ı çıkarmıştı.

Lakin görünüşe göre IMMORTAL ismine sahip olmak sanılandan da önemli, zira grubun kalan iki üyesi IMMORTAL isim hakkı için mahkemelik olmuş. Buna göre Demonaz Temmuz 2019′da IMMORTAL isim hakkını tamamen üzerine almak için mahkemeye başvurmuş ve mahkeme de bu hakkı ona vermiş. Böylece IMMORTAL isminin tüm ticari hakları Demonaz’a geçmiş. Ancak Horgh bu kararı temyize götürmüş ve karar Horgh lehine çıkmış, bu durumda isim hakkı yine iki müzisyene bölünmüş.

Horgh konuyla ilgili olarak Demonaz’ın böyle bir şey yapacağından haberdar olmadığını ifade etmiş.

İsim hakkı için tek başıma başvurmak aklımın ucundan bile geçmiyordu, ancak görünüşe göre Nævdal’ın (Demonaz) böyle bir niyeti varmış. O yüzden ben de kendimi, gruba uzun yıllar emek vererek elde ettiğim bu hakkı kaybetmemek için mücadele ederken buldum.

Demonaz ise bu karara katılmadığını ve grubun kalan tek orijinal üyesinin kendisi olduğunu vurgulamış. Gitarist ayrıca “tüm IMMORTAL albümlerinde çalan tek kişi de benim” şeklinde konuşmuş.

Norveç Patent Ofisi ise IMMORTAL isminin grubun tümüne ait olduğuna ve bireysel kişilerce üstlenilemeyeceğine hükmetmiş.

Horgh bu karara ilişkin de “IMMORTAL markasını birlikte yarattık, bu yüzden de adil olan isim ve marka hakkına ortak şekilde sahip olmamız” şeklinde görüş belirtmiş. Horgh ayrıca gelecekte IMMORTAL’ın turlamasını da istediğini ve böyle bir şey olması için elinden geleni yapabileceğini de belirtmiş.

Hatırlanacağı üzere alkolü bırakan ve mutlu yarınlara yelken açan Abbath da bir süre önce olası bir IMMORTAL birleşmesine hazır olduğunu açıklamıştı.

  Yorum alanı

“IMMORTAL isim hakkı yüzünden Abbath’ı gruptan şutlayan Demonaz ve Horgh, IMMORTAL isim hakkı yüzünden mahkemelik oldu” yazısına 27 yorum var

  1. Kaan says:

    Batuşkalaşmayın! dağılın artık da saygımızı daha fazla yitirmeyelim.
    Abbath! sen aynen devam et!

  2. Retrokafa says:

    ya bu heriflerin derdi allahı para olmuş,biz de birleşsinler yeni albüm, iyi şarkı gelirmi diye bekliyoruz.defolun ulan bulaşık kargaları!!

  3. kaziklubey says:

    2. batushka vakası. saf komedi

  4. Blashyrkh: “Beni bu mention’dan çıkarın.”

  5. Alondate says:

    Hem son immortal hem de abbath albumleri bok gibiydi. Retrokafanin dedigi gibi allahlari para olmus bunlarin. Bu saatten sonra duzgun is cikaramazlar.

  6. P L A G U E says:

    Hep ‘northern chaos gods’ devami niteliginde iyi bir album bekliyordum bu 2′li den ama su gerizekalilik yuzunden daha cok beklerim…yapacaginiz isi sikeyim.

  7. deadhouse says:

    Ulan iyi ki Holding sahibi değilsiniz.

    atilla

    @deadhouse, haha :D aynen!

  8. cotard delusion says:

    Çok çirkin muhabbetler ya. Diğer değişik de turlamaya hazırım diyor. Mal amk.

  9. Rashid says:

    Görünüşe göre Demonaz abimizde piçlik seviyesi baya yüksek.

  10. Murad says:

    “Demonaz ise bu karara katılmadığını ve grubun kalan tek orijinal üyesinin kendisi olduğunu vurgulamış. Gitarist ayrıca “tüm IMMORTAL albümlerinde çalan tek kişi de benim” şeklinde konuşmuş.”

    Baba sen 97de ayrıldın ama gruptan, bizi mi yiyosun :D

  11. chuck says:

    “Norveç Black Metal Sahnesi şu anda bir avuç fareden oluşuyor”

    -Varg Vikernes

    Alondate

    @chuck, Usta en son reisin youtube kanalini kapatmislardi diye biliyorum. Daha sonra herhangi bir yerden ulusa seslenis yapmaya basladi mi? Garip dusunceleri vardi reisin. Severek izliyorduk ailecek.

    chuck

    @Alondate, bunu senelerce önce hapishaneden çıktıktan bir süre sonra verdiği bir röportajda dile getirmişti.

  12. Exorsexist says:

    Grubu paylaşamadılar, herkes neresinden tutacağını şaşırdı. Ne kadar para getirdiğini merak eder oldum.

  13. Gökay says:

    Tepkimi dile getirmek adına çok da beğenmiş olduğum son albüm Northern Chaos Gods’ a 1 puan vermek üzere kritiğe geçiyorum. Saygılar..

    chuck

    @Gökay, albüm çok iyi. müziği beğendin ama isim hakkı yüzünden kavga ettiler diye albüme 1 veriyorsun. sence de çok çocukça değil mi bu.

    Gökay

    @chuck, Ahahah tabii ki öyle bir şey yapmadım hocam. Sadece aralarındaki kavganın “bence” anlamsızlığını -aralarında eminim elle tutulur bir anlamı vardır.- nitelemek için böyle bir kalıp seçmiştim aslında. Ayrıca sadece bir dinleyici olarak elimden tek gelen, gelebilecek şeyin bu olduğunu yani bunun da hiçbir şey olduğunu, bahsettiğiniz gibi “çocukça” bir eylemden öteye gidemeyeceğini belirtmek istemiştim aslında bende. Hatta ardından albümü 2 kere daha çevirdim. Gates to Blashyrkh, Grim and Dark, Black of Worlds falan hala taş gibi parçalar :)

    chuck

    @Gökay, sondaki o noktaları görünce ister istemez dedim herhalde şaka yapmıyor. yoksa ilk okuduğumda kinayeyi anlamıştım. özür dilerim.

    bu arada bunu da tartışmak lazım. ne zaman internet üzerinde (özellikle youtube’da) saçma sapan konular hakkında bomboş yorumlar görsem; bu yorumları yazan insanlar (sen değil yanlış anlama) hep kelimelerin arasına uzun boşluklar ve saçma sapan … üç noktalar falan koyuyorlar. bi benim mi dikkatimi çekti bilemedim.

    neyse, sana gelsin: https://www.youtube.com/watch?v=hqwF2wtKmAc&list=PL-LVW7TSnbTgnRw6_9i8-0rF3g4thl_rM

    Gökay

    @chuck, Estağfurullah hocam ne özürü. Bu arada nokta konusunda da çok haklısınız, benim de aslında hiç huyum değil; sadece yazdığım cümlenin sinir bozuculuğunu arttırmak için koymuştum, etkili de olmuş ahah. Bir de yalan olmasın, CV’ m de kullanmışım galiba şimdi aklıma geldi de utandım :D Ben de pek hoşlanmıyorum çünkü iki nokta, üç nokta, anlamsız boşluklar mevzusundan :) Üç noktanın kullanım alanı var hadi neyse de iki nokta nedir ama :)

    Günün açılışını At the Heart of Winter ile yapalım o zaman, teşekkürler tekrar :)

  14. Aura magula says:

    Norveçli batuşka parodi grubu sadece müziği değil aynı zamanda grubun kendisini de taklit edince böyle oldu.Ne büyük grubmuşsun be batuşka:)

    Korktuğum mesele grubun birleşeceksede birleşmeme olasılığı.Umarum barışıp birleşirler

  15. Retrokafa says:

    keşke matruşka olsaydı o grubun ismi,matruşka bebek gibi içinden başka batuşkalar çıkıyor

  16. atila çankırılı says:

    bayır aşağı koşu yarışı yapın kazanan isim hakkını alsın, immortal’a yakışan budur.bilek metal grubu anayasa mahkemesiymiş, temyizmiş nelerle uğraşıyor, siz kendinizi metalika falan mı sanıyorsunuz?

  17. dice says:

    iyi aferin, sen de git, o da gitsin, öbürü de gitsin..

  18. handsome says:

    varg vikernes bunu beğendi :D
    (eminim arkasıyla gülüyordur varg delisi) :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.