# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH, GHOST, WATAIN, MYRKUR, NIFELHEIM üyelerinin de rol aldığı, müziklerini Mikael Åkerfeldt’in yaptığı “Clark” Netflix’te
11.05.2022

Stockholm Sendromu ve İsveç metal sahnesi iş birliğiyle.

İsveç’in en ünlü azılı gangsteri olan ve “Stockholm Sendromu” tabirinin ortaya çıkmasını sağlayan Clark Olofsson’ın hikâyesini anlatan “Clark” adlı dizi Netflix’te yayında.

Dizinin müziklerinden OPETH frontman’i Mikael Åkerfelt sorumlu. Åkerfeldt ayrıca dizideki “huysuz mahkumlar” arasında da yer alıyor. Bu mahkumlardan bir diğeri WATAIN vokalisti Erik Danielsson, bir diğeri ise NIFELHEIM’dan Erik Gustafsson.

Yönetmenliğini yüzlerce yapımda imzası bulunan eski BATHORY davulcusu Jonas Åkerlund’un yaptığı dizide MYRKUR insanı Amelia Bruun “saçları örülü kız”, GHOST insanı Tobis Forge ise “kemancı” rolüyle birer bölümde rol alıyor.

Spoiler yeme konusunda sıkıntınız yoksa, aşağıdan Åkerfeldt, Danielsson ve Gustafsson’un olduğu sahneye bakabilirsiniz.

Bu da Tobias Forge’nin yer aldığı keman sahnesi.

Dizinin Åkerfeldt imzası taşıyan, toplam süresi 80 dakikaya varan ve 34 şarkıdan oluşan soundtrack’i de şöyle.

Şarkılardan “Lost In San Marino”, “Måndag I Stockholm”, “Vielleicht Später” ve “Battle For Love”da Åkerfeldt’in vokalleri de duyulabilir.

  Yorum alanı

“OPETH, GHOST, WATAIN, MYRKUR, NIFELHEIM üyelerinin de rol aldığı, müziklerini Mikael Åkerfeldt’in yaptığı “Clark” Netflix’te” yazısına 17 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Asla bi still life yada blackwater park beklememek lazım. Zaten brutal vokal de yapmıyor. Ben şahsen hiç beğenmedim dizi için yaptığı müzikleri…

    Boba Fett

    @P L A G U E, Zaten 2. albümle bozdu ne öyle akustik gıy gıy

  2. Boba Fett says:

    İzlenir.

  3. atilla says:

    Jonas Åkerlund cidden bir yaşayan efsane.

  4. 9yearsago says:

    Pek bilinmez ama God of War için de zamanında Throat of Winter adlı bir parça yazmıştı. God of War ile yan yana hiç durmayan, Heritage’den fırlama bir parça gibiydi.

  5. Exorsexist says:

    Lords of Chaos’un ikinci yarısı faciaydı.

  6. Ugur says:

    Haha yok daha neler.Adamın doğru düzgün filmografisi bile yok.Jonas Åkerlund’un efsane yönetmenliği en fazla klip yönetmeliği için geçerli olur, ona da yönetmelik denir mi bilemiyorum.

    Benim geçen sene çakma gopro’yla dalışta çektiğim balık videoları ‘Polar’ filminin tamamında iyidir.

    Aralık’ta Dennis Villenueve’ün Dune uyarlaması gelecek.Efsane yönetmen nasıl olunur ders almak isteyenler buyursun.

    atilla

    @Ugur, filmlerini hiç izlemedim (genel kanı zayıf işler olduğu yönünde) ama klipler konusunda rüştünü ispatlamış bir isim (gerek rock, metal grupları gerekse pop, rnb şarkıcılarına çektiği işler). dennis villenueve abimizin yeri apayrı. bildiğim kadarıyla o klip veya konser dvd-film gibi işler çekmiyor. sinema filmleri her zaman belli bir seviyenin üzerinde. (her filminin yeri ayrı ama blade runner 2049 benim için daha bir özel). dune çekeceğini bilmiyordum. sinemada mı yayınlanacak yoksa netflix vb. bir yerde mi yayınlanacak?

    Ugur

    @atilla, Klipler konusunda iyidir kötüdür bilemiyorum gerçekten o sinema değil be abi ve -bu benim görüşüm- bir insanı efsane yapmaya yetmez bence.

    Denis Villeneuve ‘ü seven insan candır.Dune iki bölüm halinde sinemada yayınlanacak, Aralık’ta ilk film geliyor.

    Exorsexist

    @Ugur, Polar’ı izlerken ilk 15 dakikasında uyuyakalmışım. Uyandım 2 dakika daha izledim, tekrar uyudum. Bu kadar saçma film yapılamaz. Yönetmeninin bu adam olduğunu bilmiyordum. Rezalet.

    ismail vilehand

    @Exorsexist, ben uyumadan izledim, Sindy’nin sevişme sahnesi hariç filmle alakalı hiç bişey hatırlamıyorum.

  7. deadhouse says:

    Efsane Myrkur röportajı.

    Koralp

    @deadhouse, bu sitede yaşanan en saçma sapan olaylardan biri gerçekten.

    ismail vilehand

    @deadhouse,

    - Selam Amelia, nasılsın?

    - üfff sna ne be slk.

  8. Diziyi bitirdik. Çok bir beklentiniz olmazsa güzel, eğlenceli dizi. Karakteri karikatürize ettiği için mantıksızlıklara takılmıyorsunuz. Mikael’in müzikleri cuk oturmuş ve baya karakteristik bir hava katmış. Metalcilerin rol aldıkları anlarda da Güzide’yle “as bayrakları as as” şeklinde eğlendik. Zaten her biri birer saatten 6 bölüm, vaktiniz varsa izleyin.

  9. HaNNibaL says:

    Diziyi bitirdim.Tavsiye ederim keyifli olmuş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.