# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OVERKILL’den klip
16.04.2023

Scorched.

OVERKILL yeni albümü “Scorched“u 14 Nisan’da çıkardı.

Detaylar şöyle.

01. Scorched
02. Goin’ Home
03. The Surgeon
04. Twist Of The Wick
05. Wicked Place
06. Won’t Be Comin’ Back
07. Fever
08. Harder They Fall
09. Know Her Name
10. Bag O’ Bones

Albüme adını veren şarkının klibi yayınlandı.

“Wicked Place” yayınlandı.

İlk single “The Surgeon” da şöyle.

  Yorum alanı

“OVERKILL’den klip” yazısına 75 yorum var

  1. yenal says:

    Şaşırdım bu haberi duyunca.Zaten makine gibiler .Bir iki sene bazende üç sene arayla çıkarıyorlar albümleri.Ama bu sefer biraz erken gibi geldi.Son albümleri kimi çok beğendi kimisi de fena bulmadı.Bence fena albüm değildi güzeldi Aslında daha iyisini yapabileceklerini biliyorum.Bobby blitz adamım benim.

  2. Kaan says:

    Çok iyisiniz ama biraz ağır gelin be kardeşim. Ferdi Tayfuru geçtiniz.

  3. P L A G U E says:

    Bu sefer 1 saat 45 dakikalık albüm yapın…

  4. deadhouse says:

    Thrash’in yüz akı.

  5. ihsanoird says:

    Torunlarınızı ihmal etmeyin. Albümün acelesi yok.

  6. Salata says:

    Adamlar tam 35 yıldır en fazla üç sene bazen bir sene arayla aralıksız albüm çıkarıyor, çok acayip gerçekten, thrash metalin Motorheadi

  7. yenal says:

    Bobby Blitz in bağımsız olarak 2007 yılında kurmuş olduğu The Cursed adlı grubun icra ettiği parçalardan All’s Right.Paylaşmak istedim.
    https://www.youtube.com/watch?v=eWl_VnzD3vI&feature=emb_logo

  8. ibnenin biri says:

    Bobby boş duramıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=KvoqtNeQ5uQ

    Ahmet Saraçoğlu

    @ibnenin biri, duyduğum ve gördüğüm hiçbir şeyi beğenmedim maalesef. Yorumlara baktım, yorumlarda da pek beğenen çıkmamış. Bu şarkı cover ama umarım albüm bunun 100 katı falan daha iyidir çünkü bu düzeydeyse işimiz iş.

  9. Erhan Yiğit says:

    Bobby’nin gücünü kim 120 yaptı amk?

  10. handsome says:

    e 9 şarkı tamamsa salın o zaman albümü be abicim illaki
    10-12 yada ne bileyim 14-15 parça olmak zorunda değilki
    9 oluversin güzel olsunda gerisi cok mühim değil

  11. Yenal says:

    Genelde 10 parça olurdu bonuslar hariç.Pandemiden dolayı daha özenli bir albüm olacak.ironbound seviyesinde olabilir.Şu anda Bobby nin hırçın sesinden Bpmd American albümünü dinliyorum.Yaş gelmiş 61 e..üretebildiğiniz kadar üretin…

  12. Canoir says:

    Eytere bea

  13. Raddor says:

    Sound’larıyla çok ters albüm süreleri var. Çoook uzun yaptıkları için tam anlamıyla giremiyoruz çıkardıkları işlere. Giremeden de paldır küldür yenisi geliyor. Bu da haliyle sıkmaya başladı. 30-35 dakika olsaydı “vay be tokat gibi sırayla çarpıyorlar” derdik. Hevesle yenisini beklerdik. Overkill zaten oldukça punk ruhu taşıyan bir grup. O ruha çok daha yakışırdı böylesi.

    The Grinding Wheel mükemmel albümdü ama bir saatin üzerindeydi. Onu sindiremeden 50 dakikanın üstünde bir tane daha geldi ve bir tane daha geliyor şimdi.

    İsmini şarkısından aldıkları gibi o grubun yıllarca bu işi nasıl dengede götürdüğüne de bir baksalar keşke. (Ufff elti gibi laf soktum keşke bir şekilde PA’yı takip edebilselerdi hahha)

    chuck

    @Raddor, ”overkill zaten oldukça punk ruhu taşıyan bir grup”

    bu cümlenin altına imzamı atarım. sanırım en ünlü thrash metal grupları içerisinde -genel anlamda- en punk olan grup overkill. bu benzetmeyi sevdim.

  14. chuck says:

    kaç senelik gruplarsınız. iki senede hatta 1-1.5 senede albüm çıkarmaya çalışacağınıza enerjinizi saklayıp, olabildiğince turlayıp 3-4 senede albüm çıkarsınız ve süreyi de -artık bir zahmet- 35 dakika ayarlarında tuttursanız çok iyi olacak.

    deadhouse

    @chuck, Bu tür yorumlar doğru değil bence. Ben de eskiden böyle düşünüyordum. Müzisyenlerin müzikal tercihleriyle veya müzikaliteleriyle ilgili yorum yapmakla eşdeğer tutulmamalı “süre” meselesi. Bir müzisyene neden uzun şarkı yapıyorsun veya albüm niye bu kadar uzun demek; bir ressama bu fırça darbesine de ne gerek vardı, bir yönetmene bu sahneyi niye bu kadar uzattın, bir heykeltraşa adamın sikini de yapmayıverseydin, bir yazara romanı kısa kesseydin iyi olurdu demekle aynı şey. Demek ki öyle uygun görmüşler. Onlara süre ile ilgili veryansında bulunmak mantıksız geliyor bana. Fakat bu söylediklerim bağımsız sanatçılar için geçerli. Şirket zoruyla sanatını şekillendiren (sanatçılar) için değil.

    chuck

    @deadhouse, doğrusu ya da yanlışı yok açıkçası. bu sadece bir yöntem. eğer overkill özelinde konuşacaksak yaptıkları albümleri beğeniyor, şarkılarını seviyorum.

    genel olarak düşüncem şu: bir grup bir albüme aradan çok fazla zaman geçmeden ve daha fazla vakit harcamadan iki senede bir 10 tane şarkı yapıp 50 dakikayı aşan albümler yapacağına 4 sene de üzerine daha çok oturulup düşünülmüş albümler yapması beni daha çok tatmin eder. hele hele bu eski ve zaten klasiklere ve birçok iyi albüme imza atmış bir grupsa.

    ama tabii ki başkaları da cayır cayırsınız neden daha fazla albüm yapmıyorsunuz, neden bu kadar bekliyorsunuz der. bence ressama yönetmene girmeye pek gerek yok.

    iki senede bir overkill duymaktan ve sindirmekten, geriye dönmekten zorlanacağıma 3-4 senede bir duymayı ve aklımda daha uzun süre yer etmesini yeğlerim sadece. bütün mesele bu.

    deadhouse

    @chuck, Yazdıklarımı kanıtlamış oldun bu yorumunla. Keşke Overkill üyeleriyle yüz yüze konuşup “bakın bundan sonra 4 senede bir albüm yapıyorsunuz, ayrıca albüm süresi 35 dakikayı geçmeyecek” desen. Yanıtlarını merak ederdim. Sen bir dinleyicisin, istersen adamların hesabına tonla para yatır, kendine özel sipariş albüm ver. 4 senede çıkan veya 35 dakikalık.

    chuck

    @deadhouse, yazdıklarımizda bir iddia ya da bir kaynak yok ki ortada kanıtlanacak bir durum söz konusu olsun. Fazla savunucu gördüm seni. en azindan öyleyiz hissettim. bence ne overkill’in ne bu yazılanların pek savunulucak ne de karşı çıkılacak bir yönü yok.

    burada benceli kişisel cümleler kurup yorum yapıyoruz, zaten. açık açık yazdım, yine yaziyim senin tabirinle özel sipariş yaptirsam boyle isterdim Grup bunu yapacak yoksa sikerim dinlemem gibi bir durum söz konusu değil.

    overkill elemanlari ile konuşsan, hesaplarina para yatir siparis ver falan gereksiz geliyor bana. Herkesin fikri kendine. ne diyeyim.

    deadhouse

    @chuck, Tamam işte aynı şeyi söylüyoruz aslında. Sen bir dinleyici olarak sanatçının yaratım sürecine, motivasyonuna, ilhamına müdahalede (sözsel de olsa) bulunmak isteyebileceğini söylüyorsun. Buna da tercih adını veriyorsun. Ben tercih etmiyorum böyle bir şeyi. Önüme sunulanı beğenirim veyahut beğenmem. Sanatçının özgürlüğüne ket vurabilecek düşüncelerde bulunmayı tercih etmem. Sinirlenmene gerek yok. Birbirimize katılmıyor oluşumuz, tartışamayız anlamına gelmemeli.

  15. Kaan says:

    Hızlı giden atın boku seyrek düşermiş! Değerinizi düşürmen!

  16. Yenal says:

    Genel olarak albümlerin kısa ya da uzun olmalarına takılmıyorum.Dinliyorum beğenince tamam diyorum.Parçalar sıkıcı besteler kaliteli olmayınca ne olursa olsun olmadı diyosun zaten.

  17. Yenal says:

    Nihayet yeni bişeyler çıkmaya başladı. Umarım beklediğim gibi vurucu bir albüm olur.Bitane de single çıkarırlarsa tamamdır.

  18. Yenal says:

    Yeni albümden kısa bir bölüm dinlemek için bu linke tıklayabilirsiniz.Sanırım doğru bilgi.https://www.youtube.com/watch?v=tayqa8_0DRs

  19. mandrake says:

    Sevdiğim bir grup fakat nedense, içine girdikleri bu seri üretim olayı beni irrite ediyor.
    Umarım “Ironbound” gibi masaya lök diye koyacakları, akılda kalıcı bir şey çıkarırlar ortaya.

  20. Haftaya yeni single geliyor.

    Yenal

    @Ahmet Saraçoğlu, arada bir bakıyordum pasifagresife.Yeni single sitede yayınlanmayınca kendimce latife yaptım.Ahmet bey beğenmedi sanırım parçayı.😊

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yenal, henüz dinleyemedim ama albümün çok iyi olmasını çok istiyorum.

    Yenal

    @Ahmet Saraçoğlu, sizden küçük bir ricam olacaktı. Albümün promosu size ulaşmışsa🥺dinleme imkanınız olduysa biraz ipuçları verebilseniz memnun olurum. .Düşünceleriniz benim için önemli. Berbat, iyi, süper… Müzikalitesi, vokal…ya da genel olarak fikrinizi paylaşabilirseniz iki hafta daha beklerken meraktan çatlamamın önüne geçebilirsiniz😊teşekkürler

  21. Yenal says:

    D. D. Verni yine formunda.Bobby Blitz de aynı ve sesinden bir şey kaybetmemiş ve yaş 63 galiba.Tempo orta çok hızlı değil albümde daha hızlı parçalar vardır elbette.Daha kasvetli,karanlık bir atmosferi var şarkının.Yani benim çok tarafsız olmam mümkün değil ama duyduğum şeylerden hareketle güzel bir albümün geldiğini söyleyebilirim.

  22. Yenal says:

    Şu konuyu da es geçmemeyeyim.Umarım diğer parçalar daha uzundur.4 yıldır bekliyoruz.Ben 12 ya da 13 parça bekliyordum.10 parça yetmez.😊👍

  23. emre says:

    Şarkı güzel, bu albüm de ironbound dönemi albümlerine benzer olacak gibi duruyor.

  24. Erhan says:

    Kariyerinin 20inci albümü olacak. Paslanmaz testere göt parçalamaya devam ediyor.

  25. Yenal says:

    Bu parçayı spotifyden dinlerken algoritma BONDED BY BLOOD – Feed the Beast den bir şarkı dinletti. Gayet eğlenceli ve çoşturan bir albüm. Bugüne kadar bu albümü bilmemem benim ayıbım.Riffler heyecan verici.

    Koralp

    @Yenal, çok sağlam gruptur, pek sevilmeyen son albümleri The Aftermath bile bana göre ortalamanın üstü bir albüm. Thrash severlerin kaçırmaması gereken bir grup olduğunu düşünüyorum.

  26. Yenal says:

    1. “Scorched” 6:13
    2. “Goin’ Home” 4:31
    3. “The Surgeon” 5:33
    4. “Twist of the Wick” 5:34
    5. “Wicked Place” 5:00
    6. “Won’t Be Comin’ Back” 4:30
    7. “Fever” 5:33
    8. “Harder They Fall” 4:23
    9. “Know Her Name” 5:11
    10. “Bag o’ Bones” 4:37
    Total length: 51:05
    Parça süreleri paylaşılmış.Önceki albümlere göre ortalama uzunlukta.Overkill e göre normal gibi.

    TanSolo

    @Yenal, çok güzel bir haber. Büyük ihtimalle dinlemem dediğim albümü bekler hale geldim.

  27. In White says:

    Overkill öyle bir grup ki kimsenin favorisi değil ama her thrasher seviyor

  28. eatthegun says:

    Prodüksiyon mükemmel olmuş yalnız. Şarkı da bence güzel, sonundaki kısım ve ilk solodan hemen önceki vokaller harika

  29. Yenal says:

    Bas daha kirli ve her zamanki gibi ön planda. Vokal keskin, zehirli.Albümün tamamını dinleyince bütünlük içerisinde daha da keyif vereceğine inanıyorum.

  30. Şarkılar pek ahım şahım gelmedi ama D.D. Verni yine basur ameliyatı yapmış.

  31. Gökay says:

    Harder They Fall nasıl bir enerji patlamasıdır, çevirmelere doyamıyorum. Ateşle yaklaşılmamalı

    Gökay

    Bag o’ Bones’ ın Youthanasiavari catchy bölümleri<3

    Yenal

    @Gökay, Evet bence de çok iyi bir albüm.Pandemide albüm için daha fazla zaman ayırarak daha iyi bir sonuç aldılar.Won’t Be Comin’ Back ve Know Her Name parçaları da güzel parçalar.

  32. Yenal says:

    Bu albüme tarafsız yaklaşamayacağım.Parçaların hiçbiri doldursun idare etsin diye yapılmamış. Eğlenceli yer yer daha öfkeli, hızlı, yavaş, clean, blues, rock n roll gibi bol renkli bir yapıt çıkarmışlar. Bobby blitz mayısta 64 yaşıma giriyorum demişti bir konuşmasında. Şarkı söylemekten korkmuyorum.Daha iyi söylemek için kendimi zorluyorum.Anneside şarkıcıymış ve şömine başında kızkardeşleri beraber şarkı söylerlermiş.Bol şarkılı ve iyi bir aile bağı olan geçmişten geliyor. 2012 yılında sigarayı bıraktığımdan beridir sesimin açıldığını ve daha iyi söylediğimin farkına vardım diyordu. Sanırım kendisi bile beklemiyormuş. Sağlığıma dikkat ediyorum. Spor salonu var. Dağda köpekleri ile beraber yaşıyor.(arada ayıların misafir olmasıda cabası) Sözün kısası ben bu adamları seviyorum ve çok kötü bir albüm çıkaracaklarını düşünmüyorum.

    Yenal

    @Yenal, babası bobby blitz e diyormuş ki overkill e kızlar ve bira için girdin diyormuş. Sanırım ciddi diyor olabilir.Bobby de geçenki konuşmasında o şöhretli kahkahasını atarak haksızda sayılmaz babam diyordu.Eğlenceli bir adam. Ben karamsar bir insan değilim. Pandemi döneminde yazdığım sözleri üç kere yırttım yazdım diyordu.Çünkü pandeminin etkisi çok fazlaydı diyordu. Biz bu değiliz. Parçaların taze güncel kalması için sürekli çalışıyordu.Sanırım albüm 2021 de çıkacaktı. Turlar iptal olunca albümü çıkarmak istemediler.Böylece şarkılar üstünde çalışmak için daha fazla zamanları oldu.

    Yenal

    @Yenal, d.d verni basları Bobby nin sesine göre yüksek çalmalıyım diyordu.Sanırım bu albümde biraz daha aştı kendini diye yorumlamıştı albümü.

    Yenal

    @Yenal, Bobby Blitz diyordu ki gülerek biz başka bir metal grubu gibi 8 senede albüm çıkartamıyoruz. Adını söylerken metall diyerek tam telafuz etmemişti.Ama zaten başka konuşmalarında Metallica yla aynı gün albümlerini çıkaracaklarınıda söylemişti(kahkaha atarak). D.d verninin albümü çıkarabiliriz dediğini ama kendisinin kabul etmediğini anlatmış ve bunun gerekçesini albümü tanıtmak zorunda olduklarını belirtmişti. Turlamak zorundayız.Ayrıca iki senede bir albüm çıkartmamız bizim görünürlüğümüzü artırıyor demişti.Bobby dd verniye bu şarkıları son albümününmüş gibi yazmanı istiyorum diye söylemiş.Sanırım Fever parçasıydı riffleri bir araya getirmek benim için zorlayıcıydı demişti.

    Yenal

    @Yenal, aslında gerçekci ve mütevazi bir adamda. Metallica ya olan saygısını hürmetini gizlemiyor.İlk thrash grubu gibi mevzu açıldığında biz sadece 80ler de cover yapıyorduk. Daha fazlası değil diyor.Hani biz ilk şu grubuyduk diye gereksiz muhabbetlere girmiyor.

    Yenal

    @Yenal, sevdiği filmler in suç mafya tarzı (Sıkı Dostlar mesela) filmler olduğunu söylüyor. Robert De niro, Joe pesci.. Bu oyuncuları beğendiğini belirtiyor.Parçaların vokalini stüdyo ya girdiğimde üç kez yapıyorum diyor. Sesimi açıyorum.Ayrıca doğru hatırlıyorsam daha diyaframdan söylüyorum diye söylemişti.Sunucu nasıl böyle öfkeli söylüyorsunuz diye sorduğunda ya da neyi düşünerek yapıyorsunuz diye sorduğunda o da aslında karamsar bir insan değilim diyordu(sürekli kahkaha atmasında belli😊)

    Yenal

    @Yenal, Bobby blitz colin richardson dan 10 şarkının hepsi dinlerken yormamasını istemiş. Yani bangır bangır yüksek sesle dinlenebilecek şekilde düzenlemesini istemiş.Üç parçadan sonra kafam şişti kulaklarım ağrıdı diye şikayette bulunmamızı istememiş.

    Yenal

    @Yenal, son parçanın demosu geldiğinde albümde nereye koyacağımı düşündüm diyor Bobby blitz. Çünkü farklı bir parça bende en sona koydum diyordu. Ama bence çok güzel bir şarkı.

    Yenal

    @Yenal, şarkının yapısı farklı olduğu için tabiki biraz diğerlerinden ayrı duruyor ama eğlenceli bile şarkı. Shake shake😊

    Yenal

    @Yenal, aslında üzücü olan bir tarafta Bobby blitz in önümde olan zamanın geride bıraktığım zamandan daha az olduğunu biliyorum demesi.Belki iki üç albüm daha çıkartabilecekler.Bazen sağlık problemleri geçirdiği bir gerçek.Metallica,Overkill gibi grupların daha çok üretmesi dileğiyle.

    Yenal

    @Yenal, ayrıca bu albüm ayrı ayrı kaydedilmiş. Herkes evinde kendi kaydı nı yapıp teknolojinin nimetlerinden faydalanarak ortaya çıkartılmıştır.Pandemiden dolayı bu şekilde çalışmalar yapıldı. Zaten Bobby blitz in cover albümü Bpmd de bu şekilde kaydedilmişti.

    Dysplasia

    @Yenal, Valla bence de süper albüm ahah.

  33. Raddor says:

    The Surgeon, Armorist’ten beri beni en çok saran Overkill parçası oldu.

  34. Rust in Peace. says:

    Bag o’Bones enfes parça valla

  35. Yenal says:

    Overkill i incelemesini de bekliyorum ama burada Holy Moses ın Invisible Queen albüm incelemesini de Ahmet beyden okumak isterim.Çok keyifli lezzetli bir albüm bence.Yazılarınızı okurken hmm burda buda mı varmış kaçırmışım bir kez daha dinleyeyim diyorum.

  36. Erhan says:

    Öpüp başıma koyarım Overkill’i daima. Makine gibi adamlar, bilmem kaçıncı albümlerinde bile sikertmeye devam ediyorlar.

    Allahin nimeti gibi bir albüm. Çok keyifli, çok güzel. Won’t Be Comin’ Back introsu ile Dio’ya selam çakıyor.

    Tecrübe ve azim bambaşka bir şey ve bundan Overkill kadar yararlanan başka bir thrash metal grubu yok dünyada.

    Adamsınız öpüyorum ellerinizden dedeler.

    Yenal

    @Erhan, 👍

    Yiğit

    @Erhan, “Tecrübe ve azim bambaşka bir şey ve bundan Overkill kadar yararlanan başka bir thrash metal grubu yok dünyada.”

    Geleneksel Sodom hatırlatma yorumu olmuş kanka

    Erhan

    @Yiğit, Code Red ve Genesis arası çok da şey değil kanka bence. Sodom Genesis ile döndü desek yalan olmaz.

    Ama Overkill’in 2000 sonrası çıkan albümlerinin neredeyse tamamı çok iyi. Aynı durum Sodom için geçerli değil bence.

    Yiğit

    @Erhan, doğru ama aktif olarak ikisi de sikertiyor sonuçta.

    deadhouse

    @Erhan, Yalan yok katılıyorum sana.

    TanSolo

    @Erhan, çok çok katılıyorum.

  37. eatthegun says:

    Offf amk çok iyi çok sağlam çok keyifli albüm. Daha ilk yarısından kudurtuyor. Prodüksiyon özellikle Ironbound’tan beri mükemmel zaten. Adamlar thrash yapmayı sevdiklerini her albümde sonuna kadar hissettiriyorlar. Şarkı süreleri de şikayet edildiği gibi uzun değil, zaten hepsinin içi dolu dolu, dinlerken bir saniye sıkılmadım. 72 Seasons’tan sonra ilaç gibi geldi yemin ederim. Thrash mi dersiniz heavy mi dersiniz metal mi dersiniz ne sikim derseniz diyin iyi yapınca tam olarak böyle oluyor işte.

  38. Yenal says:

    Bobby Ellsworth abimizin bu konu bağlamından uzaklaşarak gözünüzden dikkatinizden kaçmış olabileceğinden bu parçaların(BPMD, Amerikalı bir metal süper grubudur. 2019 Yılında kurulan grup, Overkill vokalisti Bobby” Blitz ” Ellsworth, Vio-lence ve eski Machine Head gitaristi Phil Demmel ve iki Metal Allegiance üyesinden oluşuyor–basçı Mark Menghi ve davulcu Mike Portnoy.) linkini veriyorum.https://open.spotify.com/track/75mmTrMB8bheudckWEujZG?si=7796bab3dc844595 https://open.spotify.com/track/1Z2c0KfLH9XzTPF7AAsocU?si=470c8fea7a334b5b https://open.spotify.com/track/79Fh12DIrdPz8fLsgUbMyo?si=2607704c2374497e (BPMD, Ellsworth, Demmel, Menghi ve Portnoy’un 1970′lerin şarkılarının kapaklarını içeren bir albüm kaydetmek için bir araya geldiği 2019 yazında tasarlandı.Ocak 2020′de Blairing Out with Eric Blair Show ile yaptığı röportajda Demmel, üyelerin üç soyadına ve Ellsworth’un takma adı Blitz’e atıfta bulunarak projenin BPMD olarak adlandırılacağını açıkladı. Proje hakkında şunları söyledi: “Hepsi 70′lerin Amerikan gruplarının cover melodileri. Adı Amerikan Yapımı, [ve şarkıları var] ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, James Gang, Aerosmith, Grand Funk Railroad-tüm bu cover melodileri onları modernize ettik ve değil onları gerçekten ezdik, ama onların metal versiyonlarını yaptık. )

  39. Dysplasia says:

    Çok iyi lan. Overkill üzmüyor.
    Ironbound sonrası en çok saran albümleri olabilir.

  40. Erhan says:

    Scorched Overkill’in yaptığı en iyi şarkılardan birisi olabilir. Şarkı “Ben bir albüm introsuyum” diye bağırıyor. Köpeği oldum.

    Power Trip ve Vektor hariç yeni yetme gruplar Scorched’u dinleyip albüm introsu nasıl yapılır öğrensinler.

  41. @deadhouse, yayınlanmayan yorumları da var. Arada çıkıyor bu tarz birileri. İnsanlara laf edip, birkaç dakika mutlu olup sonra da kayboluyorlar.

  42. mandrake says:

    Güzel… Sardı… Sarıyo… Güzel…

  43. riser says:

    istikrar abidesi.

  44. önder says:

    muhteşem bir albüm olmuş. Metal bitti bitiyor diyenlere göstermek lazım aslında ölen şey beste yapamayanlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.