# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Çağlan Tekil’i maalesef kaybettik
07.04.2020

Ülkemiz metal birikiminin en değerli isimlerinden Çağlan Tekil’i maalesef kaybettik… Laneth, Blue Jean, Radyo Eksen, Headbang ve daha bir dolu çalışmaları da dâhil olmak üzere ülkemizin metal birikimine büyük katkı yapan insanlardan olan Çağlan Tekil geçirdiği beyin kanamasının ardından Şubat ayında Cerrahpaşa Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştı. Çağlan Tekil’in bir süre uyutulacağı söylenmişti. Ne yazık ki Çağlan daha fazla dayanamadı ve aramızdan ayrıldı. Hepimizin başı sağ olsun.

Yıllardır metalin Türkiye’deki gelişimi için büyük çaba sarf eden Çağlan Tekil’in ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz.

  Yorum alanı

“Çağlan Tekil’i maalesef kaybettik” yazısına 23 yorum var

  1. Ece says:

    İlk tanıştığım zamanları hatırlıyorum, sonsuz saygım ve yaşça hayli büyük olması nedeniyle Çağlan Bey diyordum. O da ”Israrla Bey diyor, Çağlan de demedim artık” demişti. Ona direkt ismiyle hitap etme fikri hoş gelmiyordu bana, ama kısa zamanda ”üstat” deme sıcaklığını bulmuştum. Çünkü o gerçek bir üstattı; ülkede rock/metal müziğin gelişimi namına yaptığı katkılar, verdiği emekler, pırıl pırıl yüreği, mütevaziliğiyle bir baba figürüydü benim için.

    2020 nasıl lanet bir yılsa artık, müzik dünyasına kafayı takmış durumda. Bu sefer içimizden birini hedefledi ama yedirmeyiz, orada dur 2020.

    Haydi iyileş de eskisinden sağlam dön üstat, sonraki Atina gezilerin için vereceğim daha çok mekan tavsiyesi; senin setlist’inle coşacağımız daha çok konser-festival, Adonis geceleri var.

    #direnbaron

  2. Raddor says:

    Son günlerde her sabah kendisinin Spotify’daki Metal Muhabbeti podcast’iyle güne başlıyorum. Bir nevi beraber kahvaltı yapıyoruz gibi hissetmeye başlamıştım. Metal konusundaki bilgisine ve muhabbetinin hoşluğuna hayranım yıllardır. Geçmiş olsun, umarım iyileşir.

  3. crowkiller says:

    Gerçekten çok üzüldüm, kendisini yaklaşık 10 yıldır headbang dergisinden takip ederim, Türkiye’deki rock/metal müziğe çok büyük katkıları olan önemli bir organizatör,yazar, radyocu kendisi, umarım iyileşir.

  4. Emre says:

    Türkiye’de bu müziğin gelişimine Çağlan kadar katkı veren başka biri olmuş mudur diye düşünüyorum da aklıma sadece Aptülkadir Elçioğlu ve Şener Yıldız isimleri geliyor, ki onlar da Çağlan’ın sürekliliğine sahip değiller.
    Herhalde onu Akmar’daki Saadeth döneminde tanıdım, ama hiçbir zaman ciddi bir muhabbetimiz olmadı. “Şebek kuşağından” metalciler olarak Non Serviam’dan pek hazzetmezdik. Buna rağmen kişiliği hakkında kötü konuşan tek kişiye dahi rastlamadım. Haberi şok etkisi yarattı, çok üzgünüm. Dayan Çağlan.

  5. necrobutcher says:

    çağlan abi tiamat geliyor lütfen kalk..

  6. sleepless says:

    Ben ortaokul yıllarını non serviam’la geçirmiş kuşaktanım, yukarıdaki yorumu okuyunca düşündüm, bir de 3-4 senedir retro anmasını yaşadığımız Laneth var; üç jenerasyona başucu dergisi çıkarmak nedir bir durup düşünsenize ya.

    Tiamat (Wildhoney+Clouds special set) İstanbul konseri tam bir Çağlan Tekil event’i, bir köşede onu gururla sahneye bakarken görmeden tam olmaz o konser. İyi haberlerini bekliyoruz baron.

  7. Twat says:

    2003′te pazartesi akşamları radyo eksen’deki programıyla tanıdım, toxic trace’i, master of puppets’ı ilk onun programında dinledim. daha sonrasında çıkardığı dergileri de hammer müzikten sahaflardan blue jean’den vs. öğrenip takip etmiştim. Hiç tanışamadım birebirde, fırsat olmadı ama yıllarca hep uzaktan saygı sevgi besledim, emeklerini unutmadım.

    Habere çok üzüldüm, umarım bu kadar insanın temennisi bir cevap bulur. Çok gençsin abi umarım uyanır ve devam edersin.

  8. deadpig says:

    Laneth günlerinden beri akmar’ dan tanırım Çağlan abiyi. Ekşi de görünce bir kıllandım zaten umarım en kısa sürede sağlığına ve çok sevdiği müziğine kavuşur…

  9. milkburger666 says:

    Bu felaket olayı duyduğumdan beri sürekli aklıma geliyor merak ediyorum umarım durumu iyidir 2012 senesinde kapağında Machine Head olan dergi ilk okuduğum Headbang’ti sonrasında bu bir hastalık oldu zaten benim için. Çağlan Tekil, Doğu Yücel ve Erdem Tatar’ın oluşturduğu aylık mini playlistler oluyordu BJ’nin ilk sayfalarında, her ay özellikle onunkini beklerdim. Hala da yaptığı işleri takip ediyorum büyük bir hayranlıkla. Umarım tez zamanda sağlıkla ayağa kalkıp yapmaya devam eder…

  10. killyourselfchuck says:

    muhtemelen yaşım yetmediğinden tanımıyorum. geçmiş olsun.

  11. Diyecek bir şey bulamıyorum. Çok üzgünüm.

  12. çaksu says:

    Tanıyan, seven herkesin başı sağolsun. :/

  13. tahsin says:

    Dr.Skull konserinde ayak ustu muhabbet etmistik. Cok uzgunum. Huzur icinde uyusun.

  14. Raddor says:

    Kendisini hep en iyi şekilde hatırlayacağım. Çünkü zaten kötü hatırlamak mümkün değil. Süper bir insandı, babaydı, kraldı. Söylenecek bütün iyi sıfatların yakıştığı adamdı. “Metal”di! Çok özleyeceğiz..

  15. junkman afatsum says:

    eğer heavy metal dinliyorsam ve bu müziği hayatımın her alanına adapte ettiysem, bir çoğumuz gibi bu onun sayesindedir. hep bizzat tanışmak istesemde rahatsız etmemek adına bu çok istediğim tanışmayı da maalesef gerçekleştirememiştim. hastalığını öğrenince ise geri döneceğine inancım netti ve bu sebeple hiç böyle bir şey yaşanmamış kabul edip bu konuyla ilgili herhangi bir şey yazmadım. ama maalesef aramızda ayrıldı artık. huzur içinde uyusun. istediği metallic hayatı yaşadı ve biz onu hep takip ettik. hoşçakal baron.

  16. yenal says:

    Başınız sağolsun Allah sabırlar versin

  17. Emre says:

    Çok üzgünüm.

  18. Noumena says:

    Çok ama çok üzgünüm, gerçekten bugün hala metal müziğe gönül vermişsem bu sevgili Çağlan abi sayesindedir. Söyleyeceklerim bu kadar :((

    Bu arada, 2020 bit artık!!!!

  19. Ouz says:

    Huzur içinde uyusun.

  20. enemyofgod says:

    2020 daha ne yapabilir ki?

  21. Karlos says:

    Çağlan abim 😢❤ ışıklar içinde uyu .. Tüm ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum :(

  22. âdem says:

    hayatımda o kadar önemli bir yeri vardı ki… çok özeldi benim için. hiç tanışmamamıza rağmen hayatımın yüz seksen derece değişmesine sebep olmuştu. yirmi yıl önceydi.. mekanı cennet olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.