# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ENSLAVED’den klipli yeni şarkı
28.08.2020

Urjotun.

ENSLAVED Mayıs 2020′de çıkması planlanan yeni albümünün kaydı için 2019 sonunda stüdyoya girmişti.

ENSLAVED yaptığı açıklamada, dünya genelinde yaşanan salgın nedeniyle Nuclear Blast’le konuştuklarını ve albümün bu dönemde çıkmasının iyi olmayacağına karar vererek çıkışı sonbahara ertelediklerini duyurdu. Albümün adı “Utgard” ve detayları da şöyle.

01. Fires In The Dark
02. Jettegryta
03. Sequence
04. Homebound
05. Utgardr
06. Urjotun
07. Flight Of Thought And Memory
08. Storms Of Utgard
09. Distant Seasons

Albümden “Urjotun” yayınlandı.

“Jettegryta”nın klibi yayınlandı.

“Homebound” klibi de şöyle.

Yeni albüm, 10 yıldır çeşitli vesilelerle gruba destek olan ve başka projelerle Ivar’la birlikte çalışan yeni davulcu Iver Sandøy’un ilk ENSLAVED kaydı olacak. ENSLAVED son albümü “E“yi 2017′de çıkarmıştı.

  Yorum alanı

“ENSLAVED’den klipli yeni şarkı” yazısına 52 yorum var

  1. E’den iyi olsun lütfen.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, sence bu grubun albümlerini hangi sıra ile dinlemeli? Ya da en iyiden en kötüye sıralayabilir misin?

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, öyle bir sıralama yapmak mantıklı olmaz bence. Çok değişken albümleri olan bir grup. Black metal ile progresif rock arasında gidip gelen bir kariyerleri var. Başlarda saf black metal, viking metal, BATHORY etkileri varken zaman içinde çok değişiyorlar. Ama Opeth’vari bir eskiyi terk etme değişimi değil.

    “Vertebrae” incelemesinde şöyle demiştim:

    ““Eld” ile ilk farklılık sinyallerini veren, “Blodhemn” ve “Mardraum: Beyond the Within“ile önceki işlerinden ayrılmaya başlayan, “Monumension” ile kimi dinleyicilerini kaybeden, “Below the Lights” ile eski güzel black metal günlerini özleyenlere dahi “oha” dedirten ENSLAVED, artık durdurulamaz bir evrim makinesine dönüştüğünü kanıtladığı “Isa” ve “Ruun“la birlikte, black metalden çok daha fazlası (kötü bir şey demedim) olduğunu göstermiş, progresif black metal gibi hiç de açıklayıcı olmayan saçma sıfatlarla anılır olmuştu bildiğiniz gibi. “Vertebrae” bunu da bir adım öteye taşıyor.”

    “Vertebrae”den sonraya bakarsak bence “Axioma Ethica Odini” en iyi albümleri. Hatta dinlediğim en iyi albümlerden biri. Sonrasındaki “Riitiir”, “In Times” ve “E”yi bütün olarak içselleştiremedim. Çok sevdiğim şarkılar var ama öncesindeki albümlerin havasını alamıyorum. O yüzden “”E”den iyi olsun lütfen” dedim. Yoksa “E”nin herhangi bir eksiği olduğundan değil.

    Bana sorarsan, ki sormuşsun; eski ve yeni ENSLAVED’in tamamının en iyi harmanı olduğu için “Axioma Ethica Odini”yle başlamak iyi bir fikir. Sonra “Ruun”u öneririm. Geri kalanı cidden bambaşka müzikal karakterler içerdiğinden sana kalmış. Tahmin edilebileceği üzere ilk dönemleri çok daha black metal, sonra dönemleri çok daha progresif yapıda.

    Ama Enslaved’e dair en iyi şey, ne yaparlarsa yapsınlar kendi karakterlerini katabiliyor olmaları. Geçtim black’i, progresif’i, RnB ya da smooth jazz yapmaya karar verseler bile “Enslaved la bu” denebilecek kimliği o müziğe katmayı başarırlar.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, çok teşekkürler, Mardraum: Beyond the Within isimli albümlerini daha önce dinledim ve sevmiştim, diğer albümlere göre daha kolay anlaşılır bir çalışma gibi geldi, bahsettiğin albümlere de bakacağım. Bu arada şu sıralar vikingleri izliyorum, fena dizi değil, bu diziyi izledin mi? izlediysen sence gerçeği yansıtıyor mu?

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, çeşitli yoğunluklar nedeniyle dizi izleme alışkanlığım uzun zaman önce bitti. Vikings’den haberdarım ama hiç izlemedim, bir fikrim yok.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, anladım

  2. Melkor says:

    Enslaved E albümü ile diğer gruplara nazaran daha kaliteli şekilde progresifleşti. Ama daha fazla yumuşarlarsa beni çok büyük üzerler.
    Herbrand gitti, bu albümde cato da yok Nasıl bir albüm gelecek merak ediyorum.

  3. deadhouse says:

    E’nin yanına bile yaklaşırsa kulaklarımın pası silinir. E muhteşem bir albümdü.

  4. Boba Fett says:

    Son albümleri ile kalite çok arttı, son işlere benzer şeyler çıkartılarsa efsane olur.

  5. Melkor says:

    20 martta single+klip geliyor.

    Melkor

    @Melkor, Vazgeçmişler xd

  6. İlker says:

    Kapağı çok sevdim.

  7. Melkor says:

    Korktuğum başıma geldi. Bu nası enslaved lan
    https://open.spotify.com/track/3j0KppE5ERxETtDybNaPIZ?si=8mjJjkjDRqGuYwtXBiBSfA

    Melkor

    @Melkor, Bi şarkıdan fazla kanıya varmak istemiyorum ama ne şarkı ne de mixi enslaved standartlarının çok altında. Ayrıca bu yeni gelen klavyeci çocuğun sesi E’de bu kadar itici değildi. Şarkıda resmen kulak tırmalıyor.

    Berca B.

    @Melkor, yorumunu okuyunca korka korka şarkıyı açtım ama şimdi ikinci kez dinliyorum. Ben beğendim şarkıyı valla. Ama klavyecinin gırtlağını zorlayarak söylediği yerlerin kulak tırmalaması konusunda katılıyorum.

    Bu arkadaş en fazla 1-2 albümde daha çalar sonra Herbrand geri döner diye temelsiz bi kehanetim var ama du bakalım

    Exorsexist

    @Melkor, Clean vokalleri yapan davulcu Iver. Bence çok sağlam okuyor adam.

    Melkor

    @Exorsexist, Yok yahu boğazı zorlayan klavyeci gibi geldi bana. Iver’in sesini de ilk defa duydum. İkisini toplasan bi herbrand etmez.

  8. deadhouse says:

    Opeth etkilenimli gitar solosu dışında gayet iyi bir şarkı. Iver’ın performansı da gayet iyi. Şahsen Herbrand’ı aşırı beğenen biri olarak Herbrand’ı aramadım. Çünkü Iver’ın kendine has bir tarzı var. Onun vokali sayesinde grup yenilenmiş gibi duruyor.

    Dunedain

    @deadhouse, kesinlikle katılıyorum çok doğru tespitler

  9. Melkor says:

    Şarkıyı bi 30 kere dinledikten sonra ilk dinlediklerim kadar kötü gelmiyor. Fakat hala fazla sıradan bi parça. Garip bi monotonluk ve mixin de boğukluk var. Albüm çıksın bakalım.

  10. Exorsexist says:

    2 sene önce izlediğim Enslaved konserinde Grutle ve diğer tüm grup üyeleriyle uzunca süre muhabbet etme fırsatım oldu. Gerçekten çok içten insanlar, klavyeci arkadaş tam bir vitaminsiz, Ivar bildiğin Hagrid, Arve isdal ile o kadar takıldık normalde çok soracağım soru olmasına rağmen aklıma hiç soru gelmedi, boş boş muhabbet ettik. Grutle ile rahat bir saat konuşmuşumdur, inanılmaz bir adam, otur sabaha kadar konuş. Türk müziği hayranıymış, tüm 70′ler 80′ler Anadolu Rock gruplarını biliyor, Türkiye’ye daha önce gezme amaçlı Antalya’ya ve Istanbul’a gelmiş, kız arkadaşı da sanırım Norveç doğumlu Türk. Kendisinden öğrendiğim kadarıyla gruptan ayrılan davulcu Cato’nun da kız arkadaşı veya eşi Türk, ve kendisinin tabiriyle ”tam bir Türk” idi haha, epey kıskanç ve çemkiren ablaymış. Bunun yanı sıra kendisinden ‘ELD’ albümündeki kapağın arkadasında yatan hikayeyi öğrenebildim, Vikings dizisiyle taşak geçtik, Herbrand Larsen’in ayrılış nedenini öğrendim. Hayatımda izlediğim en iyi konser performansıydı.

  11. Exorsexist says:

    Bir yeni klip daha gelmiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=xkEXIpym5E0

    Beklentilerim oldukça yüksek. Müzik her zamanki gibi harika.

  12. ihsanoird says:

    Yeni şarkıları hiç sarmadı :/

    ihsanoird

    Albümün tamamını dinleyince başta ısınamadığım şarkılar da bütünlük içinde aktı gitti. Özellikle “Flight Of Thought And Memory” baya etkiledi, bu yıl daha çok dinlerim.

  13. deadhouse says:

    Kanıksadığımız Enslaved, iyi mi iyi, 10 sene önce dinlediğimiz gibi. Son albümde farklı yollara girmişlerdi, çok iyi sonuçlar almışlardı. Eğer bu şarkıdaki yaklaşım tüm albüme yayılırsa yanlış bir yola girmiş olurlar. Müzikleri gelişime açık bir müzik. Bu şarkıda risksiz bir tutum sergilemişler.

  14. Melkor says:

    Şu şarkı tam olarak herbrand ayrıldıktan sonra duymak istediğim enslaved. Yeni bateriste, toy klavyeciye şarkı okutmaktansa grutle’ın clean yapması daha iyidir.

  15. deadhouse says:

    Vizyondan geberen bir parça olmuş. Çok harika. Böyle hareketler bekliyorum işte.

  16. markusulf says:

    Bu parçayı Leprous’ un son albüme koy sırıtmaz

  17. Punished Osman says:

    Ciddi şeyler yazmak istemiyorum ama, dalga da geçemiyorum çünkü şarkılarda ciddi problemler var. Hiçbir bütünlük yok. Geçiş olmadan ölçek, ton, herşey birden değişiyor. Sanki şarkının ortasına başka bir albümden bölüm koymuşlar. Jettegryta dakka 3 acayip sinir bozucu mesela. Homebound dakka 2 daha katlanılabilir.

    Black metal bölümleri de sadece kontrast için var. Rifflerde hiçbir yaratıcılık veya tutku yok. Her şarkının black metal olmasına da gerek yok bence, ama adamlar synth koyunca bile “leprous’a koysan sırıtmaz” oluyor. İşleri zor tabi.

  18. Ugur says:

    Urjotun bir değişik olmuş, ilk dinleyişte sevemedim.

  19. Opethsevenbiri says:

    E’yi ağzının suyu akarak dinlemiş biri olarak 2. Single hariç şarkıları oldukça sıkıcı buldum. Albümün devamı belki çok iyi olur bu şarkılar da yerine oturur ama Gojira ile birlikte yılın en büyük hayal kırıklığı adayı benim için.

    Opethsevenbiri

    @Opethsevenbiri, Evet, göt oldum.

  20. deadhouse says:

    Bu sene dinlediğim en iyi albüm değil, ama bu sene dinlediğim “üzerinde en çok düşünülmüş ve uğraşılmış” albüm diyebilirim. Tuhaf bir tanım olacak ama burada “tema” entelektüel değil, “müzik” entelektüel. Albümün kompleks ve ilerici yapısını çözebilmiş değilim.

    Beklentim büyük değildi, beklediğimin 5 katını falan aldım diyebilirim. Mükemmel bir grupsun Enslaved.

  21. Aura magula says:

    Enslaved’a hiç ısınamamıştım viking dönemi dışında hiçbir albümüne ısınamamıştım taa ki bu albüme kadar.Bu albüm gayet güzel olmuş gerçekden muhteşem.Önyargımı kırdı ulan daha ne olsun.5-10 kez dinleyip notumu öyle verecem

  22. Melkor says:

    Klavyeci çocuk 7. şarkının başlarında herbrand gibi çok kadife clean okumuş. O kısmı sara sara erittim.

  23. Dunedain says:

    Harika bir albüm. Enslaved efsanesini tatava yapmadan sürdürüyor.

  24. tahsin says:

    Şaşırtmadılar…

    (yorumum bu kadar)

  25. Albüm cidden çok iyi.

    “Axioma Ethica Odini’den beri çıkan en iyi ENSLAVED albümü.”

    dışında bir kritik başlığı önerisi olan varsa söylesin, öne çıkan olursa onu kullanalım kritikte.

    Melkor

    @Ahmet Saraçoğlu, Arada riitiir falan var ayıp olur. Direk enslaved siker yazılsın.

    deadhouse

    @Melkor, Riitiir’dan iyi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, bence de RIITIIR’den iyi.

    Opethsevenbiri

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence de RIITIIR’dan iyi.

    enemyofgod

    @Opethsevenbiri, bence de RIITIR’dan iyi

    Melkor

    @deadhouse, Abartıyosunuz, o kadar da değil.

  26. Angrymetalguy albüme 4/10 vermiş. Düşük veren başka bir yer görmedim. Ben de az önce yazıp bitirdim, hiç de düşük not vermedim. :)

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, Angrymetalguy zaten önüne gelene düşük not veriyor.

  27. Melkor says:

    Ben de albümü sevdim ama Utgard en fazla E’den iyi olabilir. Keyifli fakat müzikal anlamda enslaved’in eski albümleri kadar derinliği olmayan bi albüm. Fazla gaza gelindi sanki. Yok ruun’dan iyi ofnrpcnd

    Opethsevenbiri

    @Melkor, Bu ne ki bir hafta önce sorsan Axioma’dan iyi derdim o derece çıldırmıştım. Aklım başıma geldi sonradan. Şaka maka ben gazsız bir şekilde in times ve E’den bariz, RIITIIR’dan bi tık daha iyi olduğunu düşünüyorum. en iyi 4-5 albümlerinden de biri bence.

    Melkor

    @Opethsevenbiri, Mesela Opeth gibi kete olmadan nasıl progresifleşilir mevzusundan bakınca ders niteliğinde bi albüm. Fakat bu işi ne kadar da dengeli yapsalar progresifleşme enslaved’in müziğinden derinliği götürdü. Geriye atmosferik gitarlarla yüzeysel bi tat kaldı. O yüzden kendimce E, belki in times ile mukayese etmeyi doğru buluyorum.

  28. Emre Görür says:

    Albümün sound’u bir tek bana mı kötü geliyor yahu?!

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.