# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
CELTIC FROST frontman’i Tom G. Warrior İsviçre konserinde şarkılarını cover’layan METALLICA’ya ateş püskürdü
17.08.2019

“Şarkıları rezil ettiler, küçük düşürücüydü.”

Robert Trujillo ve Kirk Hammett, 11 Nisan 2018′de Cenevre’de gerçekleşen METALLICA konseri sırasında, Martin Eric Ain anısına CELTIC FROST klasiği “Procreation Of The Wicked”ı çalmışlardı. İkili, METALLICA’nın 10 Mayıs’ta Zürih’te verdiği konserde de yine CELTIC FROST’tan “The Usurper”ı çalmıştı.

Kısa süre önceki bir röportajda Fischer’a METALLICA’nın cover’ları sorulmuş. Fischer’ın cevabı sert olmuş:

“Şarkıları mahvettiler. Küçük düşürücüydü. Keşke milyoner parmaklarını şarkılarımdan uzak tutsalardı. Bence gerçek anlamda metal çalma becerilerini uzun zaman önce kaybettiler. Ödeşmek için belki ben de sahneye çıkıp içinde 200 tane hata olan rezil bir “Hit the Lights” cover’ı çalmalıyım.”

  Yorum alanı

“CELTIC FROST frontman’i Tom G. Warrior İsviçre konserinde şarkılarını cover’layan METALLICA’ya ateş püskürdü” yazısına 35 yorum var

  1. thefakefloydian says:

    ikili olarak diğer coverları da pek iyi değil. niye böyle bir şey yapıyorlar ilginç

  2. Boba Fett says:

    Şu konserlerde çalma işi parayla yapılıyor diye biliyorum, yanılıyor muyum?

  3. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Biraz sert çıkmış ama adamın Metallica’ya, Slayer’a falan genel tavrı bu ayarda zaten, o yüzden şaşırtmadı.

  4. Kıyamet metali says:

    Videoları izleyince Tom G. Warrior’ın röportajda kullandığı “They butchered it” ifadesinin tam anlamıyla gerçeği yansıttığı anlaşılıyor. Şarkıları kesip biçip rezil ettikleri yetmiyormuş gibi mikrofonu da Rob’a vermeleri ortaya tam bir cringefest çıkarmış.

  5. Ouz says:

    Yalnız Sepultura cover’ından sonra hakikaten facia bu heriflerinki. Olmasa daha hayırlı olurmuş.

  6. Retrokafa says:

    Baba iyi koymuş lafı be!! popçu parmaklarınızı müziğimden uzak tutun ulen…

  7. Nox says:

    ohh ne zamandır gereksiz polemik yoktu.

  8. Metallica pek çoklarına göre dünyanın en iyi cover yapan grubudur ama “Metallica, dünyanın en iyi cover yapan grubudur”. Kirk ve Rob’unki cidden olmamış. Tom gibi kimseye eyvallahı olmayan bir adam olunca da lafı çakmış tabii.

  9. Necrobutcher says:

    acıma tom reis acıma diplerine suyu ver

  10. \m/ says:

    Şu Metallica’ya giydirecem giydirecem sonra aklıma ilk 4 albüm geliyor susuyorum. Övülmesine çok uyuz olduğum bir grup. Oysa herkes gibi ben de tapardım

  11. deadhouse says:

    Ahaha milyoner parmaklarını. Öl de ölelim.

  12. şeyh hulud says:

    Cover gibi değil de Lars’la James gelmeden biraz eğlenelim demişler gibi.

    Olması gereken:

    https://www.youtube.com/watch?v=TLa5yNacYpA

  13. 9yearsago says:

    Fanlarının tepkisizliğine güvenip her şeyi yapabileceklerini sanıyorlar.

  14. tahsin says:

    Aşırı sinir oluyorum şu ikiliye. Yaptıkları coverlar yerlerde sürünüyor, tam bir rezillik. Helal olsun Tom’a tam yerinde laf söylemiş.

  15. Boba Fett says:

    Tavşan dağa küsmüş… Koskoca Metallica lan bu, şeref duyman lazım. Black, Load gibi albümlerden ve grubun popüler olmasından dolayı sevilmiyor ama ilk 4 albüm var ya o ilk 4 albüm Metal müziği şekillendirmiştir. Bunu hiç abartısız yüzlerce albüm dinlemiş biri olarak söylüyorum. Prototype gibi bir albüm çıkarmış grup için bunlar fazla havalı sözler, yok milyon dolarlık parmakmış yok popmuş falan filan…

    Raddor

    @Boba Fett, @serk, oh işte nihayet aklı başında haklı yorumlar. + 1

    Kıyamet metali

    @Boba Fett, Celtic Frost gibi birden fazla janrın yaratılmasında öncü olmuş bir grup için söylenen laflara bakın. Konuyla alakalı bile değil ama metal müziği şekillendirmek üzeriden giydirme niyetindeyseniz maalesef yanlış gruba tosladınız.

    deadhouse

    @Kıyamet metali, Yüzlerce thrash ve heavy albümü dinlemiş herhalde.

    Retrokafa

    @Boba Fett, tavşan dağa mı küsmüş? dağ dediğin grup tavşanın şarkısını neden coverlamaya çalışıyor ozaman bir söyle bakalım…ulan 90 larda bile gerçekten metal dinleyenler metallica’yı sklemiyordu.Celtic Frost’un adını bu popçularla anmak hakarettir.

    \m/

    @Retrokafa, boba fett’e tamamen karşıyım ama bu yorum da apayrı bir kafanın ürünü. Evet benim gözümde de celtic frost daha büyüktür ama koskoca metallicaya popçu demek de saçmalıktan başka bir şey değil. O kadar şey yazılır ama şu sitede metallicanın metal tarihindeki yerini de anlatacak değiliz herhalde

    Retrokafa

    @m/, Metallica, mtv nin gazıyla 80lerin sonuna doğru catchy diye tabir edilen,bol nakaratlı,kolay akılda kalıcı,popçuların sevebileceği türde şarkılar yapma yoluna gitmiş,bu da onlara Dünya çapında büyük bir ün kazandırmıştır.öyle ki metalden nefret eden insanlar bile metallica severler bunda hemfikir miyiz?

    Bu bile onların pop diye anılmasına yeter de artar bile…başka gruplardan örnek vereyim. u2 grubunun türü nedir?
    u2 punk sonrası dönemde echo and the bunnymen,the smiths gibi grupları taklit ederek işe başlamıştır ama yukarıda saydığım gibi akılda kalıcı,kolay içine çeken, bol nakaratlı,düz insanların sevebileceği türde müzik üreterek onlardan çok daha büyük kitlelere ulaşmış, bir pop-rock grubu diye anılmaya başlamıştır. (Dikkat edin metallica’yla hemen hemen aynı çizgide ilerlemişler)
    diğer sanatçılardan esinlenmek(hatta kopyalamak)+ daha büyük kitlelere ulaşabilmek için catchy şarkılar+ mtv nin ilgisi ve Dünya çapında şöhret,para vs..
    bu şekilde bakarsak bu iki grubun da benzer evreleri geçerek yükseldiğini görüyoruz. biri rock yaparak diğeri metal yaparak dünya çapında popüler oldular.o yüzden bu iki gruba da rahatlıkla birer pop grubu diyebiliriz…

    Bu sadece benim fikrim değil, bir çok yerde bu şekilde bakılıyor. Pop müziğin kralı Depeche Mode solisti Dave Gahan bile bunu demiş;
    “METALLICA are a heavy-sounding band, but they write pop songs,” he said. “They’ve got their dark moments, just like DEPECHE MOD have, but deep in there is a tune with a catchy chorus or a pop arrangement. Certainly bands like METALLICA, MARILYN MANSON, SMASHING PUMPKINS, though I wouldn’t necessarily call those metal bands, but METALLICA really do their own thing and always have.”
    bu da link;
    http://www.blabbermouth.net/news/metallica-are-a-heavy-sounding-band-but-they-write-pop-songs-says-depeche-mode-frontman/

    Metallica seviyorsundur dinlersin, ben pek sevmem…ama yok tavşan dağa küsmüş,yok lars tom u gruba alıp sonra kickleyecekmiş,yok metallica cf şarkılarını istese orjinalinden iyi yaparmış bırakın bu işleri…gerçekten komik.

  16. serk says:

    Öncelikle; son iki yıldır gittikleri ülkede o ülkenin gruplarından parçalar çalıyorlar ve bu yaptıkları ‘cover’ değil ‘doodle’ olarak yapıyorlar. Cover yapacak olsalar orjinalinden güzel olur tom emin olsun!!

  17. Abbash says:

    Lars bence altta kalmaz önce Tom u Metallica ya alır sonra kikletir

  18. deadhouse says:

    Konuyla çok alakalı değil ama galiba ben Metallica’yı sevdiğimi sanıyordum yıllardır. Hayır ben Metallica’yı değil James Hetfield’ı seviyorum. Aşırı seviyorum. Ölüm haberini alırsam aşırı üzülürüm. Yalnız Lars, Kirk, Robert? bu adamları oldum olası sevmedim. Hiçbir dinleyici yakınlığı da hissetmiyorum. Öyle işte.

  19. Berca B. says:

    Bu konuya Metallica’ya popçu diyerek yaklaşan arkadaşların Celtic Frost’un karı kız ayağına yaptığı Cold Lake’ten haberi var mı ahah? Yanlış anlaşılmasın Celtic Frost’u Metallica kadar olmasa da seviyorum ama böyle de bir gerçek var.

    Berca B.

    @Berca B., Hatta bu da o dönemden, yani efsane Mega Therion ve Into the Pandemonium’dan SONRA gelen Cold Lake döneminden fotoğrafları:

    https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/CAFi64HRVVJuyDjTgDGJmB-650-80.jpg

    Yani arkadaşlar Metallica’ya popçu diye sallamadan önce savunduğunuz grubun tarihini biraz bilin.

    Retrokafa

    @Berca B., tarihini de bilirim o albümü de severim.bir çokları beğenmiyor olabilir çok da bi tarafımda değil. Metallica bir pop grubudur, bu su götürmez bir gerçektir.buna inanmayanlar Tom reis’in dediği gibi lady gaga’nın bızırından çıkan parmaklarını gidip koklayabilirler…

    Uglúk

    @Retrokafa, sen bayagi sıkıntılı bir tipe benziyorsun ya. Underground testere soundlu gruplar dinleyip Taksim’de fici Efes de iciyor musun?

    Boba Fett

    @Berca B., Of of of, şu delikanlılara bak

    Kaan

    @Berca B., Dönemin böyle giyinenleri POP çu değil, dünyanın POPO suna parmak atan en aykırı metalcileridir. O albüme de bayılırım.

    Raddor

    @Kaan, bence demek istediği böyle giyinenler pop’çudur demek değil de; Metallica’yı pop bulanların hair metali haydi haydi pop olarak göreceğini bildiğinden, böyle düşünenlerin savunduklarının da bir zamanlar bu tarza yakın takıldıklarını ifade ederek yaşadıkları çelişkiyi göstermeyi isteme gibi geldi bana. :)

    Berca B.

    @Kaan, tabii ki de ben kimseye popçu demedim, bunu görmek için dikkatli okumaya bile gerek yok. Ne Metallica’nın ne Celtic Frost’un pop olmadığının gayet farkındayım. Metallica’ya atfedilen “davayı sattılar popçu oldular”ın çok benzerini Celtic Frost da hair metal en cafcaflı dönemindeyken yaptı, birine saldırırken diğerini yüceltmek komik diyorum sadece, o kadar.

  20. Raddor says:

    Metallica’nın son yıllardaki tavrına hastayım ya. Üç yıl önce Hardwired kritiğinin altına yazdığımı aynen kopyalıyorum:

    ” St. Anger sorunlu ve agresif dönemleriydi. Magnetic geriye dönüş, eskiyi hatırlamaydı. Sanırım şimdi de artık işin keyfine bakma dönemindeler. İstediklerini yapıp eğleniyorlar. ”

    Tam benim kafadan adamlar ya. Bir grupla takılmak istesem Metallica olurdu herhalde. Hep bir geyik hali. Provalarında eğleniyorlar, konserlerinde eğleniyorlar. Eskiden ciddi ifadeyle icra ettikleri şarkıları gülerek, eğlenerek çalıyorlar. Adamlar elli küsur yaşına gelmiş, aşmışlar. Zaten para da bok. Sürekli yeni şeyler deniyorlar. Pek çoğu kötü oluyor ama umursamıyorlar. Metalci olmadığım için benim de umrumda olmuyor. Ne demişti Cliff Burton; “We do what we wanna do -if they consider that selling out then… Whatever.”

    Şu video’da eğlendiğim kadar eğlenmedim ya.
    https://youtu.be/YIgt2Q59Vqk

    Kirk: En büyüğü piyano ve çello çalıyor. Sekiz yaşında olan da keman.
    James: *horlama sesi*
    Seyirci: *kahkahalar*
    Kirk: Evet.:) Bense tersine dönecekleri ve tam gaz metalci olacakları o anı bekliyorum sadece.\m/
    Jimmy Kimmel (bilgilendirici bir tonla): Çoğu ebeveyn çocukları için bunu istemez yalnız hahah.
    Seyirci ve grup yarılır.

    Hahah bu ne lan sit-com diyaloğu gibi. Seinfeld izliyorum sanıyorum bir an. Adamların Celtic Frost çalası varmış çalmışlar işte. Cover bile sayılmaz. Hukuken bir suç teşkil etmiyor bildiğim kadarıyla. Evet, güzel olmamış. Killers’ı daha iyi çalmışlardı.

    Bir de anlamını çözemediğim genre muhabbeti var. Gereksizce uzadıkça uzuyor. O yüzden bundan sonra dinlediğim müziğe rock veya metal değil, direkt elektro gitarlı müzik diyeceğim, tür sorunu ortadan kaldıracağım.

    - Ne tarz müzik dinliyorsun?
    + Metal.
    - Hangi grubu mesela?
    + Metallica.
    - Metallica metal değil yalnız.
    + Hass.. Niye değilmiş?
    (konu yarım saat uzar)

    - Ne tarz müzik dinliyorsun?
    + Elektro gitarlı müzik gruplarını.
    - Hangi grup mesela?
    + Metallica.
    - Hmmm. ESP de elektro gitar mı amk?
    + Hay a.q ben gidiyorum! :)

    Berca B.

    @Raddor, ahahah.

    “- Metallica metal değil yalnız.
    + Hass.. Niye değilmiş?
    (konu yarım saat uzar)”

    https://imge.to/i/bcsAZ

    Raddor

    @Berca B., hahah çok iyi görselmiş sosyal medyada paylaştım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.