# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
USURPER – Lords of the Permafrost
| 28.03.2019

Ayakları donmuş toprağa sağlam basan çirkinlik.

“Zorla alan, gasp eden” anlamına gelen USURPER’ın (Yusörpır) 14 yıl aradan sonra çıkan geri dönüş albümünden herkese selamlar. 2003 çıkışlı “Twilight Dominion” albümüyle tanıştığım bu çirkin grup, 1994’te başlayan kariyerini ara sıra albümler çıkararak 2007 yılına dek devam ettirmiş, sonrasında dağılmış ve 2015’te tekrar toparlanmıştı.

Grubunuza 8 yıl ara veriyor ve tekrar birleştikten sonraki ilk albümünüzü çıkarmak için 4 yıl bekliyorsanız; (i) aşırı yavaş şarkı yazıyorsunuzdur, ya da (ii) başka işiniz gücünüz vardır. USURPER’in kariyerinin ilk 11 yılında 5 albüm çıkarabildiğini düşünürsek, ikinci seçeneğin geçerli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

“Lords of the Permaforst”a baktığımızda, öncelikle “permafrost” kelimesini çok sevdiğimi belirtmek isterim. “Sürekli donmuş hâldeki toprak” anlamına gelen bu kelime nedense bana çok çekici, çok havalı gelmekte, her duyuşumda ilgimi cezbetmekte.

Bu net iyi bilgiyi bir kenara koyarsak, “Lords of the Permafrost” USURPER’ın bildiğimiz thrash/black metal karakterini son derece iyi yansıtan bir geri dönüş albümü. Akıllara CELTIC FROST’u, DESASTER’ı, kısmen AURA NOIR’ı getiren, türün DESTROYER 666 gibi isimleri kadar vahşi ve cayır cayır olmayan bir örneğini sunan USURPER, bilindik kalitesini devam ettiren bir çalışma ortaya koymuş.

Eğer USURPER’ı çoktandır bilen kitledenseniz, grubun sevimsiz ve uğursuz havasına da alışıksınız demektir. Her ne kadar belirli oranda black metal özelliklerini taşısa da, grubun müzikal anlamda black metale çok da bulaştığını söyleyemeyiz. Daha ziyade habislik, çirkinlik açısından bu türe bulaşan grup, asıl karakterini thrash metal üzerinden sunuyor. Lakin ne hikmetse bunu da bildiğimiz cıgıcıgı thrash karakterinde değil, daha heavy metalimsi bir düzlemde sunuyor.

Dolayısıyla benzer özellikleri taşıyan CELTIC FROST, HELLHAMMER gibi karanlık kuzenleriyle ortak paydalarda buluşabiliyor. “Cemetery Wolf” gibi şarkılarda gördüğümüz SLAYER’izmleri de eklediğimizde karşımıza iyice paçoz, hırpani bir müzik çıkıyor.

Metalin ekstrem tarafının çağdaş yüzünü seven, bombastik prodüksiyonlar eşliğinde boru gibi gitarların hükmettiği, trigger’lı davullar ve kimliksiz vokallerin sırtladığı gruplar için sulananların biraz eski kafalı ve düz bulabileceği USURPER, “Lords of the Permafrost”ta bence bilakis ruhlu, ayakları yere basan bir çirkinlik sunuyor. Grubun olayını, ne yapmak istediğini anladığınız takdirde -hele bir de eski kafalı death/thrash/black metal gruplarının çirkin havasını seviyorsanız- USURPER’ın bu albümde sunduğu şeyi de muhtemelen takdir ederseniz.

“Lords of the Permafrost” muhtemelen grubun sevenleri dışında sınırlı bir kitleyi kendine çekecek ve yetersiz promosyondan ve müziğin albenisinin az olmasından dolayı pek çokları için yok hükmünde bir albüm olacaktır. Yazıda bahsettiğim şeyler size hitap ediyorsa, doksanların başlarından beri bu işi yapan adamların elinden taze çıkan bu şarkıları dinleme fikri size çekici geliyorsa, yanlışa düşmeyin ve USURPER’ın sizi kaçırıp götürmesine izin verin.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.29/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Soulseller Records
Kadro
Dan Tyrantor: Vokal
Rick Scythe: Gitar, vokal
Scott Maelstrom: Bas
Joe Warlord: Davul
Şarkılar
1. Skull Splitter
2. Beyond the Walls of Ice
3. Lords of the Permafrost
4. Cemetery Wolf
5. Warlock Moon
6. Gargoyle
7. Black Tide Rising
8. Mutants of the Iron Age
  Yorum alanı

“USURPER – Lords of the Permafrost” yazısına 1 yorum var

  1. Salata says:

    Lords Of The Permafrost çok iyiymiş. Ayrıca prodüksiyon ve gitar ve bateri tonları da tam kıvamında bence. Zorlama ile ”Black metale bulaşmış erken dönem Amon Amarth” falan diyebilirim sanırım :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.