# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NOCTURNAL GRAVES – Titan
| 30.12.2018

Tarif sizden, ilham toynaklıdan.

Avustralya sıkıntılı bir yer. Her ne kadar güneş, kumsal, sörf üçgeni insanı kendine çekse de, ortalıkta sizi yemeye hazır bir sürü köpek balığı, yatağınıza girip sizi ısırmaya pek meraklı örümcekler, paçanızdan içeri sızıp aklınıza almak için bekleyen sayısız yılan var.

Faunası bu denli ikircikli olan ülkenin zihinsel tarafında da ilginç bir karanlık mevcut. Tıpkı güneşli Florida gibi, Avustralya’da da kapkara zihinli birtakım gencolar yıllardır son derece karanlık müziklerle bizleri kutsuyorlar. Bu gruplardan biri de 15 yıldır müzik hayatını sürdüren black/death metal grubu NOCTURNAL GRAVES. Kadrosunda ülkenin en leş, en pis oluşumlarının başında gelen DESTRÖYER 666’ten elemanlar barındıran grup, sırf bu cümleyle bile aşağı yukarı nasıl bir müzik yaptığının işaretlerini veriyor.

Yakın zamanda yine bir çirkinlikler grubu olan DENOUNCEMENT PYRE’dan iki elemanla kadrosunu güçlendiren NOCTURNAL GRAVES, nasıl olduysa ıskaladığım son albümü “Titan”ı geçtiğimiz bahar ayında piyasaya sürdü ve bana da yıl sona ermeden PA sayfalarına taşımak kaldı.

“Titan”a baktığımızda grubun genel karakterini aşağı yukarı devam ettirdiğini görüyoruz. SLAYER’ın elektrik gitar kavramı adına abominasyon denebilecek türdeki gitar soloları, akıllara DESASTER’ı, ABSU’yu, AURA NOIR’ı getiren çok yapışık ve kalıtsal bir rezillik, pespayelik söz konusu. “Ecdysis, Shedding Weak Flesh” gibi (mükemmel) parçalarda grubun temposunu düşürüp gayet lezzetli duygular, karanlığın farklı perdelerini yansıttığını da görüyoruz ve bu sayede albüm dümdüz bir leşlik öbeği olmaktan kurtuluyor. Bu şarkı özelinde “Titan”ın içinde barınan derinliği ve karabasan havasını net şekilde görebiliyoruz.

Hepsini toplayınca ortaya benzerlerini gördüğümüz ancak iyi yapıldığında her daim afiyetle yenen bir tarif çıkıyor. NOCTURNAL GRAVES, kadrosundaki elemanların tecrübesi ve ruhlarını sattıkları toynaklı arkadaşın ilhamlarıyla çok net şekilde iyi bir albüm ortaya koyuyor. DESTRÖYER 666 başta olmak üzere, ilk dönem SLAYER çiğliğinden beslenen ve işin içine olayı çirkinleştirecek ne varsa katan bir grup fikri hoşunuza gidiyorsa NOCTURNAL GRAVES’i ve “Titan”ı es geçmeyin. Leş, pis, çirkin ve bir o kadar da etkileyici.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.27/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Season of Mist Underground Activists
Kadro
J.: Davul, ritim gitar, bas, vokal, besteler, sözler
Decaylust: Lead gitar, vokal, sözler
Shrapnel: Lad gitar
Şarkılar
1. Resistance
2. Roar of the Wild
3. Ecdysis, Shedding Weak Flesh
4. Souls Tribulation
5. And Hell Followed Them
6. Bow Before None
7. Silence the Martyrs
8. Titan
  Yorum alanı

“NOCTURNAL GRAVES – Titan” yazısına 1 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Roar of the Wild’ın baştan sona muazzam bir şarkı olması bir yana, eğer Pantera’nın Far Beyond Driven dönemi kayıp riflerinden birini duymak isterseniz solonun bitimindeki 1:42 sonrasındaki kısıma ve 3:23 sonrasına bakabilirsiniz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.