# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WHOREDOM RIFE – Nid – Hymner av Hat
| 15.12.2018

Fuhuş salgını belimizi büktü.

“Fuhuş Salgını”… Norveçli grup kendine bu adı seçmiş. Bin türlü karanlık grubu bünyesinde barındıran ve keçi ile cima eyleyen bir şeytanı logo olarak seçen Terratur Posessions bünyesinde bulunan WHOREDOM RIFE, geçtiğimiz yıl çıkan “Dommedagskvad”dan hemen bir yıl sonra, yeni albümü “Nid – Hymner av Hat”, yani “Nefret İlahileri” ile harlımıza çıkıyor.

WHOREDOM RIFE çok net, saf bir black metal grubu. Şunun gibi diyebileceğim düzeyde başka bir grupla özdeşleşen bir sound’ları yok, ancak belirli oranlarda ilk dönem MAYHEM çiğliğine, yine ilk dönem WATAIN vahşetine, yer yer ENTHRONED’a kayan tatlara ve “Where Shadows Dwell”de net şekilde görüldüğü üzere belirli anlarda DISSECTION’vari karakterlere sahipler.

Başarılı ilk albümleri “Dommedagskvad”dan bu kadar kısa süre sonra yeni albüm çıkarmış olmalarını takdire şayan bulduğum grup, “Nid”de de ilk albümün etkisini devam ettiren bir iş çıkarıyor. Yeni bir şey sunmayan, şaşırtmayan, delirmeyen, ancak yapması gerekeni fıstık gibi yapan bir melodik black metal icra eden WHOREDOM RIFE, kapağındaki kanlı sular gibi aralara sızarak karanlığını her yere bulaştırıyor.

Grubun melodi yazma konusunda yeterli seviyede olduğunu söylemek mümkün. Olayı tamamen melodiye boğmuyor oluşları ve yer yer (vokal hariç) EMPEROR’vari bir karaktere bürünmeleri de yine artı bir puan. Neredeyse tümü tarama rifler ve aralara giren soğuk melodilerle ilerleyen müzik kimi zaman iyice monotona bağlayıp dakikalarca aynı rif üzerinden ilerleyebiliyor. Bunda çok ters bir taraf olmayabilir, lakin WHOREDOM RIFE bazen bu bölümleri vokalsiz bırakıyor ve bir de büyük oranda monoton davullar eklenince, şarkıların belirli bölümleri fazlasıyla tekdüze hâle gelebiliyor. Black metalde bu tekrarlı, ayinsel monotonluk elbette ki olan bir şey, ancak Hyllest gibi şarkılar bir yerden sonra fazlasıyla darlayıcı olabiliyor. 5 ila 10 dakika arası seyreden şarkıların bu yapılarını ileriki albümlerde biraz ayarlamaları durumunda WHOREDOM RIFE’ın daha ilgi çekici bir gruba dönüşeceğine inanıyorum.

Black metal sevenler için 2018 gayet iyi bir yıl oldu. Türün farklı alt kollarından son derece dehşet albümler çıktı. “Nid” bu albümlerden biri değil, ancak black metali sevenlerin her türlü işini görecek, ortalamanın biraz üstü bir çalışma. Bence grup üçüncü albümünde bunun üstüne çıkacaktır. Biraz acele etmesinler, daha bir odaklansınlar yeter.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.31/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Terratur Possessions
Kadro
V. Einride: Tüm enstrümanlar
K.R: Vokal
Şarkılar
1. Summoning the Ravens
2. Verdi oeydest
3. Where the Shadows Dwell
4. Hyllest
5. Crown of Deceit
6. New Hate Dawns
7. Ceremonial Incantation
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.