# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
LIK – Carnage
| 11.12.2018

Yetişin adam dövüyorlar.

Kadrosunda çeşitli büyük gruplardan elemanlar barındıran gruplara alışığız. Bu durumun death metal dünyasındaki favori tezahürlerinden biri elbette ki BLOODBATH olsa da, birtakım başka adamlar da başka taraflarda benzer işler yapmakla meşguller. Bunlardan biri yine İsveçli bir death metal grubu olan LIK.

Grubun kadrosunda 2017’den bu yana BLOODBATH’e sahnede eşlik eden ve bir süre önce aynı görevi KATATONIA için de yapan gitarist Tomas Åkvik; KATATONIA’nın hâlihazırdaki basçısı ve yine 2017’den beri BLOODBATH’e sahnede eşlik eden Niklas Sandin; son olarak da CARNAL FORGE’dan WITCHERY’ye, REPUGNANT’tan GRAVE’e pek çok grupta çalan davulcu Chris Barkensjö yer alıyor.

Bu üç kişiden oluşan LIK, DISMEMBER’vari bir HM-2 death metali yapıyor. Grubun BLOODBATH ile pek çok ortak yanı olsa da, LIK’in death metali BLOODBATH kadar blasfemik, zehirli ve acımasız değil. Yine dibine kadar yardırıyorlar, her şeyleriyle death metal yapıyorlar, ancak sound olarak biraz daha sıcak bir karaktere sahipler.

Bu durum grubun gitar tonlarından olduğu kadar, müzikal anlayışından da görülebiliyor. BLOODBATH’in “Hades Rising”in sonunda kullandığı tarzda KATATONIA’vari melodiler LIK’te yer yer karşımıza çıkıyor. Klip de çekilen “Dr. Duschanka” bu konuda en iyi örneklerden biri.

Akılda kalıcılık ve dayakçılık konusunda üzerine düşeni net şekilde yapan LIK, ikinci albümü “Carnage”da 37 dakikalık lezzetli bir eski usul death metal sunuyor. BLOODBATH’in iyice elektrikli testereye bağlayan gitar tonları ve Nick Holmes’un tek yönlü vokali düşünüldüğünde, LIK’in çok daha anlaşılır ve net tonları kimilerine daha çekici gelebilir. Aynı şekilde gitarist/vokalist Åkvik ile davulcu/vokalist Barkensjö’nün yırtıcı vokalleri de LIK müziğini epey dinamik ve canlı kılıyor, coşturdukça coşturuyor.

Nispeten temiz bir eski usul death metal yapan LIK’i bu şekilde tarif etmemin sebeplerinden biri de elemanların kimi anlarda saklamadıkları heavy metal sevgileri. Albüm herhangi bir anında heavy metale falan dönüşmüyor elbet, lakin blues gamlı sololar ve bilhassa IRON MAIDEN’vari melodilerle “Carnage”ın vahşet dozu bir nebze törpüleniyor. “Rid You of Your Flesh”i başlattığınızda veya 2.53’ünü açtığınızda, grubun armonik gitar kullanımıyla neden bahsettiğimi görebilirsiniz.

Yine de bunların hepsi LIK adına bir renk ve artı olarak alınmalı diye düşünüyorum. Grup müziği bir an olsun boğmuyor; çat çat çat kafaya vurarak, akılda kalıcı rifleri arka arkaya dizerek ve death metalin dizginlerini bir an olsun bırakmayarak İsveç sound’unun atalarına, babalarına, krallarına yakışır şekilde bu geleneği sürdürüyor. “Carnage”ı çok kereler dinledim ve her ne kadar baştan sona bildiğimiz şeylerden oluşsa da bir an olsun sıkılmadım. Sonuçta olayın özü güzel, fazla lagaluga yapmaya gerek yok.

LIK eski usul death metal özelinde dinlemesi gayet zevkli, gümbür gümbür bir albüm yapmış. Türü seviyorsanız sevmemeniz için herhangi bir sebep göremiyorum.

Son olarak da DISMEMBER seni çok özledik… :’)

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.33/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Metal Blade Records
Kadro
Tomas Åkvik: Vokal, gitar
Niklas "Nille" Sandin: Gitar, bas
Chris Barkensjö: Davul, vokal
Şarkılar
1. To Kill
2. Rid You of Your Flesh
3. Celebration of the Twisted
4. Dr. Duschanka
5. Left to Die
6. Cannibalistic Infancy
7. Death Cult
8. The Deranged
9. Only Death Is Left Alive
10. Embrace the End
  Yorum alanı

“LIK – Carnage” yazısına 3 yorum var

  1. hysteresis says:

    İpini koparan grubunun cinci hoca kesildiği, albüm kapaklarında muskalar yazdığı, kiminin de abidik gubidik yollara saptığı dönemde böyle dümdirekt, kanlı bıçaklı albümler ilaç gibi geliyor. Bu sene en çok dinlediğim albümlerden biri oldu.

  2. markusulf says:

    bloodbath’i geçtim seni seçtim lik

  3. lefthandpath says:

    “Nispeten temiz bir eski usul death metal yapan LIK’i bu şekilde tarif etmemin sebeplerinden biri de elemanların kimi anlarda saklamadıkları heavy metal sevgileri. Albüm herhangi bir anında heavy metale falan dönüşmüyor elbet, lakin blues gamlı sololar ve bilhassa IRON MAIDEN’vari melodilerle “Carnage”ın vahşet dozu bir nebze törpüleniyor.”

    Bu kısımla aslında Dismember’ı tarif etmişsin. LIK komple bir Dismember worship grubu ve bu işi iyi kotarmışlar. Albüm çok keyifli, bir tane bile bayık şarkı yok.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.