# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MY DYING BRIDE’dan klip
10.03.2020

To Outlive The Gods.

MY DYING BRIDE 2017′de bazı konserlerini iptal etmiş ve hayranlarını merakta bırakmıştı. Ardından vokalist Aaron Stainthorpe bu iptallerin ve iptal sebebine dair açıklama yapılmamasının sebebini grubun sevenleriyle paylaşmıştı.

Aaron Stainthorpe, 5 yaşındaki kızının kansere yakalandığını ve bu yüzden hem ailesinin hem de grubun mahvolduğunu, bu sebepten MY DYING BRIDE’ın faaliyetlerini durdurduklarını ifade etmişti. Stainthorpe’un kızı, tedavilerin ardından 2018 sonbaharında neyse ki iyileşmiş ve eski sağlığına kavuşmuştu. Grup o dönemde yeni albüm çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu da ifade etmişti.

Şimdiyse detaylar belli oldu. Albümün adı “The Ghost of Orion” ve Eliran Kantor imzalı kapağı da şöyle.

01. Your Broken Shore
02. To Outlive The Gods
03. Tired Of Tears
04. The Solace
05. The Long Black Land
06. The Ghost Of Orion
07. The Old Earth
08. Your Woven Shore

“To Outlive The Gods” klibi yayında.

“Tired of Tears” yayınlandı.

Albümden “Your Broken Shore” yayınlandı.

  Yorum alanı

“MY DYING BRIDE’dan klip” yazısına 16 yorum var

  1. Lavandula Angustifolia says:

    Sonunda yeni şeyler duyabileceğiz🙏
    Heyecanlandım!

  2. Metal dünyasındaki tüm gruplar arasında bilinirlik/az dinleme skalasında benim açımdan zirvede My Dying Bride var. Daha az dinlediğim bir büyük grup yok gerçekten. Bugüne dek toplamda 3 şarkılarını falan dinledim ve albüm adları dışında adını hatırladığım tek şarkıları “The Cry of Mankind”.

    Neden bilmiyorum ama böyle.

    Opethsevenbiri

    @Ahmet Saraçoğlu, Tool?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Opethsevenbiri, Tool’un 10.000 Days’ini çıktığı gün almıştım “Tool nasıl bir şey bir bakayım” diyerek. Konserde de izledim İstanbul’da.

    \m/

    @Ahmet Saraçoğlu, 10,000 days’ten bir yıl sonra ülkemize gelmişlerdi. Aynısı yine yaşanırsa diye kenarda para tutuyorum ben. Manyak değilim öğrenciyim sadece

    Kıyamet metali

    @Ahmet Saraçoğlu, Bir doom-sever olarak çok büyük bir kaybınız olmadığını söyleyebilirim.

    Belki de klasik doom metal’e en çok yaklaştıkları iş olduğu için bu parçalarını seviyorum (https://youtu.be/6dHv63eSKyo) ama geriye kalanların büyük kısmı -özellikle de keman kullandıkları işler- benim için kötü anlamda can sıkıcı. Dolayısıyla yeni şarkıyı da sevmedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kıyamet metali, Rock Off’ta canlı izledim. Aslında izleyemedim; hayatımda duyduğum en konserlik olmayan müzikti ve sahneye en uzak yere gidip yemek yemiştik. Hiçbir gruba saygısızlık etmek istemem ama gerçekten hiç ama hiç benlik değil. Ahab’ından Funeral’ına pek çok doom metal grubuna bayılıyorum ama MDB’nin o kemanlı kasvetli havası bana ne kadar uzak olursa o kadar iyi.

  3. northern says:

    mdb’nin süper dandiriyahınzi (ama kendince de bir tarzı olan) albüm kapaklarından sonra kantor’u hiç yakıştıramadım. hem artık bi nevi “piyasa olmuş” birine iş yaptırdıklarından hem de eser üslubundan dolayı. vermeer tablosu gibi lan. OLMADI AARON OLMADI MEDEBE! (evet aaron, eerın değil).

  4. ichabod says:

    albümün açılış şarkısı your broken shore yayınlandı.

    https://youtu.be/Ulpw6hm6Q5I

  5. Saklı says:

    Sanırım MDB’in en iyi (belki de tek iyi) albüm kapağı bu olacak.

  6. Alondate says:

    En sevdigim gruplar hep death/doom/gothic turlerini harmanlayanlar olmustur. Agalloch, novembre, woods of ypres, katatonia. Fakat su grubun 1 sarkisini bile sevemedim. Surekli “bir sadede gelin kardesim” modunda dinliyorum bu adamlari

  7. Raddor says:

    Thrash metale bu grup sayesinde başladım. Şimdi ne alaka diyeceksiniz. Yaklaşık 12 yıl önceydi, gothic/doom gruplarına sarmıştım. Ergenim zaten, sürekli bir depresif haller, bir şekiller.. Hatta Anathema dinleyip sevdiğim kıza açıldığım bir anım vardı, anlatmıştım ( https://bit.ly/2t1zDST ). O dönemlerim işte. Artık baygınlık geçirmek üzereydim. Ta ki o ana, bu grubun Your Shameful Heaven parçasını keşfedene kadar. Parçanın ortasındaki riff tokatlayıp, kendime gelmemi sağlamıştı.
    https://m.youtube.com/watch?v=d29Cc18SI6c#t=2m25s

    “Oha o ne güzel riff lan!” demiştim. Cın cın cın aşağı vuruşlar. “Bu sesin daha fazla yer aldığı müzikler bulmam lazım, yeter baydınız!” düşüncesiyle davranmıştım klavyeme, koyulmuştum araştırmaya. Sonra gelsin Master of Puppets’lar, Among the Living’ler.

    Ya böyle işte. Bir de klasik gitarımda kulaktan çıkardığım ilk parçanın Gorgoroth – Sorg olması var. Böyle ilginçlikler…

  8. den4x says:

    benim de bilinen, büyük gruplar arasında en az dinlediklerimden ama aksine acayip seviyorum. sevip de neden dinlemiyorum bilmiyorum, herhalde fazla depresifleşmek istemiyorum. yoksa bas baba gitara bas ver kasveti. şarkıyı baya beğendim.

  9. necrobutcher says:

    albüm şarkıları yavaşlatıp dinleyince bir şeylere benziyor onun dışınca bence kötü albüm. özellikle aaronun bu dinamik vokallerine kıl oldum.

  10. Silentandark says:

    son derece iyi bir albüm olmuş bence. Doom metalden pek hoşlanmayan biri olarak hiçbir şarkısında sıkılmadım. Özellikle Your Broken Shore ve Tired of Tears şarkılarını çok beğendim. Tired of Tears şarkısını 5 yaşında kansere yakalanan kızı için yazmış Aaron Stainthorpe. Bunu öğrendikten sonra şarkı çok daha anlamlı geldi dinlerken.

  11. Ayı_yorgo says:

    Benim de sadece adını bildiğim, şarkıları, albümleri, grup üyeleri hakkında en ufak bilgiye sahip olmadığım bir grup. Underratedler kendi aralarında underrated listesi yapsa galiba listenin birincisi olurdu.

    İsimlerinden veya ortamlarda pek görünmez olduklarındandır hafızadan çok çabuk kayboluyorlar orası kesin. Şu ufacık yorumu yazarken hangi grup hakkında yazdığımı bile unuttum anlık olarak :D var bunlarda bir şey.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.