# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CIST – The Frozen Casket EP
| 18.05.2018

Başkumandan Schuldiner.

Metal dünyası içerisinde klonlanmaya ve worship eylenmeye en müsait gruplardan biri hiç şüphesiz ki DEATH. Misal bir SLAYER worship yaptığınızda direkt olarak SLAYER oluyorsunuz, ancak aynı şeyi DEATH için yaptığınızda gerçekten de etkileyici, DEATH mirasını yaşatan şeyler yapabiliyorsunuz. Mesela GRUESOME; adamlar (ve kadın) adeta DEATH’e saygı kuşağı olarak kuruldular ve her bir DEATH albümünü sırasıyla yansıtarak kariyerlerini sürdürüyorlar.

CIST de bu tarz bir grup. Bizleri Rusya’dan selamlayan bu genç grup, çok büyük oranda DEATH’in “Scream Bloody Gore”u ile “Leprosy”si arasına yerleşen, kısmen de PESTILENCE’ın ilk dönemini anımsatan bir müzik yapıyor. GRUESOME kadar bariz DEATH klonlaması olmasa da, CIST’in müziğinin de %80’i falan ilk dönem DEATH’ten oluşuyor.

Vokalist arkadaş çok açık ve iyi bir Chuck Schuldiner/Partick Mameli sentezi sunuyor; yırtıcı, çiğ, harala gürele bir death metal vokali var. Apar topar koşturan davullar, mevzubahis grupların ilgili dönemlerini anımsatan rifler ve bu manada tek boyutlu olsa da nihayetinde keyif veren bir müzik.

“The Frozen Casket”, grubun 2014’teki “Synthetic Life” ve 2015’teki “Chemical Tomb” EP’sini de içine alan ve bunlara 5 yeni şarkı ekleyen bir paket. İlk dönem DEATH seviyorsanız, GRUESOME’ın üstlendiği misyondan memnunsanız, CIST de size güzel bir yarım saat geçirtecektir.

Bunun dışında bir şeyler arıyorsanız bulamayacağınızı, ancak buna tamah etmeye hazırsanız gayet beğenebileceğinizi ifade ederek huzurunuzdan çekiliyorum.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.75/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Metal Race Records
Kadro
Vitaliy Luschenkov: Vokal, sözler
Nick Komshukov: Gitar
Konstantin Rodin: Bas
Mick Shtrudel: Davul
Şarkılar
1. Antisceptic
2. Incubation
3. Injected Obsession
4. Mitosis Simulation
5. Cryonesia
6. Chemical Tomb
7. Imitator
8. Synthetic Life
  Yorum alanı

“CIST – The Frozen Casket EP” yazısına 2 yorum var

  1. OblomoV says:

    Death, Chuck Schuldiner etkisiyle yapılmış her şey güzel oluyor, ilham güzel yerden olunca.

  2. ismail vilehand says:

    Vokal olarak Chuck Schuldiner tamam da bana müzik olarak Pestilence ilk 2 albüme benzerliği daha fazla gibi geldi. Incubation’ı Consuming Impulse bonus track’i diye çaksan yedirirsin o derece.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.