# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HORNA – Kuolleiden Kuu EP
| 22.01.2018

Dolunay, ölü ay.

Her zaman belli bir kaliteyi tutturan ve sulanmaya yavşaklığa girmeden, icra ettiği türe dair gereken ne varsa yapan Fin black metal grubu HORNA’yla birlikteyiz bugün.

Yaptıkları müziğin alt metnindeki düşünce ve duruşlara ne kadar bağlı olduklarını çeşitli durumlarda gözler önüne seren, bu yüzden de black metali bileğinin hakkıyla, yüreğiyle yaptığına dair hiçbir şüphem olmayan HORNA, 2015′teki “Hengen Tulet”in kayıt safhasında yazıp kaydettiği şarkılardan oluşan yeni EP’si “Kuolleiden kuu”yu (Ölü Ay) kısa süre önce çıkardı.

HORNA’yı bilen dinleyiciler, grubun çiğlik, melodi ve vahşet üçgeni içerisinde gayet makul ve dengeli bir yerde durduğunu bilirler. HORNA yeri gelir köpek gibi saldırır, arkadan önden paralar yaralar; yeri geldiğindeyse sakinleşir, yavaşlar, melodisiyle ve duygusuyla yaralama yoluna gider.

Bugün bahsettiğimiz “Kuolleiden kuu”, dönemdaşı “Hengen Tulet”le arka arkaya eklenebilecek, o albümün devamı olarak nitelenebilecek bir çalışma. Sadece 4 parçanın bulunduğu EP’de 3 adet HORNA şarkısı ile bir adet de cover var. 1987′de ölen Fin rock müzisyeni Rauli Badding Somerjoki’nin Tähdet Tähdet (Yıldızlar Yıldızlar) şarkısını allak bullak ederek black metale uyarlayan grup, bu enteresan seçimle de şaşırtmayı başarıyor.

EP’ye adını veren şarkıda DISSECTION’vari olaylara girdiğini gördüğümüz HORNA, son şarkı Viattomien Silmin’de (Masum Gözler) ise Spellgoth’un acılı haykırışları eşliğinde hem atmosferi hem tehditkârlığı yerli yerinde bir kapanış yapıyor.

Nihayetinde HORNA her daim kaliteli, tutkulu ve içten black metalini bu EP’de de devam ettiriyor. “Hengen Tulet”in ardından bir ara sıcak olarak görebileceğimiz “Kuolleiden kuu”yu belki bu yıl sonuna doğru, en geç de önümüzdeki yıl yeni bir albüm takip ederse hiç şaşırmam.

HORNA işini iyi yapan bir grup; üretken olsun canımı yesin.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.15/10, Toplam oy: 20)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
World Terror Committee
Kadro
Spellgoth: Vokal
Shatraug: Gitar
Infection: Gitar
Hex Inferi: Bas
Vainaja: Davul
Şarkılar
1. Uskonpauhu
2. Kuolleiden kuu
3. Tähdet tähdet (RAULI BADDING SOMERJOKI cover'ı)
4. Viattomien silmin
  Yorum alanı

“HORNA – Kuolleiden Kuu EP” yazısına 1 yorum var

  1. Kaan says:

    Beni benden alan, bayıldığım Kapkara Metal grubu Horna.
    Son 2 albüm olan Hengen Tulet ve özellikle Asken Lahampana Sataana albümleri harikaydı. Ve bu EP ile bu harikalık devam edeceğe benziyor. EP deki tüm parçalar güzel.
    Uskon pauhu lunun 2:36 dk sından sonra kalkıp çiftetelli oynadım, o ne güzel davuldur öyle.
    Kuolleiden kuu blast beat ı pek sevmememe(bu ne be) rağmen öyle güzel yedirilmiş ki blasttan zevk alır hale getirdi beni. Ve parçanın ritm gitarları harika bir riff le parçayı baştan sona kaplamış.
    Gelelim Tahdet Tahdet e ; ben bunu Vahdet Vahdet okuyorum nedense :) Harika ve parçaya yakışır şekilde arsızca vokal yapılmış, adeta müzeyyen senar dinleniyor havası veriyor.
    Gelelim Vitamin Silmin :) e. Parça ağırlığı ve karanlığı sayesinde Bizi Kara metalin derinliklerini yaşatıyor ve EP yi zirvede bırakıyor. Yeni gelecek albümün muhteşemliğinin tadını ağzımıza damlatıyor. Horna ; zorlamalı değil isteyerek, hissederek Black Metal yaptığını içimizde hissettiriyor. Seni Seviyorum Horna. 14 şubatını kutlarım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.