# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THROUGH THE EYES OF THE DEAD – Disomus
| 07.01.2018

Ölü gözlerin neler söylüyor…

2000’lerin ilk yarısında gaz bir başlangıçla kariyerine başlayan ancak 2007’de uzunca bir ara veren ABD’li grup THROUGH THE EYES OF THE DEAD’le birlikteyiz bugün. Deathcore ve melodik death metalin tatlı bir harmanını icra eden grup, bunu özellikle bu albümünde daha teknik ve progresif anlayışlar eşliğinde sunuyor.

“Skepsis”in ardından verdiği arada belli ki şarkı yazımı konusunda daha oturaklı bir hâle gelen grup elemanları, “Disomus”ta ortalamanın üstü bir müzik sunuyorlar. Böyle deyince kulağa epey yüzeysel geliyor, ama albümü dinlediğinizde gerçekten de büyük oranda bu düşünceye sabitleniyorsunuz. Grup yaratıcı rifler, melodiler, teknik dozu zaman zaman yükselen işler ortaya koyuyor ve damağınızda inanılmaz, unutulmaz bir lezzetten ziyade, “hmm, güzelmiş… gayet güzelmiş” tarzı bir beğenme ve takdir tadı kalıyor.

Bunun daha ileriye gitmeme sebeplerini belki de deathcore’un miadını epey önce doldurmuş olmasında arayabiliriz, lakin THROUGH THE EYES OF THE DEAD standart bir deathcore grubuyla kıyaslanamayacak düzeyde etkin, arayış içinde, müzisyenlik barındıran bir müzik yapıyor. Gruba kısa süre önce katılan WRETCHED gitaristinin de katkısıyla, “Disomus”taki müziğin değeri bana kalırsa “Skepsis”e oranla baya bir artmış. Albüm boyunca “bu da ne bayık şarkıymış” diye düşündüren -bence- hiçbir şey olmuyor. Dediğim gibi; aklınızı başınızdan alacak bir şey de yok, ama yapılan iş her şekilde tertemiz, sapasağlam bir metal.

Çok derinlemesine analizler için fazlasıyla ne olduğu belli olan ve şarkılar arasında da aykırılıklar, sofistike yön değişimleri falan içermeyen bir albüm “Disomus”. Ustalıkla, ince ince işlenerek yazılmış, bunca yıl aradan sonra belli ki özenilmiş, THROUGH THE EYES OF THE DEAD’in nazarımda en iyi albümü denebilecek bir çalışma. THE BLACK DAHLIA MURDER, AS BLOOD RUNS BLACK, ALL SHALL PERISH, ilk dönem THE FACELESS seviyorsanız bakmanızı öneririm. Adamlar bunca yıl sonra geri dönmüşler, türü seviyorsanız siz de 40 dakikanızı pekâlâ ayırabilirsiniz.

Albümün okur notu: 12345678910 (8.20/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
eOne
Kadro
Danny Rodriguez: Vokal
Justin Longshore: Gitar
Steven Funderburk: Gitar
Jake Ososkie: Bas
Michael Ranne: Davul
Şarkılar
1. Hate the Living
2. Obitual
3. Haruspex
4. Of Mortals, We Once Were
5. The Binding Nightmare
6. Vortices in the Stygian Malestrom
7. Ingis
8. Teras
9. Till Solane, She'll Haunt
10. Dismal
  Yorum alanı

“THROUGH THE EYES OF THE DEAD – Disomus” yazısına 1 yorum var

  1. crowkiller says:

    Skepsis baya güzel bi albüm dinlediğim ve beğendiğim ilk deathcore albümlerinden biri.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.