# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PROJECT RnL – Internet Releases
| 04.10.2017

İsrail’den kafa dinlendiren progresiflik.

Oğuz Sel

Ülkeleri ve ülkelerin yönetimlerini, o ülkelerde yaşayan bireylerle ilintilemeyi, ilgili bireylerin inançlarını ya da inançsızlıklarını da umursamayı bıraktığımdan beri kendimi daha rahat ve huzurlu hissediyorum; bunu denemediyseniz kesinlikle deneyin, sonucundan eminim memnun kalacaksınız. Hayat, birilerinin yaptığı gibi ona “İsrail Dölü!” buna “Hain Katil” vs. diyerek geçmez, böyle geçirmeye kalkan insanlar da kafayı kırarlar, bu çok açık.Bırakın gereksiz cepheleşmeleri, hayatınıza ve hayatınıza değer katan şeylere odaklanın; benim de dâhil olduğum çok kişi tarafından boktan ve tatsız bir zaman dilimi olarak görülen bu süreci, iyi geçirmeye vesile olan şeylere vakit ayırın, uzun vadede kazançlı çıkarsınız.

YouTube’un, Türkiye Trend’leri haricindeki pek çok şeyiyle yıllardır ilgili olduğum ve işime yarayacağını düşündüğüm zibilyon tane video izlemeye ya da dinlemeye vakit bulabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum (Google butonu terk cümle). Bahse konu şanslı olma hissini yaşatan şeylerden biri de İsrail menşeli progresif rock grubu Project RnL. Jordan Rudess sayesinde tanıştığım RnL, kendi tanımlarından biraz araklama gibi olacak ama gerçeği bu; Dream Theater virtüözlüğünün 70’li yıllar klasik progresif rock gruplarıyla birleşimi gibi bir müzik üretiyor. “Üretiyor” kısmı biraz sıkıntılı aslında, üretkenlik konusunda azıcık sıkıntı yaşayan -sıkıntı demeyelim de az şarkı yapıyorlar diyelim, cümleyi negatife doğru kayacak yoksa- ekibin lideri, Eyal Amir isimli klavyeci arkadaş.Yetenek açısından Rudess veya bizim Eren’le kapışacak düzeyde mi bilemiyorum ama kaliteli melodiler yaratma ve icra etme konusunda epeyce başarılı bu müzisyenin,şarkıların pek çok noktasında imzası var.

YouTube kanalları aracılığıyla çok sayıda şarkı yayımlayan ve zaman zaman Jordan Rudess, Tammy Scheffer ve Meytal Cohen aka “Gözlerime ve Gülüşüme Herkeşler Hasta” ile bir araya gelip yeteneklerinin ve yaratıcılıklarının nerelere ulaştığını kanıtlayan ekip, kendi şarkılarının yanı sıra türden bağımsız şarkıların son derece başarılı cover’larını da yapıyor. Örneğin Eminem’in “The Real Slim Shady”si ve Maroon 5’in (evet beş diye okudum valla) “Move Like Jagger”ını cover’layan ekip, özellikle Jagger’ı tanınmaz hâle getirmeyi başarıyor. YouTube üzerinde iPad’li, Jordan Rudess’lı ve Meytal Cohen’li versiyonu mevcut; yaptıkları işin ilginçliğine tanıklık etmek için ideal parçalardan biri kesinlikle.

YouTube’a yükledikleri o kadar şarkıdan sonra nihayet albüm de çıkaran grup, hem canlı kayıtlarından hem de hâlihazırda kayıtlı olan eserlerinden oluşan 16 parçalık “Internet Releases” albümüyle progresif rock dinleyicilerinin ilgi alanına rahatlıkla girecektir. Üst düzey enstrüman kullanımı, güzel melodiler, rahat ve keyifli dinleme imkânı sunan sound’la gayet derli toplu bir iş olan yapımda, grupla henüz tanışacak olanlar için Rudess’ın da katılım gösterdiği “The Avenger” ve “Another One” parçalarını öncelikli olarak öneririm.

Bu şarkılar sizi açarsa, albümün tamamından keyif almanız muhtemel. “Another One”ın girişini Dream Theater’ın “Another Day”ine benzetebilirsiniz; şüphesiz ki bu evrende yalnız değilsiniz.Belirttiğim şarkıları veya albümün tamamını dinlerken dikkat edin, vokaldeki Ray Livnat’a hayran olabilirsiniz, adamdan cidden yetenek fışkırıyor.

Toparlamak gerekirse, yeni fikirlere açıksanız, bu aralar sert bir şeyler değil de kafa dinlendiren, bir yandan da “Negzel çalmış söylemiş adamlar!” diyeceğiniz albümler arıyorsanız, açık konuşayım kalbiniz temizmiş; Project RnL Hızır gibi yetişti.Bu adamları YouTube ve SoundCloud üzerinden de takip etmeyi ihmâl etmeyin. Herkese iyi dinlemeler.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.20/10, Toplam oy: 15)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Eyal Amir: Klavye
Ray Livnat: Vokal
Alon Tamir: Gitar
Or Lubianiker: Bas
Sharon Petrover: Davul

Konuk:
Klavye, iPad: Jordan Rudess, Jack Conte
Davul: Doron Giat, Dekel Dvir, Ariel Shafir
Bas: Yaniv Shalev, Lior Ozeri, Danny Shnaiderman
Vokal: Tammy Scheffer, Or Paz, Tom Trager
Çello: Yoed Nir
Şarkılar
1. Twisted Truth
2. Latin Dream
3. Moves Like Jagger (Canlı Kayıt)
4. Wake
5. Theme From Planet Codex
6. The Real Slim Shady
7. I'm A Tune (Ft. Tammy Scheffer)
8. Another One
9. For A While
10. Song 2
11. In Orbit
12. Expiration Date (Ft. Jack Conte)
13. Deal With It
14. Lullaby
15. The Avenger (Ft. Jordan Rudess)
16. All Stuck-Ups (Canlı Kayıt)
  Yorum alanı

“PROJECT RnL – Internet Releases” yazısına 1 yorum var

  1. Seyfullah says:

    Bu grup özellikle 70 lerin progresif müziğini seven biri olarak benim çok hoşuma gitti gösterişten uzak ve duru bir müzisyenlik var her parça birbirinden güzel bu grubu tanıttığından dolayı yazar arkadaşa ayrıca teşekkürler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.