# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BELTEZ – Exiled, Punished… Rejected
| 25.09.2017

Nödtveidt ekolü.

İsmi Akdeniz tarafında bir turizm acentasını anımsatan Alman black metal grubu BELTEZ’leyiz bugün. 15 yıl önce kurulan grup, aynı yıl çıkan ilk albümüyle kariyerine hızlı bir başlangıç yapsa da, sonraki 11 yılı yeni bir ürün yayınlamadan geçirmiş. 2013’te “Tod: Part 1”i yayınlayan grup, karizmatik takılmak için “Tod: Part 2”yi hemen yayınlamamış ve araya başka bir album almış. İşte biz şu an o albümü konuşuyoruz.

BELTEZ çok net bir black metal grubu. İmaja önem vermeyen, müziğinde ise karanlığı ön plana çıkaran bu oluşum, en basit ifadeyle DISSECTION ve akabinde WATAIN okulunu bitirmiş arkadaşlardan oluşuyor. BELTEZ müziğinin soğuk karanlığı ve sürate dayalı olmayan yoğunluğu, “Exiled, Punished… Rejected”I gayet zevkli bir album hâline getirmiş. Grup DISSECTION’ın özel hareketlerini çok belirgin şekilde kullanmakta hiçbir sakınca görmemiş. Belli ki albümdeki kimi rifler ve melodileri yazarken “Bu baya DISSECTION gibi oldu” diye düşünmüşler, lakin buna hiç takılmadan Nödtveidt ve anısına güzel saygı duruşlarında bulunmuşlar.

Tabii BELTEZ’i ve ”Exiled, Punished… Rejected”ı olduğu gibi DISSECTION üzerinden değerlendirmek kolaya kaçmak olur. Grup, misal bir THULCANDRA kadar DISSECTION worship takılmıyor, ancak ilham kaynağını da belli ediyor. BELTEZ’in kimliğini oluşturmasını sağlayan unsurlar da bu noktada ortaya çıkıyor. Grup yer yer ve dozunda kullandığı clean gitarlarla son derece güçlü atmosferler yaratmayı ve albümün adını ve kapağını destekleyen tatlar sunmayı başarmış. Bu noktadan bakınca, karşımızda duygusunu da eksik etmeyen, ağlaklığa ve aşırı damarlığa hiç bulaşmasa da aşırı yırtıcı ve kuduz gibi de saldırmayan bir black metal grubu var.

Vokalist Marc Prangenberg kişinin derin haykırışları, gitarların soğuk black metal duvarları ören taramaları ve standart black metal davullarıyla şahlanan müzik, 46 dakika boyunca bir an olsun konsantrasyonunu kaybetmiyor. Karakteri ve olayı belli bir müzik yapıp dinleyiciye “tamam anladık” dedirtmeden ilgiyi canlı tutmak kolay biro lay değil, ancak BELTEZ hem genel kimliği hem de sound’u ile bunu başarıyor diye düşünüyorum.

Kendinizi daha önce duymadığınız bir şeyler duymak zorunda hissetmiyorsanız ve black metali hakkını vererek yapan bir grup duymak da sizin için yeterliyse, BELTEZ size istediğinizi verecektir. Hele bir de DISSECTION ve WATAIN seviyorsanız, yüzünüz pekâlâ gülecektir.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.29/10, Toplam oy: 17)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Bret Hard Records
Kadro
M.P. Vokal
D.K. Vokal, gitar
J.K. Gitar
C.U. Bas
S.B. Davul
Şarkılar
1. Prelude
2. Adamantinarx
3. Repent and Restless
4. Algol
5. Exiled, Punished...Rejected
6. Soulweaving
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.