# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
STREAMS OF BLOOD – Allgegenwärtig
| 26.08.2017

Anti-human.

Oğuz Sel

Buz gibi bir albümden merhaba. Karaladığım kritiklerin genelinden anladığınız üzere black metal mevzularına hayli meraklıyım ve mümkün olduğunca ilginç ya da tanınmamış işleri buralarda anlatmaya çalışıyorum. Alman grup Streams of Blood da gayet nedensiz bir biçimde az tanınan -en azından benim gözlemlediğim kadarıyla- ancak ortaya koyduğu eserlere baktığınızda, bu az tanınmışlığına üzüleceğiniz ve hatta öfkeleneceğiniz bir grup.

2009’dan bu yana üretkenliğini sürdüren ve hatta “Ultimate Destination” albümünü, birkaç sene sonra daha iyi bir sound’la yeniden kaydedecek kadar gözü kara olan Streams of Blood, piyasada Marduk’un başı çektiği savaş black metali kıvamında müzikler yaratıyor. Tabii Marduk’tan bahsetmem, canınızı sıkıp “Ya bu da klon gruplardan biri herhalde,” dedirtmesin, peşin peşin söyleyeyim; öyle değiller.

Birkaç ay önce çıkan “Allgegenwärtig” dinlemeye başladığınız anda, sizi buz gibi havada, gecenin kör vakti, devasa bir ormanın ortasına bırakıyor. Bilinmezliğin had safhada olduğu, tehlikenin kol gezdiği ve şeytani atmosferin hâkimiyetini ilan ettiği bir ormanın ortasına hem de. Grubun albüm için oluşturduğu karanlık, yer yer devreye soktuğu zalim ve dinleyende zerre kadar huzur bırakmayan riflerle şekilsiz bir yaratığa dönüşüyor âdeta. Yapımda dikkat çeken ilk etmen, “eh işte” kıvamında bir ses sisteminde dinlendiğinde bile gövde gösterisi yapan yoğun bas tonlarına sahip sound. Davul ve bas gitarın baskın olduğu sound, aynı zamanda şarkıların vuruculuğunu da arttırıyor. “Trve” olacağız derken dinlenebilirlikten hayli uzak sound elde eden grupların aksine Streams of Blood, yaptıklarının yıkıcı ve alabildiğine karanlık bir müzik olduğunu hesap ederek böyle bir yola gitmiş anlaşılan.

“Allgegenwärtig”de gaddar black metal gruplarından bekleyebileceğiniz tüm numaralar var; haşin gitarlar, gaddar kazımalar, çoğu zaman bir insandan çıkıp çıkmadığını sorgulamanıza neden olan vokaller… Ancak ortada bundan daha fazlası da mevcut; grubu Hazreti Marduk’la kıyaslama cüretini göstermeme vesile olan rifler.

Zira Open the Third Eye ve Detox’un başı çektiği birçok parçada, kendinizi kaybetmeniz muhtemel. 2014’te katıldığı grupla siftahını bu albümde yapan Phil Hammelmann kişisinin davul performansıyla iyice kuduran şarkılar, Streams of Blood’ı devleştiriyor.

2017’nin sürprizlerinden biri olan “Allgegenwärtig” çok büyük beklentilerle dinlemeye başlamadığınızda sizi tatmin edecek albümlerden. Umarım grup, ilerleyen zamanlarda daha çok dinleyiciye ulaşır ve bu üretkenliğini elden bırakmaz.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.69/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Folter Records
Kadro
Thymos: Vokal, gitar, bas
Terrorin: Davul

Konuk:
Wudur: Gitar
A.: Vokal, lead gitar (8)
Şarkılar
1. Stella Nova (Collapse)
2. Corrosion
3. Detox
4. Open Your Third Eye
5. Fusion
6. Man Owes Nature OnlyDeath (Conduct)
7. Regeneration
8. Transformation
  Yorum alanı

“STREAMS OF BLOOD – Allgegenwärtig” yazısına 10 yorum var

  1. den4x says:

    şu detoxtaki gibi ağır ağır beyni delen davul ritmi müthiş bişi. standart üzeri güzel bi albüm. transformation son şarkı fetişimi azdırdı.
    bunun yüzünden siteden diğer black gruplarına da baktım der weg einer freihet ve beltez de gayet iyi.
    keşke black metal şöyle birbirinin kopyası görseller ve imajın içine sıkışıp kalmasa. tamam yani bu işin olayı bu da hiç sevmiyorum

    markusulf

    @den4x, hocam der weg einer freihet dedin beni benden aldin,funboy’lari oldum resmen çok iyi grup degiller mi allasen…winterfylleth var bi de bak onuda tavsiye ederim

    ismail vilehand

    @markusulf, dünya kadar merak ettiğim albüm çıktı, hatta geçen haftalardan beğendiğim ve daha çok dinlemek istediğim albümler var ama Der Weg einer Freiheit denen şerefsizler topluluğu yüzünden başka şey dinleyemiyorum.

    Ouz

    @ismail vilehand, 2017 listelerini değiştirecekler, çok açık.

    markusulf

    @ismail vilehand, net ruh hastasi etti abi adamlar beni, albumu edineli 2 hafta oldu begenmiyecegim diye okadar korkuyorum ki acip dinleyemedim hala..her dinlemeye niyet ettigimde Stellar’a kayiyo elim. çita yuksekte yani baya sen akiyor diyosan ama bi acip dinleyim artik

    ismail vilehand

    @markusulf, bu kadar bekleyerek büyük hata etmişsin. Stellar allahsızlığının da üstüne çıkmışlar. son bir haftadır yaşadığım, hayatımın en üst düzey fiziksel acılarından birini ruhsal acıyla bastırma amaçlı kullanıyorum albümü. sırf bu yüzden bile şimdiden kendine çok başka bir yer edindi. bir de haksız değerlendirmelerde bulunmamak için etkisinden kurtulana kadar, herhangi bir türde başka yeni albüm dinlememe kararı aldım. işte böyle bir albüm Finisterre.

    markusulf

    @ismail vilehand, allahim bu nasil bir gaz..gece gece yumuluyorum hemen

    den4x

    @markusulf, acayip bişi gerçekten. geçen bi arkadaş 2 sene önceki habere yorum atmış ordan gördüm, ben yeni albüm haberi sanıyodum ahah. tesadüf gerçekten de albüm yapmışlar.
    winterfylleth’i sevmek istedim hep böyle bi kan çekmesi var ama pek dinleyedim albümlerini.

  2. Der Weg Einer Freihet Salı günü sitede.

    markusulf

    @Ahmet Saraçoğlu, seni bu konuda taciz etmekten bıkmıştım artık abi :) super haber

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.