# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DUMAL – The Lesser God
| 17.08.2017

Yıl sonu black metal listelerine girebilir.

2017′nin benim açımdan en çok öne çıkan tarafı, pek çok grubun çok çok çok başarılı ilk albümler çıkarmış olması. Aylardan beridir pek çok grubun yüksek notlu ilk albümlerini bu sayfalarda gördünüz, okudunuz, dinlediniz. Bu gruplardan bir diğeriyle daha birlikteyiz.

ABD’li black metal grubu DUMAL, Ocak başında çıkardığı ilk albümü “The Lesser God” ile “2017′de çok iyi bir ilk albüm çıkaran gruplar” listesine balıklama dalıyor.

Makyajsız, imajsız black metalin ne kadar tehditkâr olabildiği hepimizim malumu. DUMAL da bu gruplardan biri ve özellikle son 10 yıldır black metal konusunda önemli işler yapan ABD’nin türe kattığı yeni değerlerden biri olduğunu da ilk andan kanıtlıyor. DUMAL müziğinde -doğal olarak- net şekilde sezilen bir İskandinav metali etkisi var. ANCAK, ki bu büyük bir ancak, grubun asıl karakterini oluşturan olay o kadar da kuzeyden değil, Polonya ve Ukrayna’dan geliyor.

Anafikri baştan söylemem gerekirse, MGŁA ve DRUDKH seviyorsanız hiç vakit kaybetmeden “The Lesser God”a yumulun. Albümün çok damar bir melodik zenginliği, derin ve pastoral bir karanlığı, hepsini kapsayan bir de gizemi var.

“The Lesser God”ı dinlerken aklınıza hem ormanlar, sisli dağlar geliyor hem de insan bilincinin derinlerinde yatan karanlıklara yelken açtığınızı hissediyorsunuz. Grup olayın melodi kısmını melodi olsun diye yapmıyor ve melodiler ile akorları ve rifleri bir arada, iç içe geçmiş şekilde kullanıyor. Bu açıdan bakıldığında evet, DUMAL melodik unsurlar kullanan bir grup, ancak bir melodik black metal grubu olarak özetlenecek bir müzik de yapmıyorlar. Yoğun bir tutku, derinlikli bir keder ve yeri geldiğinde de içten gelen bir öfke olduğunu hissettiriyor, sizi müziklerinin içine çekmeyi gayet iyi şekilde başarıyorlar.

ABD’nin batı yakasından çıkan WEAKLING, UADA gibi grupların kalitesine, ülkenin en doğusundan yanıt veren DUMAL, aklınızı başınızdan alacak yeniliklerle dolu olmayan ancak yaptığı şeyi ciddi anlamda hakkını verreek yapan bir grup. MGŁA ve DRUDKH söz konusu olduğunda liseli bir kıza dönüşüyorsanız, bu grupların yoğun ve ezici atmosferi altında kendinizi dövüyorsanız, DUMAL ile tanışma konusunda asla çekimser olmayın.

Yıl sonu black metal listelerinde görürsem hiç şaşırmayacağım, bilakis “ben demedim mieeeğğğğğğ” diye yavşayacağım “The Lesser God”ı daha fazla aksatmayın diyor, albümü bir kez daha başlatıyorum.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.19/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Draigfflam Productions
Kadro
Adam Siatkowski: Bass, vokal, klavye Evan Williams: Davul Andrew Dorflinger: Gitar
Şarkılar
1. Fane of the Clandestine
2. Lost Caverns
3. Abrahamic Contagion
4. The Path to the Fortress Is Lined with Statues
5. Serpents in the Bramble
6. The Wind Demon
7. Ukrainia
8. Spring Will Never Come
  Yorum alanı

“DUMAL – The Lesser God” yazısına 2 yorum var

  1. trivago says:

    son şarkı çok güzel

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.