# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KORGONTHURUS – Vuohen Siunaus
| 07.01.2017

Gönüllere kan kusturan hastalıklı çığlıklar.

Her gün mail’ime gelen onlarca promonun tümüne göz atmaya ve tanıtmaya değer bulduklarımı PA’ya yazmaya çalışsam da, arada gözden kaçanlar mutlaka oluyor. 1 Haziran’da Woodcut Records’dan promosu gelen yeni KORGONTHURUS albümü “Vuohen Siunaus” da bu atlananlardan biri maalesef. Sitemizin uzun süreli takipçilerinden ismail vilehand hatırlatmasaydı, bu delişmen black metal albümünün sitede yer alması belki biraz daha gecikecekti.

KORGONTHURUS, eski HORNA vokalisti Corvus’un kurucularından olduğu ve ilk albümünü 2009′da çıkarmış bir black metal grubu. Şu anda bahsetmekte olduğum albümün adı “Keçinin Kutsaması” anlamına geliyor ve bu durum kapakta da yansıtılıyor.

“Vuohen Siunaus”a dair söylenmesi gerekn başlıca şey; albümde ciddi anlamda hastalıklı bir vokal performansının olduğu. İlk albüm “Marras”ın yavaş ve tekrarlı yapısına kıyasla çok çok daha dinamik, değişken ve canlı olan “Vuohen Siunaus”; black metalin çok farklı unsurlarını gayet tehditkâr bir bileşimle sunmayı başarıyor.

Gruptaki elemanların üç tanesi depresif black metal grubu TOTALSELFHATRED‘da da çalsalar da, iki grup arasındaki benzerlikler kısıtlı düzeyde. Puhdistuksen Tulet gibi kimi şarkıların ızdıraplı yapıları yer yer depresif taraflara kaysa da, albümde sergilenen black metali DSBM olarak özetleyip geçmek de yanlış olur. Büyük oranda ezici ve yırtıcı taraflara kayan bir yapı da mutlak şekilde mevcut.

Albümün geniş çerçeveden bakıldığında ciddi anlamda iç parçalayıcı, kan söktürücü, böğür yırtıcı olmasının başlıca sebebi, Corvus’un iflah olmaz bir şerefsiz gibi vokal yapması. Çığlıklarının, haykırışlarının, işkence görürcesine bağırışlarının albüme kattıkları çok ama çok fazla. Arkada standart bir black metal akoru olduğunda dahi, Corvus öyle bir içini parçalıyor ki; dinlediğiniz şeyin etkisinin bir anda bine katlandığını hissediyorsunuz. I.K.P.N.’nin başındaki vokaller falan, eminim ki hiçbir göğüs cerrahı tarafından tavsiye edilmeyecektir. Aynı şarkının son kısmındaki tok vokaller ise tatlı bir veda busesi olarak gönüllere kan kusturmayı başarıyor.

Finlandiyalı olmaları sebebiyle barındırdıkları damarlık akla black metale keder tohumları eken SARGEIST gibi grupları getirebilecek olsa da, KORGONTHURUS’un yaptığı metal melodiden ziyade vokale bağımlı bir çile ve ızdırap üzerinden yürüyor. KORGONTHURUS black metalini bize damar akorlarla sunmaktansa, bizi BETHLEHEM‘vari ölüm döşeklerine yatırmayı tercih ediyor. Sırf bu vokal performansı için bile “Vuohen Siunaus” kıymetli, sarsıcı ve takdir edilesi bir albüm olarak görülmeyi hak ediyor.

“Vuohen Siunaus”; uzun uzadıya anlatmanın çok bir şey ifade etmediği, pek çok açıdan gayet sağlam bir albüm. Yazıda adı geçen grupları seviyor ve ızdırabın ses tellerinden geçtiği bir albüm dinlemek istiyorsanız, keçinin bu teklifini reddetmeyin ve ruhunuzu onun sunduğu karanlıklara açın.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.53/10, Toplam oy: 17)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Woodcut Records
Kadro
Corvus: Gitar, vokal
Saturnus: Lead gitar
Incisura: Gitar
Kryth: Davul
Necron: Bas
Şarkılar
1. Kaaos
2. Puhdistuksen tulet
3. I.K.P.N
4. Vuohen siunaus
5. Inho
6. Ihmisyyden raunioilla
7. L.U.X.
  Yorum alanı

“KORGONTHURUS – Vuohen Siunaus” yazısına 3 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Abarti derecede begendigim albumlerden biri bu…cukurdan cikmaya calisan adamın ustune toprak atan, gömdükçe gömen bir iş…finlandiyali black grupları araya melankoli serpiştirme konuda gercekten ders niteleğinde işler yapıyorlar. Saygi duymamak elde değil…

    Özel not: sun worship…öptüm kib by saraçoğlu:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, yazacağım yakın zamanda.

  2. P L A G U E says:

    I.K.P.N abartı bi parça ya. tıpkı horna nın hurmos parçası gibi beni geçmişe götürüp ağzıma yüzüme sıçıyor…inanılmaz…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.