# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PESTE NOIRE’ı kadrodan çıkarmasının ardından tartışmalara konu olan BLASTFEST, düşük bilet satışları nedeniyle iptal edildi (ama asıl neden başka mı?)
04.02.2017

Norveç’te black metal grubu iptal edenin işi rast gitmez.

22-25 Şubat 2017′de Bergen’de yapılması planlanan Blastfest, düşük bilet fiyatları ve kötü hava koşullarından dolayı satışların artmayacağı düşüncesiyle iptal edildi. Bununla da kalınmadı, festivali düzenleyen şirket lağvedildi. Kısacası her şey bok oldu. Buna rağmen iptalin asıl sebebinin, aşağıda detayları görülen PESTE NOIRE iptali ve “antifa zorbalığı” olarak adlandırılan olayla bağlantılı olarak festivale yöneltilen tepkiler olduğu da iddialar arasında. Görünüşe göre Bergen’de black metal grubu iptal etmek pek de iyi karşılanmıyor, ama bunu da biz mi düşüneceğiz sayın Blastfest…

Hatırlanacağı üzere Blastfest çok önceden kadroda açıklanan Fransız black metal grubu PESTE NOIRE’ın, antifaşist sivil toplum örgütlerince festival kadrosundan çıkarılmasına yönelik yoğun taleplerinin ardından kadrodan çıkarıldığını duyurmuş ve büyük gürültü kopmuştu.

Blastfest konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“PESTE NOIRE’ın Blastfest’teki performansını iptal etmek zorunda kaldık. Grubun harika müziğini çok sevsek ve Blastfest’in sadece müzikle ilgili bir platform olduğunu üstüne basa basa belirtsek ve politikayla bir ilgimiz olmadığını söylesek de, bu grubu kadroya katmamızın ardından bize yönelen politik tepkiler festivali zor durumda bıraktı. Ortaklarımız da bu konuda büyük çaba gösterdi, ancak sonuçta ya duruşumuzu koruyup tüm festivali iptal edecektik, ya da PESTE NOIRE’ın kadrodan çıkaracaktık. Biz de metal dinleyen herkesi kucaklayan bu festivali sürdürmeyi seçtik ve ne yazık ki PESTE NOIRE’ı kadrodan çıkarmak zorunda kaldık.”

Bu açıklamanın ardından, Fin black metal grubu HORNA da şu açıklamayla birlikte festival kadrosundan çıktığını duyurmuştu.

“Bugün PESTE NOIRE’ın Blasfest kadrosundan çıkarılmasıyla ilgili açıklamayı okuduktan sonra, HORNA olarak biz de festival kadrosundan çıktığımızı açıklıyoruz. Famine ve PESTE NOIRE bizim yakın arkadaşlarımız, birbirimizin evlerinde kalmışlığımız, birlikte harika zaman geçirmişliğimiz var. Bize göre daha fazla grup bu faşist “antifa” kabadayılığına karşı bir duruş sergilemeli ve bu durumu görmezden gelmemeli. Birileri bize dair herhangi bir politik varsayım saçmalığında bulunmadan önce belirtiriz ki, biz sağa da sola da boyun eğmeyiz! Sadece Lord’a boyun eğeriz…”

  Yorum alanı

“PESTE NOIRE’ı kadrodan çıkarmasının ardından tartışmalara konu olan BLASTFEST, düşük bilet satışları nedeniyle iptal edildi (ama asıl neden başka mı?)” yazısına 32 yorum var

  1. deadhouse says:

    Peste Noire’ın sikini yiyin

  2. ahmetarkun says:

    Nasıl arap ülkelerinde satanist yaftası yapıştırıp grupların sahneye çıkması engelleniyorsa burada da aynı durum söz konusu. Bana göre en azından.

  3. P L A G U E says:

    Horna nın açıklama efsane yalnız. Gerçek ADAMLAR…ve deadhouse’un dedigi gibi hepiniz peste noire in sikini tassaani yiyin…

  4. Bende Saklı Kalsın says:

    Vikernes hapse girer. Stockholm sendromu ya da sadece götü sağlama almak için Ari Kardeşliği’ne yanaşır. Ama bu kapalı ortamda fazla durmak akıl sağlığına iyi gelmediği için kendini bu Nazi karakterine fazla kaptırır ve yarım yamalak edindiği bilgilere dayanarak oradan dışarıya eblek düşüncelerini yaymaya başlar. Ergenliğini henüz tamamlamış Black Metal dinleyicisi çocuklar da “Bu adam diyorsa doğrudur” düşüncesine kapılıp ya da psikolojisine girip “Aryan Supremacy” gibi abuk konseptli kayıtlar çıkarırlar. Zamanla haliyle olgunlaşmalarına ve daha ince düşünmelerine rağmen üzerlerindeki NS damgayı atamadıkları için düz mantık organizasyonlardan ve ülkelerden de men edilirler.
    Kısacası götünden anlamanın mazot olduğu malca bir süreç devam ediyor.

    Mumiy

    @Bende Saklı Kalsın, Doğru Anlatım… Sana puanım 9 kanka.

  5. Mumiy says:

    KİM KİMİ KOPARIYO; KENDİ PAYININ A****KOYYIM !!!!
    Peste Noire kurban olsunlar. Millet Dayanışma içine girceğine; Birbirlerini kırıyolar.

  6. Cilplx says:

    Phil Anselmo’ya aynı şekilde eziyet ettiler. Bir insan milliyetçi olabilir yahu nedir bu baskıcılık veya dışlama? Yahudi lobisinin hoşuna giden liberal demokratlığı veya komünizmi mi savunmak zorunda müzisyenler? Halbuki Sovyetler birliğinin yaptığı katliamları savunsalardı festival kadrosundan çıkartılmazlardı

    OnurOnur

    @Cilplx, ben bu tarz haberler sonrası konunun Sovyetlere gelmesi olayını araştırmak istiyorum ya:D

    Bir Dinleyici

    @OnurOnur, yok böyle bir hınç. :D Hitler güdüğünü eleştirdik diye sanki Stalin totemi önünde Hitler’in vudu bebeklerini yakıyoruz. :D

  7. ozzy says:

    Merak ediyorum da şurda peste noire ve horna yı savunanların kaçı şarkı sözlerini okuma zahmetine girmiş,buram buram ırkçılık,faşizm akıyor her yanlarından hatta yukarıda yorum yapanların aralarında muhafazalakarların satanistlere bakış açısıyla anti faşistlerin peste noire e bakış açısını bir tutan da var,iyi müzik yapmaları yeterli mi sizce,birileri bu grupların yıkıcı tutumuna karşı onlara hadlerini bildirmeyecek mi? daha birkaç sene önce norveçte bir aşırı milliyetçi solcu bir partinin gençlik kampını basıp onlarca insanı öldürdü,olayın bir de böyle bir hassasiyeti var.

  8. Bir Dinleyici says:

    Tüh, “Phil Anselmo’nun saçmalıkları” temalı haberin altındaki ırkçı ergenler yine doluşacaklar buraya.

  9. TAAKE says:

    adamlar da dert tasa olmadığı için solcuları böyle abuk sabuk işlerle ilgileniyor,rahatsızsanız gelmeyin arkadaşım konsere,yok ama illa senin gibi düşünmeyeni yok edecek,süründüreceksiniz,horna güzel ayar vermiş,aslında faşistin önde gideni bunlar,marduk ta ayrılsın festivalden,bu nedir ya koskoca norveç ortadoğu ülkesine dönmüş

  10. TAAKE says:

    satanic warmaster da böyle abuk sabuk şeyler yüzünden festivallere çıkamıyor,demokrasinize,fikir özgürüğünüze sokayım

  11. deadhouse says:

    Marduk bu sikik festivalden ayrılır umarım. Marduk dinlediğimde Marduk Horna kadar olamadı demek istemiyorum. Marduk dinlediğimde Marduk bu işi sadece para için mi yapıyor lan diye iç geçirmek istemiyorum.

    TAAKE

    @deadhouse, aynen bro,ben de marduk un yerinde olsam ayrılırım,böyle şeylere taviz verilmemeli,horna çok samimi ve yerinde davranmış

  12. mysh says:

    “Sadece Lord’a boyun egeriz” vay anayi avradini. İnancli satanist’de aha boyle delikanli oluyor. Helal ulan.

  13. hehe says:

    Peste noire Fransız faşosu bir gruptur bunu belgeselindeki demeçlerinde albümün logosunda görebilirsiniz. Grubun esas elemanı Famine belgeselin sonunda şöyle bir cümle kuruyor” Irksal karışım kazayla olmadıkça olmamalıdır” yani yarın öbür gün siz bir alman hatunla evlenemezsiniz veya fransız taş gibi bir karı sizden hoşlandı evlenmekde istiyor ama bu olmamalı. Kafa bu faşist olduklarını politik olarakda beyan eden bir grup.

    He antifaların canıcehenneme onlarda faşizmin başka bir türü. Nerede kaldı konuşma özgürlüğü eğer konsere çıkmalarına engel olacaksınız. Velhasıl kelam black metalde politikaya yer yoktur ns cilik antifacılık zartcılık zurtculuk seyirciyi ayrıştırır ve hiç bir boka derman olmaz

    mysh

    @hehe, +100000000000000

  14. Şu festivalde canlı izlemek istediğim 25 tane grup var, hatta bir araya gitmeyi bile düşündük, ama işte…

  15. mysh says:

    Kadroya yazık olmuş. Bildigin All Star amk

  16. Peste Noire says:

    Antifa benim düşünceme göre black metale zarar veren bi topluluk.
    Hiç dinmiycekler gibime geliyo…

    deadhouse

    @Peste Noire, Antifa saçmasapan bir topluluk. Obama’cı, Hillary’ci salak liberaller topluluğu. Salak sözde sosyal demokratlar, Yeşiller topluluğu. Bu salakların hiçbir şeyden haberleri yok.

    Peste Noire

    @deadhouse, katılıyorum abi adamlar ayrı bide facebook hesabı açıp propaganda yapıyolar darkthrone u bile listelerine koymuslar harbi harbi uyuz herifler
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=988567004597985&id=988558524598833

    Küçük Zenci

    @Peste Noire, Benim düşünceme göre de ırkçı, faşist, şovenist, milliyetçi gruplar/müzisyenler ve NSBM denen şaklabanlık Black Metal’e en büyük ihaneti yapıyor. Bu faşo soytarılar yüzünden Black Metal, metal müzik içinde üvey evlat muamelesi görüyor. Böyle gruplar yüzünden Black Metal ilk dönemlerindeki anti-din, satanizm, paganizm, karanlık, misantropi gibi sağlam felsefeleri kaybetmiş; sanki Black Metal = Faşizm gibi iğrenç bir algı oluşmuş durumda.

    ”Biz en üstün ırkız, bizim dışımızda herkes aşağı ırk zaaaa xd”

    Bu ne lan şimdi? Böyle kepazelikleri dinleyeceğime Cradle of Filth dinlerim daha iyi. Adamlar en azından kendi halinde İngiliz edebiyatı, gotik erotizm falan takılıyordu.

    Not: Bunlar faşist dinlemeyin diyip de listeye siyasetle alakası olmayan Immortal, Darkthrone gibi grupları koymak da ayrı bi mallık evet.

    deadhouse

    @Küçük Zenci, Gören de sanacak dünyada Black Metal yapan grupların %70′i falan NSBM grubu. Genel olarak azınlıkta olduklarını düşünüyorum. Black Metal = Faşizm olarak görenler Black Metal’den bihaberdir. Steve Harris’e ya da Dave Mustaine göre Enslaved bile Heavy Metal’i bitirmek için var olan bir grup. Onlar Black Metal’i ilk çıktığı günden bu yana Metal müzik olarak görmüyor. Onlar gibi gören yobaz Heavy Metalci tip sayısı çok fazla. Yani Black Metal’in ilk döneminden itibaren de Black Metal üvey evlat muamelesi gördü, her zaman da görmeye devam edecek. Bunun NSBM gruplarıyla bir ilgisi yok. Bide milliyetçi demişsin Iron Maiden da milliyetçi bir grup. Sürüyle milliyetçi grup var. Milliyetçilik Metal müziğe zarar vermez diye düşünüyorum.

    Küçük Zenci

    @deadhouse, Valla bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama Black Metal içinde özellikle son yıllarda korkunç bir faşist eğilim var. Gruplar bazında da değil dinleyici kesimde de öyle. Yoksa ben mi yanlış adamlarla takıldım gerçekten anlamadım bu işi. Bana göre Black Metal siyasetler üstü bir felsefedir, bir akımdır, hayata karşı bir duruştur. Ne sağla ne de solla işi olmamalı. (Horna çok güzel belirtmiş helal olsun) Aynı şekilde Black Metalde sol eğilimler artsaydı görebileceğin en koyu Marksist Komünistlerden biri olan ben yine hoş karşılamazdım inan bana. En sevdiğim müzikte bir de karşı olduğum fikirler eğilim gösterince (ya da bana öyle gelince) delleniyorum işte böyle. Bu arada milliyetçilik derken yanlış yazmışım orda burjuva milliyetçiliğini ve şoven milliyetçiliğini kastettim. Yoksa herkes vatanını ülkesini sevebilir bunda bi sıkıntı yok.

    deadhouse

    @Küçük Zenci, Katılıyorum. Black Metalin siyasi ideolojilerle işi olmamalı.

  17. ismail vilehand says:

    şubat ayında festival yapıyolar sonra vay efendim bilet satılmadı. bence bu festivalin adı ZATÜRREFEST olmalıymış. avrupanın büyük kısmı için konuşuyorum; yazın ortasındaki festivallerde bile güneş batınca insanın boku donuyor. şubatta ne festivalinden bahsediyo bunlar.

  18. Rashid says:

    Norveç gibi soğuk havasıyla meşhur bir ülkede şubat ayında festival yapmanın anlamı nedir arkadaş. Kadroya yazık olmuş. Bu kadar azman bir araya bundan sonra zor gelir.

  19. msu says:

    peste noire’nin müzik kalitesi tartışılmaz ama ırkçıları,faşistleri barındırmayacaksın bile amk en sevmediğim şeydir ırkçılık ben kendimi türk bile demiyorum insan diyorum, zaten dünya boktan bide ırkçı metal çıktı amk fikirsizleri

  20. prometheusnsbm says:

    ırkçılık sadece basit düz bir fikir(miş) bak sen acaba burada yazan sözde entellerimizen kaçı arthur de gobineau , nietsche yada martin heiddeger okumuştur veya hegel in bilimsel ıkrçılığı destekleyen yazılarından haberdardır, herbert spencer desem bakkal sanacak tipler dolu ah canlarım benim

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.