# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TRAP THEM – Crown Feral
| 09.10.2016

Dayak atma sevinci.

Müziğin insan psikolojisini etkileme faktörü düşünüldüğünde TRAP THEM’in “dayak atma sevincini” temsil ettiğine inanıyorum. TRAP THEM müziğinin bana hissettirdiği genel şey; kapalı, yağmurlu bir havada, birbirlerinin canını gerçekten acıtmaya niyetli iki kişinin yerlerde yuvarlanarak kavga etmesi. Son birkaç haftaya kadar 4 albümlük kariyerinde bana bunu net şekilde veren TRAP THEM, yepyeni 5. albümü “Crown Feral”da da bunu devam ettiriyor ve soğuk havada yenen yumruk gibi can yakıyor.

Hayatta en sevdiğim grup isimlerinden birine sahip olan TRAP THEM gerçekten ilginç bir oluşum. Hardcore, punk, crust, d-beat, grindcore, metal, içinde pek çok şey var ve bunu HM-2′nin balgamlı sound’u eşliğinde olabildiğince paçoz ve hırpani bir biçimde sunma konusunda üstat konumundalar.

Bir önceki “Blissfucker”ın grup adına taşıdığı kimi deneysel yaklaşımların ışığında; “Crown Feral”ı TRAP THEM’in köklerine döndüğü ama tazeliğini ve gelişimini de sürdürdüğü bir çalışma olarak nitelendirebiliriz. Albümü dinlerken 2008′de çıkan “Seizures in Barren Praise”e ve 2011′in enfes “Darker Handcraft”ına yaklaşan benzeşmeleri, karakteristik göndermeleri hissetmemek elde değil.

Konu hardcore, death metal ve d-beat’in bir sentezi olduğunda, “Crown Feral” bu formülün akademik bir karşılığı niteliğinde. CONVERGE’den Kurt Ballou’nun güvenli ellerinde God City’de kaydedilen albüm; tür içine sokulabilecek en yaratıcı ve akılda kalıcı rifleri, olabilecek en etkileyici şekilde sunuyor. Benzeşik gruplar düşünüldüğünde tür içinde TRAP THEM’den daha yırtıcı gruplar elbet var; lâkin TRAP THEM’in bu noktadaki değeri, grubun müzikal gücünü, yaratıcılığını çok iyi yansıtması ve bu paçozluğu karambollerle, karmaşayla yaratmaktansa, son derece karakterli bir şekilde sunması.

McKenney’nin her fırsatta ceddimize sövüyormuş gibi suratta patlayan haykırışları ve Izzi’nin tür içindeki en yaratıcı rif yazarlarından biri olduğunu kafamıza kakan becerikli ve kesinlikle zevk sahibi yaklaşımı, TRAP THEM’in yaptığı işte çok iyi olmasını sağlayan etmenler. HM-2 dedim, death metal dedim, ENTOMBED’un adını almamak olmaz. TRAP THEM’in kimilerince Entombedcore şeklinde komikli bir şekilde anılan bu karakteristik sound’u, grubun elinden çıkan her şeyin belirli bir kalitenin üstünde olmasını sağlıyor. Enfes bir rif duyuyorsunuz, işitsel anlamda tekmeler yiyorsunuz ve bu yetmezmiş gibi bunu HM-2′nin foseptikli tonuyla içinize işletiyorsunuz. Kazanan formül diye ben buna derim. Bir Prodigala’yı, bir Phantom Air’i dinleyin. Resmen doyumsuz. Agresiflik gibi agresiflik, yaratıcılık gibi yaratıcılık, dayak gibi dayak.

DISFEAR, ENTOMBED, CONVERGE gibi babaların yanı sıra ALL PIGS MUST DIE (Izzi burada da var), belli ölçüde THIS GIFT IS A CURSE gibi nispeten yeni isimleri de seviyorsanız; TRAP THEM’in bu yılın en etkili yarım saatlerinden birini sunduğu “Crown Feral”ını kaçırmayın. Yıl sonu listemde de kendine mutlaka yer bulacak.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.33/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Prosthetic Records
Kadro
Ryan John McKenney: Vokal
Brian Vincent Izzi: Gitar
Galen Baudhuin: Bas
Brad Fickeisen Davul
Şarkılar
01. Kindred Dirt
02. Hellionaires
03. Prodigala
04. Luster Pendulums
05. Malengines Here, Where They Should Be
06. Speak Nigh
07. Twitching In The Auras
08. Revival Spines
09. Stray Of The Tongue
10. Phantom Air
  Yorum alanı

“TRAP THEM – Crown Feral” yazısına 10 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    sağdan soldan önden arkadan her yönden saldırıyor albüm

  2. hysteresis says:

    Çıktığından beri dinlemediğim gün olmadı. Toplu taşımada kendimi duvardan duvara atasım geliyor.

  3. deadhouse says:

    Albüm gerçekten de dayak atıyor.

  4. Halen APMD ve Black Breath’in daha iyi riff yazıp bu klasmana en iyi adepte edenleri olduğunu düşünüyorum. Bu iki grubu dinlerken çoşum coşuyorum ancak Trap Them de bu hissi yakalayamadım bi türlü, onlar yakalatamadılar henüz, Revival Spines ile kafayı yedim ancak diğer parçalar umduğum gibi çıkmadı.
    Trap Them de en az onlar kadar hayvan ancak, sürekli sürekli dinleyeceğim bi grup olamadılar bu albümle de.

  5. Sevenler sikişirken ölür.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Chuck Palahniuk

    Koralp

    @Boba Fett, hahaha

  6. Pazar sabahı otuzbiri gibi albüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.