# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH’ten klip
24.01.2017

Era.

OPETH son albümü “Sorceress“tan “Era”nın klibini yayınladı.

Bu da “The Wilde Flowers”ın şarkı sözü videosu.

Bu da “Will O the Wisp”.

Bu da albüme adını veren şarkı.

Ve işte yeni bir OPETH fotoğrafı.

Ve işte albüm detayları.

01. Persephone
02. Sorceress
03. The Wilde Flowers
04. Will O The Wisp
05. Chrysalis
06. Sorceress 2
07. The Seventh Sojourn
08. Strange Brew
09. A Fleeting Glance
10. Era
11. Persephone (Slight Return)

Ve işte ilk notalar.

Stüdyo videoları da burada.

  Yorum alanı

“OPETH’ten klip” yazısına 123 yorum var

  1. den4x says:

    ahhaha baya troll şov yapıyor grup. bunu hiç beklemiyordum ama gayet iyi yani. kaliteli müzik icra eden güzide bir grup.

  2. ÖNCÜL says:

    Daha sert bir sound olması hoşuma gitti ama şarkıyı o kadar beğenmedim. Bir Eternal Rains Will Come etkisi yaratmadı.

  3. gXnn says:

    98 veya 99 Yılıydı tam olarak net hatırlamıyorum nonserviam adlı güzide dergide morningrise ve mayh albumlernin kritiğiye tanısmıstım opethle. O gunden bugune hayatımda en cok sevdigim grup olarak kalmayı basarmıstır. O yıllarda opeth underrated bir gruptu olum opeth diye bir grup var cok iyi 15 dakikalıl sarkı yapıyor adamlar siye bilmeyenlere anlatırdık yıllar gecti oyle saheserler yaptıki dayılar bilmeyen tanımayan kalmadı. Hatta gecen gun hatırsatılır bir internet sitesinden iron maiden ın başı cektigi gelmiş geçmiş en buyuk metal grupları listesinde 5. Sıraya koymuslardı o kadar büyüdüler. Son gelinen noktada halihazırda bu kadar büyümüşken en iyi yaptıgın şeyi bir kenara koyup sapla samanı ayırdıgın ve tekrar siktirin gidin ben sadece iyi müzik ypıyorum demek cok buyuk göt ister. Adamsın opeth! İyiki varsın!

  4. Derin says:

    Aaah ne düşüneceğimi bilemiyorum. Aslında tam istediğim ayara gelmişler. Ben son zamanlarda Opeth’in izlediği yol üzerinde dönen tartışmalarda hep her yapılanı beğenen yavşak dinleyici oldum. Çünkü kendi müzik zevkim Pink Floyd, Radiohead, Camel’dan başlayıp Marduk, Bathory’e uzanıyor. Bu yüzden yapılan her işi bir tarafım hep beğenmedi bir tarafım ise bayıldı. Neredeyse kişilik bölünmesi yaşıyorum.

    Opeth’in eski hallerini çok özlesem de şu anda Heritage ve Pale Communion’u yine keyifle dinlerken bir laf edemiyorum. Sadece son zamanlardaki işleriyle ilgili tek eleştirim üzerlerinde çoktan kapanmış devirlerin hayaleti olduğu. Sönmüş alevlerden beslenen müzik onu canlandıracakmış gibi değil de son kıvılcımlar halinde çırpınıp sonra kül yutacakmış gibi duruyor.
    Ki öyle de oldu. Opeth şimdi son iki albüme kıyasla biraz daha sert.
    Ben şarkıdan Black Sabbath hissini almadım sanırım yeterince dinlemedim grubu bu yüzden olabilir.
    Tek bildiğim şu anki sound’un (sert-progressive) ayarının çok özel olduğu ve bu ayarın Opeth’in “ikinci sezonuna” belki de en muhteşem albümü getirebileceği. (Akerfeldt’in artık metali yolda görünce selam vermediği gerçeğini göz önüne alarak söylüyorum.)
    Ama bu şarkı bana bu ayarın sunduğu imkanları sonuna kadar kullanmış gibi görünmedi.
    Yine de sevdim mi? Her zamanki yavşaklığımla sevdim.
    Çok mu sevdim? Hayır.

    Derin

    @Derin, Üzüldüğüm bir nokta da Opeth’in şarkı sözlerinin git gide basitleşmesi. Az kelime daha çok anlam, böyle daha iyi oldu diyebilirsiniz ama ben her zaman Akerfeldt’in bir şair yanının da olduğunu düşündüm. Eski albümlerinde müzikten bağımsız bir şekilde okuduğumda bile kafamda karanlık ve güçlü imgeler canlandıran şiirsel şarkı sözleri vardı. Onları özlüyorum.

    Nox

    @Derin, +1. Windowpane’in sözlerini dinlerken kafamda kaç farklı klip çekmişliğim var.

  5. Godhead'sLament says:

    olmuş aga bu

  6. Nox says:

    Opeth isminin ekmeğini yemeye çalışacağına “Opethli mikael akerfeldt’ten yeni proje” şeklinde yeni bir isimle ortaya çıkmış olsaydı da bu kadar insanı beklenti içine sokmasaydı keşke.

    Yani still life ile şu ucube kaydı aynı grup ismiyle yayınlamanın bir mantığı yok. O kadar cesursan çık bu da benim yeni projem diye yeni bir grup kur.

    deadhouse

    @Nox, +1000

  7. Nox says:

    Bir de ben kaliteli müzikten anlarım tribine giren dostlarımız sürekli olarak desteksiz şekilde övüyorlar yeni Opeth’i. Vay efendim çok beğendimden tutun da “ben zaten progresif dinlerim hmmf” şeklinde Opeth’i överken bir yandan da kendini övmeler almış başını gidiyor.

    Yani gençler lütfen kendimizi kandırmayalım. Yeni albümlerin dinlenme oranları ortada. Kimse bu albümlerin yüzüne bakmıyor 3 ay sonra. Heritage için neyse diyorum onu hala dinleyen ufak bir kitle var da. Pale communion’ı öve öve bitiremediniz ama Heritage kadar bile dinlenmiyor.

    http://www.last.fm/music/Opeth/Pale+Communion

    dice

    @Nox, spotify,tidal gibi opsiyonlar olduğu için bu istatistikler gerçekçi olmayabilir

  8. Mr.0-0-0-0-0-1-0-0-0-0-0 says:

    Kapak ProgGore,Şarkı Doom-prog,evilprog? hafiften southern sludge? brütel opet nirde brütel

    Mertcan Öz

    @Mr.0-0-0-0-0-1-0-0-0-0-0,
    Brütel Opeth <3 ben

  9. Mertcan Öz says:

    Şahsen Morningrise gibi Masterpiece bir albüm ortaya koymuş Opethin her yeni çıkan eserini dinlemeden önce kendime derimki,”ulan bak hatırla bu adamlar morningrise gibi eserler ortaya koydu ona göre dinle.” Yani demek istediğim cidden iyi müzik yaptığına inandığım sanatçılar yeni bir şarkı yada albüm ortaya koyduğunda daha bir dikkat kesilirim dinlerken.Çünkü o adamların boş iş ortaya koymayacağı bellidir.Misal Katatonia son albümünü çıkardığında ilk dinleyişimde beğenememiştim albümü fakat sonradan tekrar dinlediğimde gayet hoşuma gitti.Hayatımda önemli rol kaplayan albümlerin çoğunda bu durumu yaşadım.Sonuç olarak bir sanatçının iyi müzik yaptığına inanıyorsanız yeni şarkılar ortaya konulduğunda şarkıyı bir kez dinleyip kenara atmayın,şarkının size ne vermek istediğini anlamaya çalışın.Opeth’in bu albümüne gelirsek,yok brütel yapmıyor opeth,yok nerede o eski opeth gibi yorumlar anlamsız geliyor çünkü Opeth’deki elemanlarında hayatları,duyguları,yaşamları değişiyor ve tabiki bu etkenler Albümlerine yansıyor,adamlar hep aynı türde esermi versin ne istiyoruz ? Biraz haksızlık etmiyormuyuz ? Brütel opeth isteyen gitsin brütel opeth dinlesin.Progresif rock isteyen opeth gitsin progresif opeth dinlesin bu kadar basit.

  10. stromer says:

    Benim en sevdiğim Metallica albümü “Load”, en sevdiğim Dark Tranquillity albümü “Character”‘dır. Grupların kesinlikle yükselmelerini sağlayan tarzda albüm yapmaya devam etmeleri gerektiğini düşünmüyorum, yeter ki güzel müzik yapmaya devam etsinler.
    Opeth ile sıkıntım burada başlıyor. Benim için Opeth 2004 yılından beri “güzel” müzik yapmıyor. “İyi” müzik yapıyor olabilir, ama Deliverance, Damnation ve öncesi dönemdeki o (Türkçesi tam yok gibi) “ethereal” müziği yapmıyor, Opeth dinlerken sepya tonlarda bir sonbahar fotoğrafına baktığımı hissedemiyorum.
    Bunun aynısı bence Be sonrası Pain of Salvation için de geçerli.
    Ve bence, işin asıl kötü tarafı, Akerfeldt de bu eskisi gibi güzel beste yapamadığı gerçeğinin farkında, ve bu eksikliğin üzerini göndermeler yaparak, esinlendiği kaynakları kör-göz-parmak ilişkisi dahilinde ortaya koyarak, sound’da alicengiz oyunları yaparak kapatmaya çalışıyor (gene aynı düşüncelerim birebir Daniel Gildenlöw için de geçerli).
    Ben bu durumda çok gıcık oluyorum. 2001 yılında dünyanın en iyi iki grubu olan adamların bugün o noktadan çok uzak olmalarına gerçekten çok gıcık oluyorum.

    Derin

    @stromer, Kesinlikle katiliyorum. Aradigim kelimeleri tek tek bulup çıkarmışşın. +1

  11. mandos says:

    Hayatımın grubu dediğim, para basıp koluma dövme olarak kazıttığım grubu artık dinleyemez oldum. Artık bana hitap etmiyor. Bi orchid çevireyim de kulağımın pası silinsin. Ne yapayım artık.

    rbarac

    @mandos, Ya oğlum buna paket dayanmaz :(

  12. Zudviz says:

    Pale Communion’ın daha dinamik bir yapısı vardı. Gerçi Cusp of Eternity ve Faith in Others dışında çok çok sevdiğim bir şarkısı yoktu, ama Opeth’in Morningrise dışında hiçbir işinin tümden hayranı olmamama rağmen; -hatta o kadar standart dışı bir Opeth dinleyicisiyim ki, Watershed’i Ghost Reveries’ten de, önceki hayranları tarafından efsanelerştirilen albümlerinden de daha “dinlenir bulmuştum- PC’yi keyifle dinlemiştim, hala arada açıp dinleyebilirim. Bu ilk paylaşılan Sorceress parçası ve Pale Communion’ın ilk paylaşılan Eternal Rains Will Come’ını kıyaslarsam, PC’ninki çok daha iyiydi bence.

    Bu parçada oradan buradan esinlenmeler falan vardır, olabilir; ama çok bir olayı da yok bence parçanın. Farz edelim ki olağanüstü özgün bir şarkı da olsa, veya esinlendiği iddia edilen şeyler hiç olmasaydı da sevmezdim herhalde. Sound’u da önceki albüme göre çok daha az sevdim, şarkıyı da… nasıl desem… Neyse, “beğenmedim” diyeyim.

  13. ferhat says:

    sorceress offical yayınlamış.sizi bilmem ama ben pek begenemedim.klibi çok güzel.adamlar iyi pazarlamış yani muzikleri.album kapagı olsun falan.albümde sorceress 2 diye bir parça daha var.opethi dinledigim kadarı ile bu şarkısı slow olucak.belki diger şarkılar da sorceress gibi degildir.bekleyip görücez

  14. ghoglan says:

    Heritage de PC de gayet iyi albümlerdi şahsen. Grubun soundu ne kadar değişirse degişsin kalitesi hep aynı kalıyor. Sorceress tabi ki masterpiece değil ama yine iyi. Ayrıca albümü dinlemeden single üzerinden yorum yapmayı doğru bulmuyorum. PC için de önce Cusp of… u çıkarmışlardı ki Cusp of… çok güçlü bi şarkı değildi(albümdeki diğer şarkılara oranla). Opeth’in yine aynı şeyi yapabileceğini sanıyorum. Nolursa olsun Opeth sonuçta, çok seviyorum. Yeni bi şarkılarını dinlerken başka bi gözle bakmaya çalışıyorum.

  15. Blashyrkh says:

    Çöp. Bir önceki albümü de dinlememiştim. Bama hitap etmiyor artık sanırım.

  16. burak35 says:

    harvest’ler hope leaves’ler ayarında birşey beklemek suçmudur sorarım size ne bileyim ben sevmedim şarkıyı yaa

  17. Dysplasia says:

    Opeth gibi bir grubun ‘şuna benzemiş, şuna gönderme yapmış, bak bilmemne tadı alıyorum’ diye övülmeye çalışılması bir dramdır. Osursa dinlerim dediğim adam artık osurmaya başladı.

    İlker

    @Dysplasia, ”Osursa dinlerim dediğim adam artık osurmaya başladı.”

    Bu.

    deadhouse

    @Dysplasia, Ahaha. Müthiş benzetme

    Evınç

    @Dysplasia, Haberin altındaki en iyi yorum çok net.

  18. drtun says:

    Akerfeldtin ne suratını ne saçman sapalak açıklamalarını ne de müziğini takip edemiyorum artık. Zaman değişiyor, insanlar ve müzik değişiyor ve tabi Opeth elemanları da dinlediklerinden etkileniyorlar falan filan. Araya sludge atmışlar gubuk baslar ve bir karanlıklık sevdası içinde kimliksiz kalmış adeta parçanın ruhu beni yakalayamadı. Benimle ilgili de olabilir zira müzik bu, sanat işte kimi sever kimi sevmez. Emeğe saygı…

  19. Stand Ablaze says:

    Still Life, Blackwater Park, Deliverance, Damnation.

    Bu 4 albüm Opeth’in müzikal olarak zirveyi gördüğü noktadır. Özellikle Still Life baştan sonra bir müzik destanıdır.

    Yeni çıkacak albüm için “Albümü dinlemedim. Ama beğenmedim ben bu albümü…” diyebilirim şimdiden. Opeth artık iyice Mikael’ın müzikal mastürbasyon projesi haline geldi.

    Serkan

    @Stand Ablaze, Şahsi görüşüm Ghost Reveries de bu albümler ayarındadır.

    Stand Ablaze

    @Serkan, Ghost Reveries ilk 3 albümden daha güzel geliyor bana ama üstte yazdığım 4 albüm çok başka. Tabi şahsi görüşler.

  20. merto says:

    lan opeth’çiler şunlara göz atın

    https://www.youtube.com/watch?v=aXMWbJkAG3Q
    https://www.youtube.com/watch?v=77NA23t8oBw

    opeth albümü ise opeth’in yine tekrarla yetinmeyeceği sinyallerini verdiğini söyleyebilirim.

  21. den4x says:

    Bir şeyleri beğenmemek ciddi hastalık halini alıyor ya çok acayip. İnsanların yeniliğe,değişikliğe,modernliğe verdiği tepkiler falan incelenmeli psikoloji uzmanları bunun ekmeğini yer. Şarkıdan bağımsız tabi bu,diğer grupların yeni işlerine verilen tepkilerle beraber böyle gözüküyor.
    Ve iyice emin oldum artık müzikte iyi kötü diye bir şey yok gerçekten ne almak istiyorsan onu alıyorsun dinlerken.
    Opeth’e gelince çoğu kişi ilk üç albümü, bi kısım da ortadaki (Still life,blackwater vs) üç albümü överek grubun son halini gömmüş,grubun ömrü yeterse iki üç albüm sonra da heritage ve pale communion’cı tayfa çıkıp onlar bile iyiydi şimdikiler hiç olmamış diyecek böyle devam edecek. Benim için dinledikçe daha da oturdu gayet hoş bir parça.

  22. şeyh hulud says:

    Bu sene amma çok kodaman grup albüm yaptı sanki kendi aralarında anlaşmış gibi: Opeth, Dark Tranquillity, Metallica, Neurosis, Darkthrone, Sodom, Meshuggah, Moonsorrow, Deftones, Megadeth, Anthrax, Dream Theater, Destruction, Ihsahn, Testament, Insomnium, Volbeat, Gojira, Katatonia, Amon Amarth

    Gezegenlerin uygun pozisyona gelmesi gibi pek hayra alamet bir durum değil bu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @şeyh hulud, evet baya ilginç bir sene oldu, oluyor. Devin Townsend, Alcest, In Flames, Alter Bridge, TDEP, Korn, Vader falan da var.

    P L A G U E

    @şeyh hulud, behexen var. Nokta :):):):):):)

    ÖNCÜL

    @şeyh hulud, + Anaal Nathrakh.

  23. deadhouse says:

    Mikael büyük yanlış yaptı ama ”olsun” diyebiliyorum. Çünkü çok güzel albümler, onlarca güzel şarkı bıraktı geride. Onlar fazlasıyla yeter.

  24. burak35 says:

    fena gelmedi ama harikada değil olum yorum yapamıyorum lan bu nasıl şarkı neyse

  25. deadhouse says:

    Yayınlanan ilk şarkıya (ucube) göre iyi. Bak Mikael isteyince oluyormuş demek ki. Progresif tını bulma çabalarına girmesen aslında iyi bir şeyler ortaya çıkaracaksın.

  26. rbarac says:

    beklentim iyice düştü aq. david vincent country müzik yapcak dediler mikeal de peşinden gidiyor.

    oroborus

    @rbarac, gözümden bir yaş damlayarak +1′ini veriyorum

  27. Nox says:

    iyi kötü yine de son 8 senede opeth’ten dinlediğim en güzel şarkı bu.

  28. Neden bilmiyorum ama Sorceress’ın introsunu dinlerken birisi gazozuma ilaç atacak gibi hissediyorum..

  29. P L A G U E says:

    Hay videonuza sokayım ya. Yeter aq lan. Sicarkende vidyo cekin 8. Vidyo diye verin aq. Höh be.

  30. ÖNCÜL says:

    Son yıllarda eski Opeth’e en yakınsayan şarkı bu herhalde. Bir Benighted, bir Harvest havası var. Eğer Mikael distorsiyonsuz, clean vokalli bir Opeth istiyorsa, bana göre bu tip şarkılar yazmalı.

  31. Bir Dinleyici says:

    Yeni parçaların tarzından ötürü çıldıranlar görüyorum, çok ilginç vakalar. :D Opeth’in eski hali de yeni hali de muazzam işlerle destekleniyor açıkçası, çok lezzetli parçalar. Sevmeyenlerden olsanız da “ama çok kaka bu yaa dinleyeyemiyoyum :((” diye üzülüp küfürler yağdırmaya gerek yok.

  32. P L A G U E says:

    Kusacam aq

    Erinç

    @P L A G U E, ahahaha harbi ne stüdyoymuş arkadaş.

  33. bora says:

    saçma sapan ghost şarkılarından birinin saçma sapan dirilililii solo eklenmişi gibi. ne nefret kustum be.

  34. deadhouse says:

    Opeth bardağı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.