# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
BELPHEGOR, tükürme olayı ve ardından gelen sansürler sonucunda Rusya turnesini iptal etti, gruptan açıklama geldi
25.04.2016

The Guitarist Who Separateth the One With the Poisonous Spit and the Leather Jacketed Other One Who Restraineth Himself and Attacketh Not.

Geçtiğimiz hafta, BELPHEGOR ve NILE St. Petersburg Pulkova Havaalanı’nda uçaklarını beklerken, ortodoks bir aktivist olduğu söylenen Vitali Milonova Anatoly Artyukhov adlı kişi, sebebi bilinmeyen bir nedenle BELPHEGOR frontman’i Helmuth’un suratına tükürmüştü. Helmuth soğukkanlılığını koruyup fiziksel bir karşılık vermezken, Rus adamın dışarıda da Helmuth’a yumruk savurduğu ve NILE gitaristi Karl Sanders’ın araya girdiği ve olası bir kavgayı önlediği kameraya yansımıştı.

Görünüşe göre BELPHEGOR’un Rusya’da yaşadığı olumsuzluklar bunun çok daha ötesine geçmiş.

Grup bugün aşağıdaki açıklamayı yayınladı.

18 Nisan’da Minsk, Beyaz Rusya’da harika şekilde başlayan turnenin Rusya ayağında, BELPHEGOR ağır bir tepki ve sansürle karşılaştı ve bunun neticesinde 3 konser iptal edildi. Rus destekçilerimizden özür diliyoruz. Biz bu konserlere çıkmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. 19 Nisan’daki St. Petersburg konseri, sahneye çıkmamıza birkaç saat kala iptal edildi. 20 Nisan’da umutlu bir şekilde Moskova’ya vardık. Önce sahnenin arkasına astığımız backdrop’u kaldırmamız istendi, ardından sahneye koyduğumuz heykellerin ve haçların yasak olduğu söylendi, bir de üstüne Helmuth’un “Lucifer Incestus” şarkısının sözlerini söylememesi talep edildi. İkinci şarkımız sırasında ses mühendisimize, şarkı sözlerimiz yüzünden vokali tamamen kapatması ve konser bitene kadar bir daha da açmaması söylendi ve bu ona zorla yaptırıldı. Olanlara inanamamıştık. En sonunda da 21 Nisan Ekaterinburg ve 23 Nisan Krasnodar konserlerimize çıkmamamız istendi.

Tükürme olayının ardından bir açıklama yapmayan Helmuth da şunları söylemiş:

2006′dan bu yana Rusya’yı 3 kez turladık ve her seferinde harika anılarla döndük. Son haftalarda burada aldığımız ölüm tehditlerini bile umursamadık. Son zamanlarda pek çok black ve death metal grubunun burada sıkıntı yaşadığını biliyorum, ancak biz yine de yolumuza devam ettik. Her şeyi bildiğini sanan insanlara da bir çift sözüm var: O oksijen israfı, 19 Nisan’da havaalanında gelip bize bulaştığı sırada bir eli montunun cebindeydi. Cebinde bir silahı olduğunu düşündüm. Ona vursaydım, hapse girerdim ve o da hastaneye yatırılırdı. Ama onların planı da buydu; o videoyu çeken de o tüküren herifin yandaşıydı. O esnada adam bana sataşıp dururken ona karşı durma cesaretini gösteren kardeşim Karl Sanders’a çok teşekkür ederim. Ben bir müzisyenim, dövüşçü değilim, özellikle de Rusya’da birisiyle dövüşmeye hiç niyetim yok. Tifüs atlatmış, altı saatliğine kalbi durmuş, makinelere bağlı yaşamış ve ardından da açık kalp ameliyatı geçirmiş bir insanım. Kendimden başka kimseden korkmuyorum. Kimseden de özür dilemem! Nokta. Sanatçıların ifade özgürlüğüne sahip olmaları son derece önemlidir. Tarih boyunca, dinler ve devletler dünyanın her yerindeki yaratıcı çalışmaları sansürlemeye çalışmışlardır. Arkamızda durarak, baskı yapanlara ve ikiyüzlü ahlâk bekçilerine karşı bizimle olan tüm metal dinleyicilerine çok teşekkür ederim. Rus destekçilerimiz, hazırlıklı olun! BELPHEGOR durdurulamaz ve geri döneceğiz.

  Yorum alanı

“BELPHEGOR, tükürme olayı ve ardından gelen sansürler sonucunda Rusya turnesini iptal etti, gruptan açıklama geldi” yazısına 45 yorum var

  1. Ş. Yıldırım says:

    Hristiyanlığa ve onun yobazlığına lanetler yağdıran Belphegor’u haklı çıkartacak cinsten bir olay olmuş. Tabi konuşmaları anlamadan yorum yaptım ama enteresan bir vaziyet.

  2. TAAKE says:

    sizin hakkınızdan varg vikernes gelir,hayır karılarını,kızlarını dünyadaki 7 milyar insanın kullanım alanına sokmuş,namusu,iffeti maymun olmuş bir milletin dini değerlerini korumak için bu kadar uğraşmasıda ayrı bir çelişki,ayrı bir dram,adamların votka içmekten beyni erimiş

    Osman

    @TAAKE, dostum ben orada sadece bir tane Rus görüyorum…

    Melkor

    @TAAKE, bunu bunu buradan alın.

    Bir Dinleyici

    @TAAKE, geldi gene ırkçı maskara. Gerçi arada böyle saçmalıklar demeniz lazım ki, neden maskara olduğunuzu hatırlayalım.

    Beorn

    @TAAKE, sen hala banlanmadin mi irkci kardes

    Southern Trendkiller

    @TAAKE, %100 katılıyorum.

    Horrendous

    @TAAKE, Bunun karıyla, kızla, iffet ile alakalı bir konu olduğunu nereden çıkardın? Din denilen olguya sadece namus olarak bakıyorsan mevzuyu başından kaçırmışsın zaten. Oradaki dangalağın yaptığını diyecek bir şey yok fakat bu yorum ne alaka şimdi? Senin ülkendeki kadınların büyük çoğunluğunun başı kapalı diye, farklı mezhep ve milliyetlerden insanlarla evlenmiyorlar diye dinine en bağlı, en namuslu ülke seninki mi oluyor? O zaman ülkemize gelecek ilk din karşıtı grubu havaalanında yakalayıp yüzüne tükürelim. Neden? Çünkü bizim kadınlarımız namuslu. Diğer yandan pedofili tecavüzcülerimiz işlerini hallediyor ama olsun eşlerimiz, dostlarımız iffetsiz. Oooooh süper haber hemen dinime sahip çıkmalıyım. Tekrar yinelemek istiyorum, o şerefsizin yaptığını savunuyor ya da ”bir sorun yok” diyormuş gibi gözükmek istemem ama iki düşün bir söyle be kardeşim. Her şeyin fanatiklerinden, özellikle de din fanatiği yobaz insanlardan tiksiniyorum, iğreniyorum.

    Analog Paralysis

    @TAAKE,

    Türkiye’de bir kesimi yermek için kullanılan ve senin de doğal olarak üzerine yapışmasını istemeyeceğin “muhafazakar” kelimesinin tam karşılığı sensin bu sitede.

    Bir şeyi hunharca reddetme eğilimi, o şeyi içselleştirmeye yol açabilir. Bu da sana göre özgürlükçü olan zihniyetinin bir köşesinde dursun.

    ***

    Haber ile ilgili yorumum ise; din ya da başka herhangi bir şeyi “saplantılı” şekilde yaşama entegre etmek, güzel ve değerli olan her şeyi kaçırmaktır.

    Bu tip kirli düşünce kırıntılarını zımpara etmeyi öğrenerek “insan” olunur.

    TAAKE

    @Analog Paralysis, bence yanlış br düşünce,hatta şöyle söyleyeyim sadece black metal ve felsefesi gerçek manada anarşist diyebilirim bu dünyada,hatta evrenin değişmez ana kuralı olan değişime bile karşı ki kendince yanlış ve zayıf olanı güçlendirip düzeltmek veya değiştirmek yerine toptan hunharca yok etmeye çalışıyor

    TAAKE

    @TAAKE, her türlü eleştiriyi anlarımda ırkçılık ne alaka anlamadım,belki 100 defa bu sitede ırkçı değil misantropist olduğumu söyledim,ha çok umrumda değil de olmadığım bir şey için itham edilmek gene de rahatsız ediyor,zaten bu ırkçı,ayrımcı lafı da çok moda oldu bu aralar,herkes herkese söylüyor,bi bu,bir de algı operasyonu,herkesin dilinde sakız

    Beorn

    @TAAKE, kac tane rus tanidin, sohbet ettin de boyle bi genellemeye vardin? Cevabin 0 oldugu ortada oldugu icin irkci diyoruz.

  3. junkman afatsum says:

    Hödük metal Karl Babayı tenzih ederim.

  4. junkman afatsum says:

    Linkteki videonun tam versiyonu da burada: https://www.youtube.com/watch?v=METmVJhy-Is

  5. Dysplasia says:

    küfür bile etmedi lan.
    karl davayı satmış.

  6. Lefthandpath says:

    hahaha başlığa çok güldüm :D

  7. Cihan says:

    kendi inançsızlığını kullanarak inançlı insaların dinleri inançlarıyla alay edersen yuzune bugun yarın agzına ederler…

    Ouz

    @Cihan, “Yanağına vurana öbür yanağını çevir.” diyen LaVey değil İsa, malum. Rus’un sahip olduğu din, yaptığının yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez. Herkes düşüncesini açıklamakta özgür.

    Cihan

    @Ouz, saygı cercevesinde evet inanan inanmayana, inanmayan inanana saygı gostermeli.

    oz

    @Cihan, Ben kimsenin bu rus arkadaşı sokakta çevirip dinine sövdüğünü düşünmüyorum, ama kendisi, olay eğer dini temelli bir tepkiyse, bu şekilde davranmaktan utanç duymuyor.

    Mesele dinlere ve onlara inananlara sövmekse, inançlı insanların inanmayanlara karşı beslediği nefret, onları sürekli cehenneme sokma çabaları ve hakaretleri herhangi bir metalcinin sahneden haykırdığı kinin kat ve kat üstünde. Eğer karşı tarafın söyledikleri bu davranışı haklı çıkarıyorsa, inanmayanların sürekli olay çıkarması gerekirdi. Bir nefret, alay arıyorsanız cuma hutbesi dinlemenizi öneririm, bakın inanmayanlar hakkında neler deniyor.

    Cihan

    @oz, olay karsılıklı saygı cercevesi ile olmalı işte hani din var din yok dinine dinsizligine gibisinden degil

  8. Ouz says:

    Dombiliye bak hele, adamları provoke edip Rusya’da paket yaptırmaya teşebbüs etmiş resmen. Büyük sabır göstermişler bizimkiler de.

  9. deadhouse says:

    Yeryüzüne sadece kötülük getiren saçmasapan inançlarla dalga geçmek ifade özgürlüğüdür. Dinler dünya üzerinden silinmeli.

  10. muratk says:

    Büyük ihtimal rus polisiyle uğraşmak istemediler ülkeden sınır dışı edilip konserler iptal olabilirdi yoksa o herifin ağzını burnunu kırabilirlerdi tabiki.

  11. Slayeroize says:

    Ben olsam hakkını verirdim yüzüne tükürmek neymiş görürdü o yıkatasın onu baştan aşağıya

  12. deadhouse says:

    Dinlerin dünya üzerinde neden olduğu bunca korkunçluk, bunca iğrençlik, bunca kötülük birtakım sanatçı tarafından eleştiriliyor ve bu irin içeren inançların gereksizliği ve kötücül tarafları vurgulanıyor. Sen ise bunu hakaret olarak algılayıp bu sanatçıların yüzüne tükürüyorsun öyle mi? İşte ancak senin gibi dinci bir yobaza yakışırdı bu hareket bay rus vatandaşı.

  13. deatheist says:

    yalnız o yumruklu sahnede helmuth’un burnuna bakılırsa olaylar bu videodan ibaret değil gibi

    deatheist

    @deatheist, pardon o başta da varmış ya

  14. Nox says:

    gericilere ne zamandır aktivist deniyor?

    bora

    @Nox, haberle ilgili en garibime giden durum. yumruk atıp tükürene saldırgan yerine aktivist demek.

  15. insomniumist says:

    daha olayı anlamadan böyle yorumlar yapmak ilginç helal size

  16. İnsan bir metal grubunun söylemlerini ciddiye alıp ölüm tehdidinde bulunacak kadar işsiz ve angut olmamalı.

    atilla

    @Ahmet Saraçoğlu, aynen :) yalnız şöyle bi durum var, bu tip herifler bunu özellikle yapan tipler ve sadece hristiyanlardan değil müslümanlardan da çıkıyor bunlar. Dini fikirler ideolojiye dönüştüğünde & insanlar aklını yitirip fanatikleştiğinde bu tip şeyler ve daha beterleri oluyor (örn. ışid, örnekler çoğaltılabilir).

  17. Ufuk Sönmez says:

    karl sanders şu haber başlığını yeni albümünden bi şarkıya koysa cuk olur aslında:

    The Guitarist “Iskander d’hul Karnon” Who Separateth the One With the Poisonous Spit and the Leather Jacketed Other One Who Restraineth Himself and Attacketh Not.

  18. Rashid says:

    Bir şey ilgimi çekti. Neden bunların yanında bir Rus yok? Ülkede durumu ve olayları bilmelerine rağmen onları orada yanlız başlarına koymaları garip olmuş. Ama bizimkiler gayet olgun ve sabırlı davranmış. Aynısını Mayhem üyelerine yapsaydılar şuan da ölüydüler.

  19. TAAKE says:

    güzel açıklama yapmışlar,bende asla korkmadıklarını ve sırf tufaya gelmemek için karşılık vermediklerini düşünmüştüm,yalnız madem ki konseri iptal ettiler rusyanın dini ve milli değerlerini itin götüne sokan bir ep veya albüm yayınlanarak bu olayın intikamı alabilir grup,aslında rusyada black metal mafyası bayağı güçlü,birkaç katedral havaya uçurularak veya ona denk 10-12 kilise kundaklanarak protesto edecek imkanları var ama bu yol şu an için dünya konjektörünün teröre odaklandığı şu günler için uygun değil ve oradaki grupların deşifre olmasına sebep olabilir,onun için sanatla protesto edilse daha iyi olur,zira rusya iyice sapıtmış durumda

    deadhouse

    @TAAKE, ”birkaç katedral havaya uçurularak” Aynen. Sadece katedraller değil, camiler, sinagoglar, tüm dini mabetler havaya uçurulsaydı keşke.

  20. DanceWıthLucifer says:

    Bidaha rusyaya gitmesinler…

  21. deadhouse says:

    Dostoyevski’nin torunlarına bak sen. Yobaz herifler.

  22. Narcosynthesis says:

    Yani şu habere bakarken aklıma bizim tutucu güruhlar geliyor. Ne bileyim daha geçen gün bir tanesi tribünden metrelerce uçarak sırf kendine hiçbir hayrı olmayan takımı yeniliyor diye hakem dövdü. Bizim ülkemizdeki ‘insanlar’ bence dünya üzerinde bu kadar ekstrem müzik yapıldığını bile bilmiyorlar hala. Neyse ki Türkiye ‘deki mal, Rusya veya dünyanın herhangi bir yerindeki maldan daha mal da (3x mal combo) buradaki konserlerde aynı doğrultuda sansüre uğramıyorlar. Evet, haberin bende yarattığı etki bu kadar alakasız.
    Ulan kendi içimizde pasiffoşik takılan black metal seven insanlardık ne ara hümanist nutuklar çeker olduk? Yazıklar olsun(!)

  23. Aaron says:

    Karl Sanders istese o adamı yerdi.

  24. Karlos says:

    Helmuth Lehner in bokunu yesin o embesil ve onun gibi düşünen herkes …

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.