# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NASHVILLE PUSSY – From Hell To Texas
| 07.04.2009

Karşınızda mainstream olmaya aday, bir bakıma da olmuş bir grup var ama dünyanın parasını promosyona veren değil, o parayı çatır çatır yiyen bir grup.

Sevgili belki ama karı kocanın aynı grupta yer alması sanıyorum ki çok alışık olduğumuz bir durum değil. Potansiyel karı dırdırını ve kıskançlığını hesaba katınca da on yıl boyunca bir grubu yürütebilmeleri pek kolay olmasa gerek. Peki ya rock’n’roll söz konusuysa? Yani, yıllardır uyuşturucu, seks merkezli ilişkiler ve de alkolden yakayı kurtaramamış bir türse, giderek mucizevî bir durum ortaya çıkıyor. Belki de gayet “açık” bir evlilikleri vardır, bilemeyeceğim. Dedikoduyu bir kenara bırakırsam da 2009’a gayet eğlenceli başlamamıza neden olan Nashville Pussy’yi gururla takdim ederim.

Atlanta’da puslu ama sıcak bir yaz akşamı (Texas havası versin diye) karı koca bir barla anlaşır, sonra cover’dan ziyade beste yapmaya başlarlar ve kaydedelim, gönderelim, edelim derken amcanın saçlar dökülür, göbek büyür, sigaranın ve bilumum tütün mamulünün etkisiyle sesi garip bir hâl alır. Kadınınsa spor yapmaya pek vakti yoktur, muhtemelen bir de çocuk doğurur, genlerin de etkisiyle tanker gibi bir kıçı oluverir. Gelin görün ki dünyanın en büyük kıçlarından birine sahip olmasına rağmen oldukça iyi gitar çalmaktadır. Sahne şovu da, buldukları şahane isim de, eşin dostun desteği de (Lemmy çocuklarının isim babası ya da kirvesi, Bon Scott büyük büyük amcası, Lynyrd Skynyrd kapı komşuları) tuzu biberi olur ve on yılı devirirler. Ben böyle hayal ettim, işin özünü öğrenmemiz için bir on sene daha geçmeli ve Nashville Pussy daha da büyümeli ki grubun hikâyesi bir filme senaryo olabilsin.

Grubun diğer hatun elemanı Karen Cuda 0-1 yaşlarını çok kolay atlatamamış, oral dönemi sorunlu geçen her çocuk gibi bunun etkilerini sonradan fark etmiş. Bu nedenle ya dili dışarıda, ya da parmağı ağzının içinde oluyor her fotoğrafında. Ya da birisi buna öyle poz verdiğinde çok seksi olduğunu söylemiş, garibim her objektif gördüğünde kasılıp bu hâle geliyor. Davulcuya gelince grubun bekâr tek erkeği olduğu için oldukça sempatimi kazandı kendisi. Daha uzatırım ben bu konuda yazmayı ama kaçırmamanız gereken çok önemli bir nokta var. Karşınızda mainstream olmaya aday, bir bakıma da olmuş bir grup var ama dünyanın parasını promosyona veren değil, o parayı çatır çatır yiyen bir grup. Bunun yanında büyük yatırımları boyasına cilasına harcayan ama yavşaklıktan bir adım öteye gidemeyen, bundan ziyade cool görünmeye çalışan yeni yetme gençlerle kıyaslanınca öyle samimi ki Nashville Pussy elemanları, tanısanız siz de çok seversiniz (!).

Herhangi bir albümünü dinleyerek de başlayabilirsiniz tabi ama ben bu albümü özellikle tavsiye ederim. Albümün en sevdiğim şarkısı başlangıcı sanki Motörhead şarkısıymış gibi bir hava verdiği için Why Why Why şarkısı. Herkesin farklı farklı favorileri olacağından da eminim. Eğer rock’n’roll dendiğinde aklına ilk olarak Motörhead, AC/DC, Lynyrd Skynyrd veya ZZ Top gelen insanlardansanız Nashville Pussy size bal döküp yalamalık bir şeyler sunuyor. Anlayana. :)

Ayşe Nur

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.37/10, Toplam oy: 19)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Spitfire Records
Şarkılar
01. Speed Machine
02. From Hell To Texas
03. Drunk Driving Man
04. Lazy Jesus
05. I'm So High
06. Ain't Your Business
07. Dead Men Can't Get Drunk
08. Late Great USA
09. Pray For The Devil
10. Why Why Why
11. Stone Cold Down
12. Gimme A Hit Before I Go
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.