# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Fransa hükümeti, DOWN’ı kadrosundan çıkarmayı reddeden Hellfest’e olan 20.000 Euro’luk devlet desteğini iptal etti
09.02.2016

Büyüyor da büyüyor…

Phil Anselmo olayında şimdiye kadarki en büyük çaplı gelişmeye yaşandı ve Fransa hükümeti, Phil Anselmo olayından sonra DOWN’ı kadrosundan çıkarmayı reddeden Hellfest’e olan 20.000 Euro’luk devlet desteğini iptal ettiğini açıkladı. Fransız senatör ve Vendée Genel Konseyi Başkanı Bruno Retailleau, geçtiğimiz günlerde Hellfest’ten DOWN’ı kadrodan çıkarmalarını talep etti. Ancak Hellfest bunu reddetti ve festivalin final kadrosunun yer aldığı afişi, DOWN’ı da kadroda tutarak yayınladı. Bunun üzerine senatör, Hellfest’e verilmesi öngörülen 20.000 Euro’luk desteği kestiğini açıkladı. Hellfest’in organizatörü Ben Barbaud’un konuyla ilgili yorumu şöyle:

Bruno Retailleau seçmenlerini ve tüm bu gürültüyü koparan Hellfest karşıtlarını memnun etmek istedi. Bunu yapacağımızı umuyordu, yapmayınca da parayı vermemek için harika bir bahane yaratmış oldu. Anselmo bu konu hakkında iki kez özür diledi. Yaptığı şeyden utanç duyan grup arkadaşlarına zarar vermemek adına gruptan ayrılmayı bile teklif etti. Yapılan hareketin kabul edilemez olduğu konusunda herkes hemfikir. Metal dünyası ırkçı da değildir, Yahudi karşıtı da. Ben Phil Anselmo’yu çok iyi tanıyorum, daha önce Clisson’a pek çok kez geldi. Özürlerinin samimi olduğunu biliyorum. Hellfest’te bu tarz davranışları hiçbir zaman görmedik. Ne sahnede, ne de başka bir yerde bu tarz ayrıştırıcı ifadeler ne görüldü, ne de duyuldu. Anselmo’nun iyi bir insan olduğuna gönülden inanıyorum. O, kalantorlara karşı çıkan ve sarhoş olunca da kendini kaybeden, provokatör bir insan. Çok büyük bir hata yaptı. Ancak popülist davranarak çıkar sağlayan veya 3 gram alkol alınca korkunç şeyler söyleyen insanları her yerde bulabilirsiniz, Vendée de buna dâhil.

Birkaç gün önce de DOWN’ın New Orleans’taki Civic adlı mekânda vereceği konser, mekânın şu açıklamasıyla iptal edilmişti:

“Phil Anselmo’nun Dimebash sırasındaki hareketlerinden dolayı DOWN’ın Civic’teki performansını iptal ettik. Hoşgörüsüz davranışlara müsamaha gösteremeyiz ve bu tarz davranışların konser salonumuzda ve şehrimizde bir yeri olamaz. Para iadeleri biletleri aldığınız yerlerden yapılabilir. Tüm biletlerin parasını geri vermenin yanı sıra, Civic olarak New Orleans Yahudi Vakfı’na da bağış yaparak toplumumuz için desteğimizi gösterdik.”

Daha önce de Hollanda’nın meşhur festivali FortaRock, bu seneki festival için önceden açıkladığı DOWN’ı festival kadrosundan çıkardığını duyurmuştu (detayları aşağıdan okunabilir). FortRock iptalinin ardından Phil Anselmo dün bir özür mektubu yayınladı.

İlgililerin dikkatine,

Dünyadaki her vatandaşın, nefret ve baskı olmadan, onurlu ve saygılı bir biçimde yaşamak konusunda vazgeçilmez bir hakkı vardır. Bunu şu anda ezilen, ama suçlu olan tüm kalbimle söylüyorum. Hatalarımızdan ders almayı seçerek yaşamak, ya da duyarsızlık ve yıkım içerisindeki bir yoldan devam etmek gibi iki seçeneğimiz olduğu, herkesçe bilinir.

Yaptığım hatalardan tümüyle sorumluyum ve bunları bir daha yapmayacağıma ve bunun sözde kalmayacağına dair size yemin ederim.

Şimdi grup arkadaşlarım benim davranışlarımın ceremesini çekiyorlar ve hepinizin önünde onlardan da özür diliyorum. Hayatım boyunca onları kendimle beraber sürüklemedim ve onlara yola bensiz devam etmelerini teklif ettim.

Önümdeki en büyük engeller, içkiye olan düşkünlüğüm ve sonra da insan ruhunun nefret dolu, cahilce zavallılıklarını ağzımdan dökmüş olmam. Bu sorunlar için ciddi önlemler alacağım.

Davranışlarımdan iğreniyorum ve şu anda kendimden tiksiniyor oluşum, başkalarına yaşattığım acıdan dolayı adil hale geliyor.

Özürlerin kolayca kabul görmediği bir toplumda yaşadığımızı anladım, ancak bazen de bir günde affedilebiliyorlar; yine de en dibe vurup yok olana dek dışlanacaksam da bunu anlayışla karşılarım.

Kalbimin en derinlerinden, tüm samimiyetimle, sebep olduğum acıdan dolayı çok üzgünüm.

Doğruluk, sevgi, umut ve saygı ile,

Philip H. Anselmo

Not: DOWN’dan Pepper Keenan, Anselmo’nun yanlış yaptığını, ancak samimi olduğunu bildiği özrünü de kabul ettiğini açıkladı.

Anselmo’nun ilk özür videosu da aşağılardan görülebilir.

DOWN’ın iptali konusunda, FortaRock organizasyonun açıklaması da şöyleydi:

Vokalist Phil Anselmo’nun ABD’deki Dimebash konserinde yaptıklarından sonra, grubu DOWN’ı artık festivalimizde görmek istemiyoruz. Anselmo ABD’deki konserin sonunda Nazi selamı vermiş ve “white power” diye bağırmıştı. Son günlerde tüm muhataplarla yakın temaslar oldu ve bu durum herkese haber verildi. Buna dayanarak, grubun konseri iptal edildi. FortaRock’ta ırkçılığa ve faşizme yer olmadığının altını çizmek isteriz.

Ve işte her şeyi başlatan video:

Nazi selamı verdikten sonra “White power” diye bağıran Anselmo, videonun altına kendi Housecore Records hesabından şu yorumu bırakmıştı:

Tamam dostlar, kabul ediyorum, ama kahretsin, bu bir şakaydı. Sahne arkasında “beyaz” şarap içtiğimiz için aramızda yaptığımız bir şakaydı, hahaha…
Ciddiye alacak bunu mu buldunuz?
Bazılarınızın bu kadar kırılgan olmaktan vazgeçmesi gerekiyor.
Daha gerçek saçmalıkları olan pek çok hödük var, gidin onlarla uğraşın.
Herkesi seviyorum, herkesten iğreniyorum ve olayın özü bu.
Özür falan dilemiyorum.
PHA ’16

Videonun internete düşmesinin ardından pek çok grup ve müzisyen duruma tepki gösterdi. ALL SHALL PERISH’ten DARKEST HOUR’a pek çok grup, olayın vahametini ifade ederek, Anselmo’nun yaptığı ırkçılığın PANTERA’ya da zarar verdiğinden söz etti. Konuya en büyük tepkiyi veren kişi ise MACHINE HEAD’den Robb Flynn oldu. Flynn, 1 günde yaklaşık 250.000 kez izlenen 11 dakikalık videoda, Anselmo’nun yaptıklarının nasıl şaka olarak algılanamayacağını söylüyor ve “metal dünyası böylesi bir şeye müsamaha gösteriyorsa, ben bu dünyada yokum” diyor.

İlk tepkilerin ardından Phil Anselmo da bir video yayınlayarak olanlardan dolayı özür dilemişti.

Anselmo’nun özür dilediği videoyu tercüme de edelim:

Phil H Anselmo olarak, oluşan ve tamamıyla hak ettiğim tepkiler hakkında konuşmak için buradayım. Dimebash’teydim, saat çok geçti. Dime’ı tanıyanlarla aramızda baya derine inen konuşmalar oluyordu, yoğun duygular yaşanıyordu, sahne arkasında şakalar yapılıyordu ve bu şakalar sahneye de tezahür etti. Ortaya çıkan şey çirkindi, beklenmedikti… Beni ve gerçek hâlimi bilen hiç kimse, söylediğim şeye gerçekten inanmadığımı bilir. Ben bir grubun parçası falan değilim, ben bir bireyim. Dediğim şeyden rahatsız olan herkesten yüzde bin özür diliyorum, çünkü dediğim şeyden rahatsız olmanız gerekir. Çok üzgünüm. Ve bana bir şans daha vermenizi ve… Bana bir şans daha verin. Hepinizi seviyorum. Benimle tanışan, beni bilen herkes hepinizi sevdiğimi bilir.

  Yorum alanı

“Fransa hükümeti, DOWN’ı kadrosundan çıkarmayı reddeden Hellfest’e olan 20.000 Euro’luk devlet desteğini iptal etti” yazısına 140 yorum var

  1. Infirmity says:

    Üzüldüm. Önce de dediğim gibi: Hitler selamı vermek yerine Stalin’i övüp yumruğunu kaldırsaydı bu durumların hiçbiri yaşanmazdı.

    Tarihi kazananlar yazar ve sen kazanan tarafın karşısındakileri şaka yolla bile översen tarihi kazananların şakşakcısı hümanistlerin lincine uğrarsın

    BlackWaltz

    @Infirmity, Bunun kazanmak ya da kaymetmek ile değil de idoloji ile ilgili olduğunu anlamadın mı cidden ?

    Southern Trendkiller

    @BlackWaltz, Kazanan tarafın ideolojisi tarihi istediği şekilde yazıyor yönlendiriyor işte asıl sen anlamamışsın.

  2. Vicious Rattlehead says:

    Bu işin de iyice bok çıkmaya başladı. Adam kaç kere özür diledi. Ne gerek var böyle ergence bir tutuma.

    Son yıllarda artık değerlerimizden koparılmaya çalışılıyoruz. Bu bütün dünyaya hakim oldu sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla. Örneğin adam Türk’üm, atalarımız, şudur budur dese hemen faşistliğinden giriliyor ergen ülkücülüğünden çıkıyor. Elin Finli’si, İskandinavlı’sı Odin’i Thor’u dayayınca headbang yapmasını biliiyorsunuz ama. Ulan yarın şarkı yazıp desem işte biz Türk’üz, Orta Asya’dan geldi atalarımız diye bir folk metal parçası yazsam benim de faşistliğim tartışılır.İnsanlar köklere saygı ile faşistliği karıştırıyorlar artık. İyice tek dünya düzenine adapte olmaya başladık. Neyse burada sadece biraz farkındalık yaratmaya çalıştım.

    Şimdi dönelim mevzuya. Adam büyük ihtimalle gerçekten şaka yapmıştır. Böyle dönek bir anlayışa sahip bir adam gibi görünmüyor zaten. İlk seferinde de özür dilemiyor. Bir iki ılık götlü hebele höbele yapınca geri vites yapmak zorunda kalmış, mevzunun daha fazla tartışılmamasını ummuş. Adam zaten büyük bir soykırım başlatma amacında değil. Gidip de zenciler şöyledir, Meksikalıların amına koyim falan dememiş. White Power demiş. Kendince dediği gibi beyaz şarabın etkisine bir gönderme yapmak istemiştir.

    Varg Vikernes bile linç edilmedi. Bu adamın linç yemesini hiç içime sindiremedim ki herkes de bekliyormuş böyle bir şeyi.

    Dediğim gibi bu herif diğer ırklara dahil küçümseyici bir şey deseydi o zaman pek tabi ırkçı olurdu. Ama herifin ırkçılık yaptığı bile kesin değil.

    Ben Phil Anselmo’ya öyle bayılmam. Pantera sevgim de çok yoktu. Severiz sayarız işte. Ama bu adamın müzik hayatı sırf bu meseleden zehir olursa hepinizim amına koyim. İnsan hayatını harcamak bu kadar kolay değil.

    Yanlışım varsa düzeltiniz. Biz de bilinçlenelim.

  3. İsim Gerekli says:

    Birtakım insanlar o kadar hırs yaptı ki bu haberler üzerine, “Hümanistlerrrrr ühü ühü” diye ağlayacaklar neredeyse :D

    Kendi adıma konuşacak olursam, hümanist değilim ve sizin, içi boş bir güç gösterisinden ibaret, tutarsız, ortalıkta minik Hitlercikler gibi dolaşıp rezil olmanıza sebep olan hezeyanınıza hoşgörü göstermeye niyetim yok. Karşı çıkmak için ister hümanistler ister solcular üzerinden yüklen, beni ilgilendirmiyorlar, onları da eleştiri bombardımanına tutarım yeri gelince.

  4. Şu Civic denen mekânın konseri iptal etmesi ayrı konu, ama bir de üstüne “Yahudi Vakfı’na bağış yaptık” diye olayı reklam malzemesi etmeleri baya iğrenç.

    Git istediğin yere bağışını yap da, bunun konuyla ne alakası var ulan?

    “Phil Nazi selamı verdi, biz de Yahudi Vakfı’na bağış yapıp Phil’e ne kadar çok kızdığımızı gösterelim, madem herkes vuruyor, biz de demagojiye döndürüp ekmek yiyelim” demişler resmen.

    İşin boyutunu değiştirin böyle, soykırım moykırım sokun, sokakta Anselmo kuklası falan yakın, adam da yarın öbür gün ilaç alıp intihar etsin, hepimiz kurtulalım.

    zombikids

    @Ahmet Saraçoğlu, abi olan biten gerçekten inanılmaz zaten tamam. ama bu hale gelmesinin %95 sebebi sana yemin ediyorum ‘sosyal medya’ denen foseptik çukuru. samimiyetsiz ve iğrenç yorumlar havalarda uçuşuyor. zaten oldum olası internetin bu yüzünden tiksindim ama işin geldiği durum benim hislerimden 1000 kat ötede. Respect! Walk amk!

  5. Berca B. says:

    Herkes kendi reklamının ve fırsatçılığının peşinde. Sosyal medyadan tiksindim yemin ederim.

    zombikids

    @Berca B., +666

  6. Son of Moonshine says:

    Hiç ünlü biri çıkıp ta durun yapmayın etmeyin işini bokunu çıkarıyorsunuz, adama yazık ediyorsunuz demedi mi hiç arkadaş. Adamın hiç dostu yokmuş lan.

    DanceWithLucifer

    @Son of Moonshine, Herkes kendini düşündüğü sürece böle bişey olmıycak gibi.

  7. Cattle Bilmemne says:

    Başta çoğu insan gibi Anselmo’ya kızgın olmamın nedeni, bu olayın bu kadar büyütüleceğini adım gibi iyi bildiğimdendi. Adamın bir hatası var, bu bariz. Ama ayan beyan özür dileyen, bu yanlışın bir daha tekrarlanmayacağının altını defalarca kez çizen bir insana karşı hala linç kampanyasına devam ediyorsanız, adamı öldürün. Siz de rahatlayın, Anselmo da rahatlasın. Ne olayı fırsat bilip içini döken kafatasçıların ne de hümanistlerin bu noktadan sonra bir şey söylemeye hakkı yok. Civic denen mekanın sahipleri, Rob gibiler bu işi dibine kadar prim yapmak uğruna kullandıkları bariz insanlar, Rob zaten popüler kültür nereye o oraya bir tip, white power = yahudi vakfı? Beyaz terör bitti, SBKP kapandı Lenin’de aldı sertifikasını gitti hadi evinize kardeş harlamayın konuyu artık yeter lan.

    Death ve Atheist

    @Cattle Bilmemne, Sovyetler birliği komünist partisi ile ne alakası var anlamadım

    OnurOnur

    @Death ve Atheist, Bu işte hahahas. amk ya

  8. Godhead'sLament says:

    Vurun vurun daha ölmedi aq

  9. Son of Moonsine says:

    2 sene önceki türkiyenin durumuna benzemiyor mu ya allah aşkına. İnsanların çoğu ülke fark etmeksizin kişiliksiz,yancı yemin ediyorum. Evlendirme programlarındaki teyzelerin yaptığı kalitede yapılan yorumlar. Zayıf nokta, bir eksiklik görünce tüm beyin yoksunları işin ucundan “karınca kararınca” tutup dikkat çekip nemalanma yarışında.

  10. OnurOnur says:

    Bişey söylicem. Bazılarınız cidden ya şaka yapıyor yada akpli. Amınakoyayım şu an şu olayda ve Avrupa’da kaç insan Lenin-Stalinseverliği sebebi yüzünden Hitleri sevmiyor kötülüyor, dalga mı geçiyorsunuz? “Hümanistliğin bokunu çıkarmayın Lenin-Stalin bitti hadı dağılın” edebiyatı nereden çıkıyor sıyırdınızmu oğlum hahaha, şoke edici amk.d

    Cattle Bilmemne

    @OnurOnur, Tamam dostum, devam et uzat iyice ölsün. Bak şurada da canı kalmış az onu da al.

    OnurOnur

    @Cattle Bilmemne, Devam et diyeceğin biri değilim zira Anselmo ve olay hakkında tek bir cümle sarfetmedim, geçmişten okuyabilirsin. Yaptığım şey; açıklamaya çalışmış olduğum, bu tip olaylar sonrasında türeyen, ilginç davranış biçimlerini yorumlamak.

    Unabomber

    @OnurOnur, espri yaptı balkabağı

    OnurOnur

    @Unabomber, Aslında orada espri yapmamıştım ama açıklama gereği de duymamıştım. Akpli derken işaret ettiğim şey seçmeninin zeka seviyesi değil, akplilerin sayısız kez yapmış olduğu ”sol ile alakası olmayan şeyleri zorlayıp soldan göstererek kötüleme” geleneğine benzer maiyette yorumların olması sebebi ile dedim, ama açıklasam daha iyiymiş.
    Konunun en ufak bir biçimde komünizm, Lenin, Stalin barındırmamasına rağmen, ne sitede ki herhangi bir yorumun ne de haberlerde gördüğümüz üzere Avrupa metal camiasındaki herhangi bir gelişmenin ”Solcuyuz, Stalinciyiz ve Hitler’i sevmiyoruz. Bu sebeple: Anselmo’ya ölüm” atmosferinde gerçekleşmediğini gördüğümüz zaman, konuyu sürekli sola getirmenin ve akıllarınca vurmaya çalışmanın saçmalığını ve açıkça mallığını görürüz herhalde. Elin liberallerinin, avrupa yeşilcilerinin, cartlarının, curtlarının şu olayda marksistlerden hareketle Anselmo’ya tepki geliştirdiklerini zannetmek ve faturayı çılgın bir biçimde en sola kesmek dümdüz ve sağlam bir mallıktır haha. Özetle bombacı kardeş ve diğerleri: bütün bu yaygarayı koparanlar arasında Stalinciler falan yok, başka başka ve farklı düşünceler var, sakin.

    İsim Gerekli

    @OnurOnur, adam haklı.

    Infirmity

    Ben Lenin-Stalin severlik olayından bahsetmedim. Hitler selamı veren bu kadar dışlanıyorsa Stalin’i övüp yumruk havaya kaldıranda böyle dışlanmalı dedim

    Basit bir örnek: Nasyonal sosyalistlerin hep eşcinselleri katlettiğinden bahsedilir ama Sovyetler birliğinde 1933 1934 yıllarında eşcinsellerin Gulag Sovyet toplama kamplarına götürüldüğü bahsedilmez. Binlerce örnek var ama buraya hepsini yazmaya gerek yok sadece 1 tane yazayım

    Ben konu dışına kayan bir yorum yazdım sebebi de beyaz şarap içen tek kişi Phil değil. Sen ciddiye almayıp geçsen bunu yazmak zorunda kalmazdım

  11. Burn My Eyes says:

    Varg Vikernes’a neden bu tepki verilmedi diyenler olmuş

    Arkadaşlar adam zaten katil ve kilise kundakçısı. Kötülük yapmış birinden kötüce bir açıklama gelirse zaten kimse şaşırmaz. 94 yılından öncede ırkçı söylemi vardı yani bu adam ırkçı bir şey söylese ^^^yaw he he seni biliyoruz^^^ denilip geçilir.

    Black metal daha underground bir camia orada nasyonal sosyalist black metal gibi aşırı underground müzikler havada uçuşuyor bunlar ciddiye alınmıyor çünkü aşırı yer altı.

    Pantera gün ışığına çıkmış bir metal grubu ve Phil’den kimse böyle bir hareket beklemiyordu bu yüzden ciddi bir tepki aldı. Phil corpse paint yapan underground bir black metal grubunda olsaydı o da çok tepki almazdı.

  12. deadhouse says:

    Bakın demedi demeyin. Bu kafatasçı yobaz hümanistler yakında ”Pantera dinlemiyoruz” protestosu, boykotu falan yaparlar.

  13. şeyh hulud says:

    Bir şeyi ne zaman, nerede ve kim olarak söylediğinin çok daha önemli olduğuna dair klasik bir örmek yine. Mesela şu grubu dinliyorum bu aralar, oradan aklıma geldi; bu adamlara hiç kimse çıkıp da siz seksist misiniz dememiştir herhalde.

    http://www.metal-archives.com/albums/Droids_Attack/All_Your_Chicks_Are_Belong_to_Us/146486

  14. Deathamphetamine says:

    Öncelikle şunu bi söyleyeyim Phil Anselmo en sevdiğim 2-3 vokalist arasındadır.Sadece Pantera değil Down olsun diğer çoğu projesi olsun hepsinin ayrı ayrı hastasıyım. Olaya gelecek olursak bence Phil Anselmo’nun söyledikleri zaten ayıkken de düşündükleri fazla alkol kontrol mekanizmasını kaldırınca böyle bir olay olmuş. Ne kadar inkar etse de ve özür dilese de adam ırkçı.Üzerine bu denli gidilmesini de sonuna kadar hakediyor beter olsun pezevenk ırkçı. Bu durum adamın duyduğum en iyi vokallerden biri olmasını ve her dinlediğimde ağzımı açık bırakmasını değiştirmeyecek.

  15. Osman says:

    “New Orleans Yahudi vakfına bağış yaptık”
    “Kafatasçı hümanist”
    “SSCB dağıldı”

    Bugün en çok bunlara güldüm.

    atilla

    @Osman, ahahaha süper sahiden :)

  16. BelGarath says:

    Ne zaman bir yerlerde naziler hakkında konuşulsa arkasından hemen bir yahudi yükselişi de beni irite ediyor…

    İsim Gerekli

    @BelGarath, Naziler hakkında konuşulmuyor, birinin ırkçılık yapması eleştiriliyor. Yahudiler de eleştiriyor mu bilmem, umrumda değiller, ama ben eleştiriyorum ve Yahudi değilim.

  17. Tanngrisnir says:

    Şu işten Anselmo’yu protesto ederek prim yapmaya çalışan ne kadar çok leş kargası varmış. Robb Flyn özenip bezenip prim videosu çekti. Hele konseri iptal edip ardından Yahudi vakfına bağış yaptığını açıklayanlar şaka gibi.
    Anselmo hatalı ama o, bizim köyün delisi.

  18. Fransa’nın desteğini kesme haberi = VAY ARKADAŞ YAAA.

  19. Ugur says:

    Arkadaşlar /pol/ haklıymış.Kırmızı hapı almanın zamanı geldi ahaha.

  20. Rashid says:

    Fransa hükümetine OHA demek istiyorum. Ancak, Hellfest’e helal olsun. Hükümet karşısında eğilmedi. Umarım bu kadar büyük bir paradan olmaları onları ciddi sıkıntılara sokmaz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rashid, Hellfest çapında bir festival için 20.000 € sembolik bir para, ama yine de politika malzemesi olarak kullanmak için de yeterli.

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, Hellfest son zamanlar adını baya duyurmuş durumda. Tabii para kısmında pek bilgim yoktu ama bu bilgiden sonra içim rahat etti :D Sanırım bu gidişle şimdi de tüm festivaller Down’dan yana çıkacak. Graspop’da Down’u line-up’tan çıkartmadı. İş gittikce sarpa sarıyor.

  21. deadhouse says:

    Fransa hükümeti ahaha. Cidden komik. Tarihi soykırımlarla, katliamlarla, sömürgecilikle dolu bir ülkenin hükümetinin ”nazi duyarı” yapması gerçekten komik.

    deadhouse

    @deadhouse, Bu arada bu haber sayesinde ne kadar çok tatlı su solcusu hümanist metal müzik dinleyicilerinin de varlığından haberdar olmuş artık. İyi oldu bu.

    Beorn

    @deadhouse, tarihimizde fetihler var diye biz de komsu ulkelere mi saldiralim? Nasil bir mantik lan bu?

    nekropvnk

    @Beorn, hümanist’i hakaret olarak kullanmaya çalışan bir adamdan mantık kurmasını beklemek çok yanlış.

    OnurOnur

    @deadhouse, Aynen. Büyük bir problemdi bu ama artık haberdar olduk söylediğin gibi, listeleri elimizde. Geç artık şu metal dünyasının başına be deadhouse. Düzeltsen düzeltsen sen düzeltirsin.

    “İyi oldu bu” diyor birde yahu ahahahah.

  22. ÖNCÜL says:

    Ne kadar uzadı şu iş, hayret ediyorum. Sanki birisi dingillik yapsa da linç etsek diye herkes bekliyormuş. Irkçıysa da değilse de ciddiye almıyorum. Metal gibi ekstrem bir tür için çok da anormal bir durum değil.

  23. İsim Gerekli says:

    Irkçıların bu konudaki tek lafının 2-3 hakaret olabildiği bir noktadayız. O da “hümanist” ve “cihangir solcusu”ndan ibaret zaten.

    İş iyice abartılıp köpürtülüyor, orası ayrı da, bu kelekler bir yandan kendilerini iyice rezil ettiler. Pasifagresif tarihinin en büyük -belki de tek- rezaleti bu haber altındaki ırkçıların yorumlarıdır herhalde :D

    Melkor

    @İsim Gerekli, beyinleri o kadar basabiliyor ağbisi. normalde burada olduklarından daha rezil olduklarından rahatsız olmuyolardır.

  24. ama amına koyayım Bruno Retailleau.

  25. şeyh hulud says:

    Festivalde o kadar ekstrem metal grubu varken golü Down’dan yiyecekleri hiç akıllarına gelmemiştir herhalde.

    Bir de haberi okurken benim gözümde şöyle bir senatör canlandı

    http://marvel.wikia.com/wiki/Robert_Kelly_(Earth-616)

  26. NeWWorld says:

    Bilinçsiz hıyar ! Down hiç dinlemedim ! Bu düşünceye sahip olan kolpalarıda dinlemem.

  27. leavescars says:

    metal konserine devlet destegi varmis ya la.

  28. Rust in Peace. says:

    Hortlatmış olacağım ama bunlar nasıl yorumlar ya ahahaha.
    Berlin Nazi Ocakları basmış herhalde konuyu. Irkçılık karşıtı olmak suçmuş, ırkçı olmak fikir özgürlüğüymüş, vay be.

  29. Salata says:

    Sikmisim irkini da nazisini de açtım şarkıyı lifeeeerrr lifeeeerrrr di didiv divv divv divvv

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.