# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Az kişinin bildiği muazzam mekânlar
| 03.06.2015

There’s a secret place I like to go.

Doyasıya gezip eğlendiğinizi umduğum sıcak bir yaz akşamından sevgiler. Biraz sözlük formatını andırıyor olsa da, eğlenceli olacağını ve keşfetme motivasyonu vereceğini düşündüğüm bir konuyla karşınızdayım.

Gelin bu hafta gitmeyi, havasını solumayı sevdiğimiz, ancak çok meşhur bir bar veya Olimpos kıvamında olmayan hoş yerlerden bahsedelim. Eğlenmek, dinlenmek, dolaşmak, yemek yemek ve benzeri amaçlar için gittiğimiz mekânlar veya yerleri paylaşalım. Herkese lezzet ve eğlence dolu bir hafta diliyorum.

  Yorum alanı

“Az kişinin bildiği muazzam mekânlar” yazısına 15 yorum var

  1. Ortalama 2007′den beri dağ yürüyüşleri hayatımın çok önemli bir kısmını kaplıyor. Genelde babam ve babamın çocukluk arkadaşlarıyla çıktığımdan ve 30-40 kişilik toplu yürüyüşleri pek samimi bulmadığımdan, bir parkuru baştan sona yürümek yerine kafamıza estiğince takıldık ve bu 8 senelik süreçte gün oldu yepyeni yerler keşfettik, kaybolduk, yorulduk, mükemmel tesadüflerle karşılaştık, kısacası iyisiyle kötüsüyle birçok güzel anı edindik.

    Tabi özgürce takılmanın en güzel yanı, hemen hemen kimsenin bilmediği pek çok yeni yeri keşfetmek oluyor. Komik dağ anılarıyla burayı yazıya boğmaktansa, konunun gereğini karşılayarak az kişinin bildiği muazzam mekanlardan bahsedeyim.

    Öncelikle ilk olarak Türkiye’deki parkurlara babamla eklediğimiz (evet bizden önce yalnızca oranın insanın bildiği, kullanılmaya kullanılmaya unutulmuş bir yerdi.) “Ferhat ile Şirin Şelalesi” var. “Yatakkaya şelalesi” “Ferhat yolu” diye de internette geçiyor. Oranın güzelliğini çok yansıtmasa da birkaç foto koyayım.

    http://www.termal.gov.tr/image/DSC02653.JPG (evet 4 sene önceki ben böyle bir şey idim.)
    http://www.termal.gov.tr/image/DSC02651.JPG
    http://www.termal.gov.tr/image/DSC02663.JPG
    http://www.termal.gov.tr/image/DSC02662.JPG

    Öncelikle tertemiz bir mekan, pek insan uğramadığı için yerlerde gereksiz çöpler sigara izmaritleri falan yok. Şelalenin havuzu oldukça geniş ve derin, yüzmek için oldukça elverişli. Bir tek ateş yakmak ve çadır kurmak için şelalenin yanında düz bir alan yok maalesef, ondan dolayı hemen dibinde kamp yapmak pek mümkün değil. Yine de 3-4 dakikalık mesafeye çadır kurulup keyfin dibine vurulabilir. Patikası çok uzun olmadığından günü birlik de gidip gelinebilir.

    Ayrıca Ferhat ile Şirin ismini almasının bir sebebi şu; rivayete göre Ferhat’ın şirin için dağı bu yoldan delmiş (tarihte yaşayan 10 tane Ferhat var sanırım bu arada) Patika boyunca kenarda bizans zamanında yapılmış minik bir su yolu var. Ayrıca “dağ delme” diye adlandırılabilecek bir durum da söz konusu. Patikanın orta kısımlarında büyükçe bir taş ortadan ikiye ayrılmış ve hemen yanında da bir yumruğun girebileceği oranda bir delik var. Söylenilene göre Ferhat sinirlenip oraya yumruk atmış. Elimi soktum harbi tam yumrukluk hasdkja.

    Neyse bir diğer mekana geçelim.

    - Beşkayalar Kanyonu

    Burası aslında biliniyor. Yani dağ yürüyüşçüleri mutlaka bilirler. Yine de bilmeyen varsa diye yazıyorum. Menekşe yaylasına çıkarken yolun daha başlarında sık ormanın arasından aniden çıkan mükemmeller mükemmeli bir manzaraya sahip olan bir uçurumdur kendisi. Hemen fotoğrafla destekleyeyim;

    http://i.hizliresim.com/0qrGBR.jpg

    İnsanın net ömrünü uzatıyor.

    - İsimsiz kanyon

    Delmece yaylasından dönerken Erikli tarafından değil de dağın diğer tarafından inmeye karar verdiğimizde marmaranın en yüksekten düşen çağlayanını besleyen kanyondan geçmiştik. Normalde ayıların yaşadığı bir mekan olduğu için net biçimde kimsenin ayak basmadığı bakir bir yerdi. Hayatımda gördüğüm en güzel yerlerden biriydi fakat çok fazla tadını çıkaramamıştık. 4. günümüzdü çok yorgunduk ve kanyon geçişi olduğu için iki üç kat daha yorucu geçiyordu. (sırtta 20 kg ağırlıkla o taştan o taşa zıplamak koyuyor evet) bir de bunun üzerine kanyonun sonuna doğru bir anda yağmur bastırınca, ölüm korkusundan ışık hızıyla koşa koşa kaçmıştık. Bütün olumsuzluklara rağmen orayı görüp geçtiğim için ara ara kendime “helal lan ozan sana!” diyorum.

    - İsimsiz şelale

    Yine Erikli taraflarında, çifte şelalenin diğer ucunda olan maalesef fotoğrafını kaybettiğim, ters yola çıktığı için insanları genelde gitmediği ve yine birçoğunun bilmediği bir şelale. Artık ismi falan da yok, gelin götüreyim kardeşim çok şahane mekandır.

    -Delmece yolundaki Dipsiz göl

    Yol üstünde tabelası olmasına rağmen pek kimsenin nedense girmediği, girse de gölün fotoğrafı çekip etrafını adam gibi dolaşmadığından içerisindeki minik şelaleden haberi olmadığı çok güzel bir yer. Çadır da kurulur hem, su kaynağı şelale zaten. Ancak göle girmek ne kadar mantıklı olur bilemeyeceğim, ismi üzerinde dipsiz göl. Rivayete göre oraya bir adam girip kayboluyor sonra aynı adam karadenizden falan çıkıyor. (WTF)

    Of yoruldum, daha çok var yazarım.

    Swedish

    @Ozan H. E. Turakine, ozan istanbula geldiğinde seni Şile Ağva arası Hacıllı köyüne götürücem.Ama koyduğun fotoğraflara bakılırsa harika yerler.Hepsi yalova tarafları mı ?

    Ozan H. E. Turakine

    @Swedish, Beşkayalar kanyonu dışındakiler hep Yalova taraflarında tek dolmuşla yürüyüş alanına ulaşılabilecek yerler.

    Geldiğimde mutlaka götür abi :D

  2. Tanıyanlar bilir, mekanlar ve manzaralar ile çok fazla anlık bağ kuran pastoral herifin tekiyim.

    Mesela ikamet ettiğim İstanbul, Tuzla’da mercan bölümünde bir çay bahçesi vardı. İsmi falan yoktu, Naim Abi’nin yeri diye bilirdik. Çocukluğumdan geçen seneye dek Tuzla’da dışarı çıktığım zaman mutlaka gidip bir çayını içmişimdir.

    Tuzla’da ikamet edenlerin bile çok fazla bilmediği, denize sıfır inanılmaz samimi, müdavim takımı nezih aileler ve gençlerden oluşan, normal fiyata iyi çay, iyi türk kahvesi içilebilecek harika bir yerdi. Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü geçtiğimiz sene bahar aylarında Naim Abi’nin hemen yanına açılan aşırı lüks kafenin sahipleri, müşterilerini kaptırdıkları için çeşitli ayarlamalarla buranın kapatılmasını sağladı. Kendi halinde çay bahçesi işletmecisi olan Naim Abi de bir şey yapamadı. Hayatımın mühim bir yerini dolduran bu yerde artık o masa ve sandalyeler yok.

    İddia ediyorum, İstanbul sınırları içerisinde gün batımı seyredilebilecek en iyi noktalardan bir tanesiydi.

    Dandik kamerayla çektiğim şu fotoğrafa bakın ve gerçek renk paletinin nasıl harika olduğunu siz tahmin edin. Hala düşündükçe yüreğim sızlıyor.

    Bir de gitmesi epey zor bir yerden bahsedeyim. Geçtiğimiz Ağustos ayında site ahalisinden Onur Toptaş, Burak Yenitepe, Ozan Turakine ve Serkan Oskan’la birlikte çıktığımız Yalova, Erikli dağı maceramızın dönüş yolunda, çok sıcak havada saatlerce yürüdükten sonra, neredeyse 90 derece dik bir yamaçtan, çürük ağaç köklerine tutunarak inmek pahasına, gizli bir şelaleye gitmeye karar verdik. Bu kararı aldıktan sonra her şey çok basitti. Bir takım ölüm riskleri alarak şöyle bir yere vardık. Oranın yerlisinin bile pek uğramadığı, epey bakir bir yer. Şelale ard arda iki büyük taştan çok yüksek debiyle akıp, düştüğü yerdeki kayaları aşındırarak derin bir havuz yaratmış. Ufak görünmesine kanmayın, boyum 185cm ve suyun düştüğü yerde boyumu epey aşan bir derinlik var. Bu sene de oraya gitmek ve bu sefer burada kamp yapmak için sabırsızlanıyorum. Malesef sesi olmayan bir video var. Suyun çağlaması duyulmuyor ama baya fikir sahibi edinebilirsiniz. Serkanı da görebilirsiniz hsdfg.

  3. B U R Z U M says:

    balıkesir de var mı diye merak ettiğim mekanlardır. cidden var mı la balıkesir de? bilen yazarsa sevinirim. şu an lanet olası denizli deyim ama evlenince balıkesirde yaşayacağım için öğrenirsem güzel olur;)

    Ozan H. E. Turakine

    @B U R Z U M, Balıkesir’in ne tarafında peki? Dursunbey de Balıkesir, Erdek de Balıkesir sonuçta :)

    B U R Z U M

    @Ozan H. E. Turakine, şehir merkezi dostum. bahsettiğin yerleride gezme şansımız olacak elbette;)

    Ahmet Saraçoğlu

    @B U R Z U M, Balıkesirli biri olarak, şehir merkezinde çok da fazla yer olmadığını üzülerek söylemek isterim. Tabii üniversiteyle birlikte açılan yerler vardır elbet, oraları bilmiyorum; ama Balıkesir genel olarak pek de eğlenceli bir şehir sayılmaz.

    Şehir merkezinde durum böyleyken, kıyı şeridi konusunda elbette ki Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri. Neredeyse tüm sahil şeridini bilen biri olarak, denize girebileceğin sayısız yer var.

    Mitolojik olarak da çok önemli yerlere ev sahipliği yapıyor. Kaz Dağı zaten başlı başına bir olay. Onun dışında Bergama da görülmesi gereken bir yer. Tabii bunlar “az kişinin bildiği” klasmanının dışında yerler ama sen sorduğun için söylüyorum.

    Şehir merkezinde, çok süper köfte yapan birkaç yer var. Çok eski yerler ama sorarsan mutlaka söylerler. Edremit yoluna doğru da baya iyi köfte yapan yerler var.

    Kıyı şeridi olarak gördüğüm en iyisi, bizim de yazlığımızın olduğu Artur tatil kötü olsa da, Erdek’ten güneye kadar tüm Balıkesir sahilleri güzel. Ege’nin geri kalanı da aynı şekilde tabii.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, abi çok sağol. Şehir merkezini baya bi gezme şansım oldu ve çok bişi bulamadım açıkcası o yüzden yazayım dedim. Yazdıklarını dikkate alıcam. Çok sağol.

    liseli

    @B U R Z U M, Balıkesir Merkez’de 6 sene geçirdim.

    Evliyken nasıl olur bilmiyorum ama öğrencilikte falan hiç çekilir bi yer değil.

    Hayatımın hatırlamak istemeyecceğim bir dönemini underground diye bi mekanda geçirdim.

    Tek güzel yanı yanınızda götürdüğünüz kendi müiklerinizi (kaset) mekanda çaldırabiliyodunuz.

    Ugur

    Ben de bir Balıkesirli olarak Kaz Dağına çıkmanızı öneririm arkadaşlar.En yüksek noktası Sarıkız tepesinde mistik bir hava var gerçekten.

    liseli

    @Ugur, altınoluk falan balıkesir sayılmnıyor benim gözümde. Tatil ve gezi amaçlı yerler sonuçta balıkesir dendi mi üzerinde konuşulması gereken bir merkez var bence. Onun da konuşulacak bi yanı yok zaten.

  4. jarenk says:

    dağcılıkla ilgisi olan yada tatil anlayışı kum-deniz-güneş olmayanlar bilir zaten Rize-Çamlıhemşin. Bazı yerleri fotoğrafta görüp beğenirsiniz sonra canlı görünce hayal kırıklığı olur, hemşinde bunun tam tersi fotoğraflar o doğayı göstermeye yetmiyor.

    http://bit.ly/1KPVZ70

    http://bit.ly/1dXwEy0

    Ozan H. E. Turakine

    @jarenk, O taraflara gitme şansı bulmuştum, gerçekten Rize bambaşka bir yer. Doğa, yeşil, kaynak bakımından Türkiye’de zirve diyebilirim. Taşın üstünde bile yeşillik bitmiş, dört bir yanı şelaleler, akarsularla kaplı, havası ayrı güzel, suyu ayrı güzel, cümleyi bitiremiyorum o derece güzel bir yer :D

    Gallerdüzü Yaylası var Ayder’in üstünde hemen, of ki ne of.

  5. There’s a secret place I like to goğoğoh

    Zeytintaşı Mağarası, Serik-Antalya
    Uçansu Şelalesi, Gündoğmuş-Antalya

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.