# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GORGUTS yeni EP’sini olduğu gibi sundu
04.05.2016

Pleiades’ Dust.

GORGUTS, 12 yıl aranın ardından çıkardığı “Colored Sands“in ardından, yeni albümü için yazım sürecine girdiğini geçtiğimiz yıl açıklamıştı.

Görünüşe göre bahsedilen şey bir albüm değil, EP’ymiş. Uzun tek bir şarkıdan oluşacak olan “Pleiades’ Dust” adlı EP 13 Mayıs’ta çıkacak. Ama şimdiden dinlemek mümkün.

Pleiades’ Dust“, İslam’ın Altın Çağ’ını ve Avrupa Karanlık Çağ’ı yaşarken İslam dünyasında, Orta Doğu’da yaşanan teknolojik gelişmeleri ve burada bir şeyler yapmaya çalışan yaratıcı zihinleri konu ediyormuş. EP’den “Besieged” de önceden yayınlanmıştı.

Pleiades’ Dust“ın kapağı da şöyle.

Her ne kadar konsept yapıdaki tek bir şarkıdan söz etsek de, “Pleiades’ Dust” bazı alt kısımlara da ayrılmış. Bunlardan “Wandering Times” adlı bölüm aşağıdan dinlenebiliyor.

Lemay, EP’ye dair önceki açıklamasında, uzun tek şarkılık bir EP yapma konusunda kendisine ilham veren albümleri; PORCUPINE TREE – “The Incident”, MESHUGGAH – “I” ve DEATHSPELL OMEGA’nın bazı EP’leri olarak sıralamıştı.

  Yorum alanı

“GORGUTS yeni EP’sini olduğu gibi sundu” yazısına 23 yorum var

  1. Gorguts’ın mükemmeliği bir yana Kevin Hufnagel son yıllarda metal dünyasının en yetenekli birkaç gitaristinden biri. Colored Sands’de yalnızca Absconders şarkısını yazmıştı, bu albümde ise yazım aşamasında daha aktif rol alıyor. Eminim epikler ötesi bir albüm gelecek ve zaten yarım olan aklımı daha ilk dinleyişte alacak.

  2. 12ParmakBağırsağı says:

    Bildiğin histerik bi şekilde gülüyorum şu anda. Sorsalar açıklayamam da. Oturduğum yerde hi hi ihi diye gülüyorum.

  3. Batuhan Bekmen says:

    Nedense şu yarım saatlik şarkı geyiği heyecandan aldı götürdü biraz. Hayırlısı.

  4. Cattle Bilmemne says:

    Ne yapacağımı o kadar şaşırdım ki önüme gelene verdim.

  5. 30 dakikalık şarkı olayına sevindiğimi söyleyemem ama ki Luc Lemay ve kurmaylarına kayıtsız şartsız güveniyorum o yüzden tabii ki çok faZLA HEYECANLIYIM LAN AAAAAAAAAAAAAA

    ismail vilehand

    @Furkan Keskin, aynen uzun şarkılarda bende yokum ama Gorguts 30 dakikalık şarkıyı tersten saplar. öyle bir grup.

  6. B U R Z U M says:

    Colored sands çıtayı çooook yukarı çekti. Yine de onu aşabileceklerine yürekten inanıyorum. Ayrıca bu adamlar 30 dakikalık bişi yaparsa ne biçim bişi çıkar çok merak ediyorum.

  7. saw you drown says:

    30 dakikalık şarkı gövde gösterisi olacak.

  8. Ilham aldigi seyleri gorunce ve soz konusu grubun GORGUTS oldugunu dusununce elim ayagim titriyor. Inanilmaz bir sey bekliyorum, beklentilerim tavan ve isin guzel tarafi hayal kirikligina ugrayacagimi hic zannetmiyorum.

  9. Offf! Porcupine, Meshuggah, DEATHSPELL OMEGA! diyor. Bunu diyen de Luc Lemay! ALBÜM ORTALIĞIN A-M-I-N-A KOYACAK!

  10. saw you drown says:

    Adamlar Luc Lemay’a ilham veriyor ama ortada yoklar. Neredesin be Deathspell Omega! Bu arada cidden manyak bir şey ortaya çıkacak. Bu kesin.

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @saw you drown, Evet ya. En son Drought kritiginde Batuhan “DsO cok uretken bir black metal grubu” dediginden beri adamlardan ses seda cikmadi, ne som agiz varmis ahahs.

  11. Sheva says:

    Epey sakıncalı bir şey gelecek gibi!

  12. Düşünsene, bir anlık gaflete düşüp Gorguts için “bırak kumda oynasınlar” diyorsun, adamlar “bize uyar” diyip sana Colored ‘i yapıyorlar. Hatanı anlamış gibi oluyorsun ama anlamadan üstüne Pleiades’ geliyor. Helal olsun.

  13. deadhouse says:

    Konsept ilgi çekici. Gerçi şimdi oryantalist batı yalamaları gelip boklar konsept’i.

  14. ismail vilehand says:

    Gorguts bey ne yapıyorsunuz? dinlemeyin bence. dünyam sikildi. karanlık yağdı üstüme.

  15. Osman says:

    5 dakka kadar dinledim ve ton/atmosfer açısından gayet olmuş. Colored Sands ve Yugg Huur karması bi atmosfer, offfff. Buldum indirdim, yarın hunharca bi dinlerim ohhh.

  16. Karşılaşacağım şeyi bilmeme rağmen sırf konseptten dolayı dinleme isteği oluştu. Gorguts sevebilmeyi istiyorum ama olmuyo, bi türlü alışamadım adamlara. Bu EP de çok dezonant, nasıl bu kadar karmaşık melodiler ile müzik yapıyolar anlamadım. Grubu sevebilenler çok şanslı bence adamlar metal müziğin dışına taşmışlar, kaba kacağa sığmayan bi potansiyel. Hala kendimi Gorguts dinlemeye hazır hissetmiyomuşum en azından onu anladım.

  17. deadhouse says:

    33 dakikalık dehşet. Gorguts kaldığı yerden devam etmiş. Gorguts çağının ötesinde bir müzik yapıyor.

  18. 12ParmakBağırsağı says:

    Daha sadece 1 defa dinledim ama sanki bir şey eksik gibi. Sürekli şimdi patladı şimdi patlayacak diye bekliyorum ama bir türlü patlamıyor. Sondaki Moğol işgali bayağı parçalar diyordum ama biraz daha ağıt havasında yapmışlar. Gerçi bu dediklerim bi 7-8 dinlemeden sonra net değişir de şimdilik böyle. Bir de sanki albüm enstrümental gibi. Çok az vokal var ve ciddi sinematik bir atmosfer oluşturmuş. Gorguts böyle uygun gördüyse vardır bir bildiği. Dinlemeye devam.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.