# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Kirk Hammett sahnede MESHUGGAH’a eşlik etmesini yorumladı
17.04.2015

MESHUWWAH.

Kirk Hammett, bu yıl ikincisini düzenlediği Fear FestEvil‘ın konuklarından MESHUGGAH sahnedeyken, çıkıp “Bleed” sırasında bir solo atmıştı.

Hammett şimdi de bunun nasıl bir deneyim olduğundan bahsetmiş:

“Arkamdaki gücü hissedebiliyordum. Kendimi bir lokomotifin önünde gibiydim ve orada ayakta durabilmemin tek şartı da deliler gibi çalmaktı. Aşırı derecede güçlü ve müthiş bir deneyimdi. Bugüne dek çok sayıda isimle, çok sayıda grupla aynı anda çaldım, pek çok gruba eşlik ettim, ama bu bambaşkaydı, “bir sonraki seviyeydi”.

“Sahne şovları çok acayip; ışıkları var, çok fazla ışıkları var. Sahnedekileri göremiyorsun bile. Sahneye çıktığımda o kadar karanlıktı ki gitarımı bile zar zor görebildim. Ama bir şekilde, nasıl olduysa, bu durum benim adıma genel havayı da daha etkileyici kıldı. Bugüne dek ilk kez MESHUGGAH’ı oturup 10 dakikadan uzun süre izleme şansım oldı, çünkü genelde daha fazla zamanım olmuyor. Söylemeliyim ki, MESHUGGAH çeşitli sebeplerden dolayı dünyanın en iyi metal gruplarından biri. Teknik, virtüözite, özgünlük. MESHUGGAH’tan önce onlara benzeyen hiçbir şey yoktu. Bunu onlar yarattılar ve eşi benzerleri yok. Adeta dadaist bir durum bu. Çok abartıyormuşum gibi gözükebilir ancak onlar hakkında gerçekten bunları düşünüyor ve hissediyorum.”

  Yorum alanı

“Kirk Hammett sahnede MESHUGGAH’a eşlik etmesini yorumladı” yazısına 27 yorum var

  1. berkay says:

    basliga zipladim :D

  2. cem says:

    Meshuwwah güzel tespit :)

  3. çaksu says:

    Yükleme gelmeden bi an için şok oldum.

  4. NewWorld says:

    biliydim böyle olacağını
    Bende 30 yıl gitar çalsam bende atarım ha.

  5. bora says:

    ohşşş nefis gitmiş.

  6. Böyle şeyleri gereğinden çok seviyorum ben ya, 20 defa falan izledim galiba.

  7. Koralp says:

    Olmuş bence, böyle müthiş bir şarkıyı sıçıp batırabilirdi de.

  8. sıfır beklentiyle baktım ama muazzam olmuş.

  9. Tompa says:

    Ya yorumları okudum da, arkadaşlar gerçekten bu sitede müzikten anlayan insanlarsınız… Şu soloyu dinleyip nasıl müthiş diyebiliyorsunuz? Hani bu aramızdan biri değil sahneye çıkan, 30 küsür yıldır dünyanın en büyük gruplarından birinde “lead” gitar görevini üstlenen bir adam. Ne bir gam bilgisi, ne bir zamanlama, ne bir çalınan türe ve şarkıya adaptasyon yetisi, dinlediğim en hırbo sololardan biri. Hayret ettim gerçekten yorumlara.

  10. Ben de baya kötü bir şeyler bekliyordum ama gayet yerinde olmuş, net güzel an.

    Ayrıca Kirk Hammett sahnenize çıkıp konuk solo atmayı teklif ediyorsa nolursa olsun bunu reddetmezsiniz.

  11. saw you drown says:

    Hammett olayını boşverin de, Bleed ne muazzam ne inanılmaz ne olağanüstü bir parçadır ya. Bazen Meshuggah’ın üstün müziğini unutuyor gibi oluyoruz. Arada zikretmek lazım.

    ahmetarkun

    @saw you drown, evet bleed günde bir defa tok karna alınası şarkılardan biri meshuggahın şarkıları arasında

  12. hihat says:

    Hakkaten şu muazzam olmuş güzel olmuş diyenleri şok içerisinde okuyorum. Tompa’nın dediği gibi çok hırbo bir aksiyon olmuş.

  13. deatheist says:

    ”hammett’ın çaldığı soloları birbirinden ayırt edemiyorum, çok düz, yıllardır aynı şey yeaaa” desem dayak yer miyim acaba?

  14. Satanist evlat arif says:

    Kirk Hammett’in müzisyenliğine yapılan onca küçümseyici ve ergen zırvası bilmiş laflar okuyunca hep aynı tiksintiyi yaşamaktan nedense ben de bıkmıyorum… Sözümona hayatı boyuca underground kalmaktan öteye gidemeyecek olan ve virtüöz diye methiyeler düzülen, karakteri bariz bir şekilde beş para etmeyen ego manyağı adamlarını bu adam sadece ve sadece mütevaziliğiyle bile her türlü gömer. Herkes haddini bilsin arkadaş , bu adam dünyada bir çok insan için kült sayılan ya da sevilen albümlerinin yanı sıra METALLICA gibi dünyanın her yerinde adı bile stadyumları dolduran grubun gitaristi.. Hakikaten haddini bilin be birader…Soloyu da şahsen onlarca kez dinledim bu da yeterli bir heyecandı benim için… Soloyu seversin sevmezsin bunu ifade etmek yeter , gerisi komik düşürüyor , yapmayın artık…

    OMustafar

    @Satanist evlat arif, +314159265359 kez katılıyorum.

    saw you drown

    @Satanist evlat arif, ” karakteri bariz bir şekilde beş para etmeyen ego manyağı adamları”

    Sana bir şey söyleyeyim mi. Ben Meshuggah üyelerinden herhangi biri olsam, mesela Tomas Haake olsam, kendimi tanrı zannederdim ki bu ego manyağı dediğin adamlar bence haddinden fazla mütevazi. Nereden çıkarttın ki ego manyakları olduklarını. Karakteri beş para etmez lafı da ağır bence ya haha

    Ahmet Saraçoğlu

    @saw you drown, orada Meshuggah’dan bahsettiğini sanmıyorum.

    Satanist evlat arif

    @saw you drown, Kardeşim sen dediklerimi çok ama çok yanlış anlamışsın.Müzikle kendi çapında uğraş gösteren bir insan olarak Meshuggah gibi bana ve hayatıma yön göstermiş , albümleri birer kutsal kitap kadar gönlümde değeri olan vee hayatımın grubu sayabilecek kadar da anlam biçebileceğim bir gruba bu lafı sayacak kadar kendini pespaye duruma düşürecek bir adam değilim.Ve ha keza bu lafı onlara yakıştıracak adamla da her türlü kavgayı etmekten kendimi alıkoyamayacak kadar da katı bir sevgiye sahibim.
    Bu arada Ahmet Abi yazdığın iyi oldu , siteye yorum gönderdiğimde çoğu zaman spam error veriyor ve yorum atamıyorum.Bu benim bilgisayarım ile ilgili bir durum mu yoksa geçici bir sıkıntı mı..

    Ufuk Sönmez

    @Satanist evlat arif, aynı şeyi ben de yaşadım demin, spam error olayını.

    you are a dead punk, Payne!

    @Satanist evlat arif, aynı şey bende de vardı bugün.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Satanist evlat arif, @Ufuk Sönmez, bugün bir güncelleme yaptık, o sırada bir süreliğine oldu o spam error olayı, bir daha olacağını sanmıyorum.

    Ufuk Sönmez

    @Ahmet Saraçoğlu, canınız sağolsun abi, olsa da sıkıntı diil :)

  15. Aiden says:

    Olmamış bence. Zaten Kirk Hammett’ı overrated ve yetersiz buluyorum. Ama kendi festivalini düzenlemiş olması cidden güzel olay.

  16. Gereksiz biri says:

    Metalika çok bozdu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.