# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Pasifagresif TV – Harun Kolçak – Video Röportaj
09.04.2015

“Fransa’dan GOJIRA gibi bir grup çıkmasına şaşırdım.”

Yeni bir PATV röportajından daha merhaba! Bu kez konuğumuz, pek çoğunuz için sürpriz bir isim olsa da, metal konusundaki birikimi ve ilgisini uzun süredir bildiğimiz, takip ettiğimiz, müzik dünyamızın önemli isimlerinden, sevgili Harun Kolçak. Kendisiyle rock ve metal dünyasına dair pek çok konuda konuştuk. DISSECTION’dan GOJIRA’ya, OPETH’ten BEHEMOTH’a, LAMB OF GOD’dan PANTERA’ya kadar çok çeşitli gruplardan bahsettik. Aynı zamanda ülkemizin sayılı bas gitaristlerinden biri olan Harun Kolçak’la bas gitar muhabbeti yapmayı da ihmal etmedik. Şimdi arkanıza yaslanın ve sürprizlerle dolu bu keyifli röportajın tadını çıkarın.

etiketler:
  Yorum alanı

“Pasifagresif TV – Harun Kolçak – Video Röportaj” yazısına 39 yorum var

  1. Gerçekten sürprizlerle dolu bir röportaj. Dini, manevi sebeplerle duyduğu rahatsızlığı bile “o sözlerde bokunu çıkardılar” deyip geçerek o noktada ifade edip uzatmayan, zamanında kendini ispat etmiş olmasına rağmen hala kim ne yapıyor diye merak ederek Killer Be Killed’in geçen sene çıkan albümünü dinleyip seven bir adam olması baya tatlış bir olay. Bas gitar hakkında söylediklerini dinlemek de oldukça keyifliydi.

    Harun Kolçak’ın bu kadar güncel kalabilmesi baya güzel bir olay, kendisini bu konuda tebrik ediyorum. Yeni albümüne kesin bakacağım.

  2. Nurhacı Çeri says:

    Harun Kolçak metal dinlemediğim dönemde ülkede açlığını çektiğimiz kaliteli popuyla, metal dinlediğim dönemde de metal müziğe olan ilgisiyle hep saygı duyduğum bir isimdi, röportajı izlemek de bu saygımı sağlamlaştırdı. From Mars To Sirius’tan beri Gojira’yı takip etmesi ve ‘Pantera’nın yeri benim için her zaman ayrı” demesi cidden baya baya hoşuma gitti.

    Levent Yüksel’le bas düeti olayı da ilgimi baya çekti, yeni albümünü kesinlikle dinleyeceğim.

  3. Swedish says:

    Şu ana kadar merak ettiğim çok ender adamlardandır Harun Kolçak.Bu kadar basında adı çıkıyor,hiç alakasız yerde tweet ine rastlıyorum ve diyorum ki bu adam ne alaka?
    Bu anlamda Pasif Agresif in bu röportaj fikrine hayran kaldım.sonuna kadar da aynı ilgi ile izledim.Öncelikle bişeylere başlamadan önce röportajın teknik tarafında söylemek istediğim bir şey var.Mekan bir miktar gürültülü olduğundan Harun Kolçak duyuluyor ama ben ekibin konuştuğu çok az şeyi duyabildim.Bunun dışında adamın sürekli şap şap ötmesi hariç kulağımı tırmalayan bir nokta olmadı.Sanırsın adam gurme ve yemek tadıyor..

    Genel olarak ilk kez bu adamı bu kadar yakından sorularla tanıdığım için özellikle videonun son 3-4 dakikasına kadar herşey hakkında fikir sahibi olmaya çalışan,az çok bişeyler bilip sevip hoşlanan bir adam olduğunu düşündüm.Sonra farkettim ki adam bir kaba sığmak istemiyor.Brutal vokal sevmiyor ama brutal var diye Dimmu Borgir in senfonisnden vazgeçmiyor.Melechesh ten ashmedi yi sevdiğinden o vokal onu rahatsız etmiyor ve bir şekilde adamla etkileşime giriyor.Okültizm ve sembolizm takip ediyor ama bunu sanki bu konuda çok sivriyimdir ohooo kaç kez neler denedim,en kral adamı cebimden çıkarırıma dökmüyor.Yeri geldiğinde Növedit in sapıttığını,Nergal in saçmaladığını söyleyebilecek kadar da dürüst.Bu yönden çok sevdim Harun Kolçak ı.

    Eskiden çok kalıpları olan,siyahla beyaz tonlarda gezen hiç grileri olmayan bir adamdım ama şimdilerde böyle insanları çok seviyorum.Özet cümle ne derseniz adamın söylediği “beni ne kadar tanıyorsun ki? Benimle hiç sohbet ettin mi” cümlesini söyleyebilirim.Bence ön yargı ve bir satandart getirme hevesi önümüzdeki bir sürü güzelliği de süpürüyor.

    Video röportaj için tüm ekibin ellerine sağlık

  4. aethyrs says:

    harun kolçak’ı doksanlardan, melechesh’i de 2004′den bu yana takip ederim… müziği hayatının merkezine koyan biri olarak, müzikal zekasına ve yeteneğine hayran kaldığım iki adamdan biridir ashmedi… epigenesis’de ikisini bir arada gördüğümde çok ama çok şaşırmıştım… (cahit berkay’da çalışmalarda yer almıştı)

    her ne kadar davula yoğunlaşsam da ve bass’a olan ilgim bir türlü azalmıyor… harun abi yine gazladı beni sağolsun :)

    röportaj için teşekkürlerimi sunuyorum, emeklere sağlık :)

  5. Sheva says:

    Değerli bir müzisyen olmasının yanında, çok kaliteli ve tatlı muhabbeti olan bir insanmış kendisi. Bu kadar güncel kalabilmesi cidden de harika bir olay.
    Röportaj için emeğinize sağlık.

  6. Ufuk Kaya says:

    Harun Kolçak dinlediği grupları sayarken, Yes’in yanında King Crimson’ı da saydı, ama grup üyelerinin fotoğrafı ekrana gelmedi. O kısım eksik olmuş.

    Bunun dışında, bayağı şaşırtıcı ve güzel bir röportaj.

  7. nickname says:

    beyler rop. harika. baştan sona izledim/dinledim, çok bilgili bi eleman olduğu hakikaten belli ama hepsi bir yana bizi vuran da adamın pat küt dissection behemoth filan girmiş olması. elinize sağlık arkadaşlar. beklenmedik, çok ama çok güzel bir iş çıkarmışsınız. (beklenmedik demem rop. yapılan isimden dolayı)

  8. ali says:

    bu röportajdan sonra bence kesinlikle sitenin yazar kadrosu içinde yer almalı. umarım teklif etmişsinizdir.

  9. Süper röportaj olmuş, özellikle Killer Be Killed beğenmesi baya hoşuma gitti ahah. Yes övgüleri de oldukça muazzamdı.

    Hey Onbeşli basçıcıs müthişmiş bu arada ahahah.

  10. Çok müthiş bir röportaj ya. Bas gitar ve Pantera muhabbeti ayrıca hoşuma gitti. Gideyim de bu adamın hastası teyzeme de izleteyim eheh.

  11. M says:

    Kendisiyle 2013′de Bodrum’da adı lazım değil bir otelde resepsiyonda çalışırken bir tanışıklığımız ve ardından da küçük bir muhabbetimiz oldu,Bodrum’daki otellerin işleyişi hakkında vesaire..Önbüro müdürü kendisini nedense pek sevmemişti,ama ben baya baya ısınmıştım kendisine.Donanımlı,bilgili ve cidden tatlı bir adam olduğu zaten belliydi.Şimdi dinlediği grupları falan da öğrenince ciddi anlamda kanım iyice kaynadı kendisine.
    Röportaj süper olmuş,teşekkürler :)

    M

    @M, Ne çok kendisi,kendisiyle,kendisine kelimesi kullanmışım. Okurken ben tiksindim :)

  12. Röportaj bitmesin istedim, o derece keyifliydi sohbet. Bir de röportajlarda “en çok sevdiğiniz metal grupları, son zamanlarda dinlediğiniz albümler?” tarzı genel soruları daha çok seviyorum, cevapları daha bir merakla dinliyorum o zaman.

    Harun Kolçak’ın sağlam bir müzik zevki varmış gerçekten.

    Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

  13. B U R Z U M says:

    millet, röportajı açıyorum ama bi görüntü çıkmıyor. sesler harika ama görüntü yok. ilerletme çubuğuna gelince görüntü aşağıda küçük olarak görünüyor ama yine siyah ekran izliyorum. teknik bi problem mi var yoksa sorun bende mi? diğer yutup videolarını açıyorum sorun yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @B U R Z U M, garipmiş. Bende bi sorun yok, farklı bir browser’da dene istersen.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, abi araştırdım, milletinde başına gelmiş. sanırım flash player ile ilgili sıkıntı. benden kaynaklı yani;) sağol ilgilendiğin için.

  14. B U R Z U M says:

    sonunda izledim.

    hemde çok büyük zevkle izledim. gerçekten mükemmel bir iş yapmışsınız. ciddi anlamda ben bu adam hakkında hiçbirşey bilmiyordum. tv lerde görüyordum falan o ayrı ama adam behemoth için ‘bokunu çıkardılar’ dedi ya la. dumur oldum resmen. dimmu nun eleman değişikliğine falan değinmiş. baya güncel adam. aşırı saygı duydum.

    emeğinize sağlık. 18 dakika değil, 2 saat olsa sıkılmadan izleyebilirdim.

  15. OnurOnur says:

    Hey Onbeşli olayını bilmiyordum, tam halini izledim yarım saattir gülüyorum hahahaha. Çok bilindik bir başka efsaneyi buraya bırakayım bilmeyen varsa diye https://www.youtube.com/watch?v=5h7_u-9IzFI

  16. emre says:

    On numara söyleşi olmuş. Dinlediği şeylerin yanı sıra, kendini sınırlandırmak, bi kalıba sığdırmak istememesi de takdir edilesi.

    Gelecek olan diğer videolu röportajların da muazzamlığından şüphem yok, merak içinde bekliyorum.

  17. Evınç says:

    Adam GOJIRA dinliyormuş la. Vay anasını.

    pen

    @Evınç, kendisi Melechesh hayranıdır… middle eastern metali iyi bilir..

  18. patognomonic says:

    Adam 60 yaşındaymis.Vay aq

    Erdem

    @patognomonic, nası lan

    Çağrı Tunç

    @patognomonic, Dünden beri Tayyip Erdoğan’la bu adamın yaşıt olduğu gerçeği ışığında evdeki jet-ski aksesuarlı Action-Man figürüm ile saatler süren bakışmalar yaşıyorum. NASIL ULAN NASIL

    Ünal Akünal

    @Çağrı Tunç,
    Harun Kolçak
    Tayyip Erdoğan
    Jet-Ski’li Action-Man figürü
    Nasıl şu üç şeyi bir arada sunup mantıklı bir cümle kurmayı başardığını asla anlayamayacağım Çağrı.

  19. atilla says:

    vay anasını seneler ne çabuk geçiyor! 90larda henüz çocuktum, harun kolçağın kliplerine rastlardım tv de. adam şimdi 60 yaşında olmuş yahu 60!… şaka maka bizlerde yaşlanıyoz be…

  20. Ufuk Sönmez says:

    süper röportaj olmuş ya. arada koyduğunuz resimler, videolar felan da baya lezzet katmış röportaja, elinize sağlık.

  21. northern says:

    60 yaşında birisinden “sike sike” tabirini duymak, bana pek de hoş gelmiyor. kızgınlık anında değil de (aslında o da dahil ama neyse) sohbet esnasında edilen küfürlü kelimenin eksik bir şeyleri yansıttığını düşünüyorum.

    B U R Z U M

    @northern, o tabiri kullanmak için yaş sınırı kaç olmalı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, röportaj 19 dakika ama biz kendisiyle 1 saate yakın konuştuk aslında. Cidden samimi ve içten bir insan. Sana yapmacık mı geldi bilmem, ama hiç öyle “60 yaşımdayım, ona göre davranayım” gibi dertleri yok (olmamalı da zaten) ve tanıdığım nice daha genç insandan (özellikle de metal muhabbeti yapan) çok daha hoşsohbet, komplekssiz ve bilgili biri.

    Kendimi düşünüyorum, hiç öyle küfürlü konuşan biri değilimdir ama yeri geldiğinde, 70 yaşında da olsam “sike sike” de derim, “sikerler” de derim, konsepte uygun argoyu kullanırım diye düşünüyorum. :)

    Güzide Arslaner

    @northern, Bari bizim nesil bu kadar muhafazakâr olmasın. Kendini pek çok açıdan gerçekleştirmiş, üretmeye de devam eden gayet hoş bir insan, istediği ortamda istediği üslupta konuşur. Herkes de uygun gördüğü şekilde konuşabilmeli. Biz de 60 yaşımıza geleceğiz, aynı benlikle bambaşka mı davranacağız? İleride evde hanımınla “Northern Bey kahveniz nasıl olsun?” gibi sizli bizli, steril bir iletişim içerisinde olmayı mı planlıyorsun? :)

    Ufuk Sönmez

    @northern, bu tip laflar samimiyet göstergesidir, irrite edici olmadığı sürece ortama naiflik de katar. tanımadığımız kişilere mesafeli(veya ölçülü diyelim) olmak iyidir ama aynı kafadaysak birileriyle eğer, bu durum beraberinde rahatlığı da getirmelidir. bu yüzden yakın arkadaşlarıma sırf komiklik olsun diye sövdüğüm çok olmuştur :D

    Melkor

    @northern, içerisinde küfür geçmeyen muhabbetin samimiyetinden şüphe duyarım. küfür samimiyettir bence. ki bu küfür bile değil. sana göre amına koyayım filanda küfürdür şimdi haha

    northern

    “küfür samimiyettir” türü bir algının yerleştiğini görmek çok yazık. küfür bence dilde ve kendini ifadede gerilemenin ve umursamazlığın giderek yayılmasının bir tezahürü.

    “ya bi sktir git” demek yerine “abi bırak gözünü seveyim, ya yapma allah aşkına” vs. bir sürü şey diyebilirken içinde “sik” geçen bir ifade kullanıyorsun. ve bu tamamen alışkanlığın bir sonucu.

    insanlar farkında değil fakat “sik, göt, am” vs. bunlar cidden kaba, müstehcen kelimeler. “ne yapıyorsun abi orda?” demek yerine “ne skim yapıyon la orda?” demek samimiyet değil bayağılık aslında.

    neyse, daha uzar bu ama, kalsın.

    Saftirikasit

    @northern, güzel yorum katılıyorum ve katınılması gerekir. edep ya Hu

  22. ben says:

    80′lerde doğup şu şarkıyı ezbere söyleyemeyecek adam tanımıyorum.Ayrıca ropörtaj çok tatlı olmuş.

    https://www.youtube.com/watch?v=EORZBaFR-y0

    Harun Kolçak Behemoth değil, “GİR KANIMA”dır. :)

  23. crowkiller says:

    videonun başındaki bas solo kime ait, baya hoşuma gitti

  24. Sinan Serpen says:

    “Endüstri ile tarımın birleşmesi”…elk gitar ile bağlamanın birlikteliğini bu kadar iyi tanımlayan bir söz duymadım. Bravo…bayıldım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.
Son Haberler
Anasayfa    /    PATV
Pasifagresif TV – Harun Kolçak – Video Röportaj
| 09.04.2015

“Fransa’dan GOJIRA gibi bir grup çıkmasına şaşırdım.”

Yeni bir PATV röportajından daha merhaba! Bu kez konuğumuz, pek çoğunuz için sürpriz bir isim olsa da, metal konusundaki birikimi ve ilgisini uzun süredir bildiğimiz, takip ettiğimiz, müzik dünyamızın önemli isimlerinden, sevgili Harun Kolçak. Kendisiyle rock ve metal dünyasına dair pek çok konuda konuştuk. DISSECTION’dan GOJIRA’ya, OPETH’ten BEHEMOTH’a, LAMB OF GOD’dan PANTERA’ya kadar çok çeşitli gruplardan bahsettik. Aynı zamanda ülkemizin sayılı bas gitaristlerinden biri olan Harun Kolçak’la bas gitar muhabbeti yapmayı da ihmal etmedik. Şimdi arkanıza yaslanın ve sürprizlerle dolu bu keyifli röportajın tadını çıkarın.

  Yorum alanı

“Pasifagresif TV – Harun Kolçak – Video Röportaj” yazısına 39 yorum var

  1. Gerçekten sürprizlerle dolu bir röportaj. Dini, manevi sebeplerle duyduğu rahatsızlığı bile “o sözlerde bokunu çıkardılar” deyip geçerek o noktada ifade edip uzatmayan, zamanında kendini ispat etmiş olmasına rağmen hala kim ne yapıyor diye merak ederek Killer Be Killed’in geçen sene çıkan albümünü dinleyip seven bir adam olması baya tatlış bir olay. Bas gitar hakkında söylediklerini dinlemek de oldukça keyifliydi.

    Harun Kolçak’ın bu kadar güncel kalabilmesi baya güzel bir olay, kendisini bu konuda tebrik ediyorum. Yeni albümüne kesin bakacağım.

  2. Nurhacı Çeri says:

    Harun Kolçak metal dinlemediğim dönemde ülkede açlığını çektiğimiz kaliteli popuyla, metal dinlediğim dönemde de metal müziğe olan ilgisiyle hep saygı duyduğum bir isimdi, röportajı izlemek de bu saygımı sağlamlaştırdı. From Mars To Sirius’tan beri Gojira’yı takip etmesi ve ‘Pantera’nın yeri benim için her zaman ayrı” demesi cidden baya baya hoşuma gitti.

    Levent Yüksel’le bas düeti olayı da ilgimi baya çekti, yeni albümünü kesinlikle dinleyeceğim.

  3. Swedish says:

    Şu ana kadar merak ettiğim çok ender adamlardandır Harun Kolçak.Bu kadar basında adı çıkıyor,hiç alakasız yerde tweet ine rastlıyorum ve diyorum ki bu adam ne alaka?
    Bu anlamda Pasif Agresif in bu röportaj fikrine hayran kaldım.sonuna kadar da aynı ilgi ile izledim.Öncelikle bişeylere başlamadan önce röportajın teknik tarafında söylemek istediğim bir şey var.Mekan bir miktar gürültülü olduğundan Harun Kolçak duyuluyor ama ben ekibin konuştuğu çok az şeyi duyabildim.Bunun dışında adamın sürekli şap şap ötmesi hariç kulağımı tırmalayan bir nokta olmadı.Sanırsın adam gurme ve yemek tadıyor..

    Genel olarak ilk kez bu adamı bu kadar yakından sorularla tanıdığım için özellikle videonun son 3-4 dakikasına kadar herşey hakkında fikir sahibi olmaya çalışan,az çok bişeyler bilip sevip hoşlanan bir adam olduğunu düşündüm.Sonra farkettim ki adam bir kaba sığmak istemiyor.Brutal vokal sevmiyor ama brutal var diye Dimmu Borgir in senfonisnden vazgeçmiyor.Melechesh ten ashmedi yi sevdiğinden o vokal onu rahatsız etmiyor ve bir şekilde adamla etkileşime giriyor.Okültizm ve sembolizm takip ediyor ama bunu sanki bu konuda çok sivriyimdir ohooo kaç kez neler denedim,en kral adamı cebimden çıkarırıma dökmüyor.Yeri geldiğinde Növedit in sapıttığını,Nergal in saçmaladığını söyleyebilecek kadar da dürüst.Bu yönden çok sevdim Harun Kolçak ı.

    Eskiden çok kalıpları olan,siyahla beyaz tonlarda gezen hiç grileri olmayan bir adamdım ama şimdilerde böyle insanları çok seviyorum.Özet cümle ne derseniz adamın söylediği “beni ne kadar tanıyorsun ki? Benimle hiç sohbet ettin mi” cümlesini söyleyebilirim.Bence ön yargı ve bir satandart getirme hevesi önümüzdeki bir sürü güzelliği de süpürüyor.

    Video röportaj için tüm ekibin ellerine sağlık

  4. aethyrs says:

    harun kolçak’ı doksanlardan, melechesh’i de 2004′den bu yana takip ederim… müziği hayatının merkezine koyan biri olarak, müzikal zekasına ve yeteneğine hayran kaldığım iki adamdan biridir ashmedi… epigenesis’de ikisini bir arada gördüğümde çok ama çok şaşırmıştım… (cahit berkay’da çalışmalarda yer almıştı)

    her ne kadar davula yoğunlaşsam da ve bass’a olan ilgim bir türlü azalmıyor… harun abi yine gazladı beni sağolsun :)

    röportaj için teşekkürlerimi sunuyorum, emeklere sağlık :)

  5. Sheva says:

    Değerli bir müzisyen olmasının yanında, çok kaliteli ve tatlı muhabbeti olan bir insanmış kendisi. Bu kadar güncel kalabilmesi cidden de harika bir olay.
    Röportaj için emeğinize sağlık.

  6. Ufuk Kaya says:

    Harun Kolçak dinlediği grupları sayarken, Yes’in yanında King Crimson’ı da saydı, ama grup üyelerinin fotoğrafı ekrana gelmedi. O kısım eksik olmuş.

    Bunun dışında, bayağı şaşırtıcı ve güzel bir röportaj.

  7. nickname says:

    beyler rop. harika. baştan sona izledim/dinledim, çok bilgili bi eleman olduğu hakikaten belli ama hepsi bir yana bizi vuran da adamın pat küt dissection behemoth filan girmiş olması. elinize sağlık arkadaşlar. beklenmedik, çok ama çok güzel bir iş çıkarmışsınız. (beklenmedik demem rop. yapılan isimden dolayı)

  8. ali says:

    bu röportajdan sonra bence kesinlikle sitenin yazar kadrosu içinde yer almalı. umarım teklif etmişsinizdir.

  9. Süper röportaj olmuş, özellikle Killer Be Killed beğenmesi baya hoşuma gitti ahah. Yes övgüleri de oldukça muazzamdı.

    Hey Onbeşli basçıcıs müthişmiş bu arada ahahah.

  10. Çok müthiş bir röportaj ya. Bas gitar ve Pantera muhabbeti ayrıca hoşuma gitti. Gideyim de bu adamın hastası teyzeme de izleteyim eheh.

  11. M says:

    Kendisiyle 2013′de Bodrum’da adı lazım değil bir otelde resepsiyonda çalışırken bir tanışıklığımız ve ardından da küçük bir muhabbetimiz oldu,Bodrum’daki otellerin işleyişi hakkında vesaire..Önbüro müdürü kendisini nedense pek sevmemişti,ama ben baya baya ısınmıştım kendisine.Donanımlı,bilgili ve cidden tatlı bir adam olduğu zaten belliydi.Şimdi dinlediği grupları falan da öğrenince ciddi anlamda kanım iyice kaynadı kendisine.
    Röportaj süper olmuş,teşekkürler :)

    M

    @M, Ne çok kendisi,kendisiyle,kendisine kelimesi kullanmışım. Okurken ben tiksindim :)

  12. Röportaj bitmesin istedim, o derece keyifliydi sohbet. Bir de röportajlarda “en çok sevdiğiniz metal grupları, son zamanlarda dinlediğiniz albümler?” tarzı genel soruları daha çok seviyorum, cevapları daha bir merakla dinliyorum o zaman.

    Harun Kolçak’ın sağlam bir müzik zevki varmış gerçekten.

    Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

  13. B U R Z U M says:

    millet, röportajı açıyorum ama bi görüntü çıkmıyor. sesler harika ama görüntü yok. ilerletme çubuğuna gelince görüntü aşağıda küçük olarak görünüyor ama yine siyah ekran izliyorum. teknik bi problem mi var yoksa sorun bende mi? diğer yutup videolarını açıyorum sorun yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @B U R Z U M, garipmiş. Bende bi sorun yok, farklı bir browser’da dene istersen.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, abi araştırdım, milletinde başına gelmiş. sanırım flash player ile ilgili sıkıntı. benden kaynaklı yani;) sağol ilgilendiğin için.

  14. B U R Z U M says:

    sonunda izledim.

    hemde çok büyük zevkle izledim. gerçekten mükemmel bir iş yapmışsınız. ciddi anlamda ben bu adam hakkında hiçbirşey bilmiyordum. tv lerde görüyordum falan o ayrı ama adam behemoth için ‘bokunu çıkardılar’ dedi ya la. dumur oldum resmen. dimmu nun eleman değişikliğine falan değinmiş. baya güncel adam. aşırı saygı duydum.

    emeğinize sağlık. 18 dakika değil, 2 saat olsa sıkılmadan izleyebilirdim.

  15. OnurOnur says:

    Hey Onbeşli olayını bilmiyordum, tam halini izledim yarım saattir gülüyorum hahahaha. Çok bilindik bir başka efsaneyi buraya bırakayım bilmeyen varsa diye https://www.youtube.com/watch?v=5h7_u-9IzFI

  16. emre says:

    On numara söyleşi olmuş. Dinlediği şeylerin yanı sıra, kendini sınırlandırmak, bi kalıba sığdırmak istememesi de takdir edilesi.

    Gelecek olan diğer videolu röportajların da muazzamlığından şüphem yok, merak içinde bekliyorum.

  17. Evınç says:

    Adam GOJIRA dinliyormuş la. Vay anasını.

    pen

    @Evınç, kendisi Melechesh hayranıdır… middle eastern metali iyi bilir..

  18. patognomonic says:

    Adam 60 yaşındaymis.Vay aq

    Erdem

    @patognomonic, nası lan

    Çağrı Tunç

    @patognomonic, Dünden beri Tayyip Erdoğan’la bu adamın yaşıt olduğu gerçeği ışığında evdeki jet-ski aksesuarlı Action-Man figürüm ile saatler süren bakışmalar yaşıyorum. NASIL ULAN NASIL

    Ünal Akünal

    @Çağrı Tunç,
    Harun Kolçak
    Tayyip Erdoğan
    Jet-Ski’li Action-Man figürü
    Nasıl şu üç şeyi bir arada sunup mantıklı bir cümle kurmayı başardığını asla anlayamayacağım Çağrı.

  19. atilla says:

    vay anasını seneler ne çabuk geçiyor! 90larda henüz çocuktum, harun kolçağın kliplerine rastlardım tv de. adam şimdi 60 yaşında olmuş yahu 60!… şaka maka bizlerde yaşlanıyoz be…

  20. Ufuk Sönmez says:

    süper röportaj olmuş ya. arada koyduğunuz resimler, videolar felan da baya lezzet katmış röportaja, elinize sağlık.

  21. northern says:

    60 yaşında birisinden “sike sike” tabirini duymak, bana pek de hoş gelmiyor. kızgınlık anında değil de (aslında o da dahil ama neyse) sohbet esnasında edilen küfürlü kelimenin eksik bir şeyleri yansıttığını düşünüyorum.

    B U R Z U M

    @northern, o tabiri kullanmak için yaş sınırı kaç olmalı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, röportaj 19 dakika ama biz kendisiyle 1 saate yakın konuştuk aslında. Cidden samimi ve içten bir insan. Sana yapmacık mı geldi bilmem, ama hiç öyle “60 yaşımdayım, ona göre davranayım” gibi dertleri yok (olmamalı da zaten) ve tanıdığım nice daha genç insandan (özellikle de metal muhabbeti yapan) çok daha hoşsohbet, komplekssiz ve bilgili biri.

    Kendimi düşünüyorum, hiç öyle küfürlü konuşan biri değilimdir ama yeri geldiğinde, 70 yaşında da olsam “sike sike” de derim, “sikerler” de derim, konsepte uygun argoyu kullanırım diye düşünüyorum. :)

    Güzide Arslaner

    @northern, Bari bizim nesil bu kadar muhafazakâr olmasın. Kendini pek çok açıdan gerçekleştirmiş, üretmeye de devam eden gayet hoş bir insan, istediği ortamda istediği üslupta konuşur. Herkes de uygun gördüğü şekilde konuşabilmeli. Biz de 60 yaşımıza geleceğiz, aynı benlikle bambaşka mı davranacağız? İleride evde hanımınla “Northern Bey kahveniz nasıl olsun?” gibi sizli bizli, steril bir iletişim içerisinde olmayı mı planlıyorsun? :)

    Ufuk Sönmez

    @northern, bu tip laflar samimiyet göstergesidir, irrite edici olmadığı sürece ortama naiflik de katar. tanımadığımız kişilere mesafeli(veya ölçülü diyelim) olmak iyidir ama aynı kafadaysak birileriyle eğer, bu durum beraberinde rahatlığı da getirmelidir. bu yüzden yakın arkadaşlarıma sırf komiklik olsun diye sövdüğüm çok olmuştur :D

    Melkor

    @northern, içerisinde küfür geçmeyen muhabbetin samimiyetinden şüphe duyarım. küfür samimiyettir bence. ki bu küfür bile değil. sana göre amına koyayım filanda küfürdür şimdi haha

    northern

    “küfür samimiyettir” türü bir algının yerleştiğini görmek çok yazık. küfür bence dilde ve kendini ifadede gerilemenin ve umursamazlığın giderek yayılmasının bir tezahürü.

    “ya bi sktir git” demek yerine “abi bırak gözünü seveyim, ya yapma allah aşkına” vs. bir sürü şey diyebilirken içinde “sik” geçen bir ifade kullanıyorsun. ve bu tamamen alışkanlığın bir sonucu.

    insanlar farkında değil fakat “sik, göt, am” vs. bunlar cidden kaba, müstehcen kelimeler. “ne yapıyorsun abi orda?” demek yerine “ne skim yapıyon la orda?” demek samimiyet değil bayağılık aslında.

    neyse, daha uzar bu ama, kalsın.

    Saftirikasit

    @northern, güzel yorum katılıyorum ve katınılması gerekir. edep ya Hu

  22. ben says:

    80′lerde doğup şu şarkıyı ezbere söyleyemeyecek adam tanımıyorum.Ayrıca ropörtaj çok tatlı olmuş.

    https://www.youtube.com/watch?v=EORZBaFR-y0

    Harun Kolçak Behemoth değil, “GİR KANIMA”dır. :)

  23. crowkiller says:

    videonun başındaki bas solo kime ait, baya hoşuma gitti

  24. Sinan Serpen says:

    “Endüstri ile tarımın birleşmesi”…elk gitar ile bağlamanın birlikteliğini bu kadar iyi tanımlayan bir söz duymadım. Bravo…bayıldım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.