# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DRUDKH yeni albümünü dinlemeye açtı
18.04.2015

A Furrow Cut Short.

Eternal Turn of Wheel” isimli son albümünü 2012’de yayınlamış olan Ukraynalı black metal grubu DRUDKH, 20 Nisan’da çıkaracağı “A Furrow Cut Short” isimli yeni albümünü dinlemeye açtı.

Grup daha önce de albümden “Cursed Sons II” isimli şarkısını paylaşmıştı.

Daha önce yayınlanan “Till Foreign Ground Shall Cover Eyes” isimli şarkı da burada:

Detaylar şöyle:

01. Cursed Sons I
02. Cursed Sons II
03. To the Epoch of Unbowed Poets
04. Embers
05. Dishonour I
06. Dishonour II
07. Till Foreign Ground Shall Cover Eyes

  Yorum alanı

“DRUDKH yeni albümünü dinlemeye açtı” yazısına 27 yorum var

  1. Cattle Bilmemne says:

    Drudkh’tan beklenmeyecek bir kapak olmuş, beğendim ben.

  2. Korhan Tok says:

    Bir önceki albüme göre daha karakterli bir şeyler bekliyorum bak, üzme beni Drudkh.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, önceki albüm uzun bi süre beni köpeği yapmıştı. kırmızı tuborg mezesiydi resmen:) beklenti yüksek.

    Korhan Tok

    @B U R Z U M, Bense tam tersi grubun sıradanlaşmaya başladığını düşünüyorum. Son albüm benim için o dönem dinleyip, beğenip, sonrasında geri dönme ihtiyacı duymadığım bir albümdü. Drudkh ise genellikle böyle albümler yapan bir grup değil. O yüzden tedirginim biraz.

    Kırmızı tuborgu nasıl içiyorsunuz yahu.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, En azindan begenmissin yau:) olsun umarim beklentimiz bosa cikmaz.

    Kirmizi tuborg olayi esasinda tamamen mecburiyetten alisma meselesi. Haa severek iciyorum ama acikcasi bana gore maalesef turkiye de satilan baska alternatifi yok. Mesela carlsberg elephant beer satilsa burda, ne efes xtra nede kirmizi tuborg icilmez. Efes zaten asla tercih etmiyorum. Tek ictigim efes urunu efes dark. Onunda alternatifi yok. Oyle iste:)

    Furkan Keskin

    @B U R Z U M, Abiler, yüksek alkol istiyorsanız mis gibi Duvel var işte. Pahalı ama değiyor.

    Drudkh’un akıbeti konusunda Korhan’a katıldığımı belirteyim de kontekstten bağımsız kalmayalım.

    lefthandpath

    @Furkan Keskin, bence de bu ülkede satılan en iyi yüksek alkollü bira duvel. içimi çok hoş ama dediğin gibi biraz pahalı.

    Furkan Keskin

    @lefthandpath, Artık dışarıda bir 50′lik ortalama 11 tl falan olduğu için biraz daha rahat yediriyorum buna 8,5 tl vermeyi eheh. Zaten insan gibi bira keyfi için iki tanesi oldukça yeterli :)

    Korhan Tok

    @B U R Z U M, @Furkan Keskin Amsterdam tavsiye edeyim ben de. Hele ki mangalın yanında filan imba oluyor. Alkol oranı da epey iyi.

    Buğday birasına hiç yokum diye Duvel’e tenezzül bile etmedim ama bir gün uygun bir yemekle deneyeceğim. İştah açtığı falan söyleniyor.

    Furkan Keskin

    @Korhan Tok, Duvel yüksek alkol oranına rağmen içtiğim en lezzetli biralardan biri. Gece gece ağzım sulandı allah kahretsin :’( Ben de Amsterdam’ı tadamadım henüz, en yakın zamanda tadacağım.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, @Furkan Keskin duvel ve amsterdam i denedim. Duvel cok guzel ve kirmizi tuborg asla onla bas edemez lezzet olarak ama belirtildigi maalesef cok pahali. Benim de bi problemim var, bira icmeye bi basliyim en az 5 i görmem lazim:(:(:( hani 2 bira cakip rahatliyim diyemiyorum:( iyi bisi degil bu onunda farkindayim ama yapcak bisi yok. Duvel i o yuzden tercih edemiyorum:(

    Amsterdam navigator a gelirsem, onu cok sevemedim ben. Gereginden fazla tatli bi tadi var. Hatta ben onu biraz efes xtra ya benzettim. Tabiki efesten iyi ama yinede tuborg u unutturamaz bana.

    Ayrica hic bahsi gecmemis ama leffe nin mor etiketli alengirli bi birasi satiliyo bazi yerlerde. Hem yuksek alkollu hemde inanilmaz lezzetli ve aromali. İcmediyseniz mutlaka deneyiniz. Sevmeme ihtimaliniz var elbette ama yine de deneyin;)

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, @Furkan Keskin, @Korhan Tok, @lefthandpath ve geri kalan herkes. bira içmenin amacına göre markası ve alkol derecesi değişebilir. mesela ben son iki-üç senedir kafa yapma amaçlı bira içmiyorum, çünkü iç iç sonu gelmiyor. genelde yazın plajda buz gibi şişe bira (depositolu tombul efes) veya kışın evde gündüz maçlarını izlerken çerezle 2-3 bira (markası farketmez) ötesine geçmeden tüketiyorum. milli sporcu falan değilseniz bira tüketimi size fazla kilo olarak tokat gibi çarpacaktır.

    hani misal maç izlerken soğan halkası, patates ve küçük bi cheeseburger ile kola içmek yerine bira içmek gibi bir tercih yapıyordum, 1-2 bira gömüyordum ama artık onu da yapmıyorum son 1 senedir. müthiş kilo verme tribindeyim ya (işe yaramıyor)… neyse…

    yani uzun lafın kısası bence bira kafa yapmak için içilecek dalga değil. yanındaki aparatlar ile keyif alınacak bir meşrubat. ancak bu dile getirdiğim kafa yapısına son 2-3 senedir gelebildim.

    bir çok insanı üzecek bir hatıramı anlatayım; ben lise son sınıftayken para birimi ytl idi ve taksim istiklal caddesinde okuyordum. metroya binmek aynen 1 ytl iken tekel birası da 1 ytl idi. alt sınıflara “1 ytl ver lan metroya bincez” diyince hepsi mecbur veriyordu, vermezlerse dövüyorduk. o dönem paramız kadar bira içiyorduk. misal 3 kişi 40 ytl’miz oldu, 40 tekel birası içiyorduk. Türkiye bir zamanlar böyle müthiş bir ülkeydi.

    tekel birasını tadamayanlara anlatmam gerekirse ancak şöyle anlatabilirim, bomonti gibi ama bin kat lezzetlisiydi. böyle aromatik bir tadı vardı ama o aroma biranın kafasından çalmıyordu.

    öyle bir biraydı ki ve fiyatı 1 ytl idi yani. daha ötesi yok. şuan piyasada olan bütün biraları tokatlayacak müthiş bir tadı vardı ve bu yüzden sonsuz içilebiliyordu.

    sizin konuştuğunuz biralara yorum yapmam gerekirse, Duvel denemedim, Amsterdam en babası, efes extra akar, tuborg kırmızı tam gangsta birası. içip içip en kralına kafa atılır yani. benim çevremdeki herkes tuborg kırmızı alıyor bende içiyorum ama cidden soykırım birası. kafası inanılmaz güçlü. ama madem tercih yapıyoruz; amsterdam > efes extra > kavgaya gidilecekse kırmızı tuborg. benim sıralamam böyle.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, ahaha guzel yazmissin dostum. Para vermezlerse dovuyoruz demissin koptum:);):)

    Tekel birasi muhabbetine gelirsek, gercekten degeri bilinememis bir efsane o bira. Gercekten cok ozel bi biraydi benim icin. Maalesef benim bulundugum yerde cok bulunmuyordu. Buldugumda ise direk gömerdim.

    Keske sen gibi azaltabilsem birayi ama ben inanilmaz seviyorum ya bira tadini. Kafa yapsa yapmasa onemli degil hakkaten. Zaten kafam super olsun dersem direk olay eger varsa jager(agir kafa yapio meret) bide viski ilk tercihlerimdir. Bi gun senin kafaya ulasip azalticam birayi ama o gun ne zaman gelcek hic bilemiyorum:(

  3. Şarkıyı aşırı beğendim, bir de Deathspell Omega bir şey yayınlarsa dört dörtlük olur.

    B U R Z U M

    @Ozan H. E. Turakine, çok güzel dedin onu. ciddi anlamda özledim deathspell omega yı. ben bide deli gibi gorgoroth tan bişiler bekliyorum ama işte…

  4. Exorsexist says:

    Yiihuuu melankolik zamanların background muziği Drudhk. seviyorum bu adamları. gerçi son zamanlarda sheogaze etkilerindn hoşlaşmasam da.

  5. crowkiller says:

    vokal çok farklı geldi kulağıma, ilk yaptıkları işler gibi olurlar umarım yeni albüm zira microcosmos’tan sonra yayınladıkları hiç bir albümü beğenmedim, gerçi eastern frontier adlı compilation müthişti ama eski soundlarını arıyor insan

  6. Doğancan ATA says:

    Şarkıyı açmadan önce haberle bir heyecan açarken bir heyacan ve gerisi mağlum. Drudkh’dan bir albümü hayvan gibi bekleyen varsa gerçekten onlardan biri benimdir işte. Ve yalan yok ki ben daha yapacaklarına dair umudumu neredeyse kesmiştim bile. Ukraynalı dahi, Hate Forest’u zaten bitirmiş ( ki bu gruplarını dinlemem, ne kadar kendimi zorlasam da yok o vokal o şekli o kadar anlamsız ki müziği de kötü yönde tolere ettiğinden diskografiyi bitirmiş olmam bile sevmem için yetemedi, ama sound gerçekten iyidir hele hele bir “Gates” …) ve o aralarda bir Death Metal grubu da çıkardılar (ilginç bir şekilde) Ama şöyle bir şey vardır ki Hate Forest’da nefret ettiğim vokal stili, Blood of Kingu’da da uygulanmış ve işte tam da bu Atmospheric/Shamanic Black Metal işi için neredeyse kusursuz hale gelmiştir ama bu Ukrayna’lı ustaların her zaman en iyi sound’du da en iyi işi de yegane Drudkh olarak kalacaktır, kavranamaz bir muhteşemlik söz konusu işlerinde olay Black Metal bile değil yani bambaşka, sound-sal bir eşşsizlik mevcut. Drudkh benim BM’de ilk grubum olmasa da Burzum ile tanışmamdan sonra en azından Summoning ile ilk üç göz ağrımdır. Drudkh ile ilk ilişkilerimizde bende şu albümü sever bunu beğenmez yok o albümde şu kadar parça falan olarak severdim ama bir süre baktım ki benim Drudkh olayım bu değilmiş silbaştan diskografi indirip sil baştan dinlemeye başladım ve işte o andan itibaren gerçekten Drudkh’u da anladım. O yüzden yok son albüm şöyleydi yok eski sound yok beni üzmeyin gibi anlamsız çabalara girmeden şükürler olsun ki 3 yıl aradan sonra 7 parçalık yeni bir Drudkh melankolisi geldiği için minnettarım ustalara, lütfen Drudkh’u asla bırakmasınlar eğer Drudkh Split-up yaparsa rahatça söyleyebilirim BM’nin mihenk taşlarından biri düşer, Atmospheric/Pagan BM için zaten ne denli bir kayıp…

    Korhan Tok

    @Doğancan ATA, Çok haklısın.

  7. saw you drown says:

    Bence düz bir şarkı olmuş.

  8. ya şimdi fark ettim de, kapaktaki adamlar düğünlerde alkolün bokunu çıkarıp çılgınlar gibi oynayan dayılar gibi çıkmış.

  9. GLaDOS says:

    Önceki albüm biraz korkaktı sanki, hele çok sevdiğim handful of stars’tan sonra geldiği düşünülürse. Hakkında yorum yapacak kadar bile dinlemedim açıkçası. Umarım bu sefer ilgimi çekecek taze fikirlerle geliyolardır ki kapak bu yönde umutlandırdı beni.

  10. Season of Mist “A FURROW CUT SHORT” ı wood box olarak çıkaracakmış sınırlı sayıda vay aq…

  11. crowkiller says:

    dün gece albümün tamamını dinledim ve beğenmedim, sound olarak bir önceki albüm gibi cilalanmış ve ruhtan yoksun bir albüm olmuş

    nerde eski ilkel ve karanlık drudkh soundu nerde bu klişe black metal albümü, peh

  12. B U R Z U M says:

    Yayınlanan 2 parçayıda çok sevdim. En son albümlerinin köpeği olmuştum zaten, yayınlanan parçalarda bir önceki albümün devamı geleceğinin habercisi sanki. Kendi açımdan bu harika bir sey.

  13. Korhan Tok says:

    Kritiği anca birkaç gün sonra, albümü biraz daha sindirdikten sonra yazarım herhalde ama ilk izlenim Eternal Turn of Wheel’den çok daha iyi olduğu şeklinde. Ay hadi inşallah ya.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, büyük merakla bekliyorum kritiğini.

    Korhan tok drudkh kritigi yazıcam diyince ben = uçan adam sabri:)

    Bende albümü baştan sona dinledim(daha yeteri kadar olmasada) şimdilik hastası olmadım ama içimden bir ses zamanla hastası olacağımı söylüyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.