# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ARMAGEDDON – Captivity & Devourment
| 11.02.2015

Amott’lılık belgesi.

Bir Amott olsam Starbucks’da adımı cebimdeki İsveç bayrağını çıkararak yüksek sesle söylerdim. Sonra da karamel makiyatomu yudumlarken yeni ARCH ENEMY albümü üzerinde çalışmaya koyulurdum… Ya da koyulamazdım. Çünkü ARCH ENEMY’ye oldukça benzer bir müzik yapmak için ARCH ENEMY’den ayrılmış olurdum.

Evet, fark edeceğiniz gibi şimdiden üç defa ARCH ENEMY (dört) dedim. Grubun sevmeyenleri bundan direk soğuyabilir ama şimdi anlatacağım albüm aslında gayet dinlenilebilir bir albüm. Sadece o Starbucks sırasında hâlâ duruyor ve ne istediğini bilmiyor, bu sırada cebindeki Amott’lılık belgesi de elinde duruyor tabii.

ARMAGEDDON, ARCH ENEMY’nin yeni bir kayıt anlaşması amacıyla Japonya’ya gitmesiyle beraber Christopher Amott’ın hem onu halledip hem de bir taraftan da hınzır bir şekilde kendisi için bir solo kayıt kontratı ayarlamasıyla başlamış bir yan proje. Önceden sadece ismini bir yerlerde görmüş olduğum bu projenin reklamı pek iyi yapılmadı anlaşılan, hatta şu an ilk albümlerinin bulunmasının imkânsıza yakın olduğu söyleniyor. Amott’ın önceden o kadar da önem vermediği az çok belli oluyor, fakat şimdi kesinlikle daha çok önem verdiğini söyleyebiliriz.

“Captivity & Devourment”ın bende yarattığı ilk izlenim aceleye gelmiş bir albüm olduğu. Ve bu aslında olması gereken en son şey, zira ARMAGEDDON’un bir önceki albümü 13 yıl önce çıktı. Genel olarak Amott’lar o kadar da tasvir edilmese de ve bu bir yan proje niteliğinde olsa da bu kadar sürede ortaya çıkacak şeyin biraz olsa bile akıl alması gerekirdi diye düşünüyorum. Bunun yanında genel bir karakter sıkıntısı var. Bazı yerler, evet bildiniz, ARCH ENEMY’nin birebir aynısıyken, bazı yerlerde ise Cavalera kardeşler albüme konuk olmuş gibi geliyor. Belki de sadece Amott’ın kendi istediği sound’u yaratma çabasıdır, ama etkileşimleri burada kendilerini gereğinden fazla göstermiş ve bundan sonra da bundan sıyrılabilmesi zor gözüküyor. Ama belki de Amott bunlar hakkında endişelenmiyordur ve şu an Starbucks’ta iki sarışın çocuğa “Ayy şekerlerim beniiim.” diye bakıyordur.

Şunu belirtmekte de fayda var: Albüm yeni değil eski dönem ARCH ENEMY’ye benziyor ki bu birçok kişinin hoşuna gidebilir diye düşünüyorum. Ayrıca bu benzerlik albümün gerçek anlamda her anında değil, sadece albümü dinlemeyi bıraktığınızda “LIIIIVAAAAA” diye naralar atma ihtimaliniz var. Amott bu albümde melodik death/thrash karışımı bir sound istemiş gibi duruyor ve çıkardığı yeni bir albümün çekirdek üyelerinden biri olduğu bir grubun işlerine benzemesi de aslında gayet doğal. Bundan o kadar da şikayet ettiğim yok açıkçası, ama bazı yerlerde o kadar bariz ki direk kulağa çarpıyor (“Fugitive Dust”ın 3:54’ten itibaren başlayan solosu, devamında “ONE FOR ALL” diye eşlik edesiniz gelecektir). Grup bundan biraz olsun sıyrılırsa ve thrash tarafın dengesini de biraz daha iyi tutarsa ortaya çok daha iyi şeyler çıkabilir cidden.

“Captivity & Devourment” çok güzel fikirler barındırıyor. ARCH ENEMY’ye gereğinden fazla benzediği yerlerde bile oldukça güzel şeyler var, bunun yanında albümün kalanındaki rif ve solo kataloğundan hoşunuza gidecekler illa ki olacaktır; özellikle de Fugitive Dust ve Giants gibi şarkılar mutlaka kendilerini defalarca dinlettirecektir. Bundan sonra da albüm yapmaya devam edeceklerini ve bu sefer ekstra krema katacaklarını umuyorum.

ARCH ENEMY demiş miydim?

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.95/10, Toplam oy: 20)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Listenable Records
Kadro
Christopher Amott: Gitar, vokal
Sara Claudius: Bas
Márton Veress: Davul
Joey Concepcion : Gitar
Matt Hallquist: Gitar
Şarkılar
1. Captivity & Devourment
2. Locked In
3. Rendition
4. Fugitive Dust
5. Conquer
6. Thanatron
7. Background Radiation
8. The Watcher
9. Equalizer
10. Giants
  Yorum alanı

“ARMAGEDDON – Captivity & Devourment” yazısına 8 yorum var

  1. zombikids says:

    oldukça sinir bozucu bir kritik olmuş. onun dışında albümü uzun süredir bekleyen biri olarak notumun 8 olduğunu belirteyim.

  2. 12ParmakBağırsağı says:

    Fakat christopher amottun vampire lord pozu vermesi…

  3. Koralp says:

    Bu albümden beklentim oldukça düşüktü, ben de aceleye getirilmiş olmasından korkuyordum çünkü kısa sürede kadro değişikliği yapıp albüm çalışmalarına başlayan grup ne olduğunu anlamadan albümü çıkarıverdi. Ancak dinlediğimde fikrim değişti. Sağlam bir iş çıkarmış Amott ve grup arkadaşları, benden de 7,5 puan gelir.

  4. Sheva says:

    Benim de dinlerken eski Arch Enemy’i andığım, genel olarak keyifli dinletisi olan bir albüm.

  5. hf says:

    Açıkçası bende Arch Enemy çakması bir albüm olduğunu düşünmüyorum. Gayet şahsına münasır bir albüm bence. 7,5 – 8 arası çalışır.

    Baybora Topaloğlu

    @hf, Genel olarak “takılma” amaçlı diyelim Arch Enemy muhabbetine, yoksa Arch Enemy’nin karbon kopyası gibi bir şey demedim zaten. Sadece Arch Enemy’ye gereğinden fazla benzeyen kısımlar var, bunun dışında elbette ki şahsına münhasır kısımlar var ve umarım bir sonraki albümlerinde bu kısımlar daha da fazla olur.

  6. 1997′de çıkan Crossing the Rubicon baya ilginç bir albümdü. Sonrasında çıkan 2 albümü dinlemedim ama bu albüm yazıda belirtildiği gibi bir kimlik sorunu yaşadığını ilk dinlemeden belli ediyor. Eski Arch Enemy’yi net şekilde yansıtan yerleri var. Ama onun dışında iyi niyetli bir şeyler sunduğu da açık. Ben de 6,5 ya da 7 olarak görüyorum.

  7. Joje Balon says:

    Captivity & Devourment’ta belirgin Blotted Science rifleri var. Arada Faceless’a bağlayan rifler ve Scar Symmetry vari Hard rock a bağlayan rifler mevcut. Dinledikten sonra Armageddon’a olan bakış açım değişti. Diğer grupları andırması bir problem değil; her grupta bir iz bulunabilir zaten. Ben şarkının müzikal içeriğini gayet beğendim. Tüm albümü dinlememekle birlikte bu şarkı için yorumum 8.5/10.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.