# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
TESTAMENT’tan klip
31.10.2016

The Pale King.

TESTAMENT yeni albümü “Brotherhood of the Snake“ten “The Pale King”in klibini yayınladı.

“Stronghold” da aşağıda.

“Canna Business” da bir süre önce yayınladı. Videoda Chuck Billy ve Eric Peterson “ot” konuşuyorlar, şarkıyı da aralardan duymaya çalışıyoruz.

Bu arada albüme dair videolar da devam ediyor. Haberin en altından izleyebilirsiniz. Önce daha polemikli, sansasyonel konulara bakalım. Hatırlanacağı üzere vokalisti Chuck Billy, kısa süre önceki bir röportajda çok ilginç ve şaşırtıcı açıklamalar yapmış ve tüm albümün stres ve sinir harbi içinde yazılıp kaydedildiğini ifade etmiş ve şunları söylemişti.

“Önceki albümden bu yana 4 sene geçti. Yeni albüm çalışmalarına birkaç yıl önce başladık ve bitmesi epey uzun sürdü ve bu albümün ortaya çıkışında epey fazla gerginlik ve kızgınlık da rol oynadı. Şu anda albümle gurur duyuyoruz ve nihayet bitmiş olmasından dolayı mutluyuz. Bize göre yaptığımız en iyi albümlerden biri.

Bu albüm öncesinde biraz gergin olduğumuzu söyleyebilirim, çünkü albüm üzerinde çok uzun süre çalıştık. Stüdyoya neredeyse hiç hazırlanmadan girdiğimizi de söylemeliyim. Böyle bir şeyi ilk kez yaptık. Gerginlik ve kızgınlık derken kastım Eric’le gruptaki diğer kişiler arasındaydı… Bu albümün yazım yükü tümüyle Eric’in omuzlarındaydı. Şarkıların tamamlanması, yarım olanların finalize edilmesi çok uzun sürdü ve bu herkesi gerdi, sinirlendirdi. Kayıt için stüdyoya girdiğimizde Gene (Hoglan), Alex (Skolnick) ve Steve (DiGiorgio) şarkıların bir tanesini bile duymamışlardı. Bu biraz korkutucuydu. “Hazır olmadan mı başlıyoruz?” düşüncesi hakimdi. Gene’in kayıt için sadece 2 haftası vardı ve bu albümü bu yıl çıkarmak istediğimizden başka seçeneğimiz yoktu. Mecburen stüdyoyu ayırttık ve hepimiz stüdyoya gerginlik, kızgınlık ve belirsizlik içinde girdik. Eric dışında kimse şarkıları bilmediğinden bu baskı sebebiyle herkese ekstra bir gaz geldi. Bu belirsizlikte herkes kendi içinde bir hesaplaşma yaşadı ve sonuçta ortaya canavar gibi bir albüm çıktı.

Alex bu albüme hiçbir katkıda bulunmadı. Sanırım METAL ALLEGIANCE albümü üzerinde çalışıyordu, o albüm için şarkılar yazıyordu ve caz konserlerine yoğunlaşmıştı. Bu yüzden de her şey Eric’in omuzlarındaydı. Aslında Eric de bunu istedi. Şarkıları yazan kişi olmak istiyor. Sonuçta o birinci günden beri burada ve arada hiç gruptan ayrılmışlığı yok. Herkes albüm yazımına katılmış olsaydı güzel olurdu, zamanımız olsaydı, stüdyoya ve prova odasına birlikte girmiş olsaydık, herkes daha çok katkıda bulunabilirdi, görüşlerini belirtebilirdi. Ama bu sefer bunu yapmadık. Eric’le “İki haftaya stüdyoya giriyoruz, orada görüşürüz” dedik ve diğer hepsi “Ne? Daha şarkıları bile duymadık!” oldular. Durum böyleydi. Eric’e bir daha asla bu şekilde bir albüm yazmak istemediğimi söyledim. Keyif almadım; cidden almadım. Sonuçta albüm harika oldu ve tamam, sıkıntılıydı ama ortaya çok iyi bir şey çıktı desek de, bir daha böyle bir şey yapmak istemiyoruz.

Şarkı sözlerini yazarken de üstünden geçme yapma şansımız yoktu. Vokallerin, nakaratların bir çoğu kayıtta ilk denemede çıktı. Bazı şarkıların sözlerini ve melodilerini dört farklı şekilde yazdım ve kayda girip söyleyince şarkıları kafamda duyulduğu gibi duymadım. “Bunu beğenmedim, bir daha deneyelim” deyip tekrar denedik. Tüm bu baskı bizi daha yaratıcı olmaya itti.”

Grup 28 Ekim’de çıkacak “Brotherhood of the Snake“den, albüme adını veren şarkının şarkı sözü videosunu da sundu.

Eliran Kantor imzalı kapak ve şarkı listesi de şöyle.

01. Brotherhood Of The Snake
02. The Pale King
03. Stronghold
04. Seven Seals
05. Born In A Rut
06. Centuries Of Suffering
07. Neptune’s Spear
08. Black Jack
09. Canna-Business
10. The Number Game

Chuck Billy, daha önce de albüme dair şunları söylemişti:

“Albüme adını veren şarkıda hızlı blast beat’ler, bunu net şekilde söyleyebilirim. Baya öne çıkan bir şarkı. Zaten albümün tamamı “Dark Roots of Earth“e kıyasla daha tempolu ve agresif bir albüm. Vokaller de aynı şekilde. Daha sert bir vokal kullanımı olacak. “Demonic” ve “The Gathering“vari bir vokal performansı bekleyebilirsiniz. Bence “The Gathering”de vokal namına pek çok farklı tat vardı ve yeni albümdeki amacımız da bunu sağlamak.”

“Albüm için uzun zamandır çalışıyoruz. Yeni bir albüm yazarken eskiden kalmış şarkıları kullanmıyoruz, hep yeni şeyler yazıyoruz ve bu da zaman alıyor. Ayrıca birbirimize yakın oturmadığımızdan, stüdyoda buluşup şarkılara çalışmak gibi bir şey de olmuyor. İnternette, birbirimize rifler yollayarak başlıyor.”

Billy, albümdeki sözel temaların da, 5000 yıl önceki gizli toplumlar ve din ile uzaylılar arasındaki ilişkiler gibi çeşitli şeylere odaklandığını ifade etmişti, ki bu konuyu ve daha fazlasını aşağıdaki stüdyo videolarından görebilirsiniz.

  Yorum alanı

“TESTAMENT’tan klip” yazısına 57 yorum var

  1. saw you drown says:

    Çok iyi bir haber.

  2. MetaLstorM says:

    Efsane bir albüm bekliyorum.Bu arada Messugah ve Nile’da bu yıl albüm çıkaracakmış.

  3. Burak says:

    Mükemmel haber.

  4. B U R Z U M says:

    bence testament, big four daki butun gruplari siker. Hastasiyim bu adamlarin.

    İşbu yorum big four fanlarina laf sokmak icin yazilmamistir.

    saw you drown

    @B U R Z U M, Aynen bence de.

    Slayer = Bitmiş.
    Metallica = Aralarından yine en iyisi o.
    Anthrax = Havok’u koyarım bunları koymam.
    Megadeth = Endgame sonrası öldü.

  5. B U R Z U M says:

    ulan canım sıkıldıkça kadroya bakıyorum. pis pis sırıtıp sayfayı kapatıyorum. sonra canım çekiyo, bida bakıyorum…

  6. sacristy says:

    dark roots of earth albümü mükemmeldi ya.aynı kalitede olsa bu albüm de keşke…

  7. Thrash Tech says:

    Meshuggah ve Nile da albüm çıkarırsa o albümler de mükemmel olacağından herşey çok güzel olacak gibi görünüyor.

    MetaLstorM

    @Thrash Tech, Aynen öyle.Bu yıl albüm açısından çok güzel bir yıl olacak.

  8. Yiğit says:

    FUCK YEAH

  9. Son albümü hiç dinlemedim, ama bunu kesin dinlerim.
    Ayrıca all-star kadro olmadan yapamıyorlar resmen ya. Çok iyi.

  10. Aykutikula says:

    anthrax’ı çıkar yerine testamenti koy big four bu ak tek suçları ilk albmlerini 87de çıkarmış olmaları

  11. kimse kusura bakmasın ama Testament üzerinden başka gruplara sallamak hem Testament’i, hemde dinleyicinin kendisini küçülten bi durum bence. hiç gerek yok. her şeyden önce Testament şu dünyada yaşayan en iyi gruplardan biridir. kimsenin onları başkalarıyla kıyaslamasına veya gazına ihtiyaçları yokken böyle bir grubun yeni albüm haberinin altındaki beginner metalci davranışları insanın yüzünde bir ekşime yapıyor.

    İlker

    Katılıyorum, bence de gerek yok böyle şeylere.

  12. saw you drown says:

    Göte göt demek ne zamandan beri suç oldu. Hadi Anthrax’ı çıkaralım, o gruptan nefret ettiğim için listeye koydum. Peki ya diğerleri? Ego savaşları yüzünden yerlerde sürünen Slayer; ve neredeyse kendi müziğiyle bile alay edercesine taşak albümler çıkartan Megadeth! (Dave Mustaine)
    Metallica’ya lafım yok. Zaten aralarında en iyisi o dedim. Bir tek albüm çıkartmadıkları için biraz kızgınım onlara.

    Testament’in müzisyenlik sıfatını hakkıyla dolduran elemanlardan oluştuğuna inandığım için diğer sözüm ona thrash metal gruplarını örnek vermişim sadece. Hepsi bu. Beginner meginnerlık bir olay yok yani. Sakin. Ne Testament, ne de dinleyici böyle yorumlarla küçülmez. Zaten oldum olası bu ”muhafazakar yorum” geleneğini tuhaf karşılammışımdır. Bırakın da istediğimizi yazalım değil mi? Kimseye hakaret etmediğimiz sürece bir sorun yok bence.

    Bu arada, başkasına göre belki de Anthrax, dünyanın en iyi thrash metal grubudur. Kimse kimsenin beğenisini sorgulamıyor ve sorgulayamaz da zaten.

    ismail vilehand

    @saw you drown, bir daha olur da böyle ters düştüğümüz yorumlar olursa benim yorumu cevapla daha hızlı cevap veririm. çünkü mail gelmeyince ıskalıyorum. ha sen neden benim yorumu cevaplamadın dersen senden hariç benzer 2 yorum daha var.

    göte göt demek bence dünyanın en güzel şeyidir. o konuda sana katılıyorum. sırf müzik açısından değil, genel anlamda göte göt demeyen insanlar yüzünden dünyamız çöplüğe dönüyor zaten. keşke her insan yeri gelince göte göt diyebilecek yüreğe sahip olsa, işte o zaman dünyamız şirinler köyü gibi olur.

    big four olayında benimde deli olduğum mevzular var ama bunları daha sağlıklı tartışmak adına şöyle yapalım, arama kısmına grubu yazıp en son haberi veya albüm kritiğini bulup oradan giydirelim, böylece bizde “helal haklısın” veya “yörü git lan sen ne anlarsın” diyebilelim. benim demek istediğim bu. umarım anlatabilmişimdir.

    saw you drown

    @ismail vilehand, Anladım abi haklısın aslında. Slayer haberi çıksın Kerry King’e söveyim. Burda sövmek etik değil pek :)

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, Dostum big four muhabbeti acan benim. Konu testament ve exodus olunca o kadar buyuk bir hazimsizlik yasiyorum ki bu konuda tarif etmek zor. O yuzden bulabildigim her firsatta ‘beginner’ metalci muhabbeti oldugunu bile dile getiriyorum bu olayi.

    Demissin ki testament in gaza ve kiyaslanmaya ihtiyaci yok. Bence kesinlikle var. Sebebide bircok megadeth, slayer ve metallica hayrani dinleyicinin, testament in ilk donemlerindeki mukemmelliklerden, son donemlerdeki atagindan haberleri yok. Bu acı bi gerçek. Belki bu sitede bile boyle dinleyiciler olabilir. Yanlis anlasilmasin derdim birilerini asagilamak falan degil. Sadece testament ve exodus a hakettikleri deger verilmeyince beynime kan sıçrıyor. ‘Souls of black’ dinlememis(onceki albumleri de dahil) ‘low’ ve ‘the gatheting’ i duymamis megadeth ve slayer manyagi adamlar tanidim ben zamaninda. Ayni adamlarin exodus tan haberi yok. Grubu biliolar ama sadece isim olarak.

    Dedigin gibi testament dunyanin en buyuk gruplarindan biri ama buyuklukleri ile onlara duyulan saygi maalesef dogru orantili degil.

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, ya şimdi aklıma geldi içim rahat etmedi yazayım dedim. senin bu yorumu da gördüm elbette ama bilerek cevap yazmadım. sallamamak gibi algılama sakın, çünkü benimde kafamda baya bi düşünce var senin değindiğin konularla ilgili ama Testament başlığında bunlara ne gerek diye konuya girdiğimden dolayı uzatmak istemedim ama illa big four ile ilgili bi başlıkta yeniden tartışırız bunu. hangimiz önce ayıkırsak hatırlatırız birbirimize.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, sikinti yok dostum;) sitede cok sevdigim adamlardan birisin. Ciddi yani bu dedigim, hani yazsanda bu boyle yazmasanda ;) hatta bu adam cevap yazmadi yau die bile dusunmedim cidden. Ben sadece exodus ve testament konusu olunca boyle manyaga bagliom maalesef…;)

    laserx

    @saw you drown, testament benımde en sevdıgım 2 3 gruptan biridir ama anthrax daha iyidir.Ergenliğe luzum yok. o zaman slayer cıksın 40 yıldır bi south of heaven bi war ensemble yapmıslar ergen enayiler de sısırı sısırıp duruyor bu memlekette milletin kendı zevki bile yok biri iyi diyor oburude suru pskolojisne uyup begenmese bile iyi diyor o gruba:D

  13. junkman afatsum says:

    Testament’ten ziyade orada olmayı Exodus ya da Overkill kabul edelim ki daha çok hakkediyor. Ama sonuçta mesele albüm satışları olunca 80′lerin sonunda big four böyle oluşmuş.
    Not: Anthrax 80′li yıllarda ki işleriyle big four’da olmayı sonuna kadar hakketmiştir.

  14. Arka planda duran iki top sakallı herif metal aleminin superheroları zaten her telden çaldılar. Bu albümün boş olması gibi bi düşünce bile insana uğramıyo. Hayal kırıklığına uğratmayan tek grup. Heyecan yaptım.

  15. Kıvanç says:

    Testament ne yapıp edip cayır cayır Thrash dinletecek yine bize. Ölüsü yeter süper haber.

  16. converge says:

    2. bir the gathering metal dunyasini ayağa kaldirir ama benim kalbim onu kaldirmaz herhalde

  17. burak35 says:

    testament diğer thrash metal grupları gibi sevdiğim gruplardan biridir hem merak ediyor hem de bekliyorum bence güzel birşeyler gelecek benim bdüşüncem bu …

  18. Cihan says:

    Testamentin diğer gruplardan ayıran bir cok neden var. Bu yuzden bazen uzun yıllarbekleyerek album dinliyoruz ve dgier grupların yaptıgı gibi album icin album yapmanın ötesine cıkabiliyorlar. Ben bu konuda yeniden oyle olacagını dusunuyorum. Benim dinledigim en uzak album Demonicdi ki kotu degil sadece farklı geliyordu. NE basit ne de sıradan albumlere imza atmıs bir grup. İnsanların geneli kaliteli ensturman hakimiyeti olan seylerden uzak oldugu icin digerlerine nazaran daha az sevilen bir grup oluyor.

  19. burak35 says:

    havok’u koyarım anthrax’ı koymam diyen arkadaşa söyleyecek laf bulamadım. anthrax’ın fistful of metal adından çok sağlam bi albümü var bilin istedim …

  20. deadhouse says:

    Bu harika kadroyla tabii ki de taş gibi bir albüm bekliyorum.

  21. Kapağı aşırı beğendim. Hayvanlı kapaklar her zaman kabulümdür.

  22. P L A G U E says:

    Açılın sahibi geldi…cok buyuk beklenti icindeyim. Ortaligi sikecekler diyorum. At fava bekle…

  23. Ogz says:

    Konser olsaydı da canlı canlı dinleyebilseydik

  24. deadhouse says:

    Kapak süper.

  25. junkman afatsum says:

    Açık söylemek gerekirse 80′li yıllardaki işlerini ve o işlere yakın son 2 albümlerini daha çok severim. Bu iş nedir derseniz sterilize olmuş melodic bay area thrash metali! Ama bu kadar iddaalı sözlerden sonra heyecan yapmadım değil, inşallah vokaller haricinde 90lı yıllardaki death metal meyilli albümler gibi olmasın. Not:The Gathering’i tenzih ederim diğer albümleri de severim ama Testament thrash’tir uleyyynnn \m/ \m/ \m/ ..

  26. Ouz says:

    İlluminati ve Reptilian ırkını bu kadar açık etmelerine şaşırdım açıkçası, ilginç olmuş. Albümün geri kalanı da bu minvalde liriklerle dolu olacak sanırım, pek tarzım olmasa da albüm inanılmaz bir merak uyandırdı bende. Bakalım babalar başka neler anlatacaklar?

  27. P L A G U E says:

    MÜTHİŞ İBRETLİK HARİKA…………

  28. Konsept iyi ama şarkı Testament gibi bir grup için biraz sönük kalmış..

  29. deadhouse says:

    Taş gibi olmuş. 8 sene sonra albüm çıkarıp hayal kırıklığına uğratan gruptan sonra çok iyi geldi.

  30. Memo says:

    Her Hali güzel testsmentin

  31. bahadır says:

    Bir metallica’nın yaptığına bak bir de şu şarkıya gel. adamlar inanılmaz. çok heyecan verici.

  32. northern says:

    steve digiorgio ile dirk verbeuren birbirlerine baya benziyo gibi.

  33. İnanılmaz bir açıklama cidden.

    “Alex de SANIRIM Metal Allegiance için şarkılar yazıyordu.”

    ahah

  34. Berca B. says:

    sdfsdgs cidden birbirinden bu kadar habersiz ve kopuk olmaları çok acayip ya. Gerçi Chuck Billy böyle diyor da hatırladığım kadarıyla Paul Bostaph’i de albüm yazım aşamasına katılmak istediği için postalamışlardı. Olan ona olmuş bu alaverede.

    Yalnız o gerginliğe rağmen yeni şarkı cidden hayvan.

  35. deniz manu says:

    testamente göre acayip sıradan bir şarkı.

  36. den4x says:

    Kapak çok güzel de illuminati is strong with this one harbiden hahah
    Şarkı biraz sıradan yani ama sound çok iyi.

  37. dice says:

    albümde 1 kişi hariç kimse bir şey yapmamış, kimse şarkıları duymamış bile, şarkı sözlerinin üstünden bile geçilmemiş, vokaller üzerinde uğraşılmamış ama en iyi albümlerinizden biri ? ya buna kim inanır ki. albümü dinlemeden bütün hevesim kaçtı.

  38. deatheist says:

    ya dikkat ettim de yeni şarkının ana riffi the persecuted won’t forget’in ana riffinin yanlışlıkla çalınmış hali gibi. tamam bu tarz melodilere, rifflere yıllardır aşinayız ama bana sorarsanız özellikle testament gibi kendini henüz kariyerinin başlarında ispatlamış bi grubun bu kadar sıradan bir fikri neredeyse şarkı boyunca uygulaması pekte sağlıklı değil. yine de albümün kalanından hala beklentim yüksek niyeyse.

  39. motörizer says:

    nedense “albümü eric yazdı biz de üstüne yalapşap bişiler katmaya çalıştık o da içimize sinmedi” demeye çalışıyormuş gibi geldi. umarım sevenlerini üzecek bir iş yapmamışlardır.

  40. nerdorf says:

    eski tad yok olmaz zor…

  41. Stand Ablaze says:

    Sıkıntılı kayıt süreci olan albümlerde nedense hep güzel bir atmosfer oluyor.

  42. Swedish says:

    Parçaya bakarak mükemmel bir kayıt kalitesi görüyorum.Her enstrumanı tek tek duymak en sevdiğim şeylerden.Tamam harika bir kadro var ama nice harika kadrolardan çok dandik albümler de çıktı.Thrash camiasında sevdiğim çok az gruptan bir tanesidir Testament.Death metale en yakın bulduğum gruptur aynı zamanda.Bence harika bir albüm geliyor ki canlı performansta Testament’in daha hızlı ve agresif çaldığını hatırlarsak eşşek gibi konserler bizi bekler derim.

    Ulan hakikaten ne kadro ama bee

  43. Stronghold baya güzel olmuş. İlk şarkıdan daha iyi, bir de solosu şimdiye dek duyduğum en güzel Testament sololarından biri. Alex albüm için bir şey yapmadı dediler ama böyle şeyler varsa zaten yeterli benim için.

  44. 33 yaşındayım says:

    heh şöyle yahu.
    ilk şarkı moralimi bozmuştu ama bu umutlandırdı albüm için.
    taş gibi

  45. OGULCAN says:

    İstikrarla yardıran, üstüne sürekli bişeyler katarak ilerleyen nadide bir gruptur Testament. Bu albüm de gayet başarılı olmuş. Solo harika!

  46. 33 yaşındayım says:

    tam istediğim şarkıya klip çekmişler.
    uzun zamandır uykuda olan boyun fıtığımı yeniden hortlattı bu albüm(ciddiyim)
    şu an acı çekiyorum ama bu işe baş koyduk :)
    son yılların en iyi thrash albümü

  47. Dysplasia says:

    metal kliplerinde vokalin mikrofonsuz ve kameraya bakarak şarkı söylemesi yasaklansın.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.