# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GHOST’tan yeni EP haberi
22.11.2015

“Farklı bir şey olmasını istiyoruz.”

GHOST’un Nameless Ghoul’larından biri, kısa süre önceki bir röportajında 2013′teki “If You Have Ghost” gibi bir EP çıkarıp çıkarmayacakları sorulduğunda şu cevabı vermiş:

Bilmiyoruz. Önceden listemizde olan ve “Meliora”yla birlikte kaydetmek istediğimiz bazı şarkılar vardı. Ancak albümdeki şarkıların ön hazırlığı, yazımı ve düzenlenmesi çok uzun zaman aldı ve başka bir şey kaydetmeye fırsat olmadı. Pek çok grup stüdyoya girip 17 şarkı kaydediyor ve bunların 13′ünü seçip albüme koyuyor, kalanlarını ise ek materyaller olarak yayınlıyor. Bizim bunu yapma şansımız olmadı. “Zenith” adlı ekstra bir şarkımız vardı ve onu ayırıp sonradan yayınladık, ancak başka bir şeyimiz yoktu. Bu da bizi şu noktaya getiriyor: Bir EP mi kaydetmeliyiz? Bunu ne zaman yapmalıyız? 16 AralıK’a kadar turnedeyiz ve uzun bir turne. Ayrıca bulabildiğimiz ilk boş zamanı bir şeyler kaydetmeye mi ayırmalıyız? Bu bizim için gayet olası bir şey, ancak ön hazırlık, provalar falan derken bir de bakmışız Ocak’ın ilk haftasına gelmişiz ve aşırı yorulup hiçbir şey yapmak istemeyen bir durumdayız ama ayırtılmış stüdyo zamanınız gelmiş bile… Bu yüzden iyi, değerli ve anlamlı bir şey çıkarmak adına düşünmemiz gerekiyor. Çünkü diğer bir “Grohl” EP’si kaydedip aynı formülü tekrarlamak istemiyoruz. Farklı bir şey olmasını istiyoruz. Şu anki düşüncemiz temel olarak bu.

GHOST kısa süre önce de “Infestissumam” albümünden “Jiggolo Har Megiddo”nun akustik performans videosunu sunmuştuu.

GHOST son albümü “Meliora“dan “He Is” için hazırlanan şarkı sözü videosunu da dün yayınlamıştı.

GHOST, Ekim sonunda da Seattle’daki KISW 99.9 FM radyo istasyonu için “If You Have Ghosts”, “Cirice” ve “Mummy Dust” performanslarını içeren bir akustik konser vermişti.

Bir süre önce de GHOST vokalisti Papa Emeritus III, yani gerçek adıyla Tobias Forge’nin birtakım başka meşhur müzisyenlerle fotoğrafı yayınlandı. Daha önce de Nergal, maskesiz Forge ile bir fotoğrafını paylaşmıştı.

GHOST, bir süre önce de yeni albümü “Meliora“dan “From the Pinnacle to the Pit”in klibini sundu.

Bir süre önce de “Majesty” isimli şarkı yayınlanmıştı.

Yapımcılığını daha önce Madonna, Britney Spears, Katy Perry ve Kesha gibi isimlerle çalışan Klas Åhlund’un üstlendiği ve 21 Ağustos’ta çıkması beklenen “Meliora“dan “Absolution” da yayınlanmıştı.

Grup geçtiğimiz günlerde “Papa Emeritus II”nin, kendisinden 3 ay küçük olan kardeşi “Papa Emeritus III”ü resmi Youtube hesabından tanıtmıştı.

Albümden yayınlanan ikinci parça “From the Pinnacle to the Pit” burada:

Nameless Ghoul’lar, geçtiğimiz haftalarda verdikleri bir röportajda “Meliora“nın anlamını açıklamış ve yeni kostümlerden bahsetmişlerdi.

Sanırım “Meliora”nın Latinceden çevrildiği zaman bulacağı en iyi karşılık “arayış”tır. Daha iyi olanı arama süreci, ya da onun gibi bir şey.  Albümde apokaliptik, distopik, fütüristik bir metropol fikrini mümkün olduğunca tematik bir şekilde açmaya çalışıp müziğimizin arka planını oluşturabilecek sözler yazmaya çalıştık.  ”Meliora” ile de sürekli daha yükseğe inşa ederek, daha fazla para kazanarak ulaştığımızı zannettiğimiz zirveyi yerici şekilde ima ediyoruz.”

“Meliora” önceki albümümüzle aynı zaman diliminde geçmiyor. Bu yüzden aynı maske ve cübbelere bürünmek istemedik. Daha güzel maskeler ve kostümler giyerek bir otel odasında gizli bir toplantıya katılan çok zengin bir grup insan gibi görünüp 1920′lerin ABD’sinin dekoratif bir tamamlayıcısı olmak istedik. O zamanlardaki heykeller gibi.

Albümden yayınlanan ilk parça olan “Cirice”ye çekilen klip şöyle:

Grup, yerinde izlediğimiz 3 haziran Linköping konserinde de yeni albümden, bir tanesi geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Cirice” olmak üzere, dört yeni şarkı çalmıştı. “From The Pinnacle To The Pit” ve “Majesty”nin o konserdeki performansları da burada:
“Cirice”:

“From The Pinnacle To The Pit”:

“Majesty”:

Bir de albüm trailer’ı var.

Albüm detayları ise şöyle:

1. Spirit
2. From The Pinnacle To The Pit
3. Cirice
4. Spöksonat
5. He Is
6. Mummy Dust
7. Majesty
8. Devil Church
9. Absolution
10. Deus In Absentia

 

  Yorum alanı

“GHOST’tan yeni EP haberi” yazısına 168 yorum var

  1. atilla says:

    albümü dinledim. cirice gerçekten çok sağlam parça bence (klibi de ayrı güzel :). sanırım arada dinlerim ben albümü (öncekiler gibi). çok hoş melodiler var.

  2. bora says:

    geçmiş albümler gibi kendi adıma değişen bir durum yok. bayık bilindik melodiler, vasat sıkıcı vokal ve iyi pazarlama. bir çok grubu sevmesem de neden sevilebildiğini anlıyorum da bu dayıların makyaj dışında ne olayı var anlayamadım.

    Burak

    @bora, :) Maske kullanmasalar da dinlerdim. Komplike gitar riffleri beni artık biraz baymaya başladı. Çok sert de değiller. + cover durumunu iyi çözmüşler ki parçayı olduğu gibi çalmak ya da distortion’a boğmak yerine parçaların sözleri haricinde yeniden düzenliyorlar. Mesela I’m a Marionette’i olduğu gibi çalsalar Abba’dan dinlemeyi, Here Come The Sun’ı The Beatles’dan dinlemeyi tercih ederdim. Cover olaylarında parçaları orjinalleri yanında 2. versiyon gibi yapıyorlar.

    Son albüm evet ilk 2 albümle alakası pek yok. Çok aceleye gelmiş gibi. Sanki plak firmalarıyla olan anlaşmaları gereği yapılmış. Spirit ve Con Clavi Con Dio benzerliği ve Devil Church ile Spöksonat gibi kısa enstrümantal parçalar albümdeki parça sayısı artsın diye koyulmuş düşüncesi yarattı bende. Ben olsam bu iki enstrümantal parçayı bu albüme koymaz daha da pişmesini beklerdim. En azından bir sonraki albüme kadar daha uzar ve sözler yazılırdı üzerine. Ki bir bildiği vardır grubun.

    Ayrıca Boston ve Abba etkileşimi hissettim albümde.

  3. 1967 Yazı says:

    Meliora en sevdiğim Ghost albümü oldu.

    Bunu albümü dinledikten sonra bir an gaza gelerek söylemiyorum, önceki 2 Ghost albümünü dinlerken hiç bu kadar keyif almamıştım. Bu albüm sayesinde gerçek bir Ghost hayranı olabileceğim.

    Albümden şuan ki favorim Majesty.

  4. zombikids says:

    albüm çok iyi. rock müzik gönüllüsü herkes dinlemeli. doyurucu ve dozajında. plaktan dinlemek istediğim albümlerden biri oldu kendisi. long live Ghost!

  5. patognomonic says:

    sitede görüşlerine önem verdiğim kişilerin albümü beğenmemesine şaşırdım doğrusu.Pamuklu şeker kadar yumuşak ve tatlı bir albüm olmuş bence.

  6. Belus says:

    Gayet güzel, şu grubun herkes geç farkına varacak ve bu çok hoşuma gidiyor!

  7. satanic says:

    Cidden berbat albüm bence ki üzerinde uzun uzun konuşmaya bile değmez.Opus enonymous gibi bir albüme sahip grubun bu kadar vasıfsız işler yapması hayal kırıklığı.

    Ş. Yıldırım

    @satanic, +1

    zombikids

    @satanic, :) hadi len oradan. neresi berbat albümün, enstrümental pasajlar mı?

  8. Nox says:

    Infestissumam albümünü komple akustik çalsalar ne leziz olur ya. böyle tadımlıklar yetmiyor.

  9. owlbos says:

    Bence grup 2016 içerisinde acoustik bir EP flan yayınlayacak. At fav’a bekle.

  10. Rashid says:

    Ghost’un en sevdiğim şarkılarından biri olan Crucified şarkısı EP’den çıktığı için yeni bir cover EP isterm ben :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.